Formule 1: GP van China, live op tv en livestream

Formule 1: GP van China, live op tv en livestream De Formule 1 Grand Prix van China wordt verreden in Shanghai. De GP van China is live op tv te bekijken op diverse zenders. Ook kan men de GP van China online bekijken via een livestream. Hoe ziet het programma van deze Grand Prix eruit? Hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen? Waar vindt men een livestream van de GP China? Welke coureurs hebben in de loop der jaren de F1 Grand Prix van China gewonnen?

Geschiedenis GP China

De F1 GP van China werd voor het eerst verreden in 2004. De Braziliaanse Ferrari-coureur Rubens Barrichello won dat jaar. De Brit Lewis Hamilton is de recordhouder qua aantal zeges in deze Chinese race. Hij pakte zes keer de zege in de GP van China: in 2008, 2011, 2014, 2015, 2017 en 2019. In 2018 werd de GP van China gewonnen door Daniel Ricciardo. In 2020, 2021 en 2022 ging deze Formule 1-wedstrijd niet door vanwege het coronavirus. Het contract met de organisatie is echter wel verlengd: in principe worden er wel een GP China 2023, 2024 en 2025 verreden.

Circuit

Deze Formule 1 GP vindt plaats op het Shanghai International Circuit. Dit circuit ligt in het district Jiading, in het noordwesten van de stadsprovincie Shanghai. Het circuit is ontworpen door de bekende Duitse architect Hermann Tilke. Behalve de GP's van de Formule 1, hebben er ook andere grote evenementen op dit circuit plaatsgevonden, zoals MotoGP-races en A1GP-races. Het circuit is 5,447 kilometer lang. De F1 coureurs moeten tijdens de Formule 1 GP van China in totaal 56 rondes afleggen, dus de totale afstand van deze race is 305,066 kilometer.

GP China live in Nederland

Waar is de Formule 1 via een livestream in Nederland te bekijken? De live-uitzendrechten zijn in de seizoenen 2023 en 2024 in handen van Viaplay. Zij zenden deze race dus ook per livestream uit voor hun abonnees.

Livestream F1 TV Pro

De organisatie van de Formule 1 heeft ook een eigen, internationale livestream-dienst. Dit is de F1 TV Pro. Sinds 2019 is deze livestream ook in Nederland te verkrijgen. Behalve een livestream, biedt men ook bij F1 TV Pro allerlei extra opties aan die interessante zijn voor fanatieke Formule 1-fans. Zo kan men live allerlei data bekijken, of per livestream in de pit kijken, of live via een stream 'on-board' bij een coureur kijken. Naast al die mogelijkheden voor de livestream, biedt men ook de mogelijkheid om in het beeldarchief van de Formule 1-geschiedenis rond te kijken.

Pro met livestream, Acces zonder live-beelden

Men dient wel een 'Pro'-abonnement op deze dienst te hebben, om via de livestream te kunnen kijken naar de Formule 1-race, kwalificatie en trainingen. Daarnaast biedt de streamingdienst F1 Tv Pro ook een goedkoper abonnement aan (Acces), waarbij men wel in de beeldarchieven van de Formule 1 kan neuzen (en dus volop oude beelden kan streamen), maar dan heeft men niet de beschikking over de livestream bij de races, trainingen en kwalificatie.

Formule 1 live op tv in België bij Telenet Play Sports

In België wordt de Formule 1 Grand Prix van China live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Op zaterdag begint hun live tv-uitzending van de kwalificatie om 7u45 op de zender Play Sports 1. Op zondag begint hun live tv-uitzending van de race
eveneens om 7u45 op Play Sports 1. Om hun live-uitzendingen op televisie te kunnen bekijken bij deze Formule 1 Grand Prix, dient men een abonnement op Play Sports te hebben. Net als de klanten van Ziggo Sport Totaal, hebben ook de klanten van Play Sports diverse extra kanalen tot hun beschikking. Op kanaal 2 kan men bijvoorbeeld vanaf 7u55 live 'on board' beelden bekijken. Op kanaal 3 zijn live beelden van de 'pitlane' te zien. Ook kan men live kijken naar kanalen met timing info, de 'driver tracker' en overige info over deze GP China. Play Sports heeft de uitzendrechten (live tv en livestream) in 2023 en 2024. De vrije trainingen van de Formule 1 in Shanghai zijn helaas niet live op tv (noch per livestream) bij hen te zien in 2023 of 2024.

Livestream GP China bij Play Sports

De Grand Prix van China is ook te volgen via een livestream van Telenet Play Sports. Op hun livestream worden de kwalificatie en de Formule 1-race live uitgezonden. De vrije trainingen zijn bij hen niet via de livestream te bekijken. Wie een vast tv-abonnement bij Telenet Play Sports heeft, kan de livestream van de Formule 1 Grote Prijs vinden op de site van deze tv-aanbieder. Daarnaast is het anno 2023 ook mogelijk om de livestream van de GP China te bekijken via de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream van de Formule 1 Grand Prix van China? De livestream van deze Formule 1-race is op deze app niet gratis, neen, het is een dienst uit België die vergelijkbaar is met de betaaldienst van de Nederlandse Ziggo Sport Go App. Het is bij de Play Sports Go App mogelijk om een vast abonnement op die digitale streamingdienst te nemen (ook als men geen tv-abonnement bij Telenet heeft). Daarnaast is het ook mogelijk om een abonnement voor één etmaal (een dagpas) of voor een weekend (een weekendpass) aan te schaffen, waarmee men dan een etmaal of een wekend lang elke livestream van deze dienst kan bekijken. Men kan er dus voor kiezen om alleen een dagpas te nemen voor de wedstrijddag, zodat en via de livestream op zondagochtend de Formule 1 Grote Prijs van China kan kijken. Men kan echter ook een weekendpas kopen, waarmee men dus de kwalificatie op zaterdag per livestream kan kijken en ook de race live per stream kan volgen op zondagochtend. Bij Play Sports begint de livestream van de GP China tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat men op zaterdag vanaf 7u45 naar de livestream van de kwalificatie voor de Chinese F1 Grand Prix kan kijken. Op zondag kan men bij hen eveneens vanaf 7u45 naar de livestream kijken van de race.

Formule 1 GP van China 2023 live bij RTL Deutschland?

De F1 Grand Prix van China werd jarenlang ook live op tv uitgezonden door RTL Deutschland. Veel Nederlanders bekeken die live-uitzending op tv of per livestream. Helaas zenden zij in 2023, 2024 en 2025 deze Formule 1-race in Shanghai niet meer live uit op tv of per livestream.

Lees verder

© 2013 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt jaarlijks verreden in Jeddah. Het vindt daar plaats op een stratencircui…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…
Formule 1: GP van Hongarije live op tv en livestreamFormule 1: GP van Hongarije live op tv en livestreamDe Formule 1 GP van Hongarije vindt plaats op het circuit de Hungaroring in de plaats Mogyorod. De Grand Prix van Hongar…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…

Formule 1: GP van Bahrein, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Bahrein, live op tv en livestreamIn Bahrein wordt jaarlijks een Formule 1 Grand Prix verreden. Deze Formule 1 Grote Prijs van Bahrein is live op tv en op…
Formule 1: GP van Australië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Australië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Australië wordt verreden in Melbourne. Deze Australische Grand Prix is live op tv te bekijke…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://www.formule1.nl
  • http://f1today.nl
  • http://www.gpupdate.net/nl/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 19-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.