Formule 1: GP van China, live op tv en livestream

Formule 1: GP van China, live op tv en livestream De Formule 1 Grand Prix van China wordt verreden in Shanghai. De GP van China is live op tv te bekijken op diverse zenders. Ook kan men de GP van China online bekijken via een livestream. Hoe ziet het programma van deze Grand Prix eruit? Hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen? Waar vindt men een livestream van de GP China? Welke coureurs hebben in de loop der jaren de F1 Grand Prix van China gewonnen?

Geschiedenis GP China

De F1 GP van China werd voor het eerst verreden in 2004. De Braziliaanse Ferrari-coureur Rubens Barrichello won dat jaar. De Brit Lewis Hamilton is de recordhouder qua aantal zeges in deze Chinese race. Hij pakte zes keer de zege in de GP van China: in 2008, 2011, 2014, 2015, 2017 en 2019. In 2018 werd de GP van China gewonnen door Daniel Ricciardo. In 2020 ging deze Formule 1-wedstrijd niet door vanwege het coronavirus.

Circuit

Deze Formule 1 GP vindt plaats op het Shanghai International Circuit. Dit circuit ligt in het district Jiading, in het noordwesten van de stadsprovincie Shanghai. Het circuit is ontworpen door de bekende Duitse architect Hermann Tilke. Behalve de GP's van de Formule 1, hebben er ook andere grote evenementen op dit circuit plaatsgevonden, zoals MotoGP-races en A1GP-races. Het circuit is 5,447 kilometer lang. De F1 coureurs moeten tijdens de Formule 1 GP van China in totaal 56 rondes afleggen, dus de totale afstand van deze race is 305,066 kilometer.

Programma GP China: tijden voor kijkers in Nederland en België

Hoe laat beginnen de vrije trainingen, kwalificatie en race bij de Formule 1 GP China? Hieronder vindt u het programma voor de GP van China. Het tijdsverschil met China is in het onderstaande schema verrekend. De tijdstippen die in het onderstaande schema op zijn genomen, zijn niet de Chinese, maar de Nederlandse en Belgische tijden. Dit schema is dus bedoeld voor kijkers die vanuit Nederland of België live op tv of via de livestream naar de F1 Grand Prix van China kijken.

Vrijdag

 • 04:00 - 05:30 - eerste vrije training
 • 08:00 - 09:30 - tweede vrije training

Zaterdag

 • 05:00 - 06:00 - derde vrije training
 • 08:00 - 09:00 - Kwalificatie

Zondag

 • 08u10: start Formule 1 GP

Live op tv: Formule 1 GP China bij Ziggo Sport

De Formule 1 GP van China wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport. Deze zender is op het digitale kanaal 14 'gratis' te bekijken door iedereen die digitale tv heeft bij Ziggo. Op deze zender zijn live de kwalificatie, de race en de vrije trainingen te zien. Daarnaast zijn deze uitzendingen ook live te zien op de abonneezenders van Ziggo Sport Totaal. Op die abonneezenders heeft men bij de uitzendingen echter ook diverse extra opties en extra kanalen (bijvoorbeeld met een live timing). Hieronder vindt u het uitzendschema van Ziggo Sport (tv en livestream) voor de F1 Grand Prix van China.

Uitzendschema: GP China live op tv en livestream bij Ziggo Sport

 • Vrijdag om 03u55: 1e vrije training live
 • Vrijdag om 07u55: 2e vrije training live
 • Vrijdag om 22u30: Formule 1 café (talkshow)
 • Zaterdag om 04u55: 3e vrije training live
 • Zaterdag om 07u15: voorbeschouwing op de kwalificatie
 • Zaterdag om 07u55: kwalificatie GP China live
 • Zondag om 07u00: voorbeschouwing op de Formule 1-race live
 • Zondag om 08u10: start van de GP live

Livestream Formule 1 GP China bij Ziggo Sport

De GP van China wordt in Nederland per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Met deze livestream van men deze Chinese autorace bekijken op een smartphone of computer. De officiële livestream bevindt zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. Via deze dienst kan men behalve de reguliere livestream van de live tv-uitzending ook voor allerlei andere opties kiezen, zoals on-board camera's enzovoort. Men dient echter wel een betaald abonnement te hebben op die dienst om dit per livestream te kunnen bekijken.

Livestream F1 TV Pro

De organisatie van de Formule 1 heeft ook een eigen, internationale livestream-dienst. Dit is de F1 TV Pro. Sinds 2019 is deze livestream ook in Nederland te verkrijgen. Behalve een livestream (met Engels commentaar), biedt men ook bij F1 TV Pro allerlei extra opties aan die interessante zijn voor fanatieke Formule 1-fans. Zo kan men live allerlei data bekijken, of per livestream in de pit kijken, of live via een stream 'on-board' bij een coureur kijken. Naast al die mogelijkheden voor de livestream, biedt men ook de mogelijkheid om in het beeldarchief van de Formule 1-geschiedenis rond te kijken.

Pro met livestream, Acces zonder live-beelden

Men dient wel een 'Pro'-abonnement op deze dienst te hebben, om via de livestream te kunnen kijken naar de Formule 1-race, kwalificatie en trainingen. Daarnaast biedt de streamingdienst F1 Tv Pro ook een goedkoper abonnement aan (Acces), waarbij men wel in de beeldarchieven van de Formule 1 kan neuzen (en dus volop oude beelden kan streamen), maar dan heeft men niet de beschikking over de livestream bij de races, trainingen en kwalificatie.

Ziggo Go - livestream GP China

Het is ook mogelijk om naar de GP van China te kijken via een livestream op de Go App (online tv). Dit is een goede optie voor mensen die via een livestream naar de Formule1 willen bekijken, maar geen grote behoefte hebben aan al die extra's (zoals een stream in de pitlane, live timing, enzovoort). Het is mogelijk om per livestream naar de reguliere live-uitzendingen te kijken van de wedstrijd, de vrije trainingen en de kwalificatie op de Ziggo Go App. Deze app is populair bij klanten van digitale tv bij Ziggo. Zij kunnen hiermee online (per livestream) tv kijken. Behalve het per livestream kijken, is het ook mogelijk om (tot een week na de uitzending) programma's terug te kijken. Er zijn geen extra kosten aan verbonden indien men reeds een digitale tv-abonnement heeft bij VodafoneZiggo. Veel klanten kijken, los van de Formule 1, al heel veel tv via die app. Voor hen is dit in de praktijk dus eigenlijk een totaal legale, geheel gratis livestream van de GP van China.

PPV livestream Ziggo Sport F1 Grand Prix China

Voor wie geen digitale tv bij Ziggo heeft en ook geen abonnement heeft op Ziggo Sport Totaal (tv of Go app), maar toch graag via de livestream van Ziggo Sport Totaal naar deze Formule 1-race wil kijken, is er ook nog een alternatief. Hij kan de livestream voor deze Formule 1 GP voor enkele euro's kopen op de website van Ziggo Sport Totaal.

Formule 1 live op tv in België bij Telenet Play Sports

In België wordt de Formule 1 Grand Prix van China live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Op zaterdag begint hun live tv-uitzending van de kwalificatie om 7u45 op de zender Play Sports 1. Op zondag begint hun live tv-uitzending van de race
eveneens om 7u45 op Play Sports 1. Om hun live-uitzendingen op televisie te kunnen bekijken bij deze Formule 1 Grand Prix, dient men een abonnement op Play Sports te hebben. Net als de klanten van Ziggo Sport Totaal, hebben ook de klanten van Play Sports diverse extra kanalen tot hun beschikking. Op kanaal 2 kan men bijvoorbeeld vanaf 7u55 live 'on board' beelden bekijken. Op kanaal 3 zijn live beelden van de 'pitlane' te zien. Ook kan men live kijken naar kanalen met timing info, de 'driver tracker' en overige info over deze GP China.

Livestream GP China bij Play Sports

De Grand Prix van China is ook te volgen via een livestream van Telenet Play Sports. Op hun livestream worden de kwalificatie en de Formule 1-race live uitgezonden. De vrije trainingen zijn bij hen niet via de livestream te bekijken. Wie een vast tv-abonnement bij Telenet Play Sports heeft, kan de livestream van de Formule 1 GP vinden op de site van deze tv-aanbieder. Daarnaast is het ook mogelijk om de livestream van de GP China te bekijken via de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream van de Formule 1 Grand Prix van China? De livestream van deze Formule 1-race is op deze app niet gratis, neen, het is een dienst uit België die vergelijkbaar is met de betaaldienst van de Nederlandse Ziggo Sport Go App. Het is bij de Play Sports Go App mogelijk om een vast abonnement op die digitale streamingdienst te nemen (ook als men geen tv-abonnement bij Telenet heeft). Daarnaast is het ook mogelijk om een abonnement voor één etmaal (een dagpas) of voor een weekend (een weekendpass) aan te schaffen, waarmee men dan een etmaal of een wekend lang elke livestream van deze dienst kan bekijken. Men kan er dus voor kiezen om alleen een dagpas te nemen voor de wedstrijddag, zodat en via de livestream op zondagochtend de GP China kan kijken. Men kan echter ook een weekendpas kopen, waarmee men dus de kwalificatie op zaterdag per livestream kan kijken en ook de race live per stream kan volgen op zondagochtend. Bij Play Sports begint de livestream van de GP China tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat men op zaterdag vanaf 7u45 naar de livestream van de kwalificatie voor de Chinese F1 Grand Prix kan kijken. Op zondag kan men bij hen eveneens vanaf 7u45 naar de livestream kijken van de race.

Formule 1 GP van China live bij RTL Deutschland

De F1 Grand Prix van China wordt ook live op tv uitgezonden door RTL Deutschland. Hun live-uitzending begint op die zondagochtend om 7u00. Veel Nederlandse en Belgische racefans die geen abonnement hebben op Ziggo of Play Sports kijken de races van de Formule 1 live op tv via deze Duitse zender. Zo kunnen zij dus alsnog gratis naar deze race kijken. De livestream op de site van die omroep is echter geo-restricted; dat houdt in dat deze stream van de Formule 1 voor kijkers vanuit België en Nederland 'geo-blocked' (geblokkeerd) is.

Lees verder

© 2013 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt verreden op het Jeddah Street Circuit. Deze Formule 1-race in Saoedi-Ara…
Formule 1: GP van Frankrijk, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Frankrijk, live op tv en livestreamDe Formule 1 GP van Frankrijk wordt verreden op het Circuit Paul Ricard. De Grand Prix van Frankrijk is mondiaal live op…
Formule 1: GP van Singapore live op tv en livestreamFormule 1: GP van Singapore live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Singapore wordt verreden op het 'Marina Bay Circuit Park'. Deze Aziatische autorace is werel…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…

Formule 1: GP van Bahrein, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Bahrein, live op tv en livestreamIn Bahrein wordt jaarlijks een Formule 1 Grand Prix verreden. De GP Bahrein 2021 wordt verreden op zondag 28 maart 2021.…
Formule 1: GP van Australië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Australië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Australië wordt verreden in Melbourne. Deze Australische Grand Prix is live op tv te bekijke…
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org
 • http://www.formule1.nl
 • http://f1today.nl
 • http://www.gpupdate.net/nl/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 06-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.