Ladies Run, het hardloopevenement voor dames

Ladies Run, het hardloopevenement voor dames De Ladies Run wordt elk jaar steeds populairder. Diverse steden organiseren een Ladies Run, een van de bekendste vindt elk jaar plaats in Rotterdam, maar misschien is er in jou regio ook wel een Ladies Run. Dit hardloopevenement is speciaal voor dames, de afstanden zijn wat korter dan bij gewone hardloopevenementen, zodat het ook voor vrouwen makkelijker is om een keer mee te doen. Het is in ieder geval altijd heel gezellig. Steeds meer steden organiseren als evenement een Ladies Run. Rotterdam is inmiddels een bekend begrip, maar ook steden als Breda, Antwerpen, Katwijk, Leiden en Amsterdam worden steeds bekender met hun Ladies Run. Wie weet wordt er bij jou in de buurt ook wel zo'n hardloopevenement georganiseerd.

Wat is de Ladies Run precies?

De Ladies Run is een hardloopwedstrijd, al is het niet echt een wedstrijd. Er is meestal wel een prijsuitreiking op het einde. Je moet het meer zien als een sportief dagje uit. Dit is leuk met je moeder, zus, vriendinnen of collega's. Het thema van een Ladies Run is meestal roze. Het is een erg mooi gezicht om alleen maar roze te zien, ook leuk als toeschouwer. Vaak is er rondom de looproute ook van alles te doen.

Als je wilt meedoen met de Ladies Run kun je kiezen uit twee afstanden, namelijk 5 kilometer of 10 kilometer. Een Ladies Run is alleen voor dames bestemd. Sorry heren! Je betaalt altijd inschrijfgeld waarvan de opbrengst of een deel daarvan naar het goede doel gaat, vaak is dit doel bij een Ladies Run Pink Ribbon.

Kan iedereen mee doen?

In principe kan iedereen (dame) mee doen met een Ladies Run. Vaak is er wel een minimumleeftijd aan verbonden. Het is wel handig om van tevoren te trainen, zodat je niet al gebroken bent na 1 kilometer. Vooraf trainen voor de Ladies Run is sowieso een gouden tip. En nog gezond ook.

Kleding

Je moet natuurlijk rennen in de kleding die jij het lekkerste vindt zitten met hardlopen. Het fijnste om mee te rennen is toch wel hardloopkleding en natuurlijk hardloopschoenen. Als je geen goede schoenen hebt dan kun je flinke blessures oplopen. Het is natuurlijk erg leuk als je voor roze kleding en/of schoenen kiest. Vaak kun je rondom het parcours ook allerlei roze artikelen kopen, waaronder mooie hardloopshirtjes.

Hoe beginnen met trainen?

Een trainingschema opstellen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In principe ben je vrij om te trainen hoe jij wilt, als je die 5 of 10 kilometer maar haalt binnen de tijd. Voor 5 kilometer heb je meestal 45 minuten de tijd en voor 10 kilometer 80 minuten. In principe is dit voor iedereen haalbaar, mits je goed traint. Ten eerste helpen voldoende water drinken en gezond eten je al een heel eind opweg, dan moet je alleen je conditie nog opbouwen. Dit kun je doen door een trainingschema van internet af te halen, maar je kunt ook verschillende apps downloaden, een bekende app is Start To Run, hier begin je echt bij de basis en kun je in je eigen tempo beginnen met trainen. Geef niet te snel op. Mocht je voelen dat je buiten adem raakt, probeer dan elke keer net iets verder te gaan. Je moet natuurlijk niet neervallen, want ken wel je grenzen. Vaak loopt het ook makkelijker als je een lekker muziekje opzet.

Sommige organisaties van de Ladies Run organiseren ook trainingen of trainingdagen, vaak moet je hier wel extra voor betalen, maar misschien is het voor jou wel goed om achter jou beste trainingswijze te komen en het is leuk om andere dames te ontmoeten die de wedstrijd ook gaan rennen. Als je lid bent van een sportschool kun je daar ook om advies vragen en vaak geven ze je ook wel een trainingschema.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schema om te beginnen met hardlopenSchema om te beginnen met hardlopenBeginnen met hardlopen kan nog best lastig zijn. Hoe begin je en hoe bouw je voldoende conditie op? Het is helemaal niet…
Rennen: waarom doen we het?Rennen: waarom doen we het?Rennen en hardlopen, wij mensen zijn ervoor gemaakt. Maar waarom doen we het? Wat is het verschil tussen rennen, hardlop…
Pathé Events: Ladies Night, Unlimited Night & Gay NightPathé Events: Ladies Night, Unlimited Night & Gay NightBij bioscoopketen Pathé kun je in diverse steden terecht voor een avondje uit tijdens de Pathé Events. Zo worden er Ladi…
Sportschool: Health CitySportschool: Health CityVeel mensen houden hun conditie of gewicht op peil door te gaan sporten bij een sportschool. Een van de grotere ketens v…

Begin je dag met sportenBegin je dag met sportenBehalve dat er een groep mensen is die niet graag sport of het zelfs verschrikkelijk vindt, is er ook een grote groep me…
8 oefeningen om Armen te trainenGespierde armen trekken de aandacht van mannen en vrouwen. Door regelmatig je armen te trainen en gezond te eten kun je…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 18-02-2013
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.