Formule 1: GP van Hongarije live op tv en livestream

Formule 1: GP van Hongarije live op tv en livestream De Formule 1 GP van Hongarije vindt plaats op het circuit de Hungaroring in de plaats Mogyorod. De Grand Prix van Hongarije wordt mondiaal live op tv uitgezonden door diverse zenders. Ook is de F1 Grand Prix van Hongarije via een livestream op het internet te bekijken. in 2021 vindt deze wedstrijd plaats op zondag 1 augustus 2021. Waar vindt men een livestream van de GP Hongarije 2021? Op welke tv-zenders kan men de Hongaarijse Grand Prix live bekijken? Hoe is de geschiedenis van deze Oost-Europese Formule 1-race verlopen?

Geschiedenis: GP van Hongarije

In 1936 werd er voor het eerst een race verreden die de naam 'Grand Prix van Hongarije' droeg. Die race werd gewonnen door de Italiaan Tazio Nuvolari. Dit was echter nog geen officiële Formule 1-race. Er bestond in die tijd namelijk nog geen officieel overkoepelend wereldkampioenschap Formule 1.

Na die eerste race vond er 50 jaar geen Grand Prix van Hongarije plaats. Pas in 1986 werd er weer een Grand Prix in dat land verreden. Die GP van Hongarije 1986 was overigens politiek gezien een zeer opzienbarend evenement. Het was namelijk de eerste officiële Formule 1-race die werd verreden in het communistische Oostblok. De zege ging dat jaar naar de Braziliaan Nelson Piquet, die ook in 1987 deze GP won.

Bij de eerste officiële Formule 1 Grand Prix in Hongarije van 1986 werd door velen nog verwacht dat dit evenement vooral een publicitaire stunt was, die mogelijk eenmalig zou zijn, of dat er hooguit slechts enkele jaren zo'n Grand Prix in het Oost-Europese Hongarije plaats zou kunnen vinden. Die cynici kregen echter ongelijk: de GP van Hongarije heeft een vaste plek op de Formule 1-kalender gekregen. Sinds 1986 is de wedstrijd elk jaar georganiseerd.

Erelijst GP Hongarije

Hoe ziet voorafgaand aan de race van 2021 de erelijst van de F1 Grand Prix van Hongarije eruit? De succesvolste coureur uit de historie van deze Grand Prix is Lewis Hamilton. Acht keer won hij de Formule 1 GP van Hongarije. Michael Schumacher pakte vier keer de zege in deze race. Ayrton Senna won de wedstrijd in Hongarije drie keer.

Circuit: Hungaroring

De GP van Hongarije wordt verreden op de Hungaroring. Dit circuit werd geopend in 1986. Het bevindt zich in de plaats Mogyorod, niet ver van de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het circuit heeft een lengte van 4,381 kilometer. De Hungaroring heeft 14 bochten. De tribunes bij dit circuit hebben een capaciteit van circa 70.000 toeschouwers.

Jos Verstappen: 3e in de GP van Hongarije 1994

In 1994 werd er Nederlandse autosportgeschiedenis geschreven op de Hungaroring. Tijdens de F1 Grand Prix van Hongarije van dat jaar was Jos Verstappen in zijn Benneton de eerste Nederlander aller tijden, die erin slaagde om op het podium van een Formule 1 Grand Prix te eindigen. Hij werd derde in die race. Zijn derde plek kwam tamelijk onverwacht, het was mede te danken aan motorproblemen die Martin Brundle in de slotronde van de wedstrijd kreeg.

Datum GP Formule 1 Hongarije 2021: 1 augustus

De Hongaarse Formule 1 GP vindt doorgaans in augustus plaats. Als gevolg van de coronacrisis had het Formule 1-seizoen 2020 echter veel wijzigingen ondergaan. Eén daarvan was dat de wedstrijd op de Hungaroring in 2020 op 19 juli werd verreden. Dit komt mede doordat de Hongaarse overheid één van de eerste regeringen was die een akkoord had met de mondiale Formule 1-organisatie over de voorwaarden voor het organiseren van zo'n race in 'coronatijd'. Ook is het logistiek handig dat de Hongaarse Formule 1 GP na de Oostenrijkse GP's plaatsvindt. In 2021 wordt de Hongaarse Formule 1 GP echter weer in augustus verreden.

Programma Formule 1 GP Hongarije 2021: hoe laat?

Hoe ziet het programma van deze Hongaarse Formule 1 GP eruit in 2021? Hieronder vindt u de belangrijkste onderdelen van het programma van dit raceweekend op de Hungaroring.

Programma vrijdag 30 juli 2021:

 • 11u30-12u30: 1e vrije training
 • 15u00-16u00: 2e vrije training

Programma zaterdag 31 juli 2021:

 • 12u00-13u00: 3e vrije training
 • 15u00-16u00: Kwalificatie GP Hongarije 2021

Programma zondag 1 augustus 2021:

 • 15u00: start Formule 1 GP Hongarije 2021

Formule 1 live op tv: GP Hongarije 2021

Formule 1 GP Hongarije live op tv in Nederland: hoe laat?

In Nederland wordt de Formule 1 GPvan Hongarije live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De vrije trainingen, kwalificatie en race op de Hungaroring zijn bij hen te zien op de zender Ziggo Sport 14. Hoe ziet het uitzendschema (live tv en livestream) van deze sportomroep eruit bij deze Formule 1 GP van Hongarije? Hieronder vindt u dat schema van deze Formule 1 GP.

Uitzendschema: Formule 1 GP Hongarije bij Ziggo Sport (live tv en livestream)

 • Vrijdag 30 juli 2021 om 11u25: eerste vrije training GP Hongarije live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Vrijdag 30 juli 2021 om 14u55: tweede vrije training live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Vrijdag 30 juli 2021 om 22u30: Formule 1 Café (Talkshow) live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zaterdag 31 juli 2021 om 11u55: derde vrije training live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zaterdag 31 juli 2021 om 14u15: live kwalificatie GP Hongarije op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zondag 1 augustus 2021 om 13u45: Voorbeschouwing op GP Hongarije live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zondag 1 augustus 2021 om 15u00: GP Hongarije 2021 live op Ziggo Sport 14 en livestream

Formule 1 GP Hongarije 2021 op tv in België (Play Sports): race en kwalificatie live

In België kan men deze F1 Grand Prix van Hongarije live volgen bij Telenet Play Sports. Dat is een abonneezender, waarop men een abonnement dient te hebben. Zij zenden niet de vrije trainingen op de Hungaroring live op tv uit, maar wel de kwalificatie en de race. De kwalificatie is op zaterdag live te zien op de zender Play Sports 1. De race is op zondag live te zien om 14u45 op de zender Play Sports 3.

Livestream GP Hongarije 2021

Livestream F1 Grand Prix Hongarije 2021 bij Ziggo Sport Totaal

Men kan de Grand Prix van Hongarije ook op het internet bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Zij verzorgen de officiële livestream voor Nederland van deze F1 Grand Prix op de Ziggo Sport Go App. Hierbij biedt men ook diverse extra's, zoals een live timing, 'on board'-beelden en een livestream met beelden van de pitlane. Men dient wel een abonnement op die app te hebben om dit allemaal via hun livestream te kunnen bekijken.

Livestream Formule 1 GP Hongarije 2021 via Go App

De Grand Prix van Hongarije is ook te volgen via een livestream Go App (online tv). Met die app is het mogelijk om naar televisie te kijken op een smartphone of computer. Dit is een product van Ziggo en is te gebruiken voor alle klanten van die digitale tv-aanbieder. Op die app kunnen mensen online dezelfde zenders bekijken via hun smartphone of computer, als op thuis op hun tv. Daar behoort dus ook automatisch (en gratis) de zender Ziggo Sport 14 bij, waarop de Formule 1 GP Hongarije te zien is. In de praktijk is dit dus een 'gratis livestream' van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2020 voor de klanten van Ziggo. Indien men echter een standaard tv-pakket heeft, dan heeft men alleen maar zo'n 'gratis livestream' bij het hoofdkanaal van Ziggo Sport (kanaal 14). Om de overige kanalen (de abonneezenders) via zo'n livestream te kunnen bekijken, dient men een aanvullend abonnement te hebben.

Voor de meeste raceliefhebbers volstaat echter het kanaal Ziggo Sport 14, waarop immers de reguliere uitzendingen te zien zijn van alle Formule 1-races, alle kwalificatiesessies en anno 2021 ook het overgrote merendeel van de vrije trainingen. De Go App van Ziggo is natuurlijk niet specifiek bedoeld voor het kijken van de sportuitzendingen van Ziggo Sport (wat wel het geval is bij de Ziggo Sport Totaal Go App). Men kan op die app ook alle andere zenders van het standaard tv-pakket per livestream bekijken. Klanten van Ziggo konden bij voorgaande edities van deze race via die app niet alleen per gratis livestream naar de live-uitzending van Ziggo Sport Totaal kijken. Men kon er ook voor kiezen om per gratis livestream naar de live-uitzending van RTL Deutschland te kijken bij deze Hongaarse Formule 1-race. In 2021 wordt deze Formule 1-race helaas niet door die Duitse zender uitgezonden en is er dus ook niet een gratis livestream van de uitzending van RTL Deutschland van de F1 GP Hongarije te vinden op die app.

De Ziggo Go App is niet alleen in Nederland te gebruiken voor tv-kijken per livestream. De app is een ideale uitkomst voor klanten van deze tv-aanbieder, die bijvoorbeeld op vakantie of op zakenreis zijn in een ander EU-land en graag toch per livestream de Nederlandse tv-uitzendingen willen bekijken. Iedere livestream op de Ziggo Go App is namelijk in elk land van de Europese Unie te ontvangen. Zo kan men dus met die app op vakantie in het buitenland (doch in de EU) op de middag van zondag 1 augustus 2021 toch de verrichtingen van Max Verstappen volgen in de F1 GP van Hongarije. De app van Ziggo is overigens niet alleen geschikt voor het per livestream bekijken van bijvoorbeeld de live tv-uitzending van de GP Hongarije. Ook kan men elke uitzending (en dus ook deze Hongaarse Formule 1-race) een week lang via een stream terugkijken. De livestream is sowieso in alle EU-landen te bekijken. Ook in sommige andere landen is de livestream te ontvangen, maar in de meeste overige landen is de stream geo-blocked..

Livestream Formule 1 GP Hongarije 2021 via Play Sports (hele EU): race en kwalificatie live

Men kan de Hongaarse GP 2021 ook bekijken via een livestream van Play Sports. Die livestream wordt geproduceerd door de sportafdeling van Telenet. Bij Telenet Play Sports biedt men online veel interessante sportevenementen per livestream uit, waaronder ook motorcross, voetbal en cyclocross. Elke livestream van deze dienst is in de hele EU te bekijken op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient dan wel een abonnement op die dienst van dit Belgische bedrijf te hebben. Men hoeft echter niet per se een vast jaarabonnement of maandabonnement te hebben om zo'n livestream te kunnen bekijken. Het is ook mogelijk om een abonnement te kopen voor één dag (een dagpas) of voor één weekend (een weekendpas). Hun livestream van de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Hongarije 2021 begint op zaterdag om 14u45. Hun livestream van de race begint op zondag ook om 14u45. De vrije trainingen zijn niet via een livestream bij hen te zien.

Livestream F1 Tv Pro bij de GP Hongarije 2021

In zowel Nederland als België kan men deze Formule 1 GP Hongarije ook live volgen via een stream van F1 Tv Pro. Dit is eveneens een dienst waarvoor men een abonnement dient te hebben. In Nederland kan men echter ook toegang tot die livestream-app krijgen indien men een abonnement heeft bij Ziggo Sport Totaal. Die abonnementen dient men dan online te koppelen. Tot en met het seizoen 2019 was het commentaar bij de livestream van F1 Tv Pro alleen in het Engels beschikbaar. Anno 2021 is het technisch ook mogelijk om bij deze livestream van de Formule 1 te kiezen voor Nederlandstalig commentaar.

Livestream F1 GP Hongarije bij iTV? Of een stream via de site van KPN Interactieve Tv?

Is het ook mogelijk om via een livestream de Formule 1 GP Hongarije te bekijken, wanneer men een regulier abonnement heeft voor digitale tv bij KPN? Er is in 2021 niet een gratis livestream bij hen beschikbaar. Het was jarenlang mogelijk om dan per livestream naar de kwalificatie en de race te kijken, indien men in het zenderpakket RTL Deutschland had. In 2021 heeft die zender helaas echter niet de live-uitzendrechten van deze race. Indien men alleen over een abonnement van KPN beschikt (en geen aanvullend abonnement heeft bij Ziggo Sport Totaal), dan kan men bij KPN niet op tv kijken naar de Formule 1-uitzendingen van Ziggo Sport. De Formule 1-uitzendingen van het Duitse RTL kon men daarentegen wel bekijken. RTL Deutschland kon men als klant van de KPN per livestream bekijken op een tablet of smartphone via de iTV-app. Ook kon men die uitzendingen per livestream bekijken op een desktop computer of laptop via de KPN-site van Interactieve Tv. Dit zijn opties waar men als vaste klant van KPN niets voor hoeft bij te betalen, in principe is dit dus een soort gratis livestream. Zo'n stream is in de gehele EU te bekijken. Ook op vakantie in een ander EU-land kan men dus als Nederlandse KPN-klant naar de verrichtingen van Max Verstappen in deze Hongaarse Grand Prix kijken. Wie echter veel liever toch het Nederlandse commentaar van Olav Mol bij deze race hoort, in plaats van het Duitse commentaar, die heeft helaas niets aan deze 'gratis livestream'. Wie de stream van de Formule 1 Hongarije bij Ziggo Sport legaal wil bekijken, kan dat doen via de Ziggo Go App of de Ziggo Sport Go App. Voor een livestream van hen dient men dus wel altijd een abonnement bij Ziggo te nemen. De Duitse optie (RTL) was echter voor klanten van KPN bij de Formule 1 GP Hongarije jarenlang een mooie 'gratis livestream'-optie. Die is in 2021 dus niet beschikbaar.

Livestream Formule 1 GP's bij Sporza in 2021? Livestream Formule 1 bij NPO?

Biedt ook Sporza een livestream aan? Neen, zij bieden alleen een gratis livestream aan bij de Formule 1 GP van België. Bij de overige wedstrijden bieden zij niet een livestream of een live tv-uitzending aan, maar alleen een samenvatting op tv. De NPO biedt ook niet een livestream, noch een live tv-uitzending aan. Wel is de Formule 1-race live bij hen te volgen via een liveticker en via teletekst.

Lees verder

© 2019 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Canada, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Canada, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Canada wordt jaarlijks verreden op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. De Grote Prijs…
Formule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt verreden op het Jeddah Street Circuit. Deze Formule 1-race in Saoedi-Ara…
Formule 1: GP van Oostenrijk live op tv en livestreamFormule 1: GP van Oostenrijk live op tv en livestreamIn de zomer van 2021 worden twee races op het Oostenrijkse circuit van Spielberg (de Red Bull Ring) gehouden. De eerste…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…

Formule 1: GP van Singapore live op tv en livestreamFormule 1: GP van Singapore live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Singapore wordt verreden op het 'Marina Bay Circuit Park'. Deze Aziatische autorace is werel…
Formule 1: GP van Italië (Monza), live tv en livestreamFormule 1: GP van Italië (Monza), live tv en livestreamOp zondag 12 september 2021 wordt de Grand Prix van Italië verreden op het 'Autodromo Nazionale di Monza'. Daaraan voora…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Grand_Prix
 • https://en.wikipedia.org/wiki/1936_Grand_Prix_season
 • https://www.gpupdate.net/nl/f1-gp-edities/3002/formule-1-grand-prix-van-hongarije-2019/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 18-07-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.