RunKeeper: de app voor sporten in de buitenlucht!

Fit zijn is helemaal hip! Daarvoor moet je sporten en gezond eten. Je kunt ervoor kiezen om te gaan sporten in de sportschool, maar je kunt ook prima sporten in de buitenlucht. Tegenwoordig doen we alles samen met onze smartphone, dus waarom niet ook sporten? Runkeeper is een app voor mensen die graag buiten sporten. Hierbij kun je denk aan sporten als fietsen, wandelen of hardlopen. Runkeeper houdt al je activiteiten handig bij. Je kunt onder andere de snelheid zien, maar ook het aantal kilometers en nog veel meer andere handige dingen.

RunKeeper

Runkeeper wordt al door meer dan 25 miljoen mensen gebruikt. Lekker sporten met je persoonlijke coachingsprogramma op je mobiel! De app houdt al je activiteiten handig bij. Je kunt onder andere de snelheid zien, maar ook het aantal kilometers en nog veel meer andere handige dingen. Je kunt deze app installeren op je smartphone. Deze is verkrijgbaar in de Appstore voor iPhone gebruikers en voor andriod in de playstore. Het is een heel fijne app en het beste is: de app is gratis!

RunKeeper geeft de volgende specificaties

Wat kun je met RunKeeper?

 • Snelheid, afstand, tijd en calorieën bijhouden. (De afstandseenheid kan in kilometers, maar ook in mijlen)
 • Luister naar de audiobegeleiding en ontvang via je oordopjes of boxjes updates over je voortgang. De audiobegeleiding kun je zelf veranderen. Misschien wil je de gelopen tijd niet horen, maar juist het gemiddelde tempo.
 • Speel je favoriete muziek af en laat je stimuleren door de muziek!
 • Maak tijdens je route foto's, sla ze op of deel ze meteen met je vrienden.
 • Je krijgt inzicht in je activiteiten per week. Je kunt zien hoeveel activiteiten je die week hebt gedaan, met alle belangrijke informatie erbij.

Volg je voortgang

 • Volg je voortgang via een gedetailleerd overzicht van je activiteiten (hardlooptrainingen, wandelingen, fietsroutes, etc.).
 • Je krijgt een bericht wanneer je nieuwe persoonlijke records en mijlpalen bereikt.
 • Vergelijk trainingen
 • Volg specifieke trainingsschema's om je doel te bereiken
 • Maak van een afgelegde training een route die je later opnieuw kan doen.

Delen met vrienden

Deel je prestaties en trainingsschema's met je vrienden op Facebook, Twitter en RunKeeper. Maar als je dit niet wilt, kun je ook alles privé zetten!

Pocket Track

De app houdt alle activiteit bij d.m.v. een intern GPS systeem. Buiten dat heeft de app nog iets handigs: Pocket Track. Deze functie volgt automatisch elke wandeling van 15 minuten of langer en slaat deze ook op. Runkeeper hoeft niet ingeschakeld te worden. Je ziet bij deze automatisch bijgehouden activiteiten geen start- of stopplek. Ook zie je de gelopen route niet.

Notificaties

Het fijne aan de app is, dat je notificaties krijgt als je bijvoorbeeld al een tijdje niet meer gesport hebt. Je krijgt dan een berichtje dat je een week eerder aan het sporten was. Zo word je eraan herinnerd dat het belangrijk is om regelmatig te sporten.

Nadelen

Er zitten ook nadelen aan deze fantastische app. Je moet je telefoon altijd meenemen als je buiten gaat sporten en als je geen oordopjes in hebt en je geluid staat hard, kan iedereen je coach horen. Dat kan soms best irritant zijn. Als je nóg meer informatie, statistieken of trainingen wilt, moet je betalen. Sommige trainingsplannen kosten 8,99 terwijl andere maar liefst 26,99 kosten.

Voordelen

 • Alles wordt bijgehouden en je hoeft er vrij weinig voor te doen
 • Je kunt een doel instellen en je wordt daarbij goed begeleid met een coach en trainschema
 • Je hoort onder het sporten o.a. je gemiddelde snelheid en hoe lang je al bezig bent
 • De app is heel uitgebreid, voor een gratis app.
 • Je kunt alles delen met je vrienden
 • Je kunt trainingen vergelijken
 • Je kunt onder het sporten je favoriete muziek luisteren

Aanrader

Voor iedereen die buiten sport en een smartphone heeft, is deze app een absolute aanrader! Buiten het feit dat de app gratis is, wordt het sporten een stuk leuker als je alle vooruitgang ziet. Je ziet jezelf beter worden. Dat is natuurlijk een echt motivator.

Veel succes met sporten!
© 2014 - 2024 Charlyy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen met je smartphoneHardlopen met je smartphoneTegenwoordig zijn steeds meer mensen in het bezit van een smartphone. Een telefoon waarmee je niet alleen kunt bellen, m…
Fitbit Charge HR: fitnessen en afvallenWil jij graag bijhouden hoe actief je leven eigenlijk is? Dat kan dan met de Fitbit Charge HR. Dit is een uitgebreid pol…
Apps om gezonder door het leven te gaanApps om gezonder door het leven te gaanApps zijn applicaties die je kan downloaden op je smartphone. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, maar steeds meer…

Sixpack: buikspieren trainen voor mannen en vrouwenSixpack: buikspieren trainen voor mannen en vrouwenIedere man of vrouw wil er goed uitzien. Een sixpack staat symbool voor fitheid en goed getrainde buikspieren. Hoe krijg…
Spierherstel versnellen en bevorderen: hoe doe je dat?Spierherstel versnellen en bevorderen: hoe doe je dat?Iedereen heeft er weleens last van na een zware training: vermoeide en zere spieren. Niemand wil drie dagen stilzitten o…
Bronnen en referenties
 • Apple.com / app store.
 • Play.google.com
 • Eigen ervaringen
Charlyy (15 artikelen)
Laatste update: 05-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.