Formule 1: GP van Bahrein 2020, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Bahrein 2020, live op tv en livestream Op zondag 22 maart 2020 zou de zestiende editie van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein verreden worden. Deze manche van het FIA wereldkampioenschap Formule 1 is echter afgelast vanwege het coronavirus. Ter vervanging daarvan organiseert men echter wel de F1 Esports Bahrein Virtual Grand Prix, die live bekeken kan worden op televisie, of op het internet via een livestream.

F1 Esports Bahrein Virtual Grand Prix (in plaats van de echte race)

Virtuele Grand Prix op het internet

De deelnemers rijden deze virtuele race met de game 'F1 2019'. Ze rijden op zondagavond eerst een kwalificatiesessie en daarna een race. Die virtuele race heeft de halve lengte van de echte Grand Prix. In totaal duurt de 'F1 Esports Virtual GP Bahrein' (kwalificatie plus race) ongeveer anderhalf uur.

Live op tv en livestream

Hoe laat begint de F1 Esports Bahrein Virtual Grand Prix? Deze race is op zondag 22 maart om 21u00 live te zien op de tv-zender Ziggo Sport 14. Daarnaast kan men deze digitale race op die zondagavond vanaf 21u00 ook online bekijken via een livestream te volgen op diverse kanalen, waaronder Facebook en Youtube. Ook is er de livestream van Ziggo Sport Totaal.

Geannuleerd wegen coronavirus

Ook veel overige Formule 1-races zijn in het voorjaar van 2020 geannuleerd wegens het coronavirus, waaronde de GP van China, de GP van Vietnam en de GP van Nederland. Bij veel van die andere races organiseert men ook een alternatieve ESports-race.

Historie en erelijst: GP Bahrein

Deze GP werd voor het eerst verreden in 2004. De Duitser Michael Schumacher won die eerste editie. De succesvolst coureur uit de historie van de Grand Prix is Sebastian Vettel. Hij pakte vier keer de zege in Bahrein: 2012, 2013, 2017 en 2018. Fernando Alonso won deze Grand Prix drie keer: in 2005, 2006 en 2010. Lewis Hamliton won de GP Bahrein ook drie keer: 2014, 2015 en 2019. In 2011 werd deze GP niet verreden, vanwege de vele, heftige demonstraties die er in die tijd in het land waren, waarbij door de bevolking grotere politieke vrijheid werd geëist.

Bahrein

Bahrein is een eilandstaat in de Perzische golf. Het land heeft een oppervlakte van circa 758 kilometer en heeft circa 1,25 miljoen inwoners. De hoofdstad is Manamah. De officiële taal van Bahrein is het Arabisch. Het land is een constitutionele monarchie. De officiële muntsoort van dit land is de Bahreinse dinar.

Circuit

Deze GP wordt verreden op het Bahrain International Circuit, dat ontworpen is door de Duitse huisarchitect van het Formule 1-circus: Herman Tilke. Het circuit ligt op circa dertig kilometer van de hoofdstad van Bahrein, Manamah. Het circuit is 5,407 kilometer lang. De GP van Bahrein 2020 is 57 rondes lang, oftewel 308,238 kilometer.

Formule 1 en het coronavirus in 2020

Er was de vrees dat de Formule 1 GP van Bahrein in 2020 niet door zou gaan vanwege het coronavirus. Uiteindelijk heeft men besloten om deze Formule 1-race wel door te laten gaan, maar zonder publiek. De Formule 1 GP van China in het voorjaar van 2020 gaat daarentegen niet door vanwege het coronavirus. (Er is echter wel de hoop dat de Formule 1 GP van China later in het seizoen alsnog kan worden verreden.)

Programma GP van Bahrein 2020

Hieronder vindt u het programma van de Formule 1 GP van Bahrein 2020. In dit overzicht zijn de tijdsverschillen met Bahrein verrekend. De tijdstippen in het schema zijn de tijden voor de kijkers (live op tv en via de livestream) in Nederland en België. Bij diverse voorgaande edities was het begintijdstip van de race voor de kijkers in Nederland rond 14u00, maar anno 2020 is de start om 16u10. Tussen enerzijds Nederland en België (tijdzone: CET, Central European Time) en anderzijds Bahrein is er een tijdsverschil van 2 uur. Dit houdt in dat het in Bahrein 14u10 lokale tijd is als deze Formule 1 Grand Prix van start gaat.

Programma vrijdag 20 maart 2020

 • 12u00 - 13u30 eerste vrije training
 • 16u00 - 17u30 tweede vrije training

Programma zaterdag 21 maart 2020

 • 13u00 - 14u00 derde vrije training
 • 16u00 - 17u00 kwalificatie

Programma zondag 22 maart 2020

 • 16u10 - ca. 17u00 race

Kalender: Formule 1 in 2020

Hoe ziet de kalender van de Formule 1 eruit in het seizoen 2020? Er staan in dit kalenderjaar 22 GP's op het programma. De openingsrace was de GP van Australië. De Formule 1 GP van Bahrein is de tweede race van het seizoen.

Puntentelling Formule 1

Hoe zit de puntentelling van de Formule 1 in elkaar? De eerste tien coureurs in de uitslag ontvangen punten. De winnaar van een race krijgt 25 punten. De nummer tien krijgt één punt. Daarnaast krijgt de Formule 1-coureur die in de race de snelste ronde heeft gereden nog een bonuspunt. (Zo'n bonuspunt krijgt men echter alleen als men ook in de top tien van de uitslag van de Grand Prix staat.)

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

De GP van Bahrein 2020 wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De vrije trainingen, de kwalificatie en de race zenden zij allen live uit op hun 'open net', het digitale kanaal 14 dat door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo te bekijken is. Ook op hun abonneezenders kan men live naar de kwalificatie en race kijken. Op die abonneezenders heeft men daarbij diverse extra opties, zoals on-board-camera's, live timing, enzovoort. Het totaalpakket van Ziggo Sport Totaal, inclusief dus die extra's, kan men bij Ziggo kopen, maar het is ook mogelijk om dit zenderpakket gratis te verkrijgen als 'bonus-optie', als men abonnementen combineert van Vodafone en Ziggo.

GP Bahrein 2020 uitzendschema: live tv en livestream bij Ziggo

Hoe ziet het uitzendschema van de GP Bahrein 2020 (live tv en livestream) eruit bij Ziggo Sport Totaal? Hieronder vindt u een overzicht van al hun live-uitzendingen van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein 2020. Deze uitzendingen zijn allemaal te bekijken op Ziggo Sport (kanaal 14), Ziggo Select en via hun livestream.

Uitzendingen Ziggo Sport: F1 GP Bahrein 2020 live op tv en livestream

 • Vr. 20 maart om 11u55: 1e vrije training live
 • Vr. 20 maart om 15u55: 2e vrije training live
 • Vr. 20 maart om 22u30: Formule 1 café
 • Za. 21 maart om 12u55: 3e vrije training live
 • Za. 21 maart om 15u15: voorbeschouwing op de kwalificatie
 • Za. 21 maart om 16u00: kwalificatie live
 • Zo. 22 maart om 15u00: voorbeschouwing op race live
 • Zo. 22 maart om 16u10: start race live

Play Sports: live kwalificatie en race op tv

In Vlaanderen zijn de uitzendrechten van de Formule 1 (live tv en livestream) in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden de kwalificatie en de race live uit op een abonneezender. Hoe laat beginnen hun live tv-uitzendingen van deze Formule 1-wedstrijd? De live tv-uitzending van de kwalificatie begint op zaterdag 21 maart om 15u45 op Play Sports 2. De live-uitzending van de F1 Grand Prix van Bahrein begint op zondag 22 maart om 15u45 op Play Sports 2.

Livestream GP Bahrein 2020

De Nederlandse livestream van de GP Bahrein 2020 wordt verzorgd door Ziggo Sport Totaal. Men kan met zo'n livestream naar deze Formule 1-race kijken op een smartphone, laptop, tablet of een ander type computer. Via de livestream kan men alle uitzendingen bekijken die ook live op tv te zien zijn. Men kan op de livestream dus ook de vrije trainingen en kwalificatie zien. De officiële livestream voor Nederland is te vinden op de Ziggo Sport Totaal Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om op die app een livestream te kunnen bekijken.

Livestream F1 Tv Pro

Sinds 2019 is het ook mogelijk om in Nederland per livestream naar de Formule 1 te kijken via de F1 Tv Pro. Dit is de officiële streamingdienst van de Formule 1. Deze dienst werkt in Nederland samen met Ziggo Sport Totaal. De livestream van F1 Tv Pro is overigens Engelstalig. Deze livestreamdienst biedt ook allerlei extra's zoals on-board camera's. Daarnaast kan men die streamingdienst ook veel oude beelden terugkijken van Formule 1-races. Is dit een gratis livestream van de Formule 1? Om live naar de legale livestream van F1 Tv Pro te kijken, dient men een betaald abonnement op die dienst te hebben, dus niet is een gratis stream. Via hun livestream kan men kijken naar de vrije trainingen, de kwalificatie en de race.

Zowel de Ziggo Sport Totaal Go App als de livestream van F1 Tv Pro zijn diensten die erg interessant zijn voor fanatieke Formule 1-fans, maar het zijn ook diensten waarvoor men behoorlijk wat extra moet betalen.

Alternatief: Ziggo Go livestream

Men kan de GP Bahrein 2020 ook via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Dit is een prima alternatief voor mensen die zonder veel extra opties en zonder bijbetalingen gewoon de race en de kwalificatie online via een livestream willen bekijken. Dit is ook een dienst van Ziggo. Hij is bedoeld voor klanten met digitale tv bij hen. Veel klanten kijken via die app reeds op hun mobiel of laptop veelvuldig naar televisie. Voor hen is de stream op deze app van deze race op zondag 22 maart 2020 in principe dus geheel legaal een gratis livestream van de GP Bahrein 2020. Bij deze dienst heeft men niet alleen de beschikking over een livestream van deze race in Bahrein; men kan achteraf de uitzending van deze Formule 1 Grand Prix ook nog een week lang terugkijken.

Livestream Formule 1 bij Play Sports (hele EU)

De GP Bahrein 2020 is ook te zien op een livestream van Telenet Play Sports. De livestream van deze F1 Grand Prix begint op 22 maart 2020 tegelijk met de live tv-uitzendingen van deze race. Wie reeds een tv-abonnement bij die dienst heeft, kan de livestream vinden op de website van Telenet Play Sports. Daarnaast is het ook mogelijk om de livestream te bekijken als men een specifiek online abonnement heeft: Play Sports Go. Men vindt de livestream van de GP Bahrein 2020 dan op de Play Sports Go App. Ook mensen die geen vast abonnement op die dienst hebben, kunnen toch de livestream van de GP Bahrein 2020 op die app bekijken. Is dit een gratis livestream van de Formule 1 GP Bahrein 2020 op 22 maart? Deze livestream van Play Sports is niet gratis. Het is mogelijk op de Play Sports Go App om een dagpas of een weekendpas te kopen, waarmee men via die applicatie voor de betreffende periode elke livestream kan bekijken, waaronder dus ook de stream van deze Formule 1-race. Men kan niet één aparte livestream kopen via Pay Per View (PPV), een dagpas is het kortste abonnement om een stream bij hen te kunnen bekijken. Wie zowel de kwalificatie op zaterdag als de race op zondag via hun livestream wil bekijken, kan dat doen door een weekendpas te kopen voor 21 en 22 maart. Op 21 maart begint de livestream van de kwalificatie voor de F1 GP Bahrein 2020 om 15u45. Op 22 maart begint de livestream van de F1-race in Bahrein om 15u45.

Formule 1 bij RTL Deutschland live

De Formule 1 Grand Prix van Bahrein wordt ook live op tv uitgezonden door de Duitse omroep RTL. Hun voorbeschouwing (F1: The Countdown) is op zondag 22 maart live op tv te zien vanaf 15u00. De live tv-uitzending van de race begint om 16u00 (de start is om 16u10). Nederlanders kunnen niet de livestream op de website van RTL Deutschland kijken van de GP Bahrein 2020 (die stream is geo-blocked voor kijkers van buiten Duitsland). Nederlanders kunnen de live-uitzending van de F1 GP Bahrein echter wel geheel legaal bekijken op de livestream van de Ziggo Go App. RTL behoort namelijk tot de zenders die men standaard per livestream op die app kan bekijken. Via die app kan men in de gehele EU per livestream de Formule 1 GP van Bahrein bekijken. (Buiten de EU is deze livestream van VodafoneZiggo in de meeste landen geo-blocked.) De meeste Nederlanders die de beschikking hebben over de Ziggo Go App zullen die dienst vooral gebruiken, om daarmee per livestream naar de live-uitzending van de GP Bahrein bij Ziggo Sport te kijken. Wie bijvoorbeeld echter geen grote fan van Olav Mol is, of wie liever de voorbeschouwing van het Duitse RTL ziet, kan met deze app dus ook per livestream naar die Duitse live-uitzending van deze Formule 1 Grand Prix kijken.Voor kijkers die deze app reeds in gebruik hebben, is dit op zondag 31 maart dus eigenlijk een (geheel legale) gratis livestream van de GP Bahrein 2020. Na afloop kan men ook een week lang deze uitzending van RTL van de F1 GP Bahrein 2020 via een stream terugkijken.

F1 GP Bahrein live bij de NOS?

Bij de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport) is de Fromule 1 Grand Prix van Bahrein op zondag 22 maart niet live te zien op tv of via een livestream, aangezien zij hiervoor niet de uitzendrechten hebben. Wel bieden zij op hun website tijdens de wedstrijd een liveblog aan, waarmee men live hun verslag van het verloop van de Formule 1 GP Bahrein kan volgen. Ook kan men het wedstrijdverloop van de GP Bahrein bij hen op teletekst volgen.

Livestream Formule 1 via NLziet? Nee

Is het ook mogelijk om op 22 maart 2020 naar de Formule 1 GP Bahrein te kijken via een livestream op NLziet? Neen, op die app kan men per livestream niet naar de zenders kijken van Ziggo Sport Totaal. Ook het Belgische Play Sports of het Duitse RTL is niet via die app per livestream te bekijken. Op die app kan men wel per livestream naar het Nederlandse RTL kijken, doch die hebben de uitzendrechten van de Formule 1 reeds jaren niet meer.

Livestream Formule 1 GP Bahrein 2020 via iTV-app?

Klanten van KPN kunnen de Formule 1 GP van Bahrein per livestream bekijken op de iTV-app. Via die app kunnen zij met een standaardabonnement echter alleen de tv-uitzendingen van RTL Deutschland van deze Formule 1 Grand Prix per livestream bekijken. Om de live-uitzendingen van de GP Bahrein bij Ziggo Sport te kunnen bekijken via een livestream, dient men een aanvullend abonnement te hebben.

Voorgaande editie: uitslag GP Bahrein 2019

 1. Lewis Hamilton (UK-Mercedes) in 1u34'21"836
 2. Valtteri Bottas (Fin-Mercedes) op 2"980
 3. Charles Leclerc (Mon-Ferrari) 6"131
 4. Max Verstappen (Ned-Red Bull) 6'408
 5. Sebastian Vettel (Dui-Ferrari) 36"068
 6. Lando Norris (UK-McLaren) 45"754
 7. Kimi Raikkonen (Fin-Alfa Romeo) 47"470
 8. Pierre Gasly (Fra-Red Bull) 58"094
 9. Alexander Albon (Thai-Toro Rosso) 1'02"697
 10. Sergio Perez (Mex-Racing Point) 1'03"696

Lees verder

© 2013 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamOp zondag 5 april 2020 wordt de F1 Esports Virtual Vietnam Grand Prix verreden. Dit is een virtuele race, die men mondia…
Voetbal 2020: FC Groningen-PSV, live op tv en livestreamVoetbal 2020: FC Groningen-PSV, live op tv en livestreamOp zondag 13 september 2020 vindt de competitiewedstrijd FC Groningen-PSV plaats. Het is voor PSV en Groningen de eerste…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…

Indy 500 2020 - live op tv en livestreamIndy 500 2020 - live op tv en livestreamOp zondag 23 augustus 2020 vindt de 104e editie van de Indianapolis 500 plaats. Deze Amerikaanse autorace behoort tot de…
Formule 1: GP van Australië 2021, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Australië 2021, live op tv en livestreamIn maart 2021 vindt in Melbourne de Grand Prix van Australië plaats. Dit is de eerste wedstrijd van het Formule 1-seizoe…
Bronnen en referenties
 • http://www.formule1.nl
 • http://nl.wikipedia.org
 • http://www.gpupdate.net/nl/

Reageer op het artikel "Formule 1: GP van Bahrein 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!