Formule 1: GP Azerbeidzjan live op tv en livestream

Formule 1: GP Azerbeidzjan live op tv en livestream De Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan wordt jaarlijks verreden. Deze race vindt plaats op het stratencircuit in de hoofdstad Bakoe (het Baku City Circuit). In het Formule 1-seizoen 2021 wordt de GP gehouden op zondag 6 juni 2021. De Grand Prix van Azerbeidzjan is live op tv te bekijken. Ook is het mogelijk om deze Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan op het internet te volgen met een livestream.

Azerbeidzjan

De republiek Azerbeidzjan ligt in de Kaukasus, op de grens tussen Europa en Azië. In de 21e eeuw wil Azerbeidzjan zich graag duidelijk profileren als een Europees land. Hiervoor heeft de overheid een internationaal PR-offensief ingezet. Een onderdeel daarvan was, dat de eerste Europese Spelen (European Games) in 2015 in Azerbeidzjan werden gehouden. Een ander onderdeel van dat PR-project was dat men de eerste Formule 1 Grand Prix in dit land in 2016 als officiële naam de 'Grote Prijs van Europa' gaf.

Het woord Azerbeidzjan betekent letterlijk 'het land van het vuur'. Deze naam dankt men mede aan een geologisch fenomeen dat in sommige gebieden van dit land voorkomt, waarbij aardgas van nature in brand vliegt en men dus vlammen ziet oplaaien. Azerbeidzjan is een onafhankelijk land sinds 1991 (daarvoor was het ruim 70 jaar een onderdeel van de Sovjet-Unie). Anno 2019 telt Azerbeidzjan circa 10 miljoen inwoners. Ruim 90 procent van de bevolking is moslim.

Bakoe (Baku)

De officiële Nederlandse schrijfwijze van de hoofdstad is Bakoe. Internationaal gebruikt men vaak de schrijfwijze 'Baku' (ook in Nederland wordt die schrijfwijze vaak gebruikt). In Azerbeidzjan noemt men deze stad 'Baki'. Deze hoofdstad telt anno 2019 circa 2,5 miljoen inwoners. Bakoe heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder de stadsmuren en het Paleis van de Shirvanshah.

Formule 1 GP in Azerbeidzjan

In 2016 werd er voor het eerst een Formule 1-race gehouden in Azerbeidzjan. Dat jaar droeg de race in de hoofdstad Bakoe als officiële naam 'de Grote Prijs van Europa'. De race werd toen gewonnen door Nico Rosberg (Mercedes). In 2017 droeg de wedstrijd voor het eerst de naam 'GP van Azerbeidzjan'. Dat jaar ging de zege naar Daniel Ricciardo (Red Bull). In 2018 werd de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen door Lewis Hamilton (Mercedes). In 2019 werd deze Formule 1 GP gewonnen door Bottas (Mercedes).

Baku City Circuit

De Formule 1 GP van Azerbeidzjan wordt verreden op het Baku City Circuit. Dit is een stratencircuit in de hoofdstad Bakoe. Het circuit is ontworpen door Hermann Tilke. Het Baku City Circuit heeft een lengte van 6,0003 kilometer. Het circuit telt 20 bochten.

Programma F1 GP Azerbeidzjan 2021 (Baku City Circuit)

Programma vrijdag 4 juni 2021:

 • 11u00-12u00: 1e vrije training
 • 14u00-15u00: 2e vrije training

Programma zaterdag 5 juni 2021:

 • 11u00-12u00: 3e vrije training
 • 14u00-15u00: Kwalificatie

Programma zondag 6 juni 2021:

 • 14u00-16u00: Race

GP Azerbeidzjan live op tv in Nederland (Ziggo Sport): hoe laat?

De GP van Azerbeidzjan wordt live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zowel de trainingen, de kwalificatie en de race zijn bij hen live op televisie te zien op de zender Ziggo Sport (kanaal 14), die 'gratis' bekeken kan worden door iedereen die digitale televisie bij Ziggo heeft. Daarnaast zijn al deze uitzendingen ook live te zien op hun abonneezender Ziggo Sport Select. Abonnees van het totale zenderpakket van Ziggo Sport Totaal hebben daarnaast extra kanalen, waarop men onder meer naar de live timing en naar de pitlane kan kijken. Dat extra zenderpakket kan men kopen, doch men kan het ook kiezen als een 'gratis' optie, wanneer men abonnementen combineert van Ziggo (televisie en internet) en Vodafone (mobiele telefonie). Behalve de trainingen, kwalificatie en race van de F1 in Bakoe, worden ook de twee races van de opleidingsklasse Formule 2 live op televisie (op Ziggo Sport 14) en online via de livestream uitgezonden. Die races vinden plaats op de zaterdag- en zondagochtend. Hieronder vindt u het globale schema van de uitzendingen van de Formule 1 in Azerbeidzjan bij Ziggo; per editie kunnen er kleine wijzigingen plaatsvinden in dit schema.

Uitzendschema: GP Azerbeidzjan 2021 live bij Ziggo Sport (tv en livestream)

 • Vrijdag 4 juni 2021 om 10u55: 1e vrije training live op televisie (kanaal 14) en livestream
 • Vrijdag 4 juni 2021 om 13u55: 2e vrije training live op tv en livestream
 • Vrijdag 4 juni 2021 om 22u30: Formule 1 Café (talkshow) op tv en livestream
 • Zaterdag 5 juni 2021 om 10u55: 3e vrije training live op tv en livestream
 • Zaterdag 5 juni 2021 om 13u15: voorbeschouwing op kwalificatie live op tv en livestream
 • Zaterdag 5 juni 2021 om 14u00: kwalificatie live op tv en livestream
 • Zondag 6 juni 2021 om 12u45: voorbeschouwing op de race live op tv en livestream
 • Zondag 6 juni 2021 om 14u00: Formule 1 GP van Bakoe live op tv en livestream

Live op tv in België: Formule 1 GP op 6 juni 2021

In België wordt de GP van Azerbeidzjan live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Men dient een abonnement te hebben op Play Sports om hun live tv-uitzendingen te kunnen bekijken. Hoe laat beginnen hun live-uitzendingen? De live tv-uitzending van de kwalificatie begint op zaterdag om circa 13u55. De live tv-uitzending van de Formule 1-race begint op zondag om circa 13u50.

Duitsland: Formule 1 live op RTL? Neen, niet de race van Baku 2021

In Duitsland werd de Formule 1 GP van Azerbeidzjan jarenlang live uitgezonden door RTL Deutschland. Deze zender zit bij veel Nederlanders ook in hun standaard tv-pakket. Voor kijkers die Ziggo Sport niet konden ontvangen, was dit dus een goede mogelijkheid om alsnog gratis live deze Formule 1 Grand Prix te kunnen bekijken. Helaas wordt de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2021 niet door deze Duitse zender uitgezonden.

Livestream GP Azerbeidzjan 2021 - Formule 1

Nederland: Livestream Formule 1 Ziggo Sport Go App

Er wordt van deze race een livestream verzorgd door Ziggo Sport Totaal. Via hun livestream kan men de GP Azerbeidzjan(en ook alle trainingen en de kwalificatie) live bekijken op een smartphone of computer. Hun livestream bevindt zich op zondag op de Ziggo Sport Go App. Dit is de officiële Formule 1-livestream voor Nederland. De livestream van de Formule 1 begint telkens tegelijk met de tv-uitzending. Behalve de live tv-uitzendingen, vindt men op die app ook allerlei andere functies die men per livestream kan bekijken, waaronder een live-timing en livebeelden van de pitlane. Om deze dienst volledig te kunnen gebruiken (inclusief al die extra opties die per livestream bekeken kunnen worden) dient men wel een abonnement op de Ziggo Sport Go App te hebben.

Livestream F1 Tv Pro

Het is ook mogelijk om de GP Azerbeidzjan via een livestream te bekijken bij F1 Tv Pro. Men dient een 'Pro'- abonnement op die dienst te hebben om bij hen een livestream te kunnen bekijken. Het is echter ook mogelijk om deze app te gebruiken indien u een passend abonnenent op de livestream-dienst van Ziggo heeft. Alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race zijn via deze livestream te bekijken. Deze dienst heeft niet alleen de reguliere live-beelden via de livestream, maar ook allerlei extra opties. Zo kan men online in het archief van de Formule 1-geschiedenis kijken. De F1 Tv Pro App was niet in alle seizoenen beschikbaar in Nederland. In 2021, 2022 en 2023 is dit wel het geval.

Alternatief: livestream Formule 1 GP met Go App

Het is ook mogelijk om de GP Azerbeidzjan te bekijken via de Go App (online tv). Dit is een dienst van Ziggo. Deze app is beschikbaar voor de reguliere klanten van digitale tv bij hen. Via deze dienst heeft men overigens bij Formule 1-races wel minder extra opties dan bijvoorbeeld het geval is bij de Ziggo Sport Go App, maar daar staat tegenover dat men voor de reguliere Ziggo Go App niet extra hoeft bij te betalen. Veel abonnees van Ziggo kijken al vaak online tv via die app. Aangezien hier dus geen extra kosten aan verbonden zijn, is dit voor hen dus in de praktijk een 'gratis livestream' voor de Formule 1 GP Azerbeidzjan. Men kan via deze app niet alleen de Formule 1 GP Azerbeidzjan via Ziggo Sport (kanaal 14) bekijken. Men kon op die app ook bijvoorbeeld jarenlang kijken naar een livestream van de uitzending van RTL Deutschland van deze F1-race in Baku. In 2021 bieden zij echter niet een livestream aan van deze race bij RTL Deutschland. (De race wordt in Duitsland anno 2021 niet via een gratis zender uitgezonden, maar alleen via een betaalzender.) Met deze app kan men niet alleen via de livestream naar deze Grand Prix van Baku kijken, men kan achteraf ook een week lang de stream van elke tv-uitzending van deze F1-race terugkijken.

Livestream Formule 1 GP op 6 juni 2021 met Telenet Play Sports (EU)

Het is ook mogelijk om de GP Azerbeidzjan via een livestream van Play Sports te bekijken. Bij hen zijn de vrije trainingen niet via de livestream te bekijken. Wel kan men op hun livestream de kwalificatie en de race bekijken. De livestream van de kwalificatie begint op zaterdag om circa 13u55. De livestream van F1-race in Bakoe begint bij deze Belgische omroep op zondag ook om circa 13u55. De livestream is voor klanten met een tv-abonnement te vinden op de site van Play Sports. Daarnaast is de livestream eveneens te vinden op hun Play Sports Go App. Wie geen vast abonnement op die dienst heeft, kan daar een dagpas of weekendpas kopen, om zo alsnog deze livestream van de Grand Prix Formule 1 te Azerbeidzjan (Bakoe) te kunnen bekijken. Elke livestream op de Play Sport Go App kan men in de gehele EU bekijken. (In de meeste landen buiten de Europese Unie is de livestream van Play Sports 'geo-blocked'.) Play Sports is een Belgische sportomroep die behalve Formule 1 ook veel voetbal, veldrijden en motorcross uitzendt op tv en via hun livestream.

F1 GP Azerbeidzjan live bij de NOS?

In Nederland heeft NOS Studio Sport niet de uitzendrechten om deze Formule 1 GP live op tv of online via een livestream uit te zenden. Wel kan men live de loop van zaken in deze Formuel 1 GP bij hen volgen via een overzicht van de tussenstand in de wedstrijd op teletekst en een liveticker (blog) op het internet.

Corona: geen race in 2020, wel weer GP Azerbeidzjan 2021

In 2020 ging deze Formule 1 GP niet door vanwege het coronavirus. In 2021 staat de wedstrijd wel weer op de Formule 1-kalender. De Formule 1-race van Bakoe 2021 wordt verreden op zondag 6 juni 2021. De vrije trainingen beginnen op vrijdag 4 juni 2021. De kwalificatie is op zaterdag 5 juni 2021.

Lees verder

© 2019 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt verreden op het Jeddah Street Circuit. Deze Formule 1-race in Saoedi-Ara…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Formule 1: GP van Canada, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Canada, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Canada wordt jaarlijks verreden op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. De Grote Prijs…
Voetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamHet Belgische nationale voetbalteam speelt in 2021 een interland tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt plaats in Turijn. D…

Formule 1: GP van Oostenrijk live op tv en livestreamFormule 1: GP van Oostenrijk live op tv en livestreamIn de zomer van 2021 worden twee races op het Oostenrijkse circuit van Spielberg (de Red Bull Ring) gehouden. De eerste…
IndyCar Series, live op tv en livestreamIndyCar Series, live op tv en livestreamDe IndyCar Series zijn de hoogste klasse van formuleracing in de Verenigde Staten. De slotrace van het seizoen wordt ver…
Bronnen en referenties
 • https://www.gpupdate.net/nl/f1-gp-edities/2994/formule-1-grand-prix-van-azerbeidzjan-2019/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Bakoe
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Azerbeidzjan
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Azerbaijan_Grand_Prix
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 06-06-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.