InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > Spellen voor op het strand

Spellen voor op het strand

Bij lekker weer kiezen veel mensen ervoor om een bezoek aan het strand te brengen. Op het strand is er veel ruimte en dus tal van plaats om je te vermaken met een paar leuke spellen. Er zijn spellen voor iedereen, van voetbal tot tennis. Dus ben je het zonnen of zwemmen even zat, kun je een van deze spellen proberen.

Beach Tennis

Beach tennis is een spel waarbij je een plastic balletje over en weer slaat met een kleine tennisracket van hout. Het balletje is ongeveer de grote van een pingpongbal maar is een stuk zwaarder. Om het spel een beetje te varieren kun je een veld aanleggen doormiddel van strepen in het zand. Je mag dan bijvoorbeeld niet buiten de lijnen komen om de bal op te vangen.

Benodigdheden

 • Minimaal 2 spelers
 • Beach balletje
 • Beach rackets

Strand-voetbal

Strand voetbal is een variant van het gewone voetbal spel. De teams kunnen uit meer mensen bestaan dan de gebruikelijke elf uit een voetbal team. Meestal zijn er buiten de goals geen lijnen in dit spel. Corners en ingooi ballen zijn dus meestal niet van spraken bij strand-voetbal. Buitenspel komt ook niet vaak gebruikt. De regels zijn verder hetzelfde als bij ''gewoon voetbal''.

Benodigdheden

 • Minimaal 2 spelers
 • Voetbal (volley)

Voet volley

Voet volley is iets tussen volleybal en voetbal. Er zijn twee teams die tegenover elkaar gaan staan met een (volley) net tussen hun in. De bal wordt over het net geschoten waarna de tegenpartij met de voeten de ball weer aan de andere kant van het net moet zien te krijgen. Bij voet volley mag er wel gekopt worden. De regels kun je natuurlijk zelf verder aanpassen.

Benodigdheden

 • Minimaal 2 spelers
 • Voetbal (volley)
 • Een (volley) net

Trefbal

Trefbal is een spel waarbij je het team van de tegenpartij probeert te raken met een bal. Er zijn 2 teams die tegenover elkaar staan met een lijn tussen hun in. Het spel kan met een aantal ballen naar keuze gespeeld worden, maar met 2 ballen blijft de spanning in het spel. Als iemand geraakt is neemt hij of zij plaats aan de zijkant totdat een iemand over blijft.

Benodigdheden

 • Minimaal 2 spelers
 • (Zachte) bal

Scatch

Bij Scatch krijgen 2 of meerdere spelers een bordje om hun handen waar klitteband op zit. Er word over gegooid met een bal die op het klitteband blijft plakken. Iedere keer dat het gelukt is om de bal over te gooien ga je een stap naar achter. Valt de bal dan ga je 2 stappen naar voren.

Benodigdheden

 • Minimaal 2 spelers
 • Scatch speelset
© 2009 - 2018 VMusic, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wii! familie(party)spellenWii! familie(party)spellenWat is nou echt een leuk spel voor op de wii. Deze keuze is vaak in de winkel erg lastig het ene kind houd van dit en ee…
Vet verbranden met de WiiVet verbranden met de WiiEr zijn onwijs veel manieren om veel vet te verbranden en tegenwoordig wordt spelen op de Wii daar ook bij gezien. Natuu…
Mario Sports Mix voor de Nintendo WiiMario Sports Mix voor de Nintendo WiiMario Sports Mix voor de Nintendo Wii maakt het mogelijk om vier verschillende sporten te spelen met je vrienden, met me…
Leuke spellen voor OudejaarsavondLeuke spellen voor OudejaarsavondOudejaarsavond zit er weer aan te komen. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar hoe en waar ga je deze avond doorbrengen?…
DS 42 spel klassiekersDe DS is door zijn stylus en ingebouwde microfoon gemaakt voor allerhande minigames. Het is dan ook niet zo gek dat meer…

Reageer op het artikel "Spellen voor op het strand"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: VMusic
Laatste update: 30-09-2009
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Schrijf mee!