Formule 1: GP van Bahrein, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Bahrein, live op tv en livestream In Bahrein wordt jaarlijks een Formule 1 Grand Prix verreden. De GP Bahrein 2021 wordt verreden op zondag 28 maart 2021. Deze Formule 1 Grote Prijs van Bahrein is live op tv en op het internet via een livestream te bekijken. Deze autorace bestaat sinds 2004. Hoe is de geschiedenis van de Formule 1-race in het Midden-Oosten verlopen? Op welke tv-zender is deze Formule 1 GP Bahrein live te bekijken? Waar vindt men een livestream van de race en de kwalificatie voor de Formule 1 GP Bahrein?

Historie en erelijst: GP Bahrein

Bij de eerste race in 2004 pakte Michael Schumacher de zege. Hoe ziet de erelijst van de Formule 1 GP Bahrein eruit, voorafgaand aan de editie van 2021? De succesvolst coureur uit de historie van de Grand Prix zijn Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Zij pakten vier keer de zege in Bahrein. Vettel won in 2012, 2013, 2017 en 2018. Lewis Hamliton won de GP Bahrein in 2014, 2015, 2019 en 2020. Fernando Alonso won deze Grand Prix drie keer: in 2005, 2006 en 2010.

In 2011 werd deze GP niet verreden, vanwege de vele, heftige demonstraties die er in die tijd in het land waren, waarbij door de bevolking grotere politieke vrijheid werd geëist. In 2020 werden er twee races in Bahrein verreden. Vanwege de coronacrisis werd het aantal reisbewegingen dat jaar beperkt en werden er op meerdere circuits twee Formule 1-races gehouden. (De tweede race was officieel niet de GP Bahrein, maar de GP Sakhir.) In 2021, 2022 en 2023 staat er weer 'gewoon' één race per jaar op de kalender op dit circuit.

Bahrein

Bahrein is een eilandstaat in de Perzische golf. Het land heeft een oppervlakte van circa 758 kilometer en heeft anno 2021 circa 1,25 miljoen inwoners. De hoofdstad is Manamah. De officiële taal van Bahrein is het Arabisch. Het land is een constitutionele monarchie. De officiële muntsoort van dit land is de Bahreinse dinar.

Circuit

Deze GP wordt verreden op het Bahrain International Circuit, dat ontworpen is door de Duitse huisarchitect van het Formule 1-circus: Herman Tilke. Het circuit ligt op circa dertig kilometer van de hoofdstad van Bahrein, Manamah. Het circuit is 5,407 kilometer lang. De GP van Bahrein 2021 is 57 rondes lang, oftewel 308,238 kilometer.

Programma GP van Bahrein

Hieronder vindt u het programma van de Formule 1-races van Bahrein. In dit overzicht zijn de tijdsverschillen met Bahrein verrekend. De tijdstippen in het schema zijn de tijden voor de kijkers (live op tv en via de livestream) in Nederland en België. Bij diverse voorgaande edities was het begintijdstip van de Formule 1-race voor de kijkers in Nederland rond 14u00, maar anno 2020 is de start om 15u10. Tussen enerzijds Nederland en België (tijdzone: CET, Central European Time) en anderzijds Bahrein is er een tijdsverschil van 2 uur. Dit houdt in dat het in Bahrein 14u10 lokale tijd is als deze Formule 1 Grand Prix van start gaat. In de praktijk kan men per editie van deze Formule 1-race wel enigszins afwijken van dit schema.

Formule 1 GP Bahrein 2021

Programma vrijdag 26 maart 2021

 • 12u30 eerste vrije training in Bahrein
 • 16u00 tweede vrije training

Programma zaterdag 27 maart 2021

 • 13u00 derde vrije training
 • 16u00 kwalificatie Formule 1 Bahrein

Programma zondag 28 maart 2021

 • 17u00 start Formule 1-race

Puntentelling Formule 1

Hoe zit de puntentelling van de Formule 1 in elkaar? De eerste tien coureurs in de uitslag ontvangen punten. De winnaar van een race krijgt 25 punten. De nummer tien krijgt één punt. Daarnaast krijgt de Formule 1-coureur die in de race de snelste ronde heeft gereden anno 2021 nog een bonuspunt. (Zo'n bonuspunt krijgt men echter alleen als men ook in de top tien van de uitslag van de Grand Prix staat.)

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

De GP van Bahrein wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De vrije trainingen, de kwalificatie en de race zenden zij allen live uit op hun 'open net', het digitale kanaal 14 dat door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo te bekijken is. Ook op hun abonneezenders kan men live naar de kwalificatie en race kijken. Het totaalpakket van Ziggo Sport Totaal, inclusief dus die extra's, kan men bij Ziggo kopen, maar het is ook mogelijk om dit zenderpakket gratis te verkrijgen als 'bonus-optie', als men abonnementen combineert van Vodafone en Ziggo.

Hoe laat? GP Bahrein 2021 uitzendschema: live tv en livestream bij Ziggo

Hoe ziet het uitzendschema van de GP Bahrein (live tv en livestream) eruit bij Ziggo Sport Totaal? Hieronder vindt u een overzicht van al hun live-uitzendingen van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. Deze uitzendingen zijn allemaal te bekijken op Ziggo Sport (kanaal 14), Ziggo Select en via hun livestream.

Uitzendschema: Formule 1 GP Bahrein 2021 live op tv en livestream bij Ziggo Sport

 • Vrijdag 26 maart 2021 om 12u25: 1e vrije training live op tv en livestream
 • Vrijdag 26 maart 2021 om 15u55: 2e vrije training live op tv en livestream
 • Vrijdag 26 maart 2021 om 22u30: Talkshow Formule 1 Café
 • Zaterdag 27 maart 2021 om 12u55: 3e vrije training live op tv en livestream
 • Zaterdag 27 maart 2021 om 15u15: Kwalificatie live op tv en livestream
 • Zondag 28 maart 2021 om 15u45: voorbeschouwing live op tv en livestream
 • Zondag 28 maart 2021 om 17u00: start Formule 1 GP Bahrein 2021

Play Sports Formule 1: live kwalificatie en race op tv

In Vlaanderen zijn de uitzendrechten van de Formule 1 (live tv en livestream) in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden de kwalificatie en de race live uit op een abonneezender. Hoe laat beginnen hun live tv-uitzendingen van deze Formule 1-wedstrijd? De live tv-uitzending van de kwalificatie begint op zaterdag om 15u45. De live-uitzending van de F1 Grand Prix van Bahrein begint op zondag om 15u45.

Livestream GP Bahrein 2021 (op zondag 28 maart 2021)

De Nederlandse livestream van de Formule 1 in Bahrein wordt verzorgd door Ziggo Sport Totaal. Men kan met zo'n livestream naar deze Formule 1-race kijken op een smartphone, laptop, tablet of een ander type computer. Via de livestream kan men alle uitzendingen bekijken die ook live op tv te zien zijn. Men kan op de livestream dus ook de vrije trainingen en kwalificatie zien. De officiële livestream voor Nederland is te vinden op de Ziggo Sport Totaal Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om op die app een livestream te kunnen bekijken.

Livestream F1 Tv Pro

Het is et ook mogelijk om in Nederland per livestream naar de Formule 1 te kijken via de F1 Tv Pro. Dit is de officiële streamingdienst van de Formule 1. Deze dienst werkt in Nederland anno 2021samen met Ziggo Sport Totaal. De livestream van F1 Tv Pro is overigens Engelstalig. Deze livestreamdienst biedt ook allerlei extra's zoals on-board camera's. Daarnaast kan men die streamingdienst ook veel oude beelden terugkijken van Formule 1-races. Is dit een gratis livestream van de Formule 1? Om live naar de legale livestream van F1 Tv Pro te kijken, dient men een betaald abonnement op die dienst te hebben, dus niet is een gratis stream. Via hun livestream kan men kijken naar de vrije trainingen, de kwalificatie en de race.

Zowel de Ziggo Sport Totaal Go App als de livestream van F1 Tv Pro zijn diensten die erg interessant zijn voor fanatieke Formule 1-fans, maar het zijn anno 2021 en 2022 ook diensten waarvoor men behoorlijk wat extra moet betalen.

Alternatief: Formule 1 via Go livestream in 2021

Men kan de GP Bahrein ook via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Dit is een prima alternatief voor mensen die zonder veel extra opties en zonder bijbetalingen gewoon de race en de kwalificatie online via een livestream willen bekijken. Dit is ook een dienst van Ziggo. Hij is bedoeld voor klanten met digitale tv bij hen. Veel klanten kijken via die app reeds op hun mobiel of laptop veelvuldig naar televisie. Voor hen is de stream op deze app van deze races op de zondagen in principe dus anno 2021 en 2022 geheel legaal een gratis livestream van de GP Bahrein. Bij deze dienst heeft men niet alleen de beschikking over een livestream van deze race in Bahrein; men kan achteraf de uitzending van deze Formule 1 Grand Prix ook nog een week lang terugkijken.

Livestream Formule 1 in 2021 bij Play Sports (hele EU)

De GP Bahrein is ook te zien op een livestream van Telenet Play Sports. De livestream van deze F1 Grand Prix begint tegelijk met de live tv-uitzendingen van deze race. Wie reeds een tv-abonnement bij die dienst heeft, kan de livestream vinden op de website van Telenet Play Sports. Daarnaast is het ook mogelijk om de livestream te bekijken als men een specifiek online abonnement heeft: Play Sports Go. Men vindt de livestream van de GP Bahrein 2020 dan op de Play Sports Go App. Ook mensen die geen vast abonnement op die dienst hebben, kunnen toch de livestream van de GP Bahrein 2020 op die app bekijken. Is dit een gratis livestream van de Formule 1 GP Bahrein 2020? Deze livestream van Play Sports is niet gratis. Het is mogelijk op de Play Sports Go App om een dagpas of een weekendpas te kopen, waarmee men via die applicatie voor de betreffende periode elke livestream kan bekijken, waaronder dus ook de stream van deze Formule 1-race. Men kan niet één aparte livestream kopen via Pay Per View (PPV), een dagpas is het kortste abonnement om een stream bij hen te kunnen bekijken. Wie zowel de kwalificatie op zaterdag als de race op zondag via hun livestream wil bekijken, kan dat doen door een weekendpas te kopen. Op de zaterdagen begint de livestream van de kwalificatie voor de F1 GP Bahrein 2020 om 15u45. Op de zondagen begint de livestream van de F1-race in Bahrein ook om 15u45.

Formule 1 bij RTL Deutschland live?

De Formule 1 Grand Prix van Bahrein werd jarenlang ook live op tv en per livestream uitgezonden door de Duitse omroep RTL. Dit was een populaire gratis optie voor veel Nederlanders en Belgen. Met ingang van 2021 zenden zij helaas deze races niet meer uit op tv of livestream. De uitzendrechten zijn voor de jaren 2021, 2022, 2023 en 2024 verhuisd naar Sky Deutschland. Hun uitzending is niet gratis live te ontvangen in Nederland en België.

F1 GP Bahrein live bij de NOS?

Bij de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport) is de Fromule 1 Grand Prix van Bahrein op zondag niet live te zien op tv of via een livestream, aangezien zij hiervoor niet de uitzendrechten hebben. Wel bieden zij op hun website tijdens de wedstrijd een liveblog aan, waarmee men live hun verslag van het verloop van de Formule 1 GP Bahrein kan volgen. Ook kan men het wedstrijdverloop van de GP Bahrein bij hen op teletekst volgen.

Livestream Formule 1 via NLziet? Nee

Is het ook mogelijk om naar de Formule 1 GP Bahrein te kijken via een livestream op NLziet? Neen, op die app kan men per livestream niet naar de zenders kijken van Ziggo Sport Totaal. Ook het Belgische Play Sports is niet via die app per livestream te bekijken. Op die app kan men wel per livestream naar het Nederlandse RTL kijken, doch die hebben de uitzendrechten van de Formule 1 reeds jaren niet meer.

Livestream Formule 1 GP Bahrein via iTV-app?

Kunnen klanten van KPN kunnen de Formule 1 GP van Bahrein per livestream bekijken op de iTV-app.? Via die app konden zij met een standaardabonnement echter alleen de tv-uitzendingen van RTL Deutschland van deze Formule 1 Grand Prix per livestream bekijken. Ook konden zij via een livestream op de site van Interactieve Tv live naar de uitzendingen van RTL bij deze races kijken. Helaas zijn die live-uitzendingen er bij hen niet meer anno 2021. Er is dus niet meer een gratis livestream bij hen beschikbaarOm de live-uitzendingen van de GP Bahrein bij Ziggo Sport te kunnen bekijken via een livestream, dient men een aanvullend abonnement te hebben.

Lees verder

© 2013 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt verreden op het Jeddah Street Circuit. Deze Formule 1-race in Saoedi-Ara…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal De wedstrijden van het Nederlands elfta…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamHet Belgische nationale voetbalteam speelt in 2021 een interland tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt plaats in Turijn. D…

Indy 500 live op tv en livestreamIndy 500 live op tv en livestreamDe Indy 500 behoort tot de meest prestigieuze races ter wereld. Deze Amerikaanse autorace werd voor het eerst verreden i…
Formule 1: GP van Australië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Australië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Australië wordt verreden in Melbourne. Deze Australische Grand Prix is live op tv te bekijke…
Bronnen en referenties
 • http://www.formule1.nl
 • http://nl.wikipedia.org
 • http://www.gpupdate.net/nl/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 25-03-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.