Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen

Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen Tour for Life is een spectaculaire wielertocht voor Artsen zonder Grenzen. De tocht gaat van Bardonecchia in Italië naar Nederland door de Alpen, Vogezen en Ardennen. De finish is in Zuid-Limburg. Honderden wielrenners fietsen hem voor het goede doel. Elk team verplicht zich een bedrag aan sponsorgeld bijeen te fietsen. Tour for Life wordt sinds 2009 georganiseerd.

Fietsen over de Alpen voor een goed doel


Tour for Life

Tour for Life is een spectaculaire wielertocht van Italië naar Nederland met het doel geld op te halen voor Artsen zonder Grenzen. Er wordt gefietst in teams van zes tot negen renners. Zij fietsen acht loodzware etappes door zes landen. Elk team haalt minstens 15.000 euro sponsorgeld op voor Artsen zonder Grenzen. Editie 2013 is een lustrumtour, het is de vijfde keer. In 2018 is er wederom een lustrumtour, het is dan de tiende keer dat de tocht wordt gereden.

Sponsortocht voor Artsen zonder Grenzen

Honderden fietsers doen mee aan de jaarlijkse Tour for life. Aan de eerste lustrumeditie in 2013 verschijnen er zeshonderd wielrenners aan de start. De wielertocht rijdt acht dagen lang van Noord-Italië naar Nederland, als een sponsortocht voor Artsen zonder Grenzen. De afstand die ze die acht dagen fietsen is 1.250 kilometer. De wielrenners fietsen sponsorgeld bij elkaar en nog voor de start hebben ze ruim 1 miljoen euro opgehaald. De wielrijders zijn via GPS-trackers live te volgen, zodat thuisblijvers kunnen zien waar hun makkers zijn. Op www.tourforlife.nl zijn ze te volgen.

Door Alpen, Vogezen en Ardennen

De fietsers rijden in tientallen teams (tijdens de editie van 2013 zijn dat 62 teams). Ze begonnen 1 september 2013 met een tocht dwars door de Alpen. Daarna volgden de Vogezen en tot slot reden ze door de Ardennen. De tocht gaat over wereldberoemde cols en klassieke routes. Zo worden onder meer Col du Lautaret, Col de la Croix de Fer en Col de Madeleine beklommen en ook de legendarische Alpe d’Huez zit op de route.

Maarten Ducrot en Tim Kabbé

Onder het deelnemersveld van die editie bevonden zich enkele bekende Nederlanders en prominenten. Zo reden Maarten Ducrot en Tim Krabbé enkele etappes mee. Ducrot is een voormalig Nederlands profwielrenner, die na zijn actieve carrière onder meer wielercommentator bij de NOS werd. Krabbé is een Nederlands schrijver en schaker. Hij schreef romans en verschillende boeken over zijn twee grootste passies: schaken en wielrennen.

Zuid-Limburg

De aankomst in Nederland van de lustrumeditie was op zondag 8 september 2013 in Zuid-Limburg. Daar werden de wielrenners groots en feestelijk ontvangen door hun familie en vrienden. Arjan Hehenkamp, algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen, was daarbij aanwezig. Hij neemt ter plekke de cheque met de eindopbrengst in ontvangst.

Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt. Artsen zonder Grenzen kijkt daarbij niet naar afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën. Artsen zonder Grenzen kan snel en effectief werken door inzet van eigen teams die bestaan uit artsen, verpleegkundigen en andere specialisten. Zij geven steun aan de directe bevolking in samenwerking met medewerkers uit de landen zelf. In 1999 werd Artsen zonder Grenzen onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Bron: Tour for lifeBron: Tour for life
Organisatie Tour for Life
  • Tour for Life
  • Postbus 11220
  • 1001 GE Amsterdam
  • T: +31 88 3665462
  • www.tourforlife.nl

Bijna 1,3 miljoen voor noodhulp

Algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen, Arjan Hehenkamp, kon na de huldiging op 8 september 2013 een cheque met de eindopbrengst van bijna 1,3 miljoen euro in ontvangst nemen. Hehenkamp: ‘We zijn er ontzettend trots op dat er weer zoveel renners zo’n topprestatie hebben geleverd. Op sportief gebied indrukwekkend, natuurlijk, maar ook dit prachtige geldbedrag dat ze opgehaald hebben. Met dit bedrag kunnen wij medische noodhulp geven aan honderdduizenden mensen in crisissituaties als Syrië, Zuid-Sudan en de Democratische Republiek Congo. Wij feliciteren de renners van harte met dit dubbele succes!’

Jaarlijks

Tour For Life wordt jaarlijks georganiseerd in eind augustus en begin september. In de route zitten etappes door de Alpen, Jura, Vogezen en Ardennen en wordt er onderweg gekampeerd.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie fietsroutes in EuropaMooie fietsroutes in EuropaAls fietsliefhebber zijn er in Europa een aantal fietsroutes die je minimaal één keer in je leven gefietst moet hebben.…
Artsen zonder GrenzenArtsen zonder GrenzenArtsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afko…
Alpe d'HuZes, fietsen tegen kanker op de Alpe d'HuezAlpe d'HuZes, fietsen tegen kanker op de Alpe d'HuezAlpe d'HuZes is een groot opgezet wielerevenement waarvan de opbrengsten volledig ten bate komen van de KWF Kankerbestri…

Fitness: voordelen van opdrukken of push-upsFitness: voordelen van opdrukken of push-upsPompen of opdrukken zijn twee benamingen voor het uitvoeren van de fitnessoefening die push-up wordt genoemd. De push-up…
Golfbaan Welschap: adres, openingstijden en tarievenGolfbaan Welschap: adres, openingstijden en tarievenGolfen bij Golfbaan Welschap is een perfecte bezigheid voor jong en oud. Lees in dit artikel alles over de Golfbaan Wels…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tour of Life
  • www.tourforlife.nl
  • www.wikipedia.org
  • https://www.tourforlife.nl geraadpleegd op 12 maart 2019
  • Afbeelding bron 1: Tour for life
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 12-03-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.