InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen

Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen

Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen Tour for Life is een spectaculaire wielertocht voor Artsen zonder Grenzen. De tocht gaat van Bardonecchia in Italië naar Nederland door de Alpen, Vogezen en Ardennen. De finish is in Zuid-Limburg. Honderden wielrenners fietsen hem voor het goede doel. Elk team verplicht zich een bedrag aan sponsorgeld bijeen te fietsen.

Tour for Life

Tour for Life is een spectaculaire wielertocht van Italië naar Nederland met het doel geld op te halen voor Artsen zonder Grenzen. Er wordt gefietst in teams van zes tot negen renners. Zij fietsen acht loodzware etappes door zes landen. Elk team haalt minstens 15.000 euro sponsorgeld op voor Artsen zonder Grenzen. Editie 2013 is een lustrumtour, het is de vijfde keer.

Sponsortocht voor Artsen zonder Grenzen

Bijna zeshonderd wielrenners doen mee aan de Tour for Life 2013. De wielertocht rijdt acht dagen lang van Noord-Italië naar Nederland, als een sponsortocht voor Artsen zonder Grenzen. De afstand die ze die acht dagen fietsen is 1.250 kilometer. De wielrenners fietsen sponsorgeld bij elkaar en nog voor de start hebben ze ruim 1 miljoen euro opgehaald. De wielrijders zijn via GPS-trackers live te volgen, zodat thuisblijvers kunnen zien waar hun makkers zijn. Op www.tourforlife.nl zijn ze te volgen.

Door Alpen, Vogezen en Ardennen

De fietsers rijden in 62 teams. Ze zijn 1 september 2013 begonnen met een tocht dwars door de Alpen. Daarna volgen de Vogezen en tot slot rijden ze door de Ardennen. De tocht gaat over wereldberoemde cols en klassieke routes. Zo worden onder meer Col du Lautaret, Col de la Croix de Fer en Col de Madeleine beklommen en ook de legendarische Alpe d’Huez zit op de route.

Maarten Ducrot en Tim Kabbé

Onder het deelnemersveld bevinden zich enkele bekende Nederlanders en prominenten. Zo rijden Maarten Ducrot en Tim Krabbé enkele etappes mee. Ducrot is een voormalig Nederlands profwielrenner, die na zijn actieve carrière onder meer wielercommentator bij de NOS werd. Krabbé is een Nederlands schrijver en schaker. Hij schreef romans en verschillende boeken over zijn twee grootste passies: schaken en wielrennen.

Zuid-Limburg

De aankomst in Nederland van de lustrumeditie is op zondag 8 september 2013 in Zuid-Limburg. Daar worden de wielrenners groots en feestelijk ontvangen door hun familie en vrienden. Arjan Hehenkamp, algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen, is daarbij aanwezig. Hij neemt ter plekke de cheque met de eindopbrengst in ontvangst.

Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt. Artsen zonder Grenzen kijkt daarbij niet naar afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën. Artsen zonder Grenzen kan snel en effectief werken door inzet van eigen teams die bestaan uit artsen, verpleegkundigen en andere specialisten. Zij geven steun aan de directe bevolking in samenwerking met medewerkers uit de landen zelf. In 1999 werd Artsen zonder Grenzen onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Bron: Tour for lifeBron: Tour for life
Organisatie Tour for Life
  • Tour for Life
  • Postbus 11220
  • 1001 GE Amsterdam
  • T: +31 88 3665462
  • www.tourforlife.nl

Bijna 1,3 miljoen voor noodhulp

Algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen, Arjan Hehenkamp, kon na de huldiging op 8 september een cheque met de eindopbrengst van bijna 1,3 miljoen euro in ontvangst nemen. Hehenkamp: ‘We zijn er ontzettend trots op dat er weer zoveel renners zo’n topprestatie hebben geleverd. Op sportief gebied indrukwekkend, natuurlijk, maar ook dit prachtige geldbedrag dat ze opgehaald hebben. Met dit bedrag kunnen wij medische noodhulp geven aan honderdduizenden mensen in crisissituaties als Syrië, Zuid-Sudan en de Democratische Republiek Congo. Wij feliciteren de renners van harte met dit dubbele succes!’

Jaarlijks

Tour For Life wordt jaarlijks georganiseerd in eind augustus en begin september. In de route zitten etappes door de Alpen, Jura, Vogezen en Ardennen.

Lees verder

© 2013 - 2018 Sjaanfanameland, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Alpe d'Huez: de Hollandse berg uit de Tour de FranceAlpe d'Huez: de Hollandse berg uit de Tour de FranceAlpe d'Huez is niet alleen de naam van een ski-oord, maar ook van de legendarische berg uit de Tour de France. Op Alpe d…
Vier maal klimmen in de Tour de FranceDe Tour de France brengt de wielrenners door de verschillende landschappen van Frankrijk. Het landschap varieert dermate…
Tour de France 2011: Info over de bergen en colsTour de France 2011: Info over de bergen en colsDe Tour de France van 2011 telt in totaal 23 beklimmingen. De beklimmingen liggen in het Centraal Massief, de Alpen en d…
Tour 2018: rit 12 naar Alpe d'Huez, live tv en livestreamTour 2018: rit 12 naar Alpe d'Huez, live tv en livestreamOp donderdag 19 juli wordt de twaalfde etappe verreden van de Tour de France 2018. Deze Alpenetappe gaat van start in Bo…
Tour de France 2017: parcours en rittenschemaTour de France 2017: parcours en rittenschemaDe Tour de France 2017 startte op 1 juli 2017 in Düsseldorf met een tijdrit. In Duitsland dus, maar slechts op 50 kilome…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tour of Life
  • www.tourforlife.nl
  • www.wikipedia.org
  • Afbeelding bron 1: Tour for life

Reageer op het artikel "Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sjaanfanameland
Laatste update: 28-03-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Special: Goede Doelen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!