De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse

De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse brengt de wandelaars in vervoering langs de heuvels en dalen van het Groesbeekse landschap. De bossen van Groesbeek strekken ver voor zich uit en met een beetje geluk zijn er velden vol blauwe korenbloemen en andere gewassen te bewonderen. De Zevenheuvelenweg kan een echte uitdaging vormen voor menig wandelaar, maar ooh wat is het toch een mooi gezicht om alle wandelaars als in een grote zeegolf te zien lopen!

De dag van Groesbeek en de zeven heuvelen

Op de derde dag van de Vierdaagse vertrekt het wandellegioen eerst naar het uitbundige en feestelijke Malden. De derde dag wordt door de meeste wandelaars ook wel omschreven als de mooiste dag. Het glooiende groene landschap nodigt vaak uit tot een picknick of om even de blote voeten in de lucht te strekken. Elke ervaren Vierdaagseloper weet dat de tocht richting de zeven heuvelen gaat in Groesbeek. En dat is een lange vrij smalle weg met zeven grote bergachtige heuvels. De Zevenheuvelenweg ligt zo'n beetje aan het einde van de route en kan daardoor dus ook extra vermoeiend zijn.

De wandelroute op de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse

Weer begint de dag al heel vroeg op de Wedren in Nijmegen alwaar de televisieploeg van TV Gelderland ook al klaar staat om van deze dag een mooi verslag te maken. Iedere dag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zendt deze enthousiaste tv-ploeg een compilatie uit van wandelaars, blaren, publiek, feest, praatjes op straat of onderweg en nog veel meer. De route vandaag:
  • Malden
  • Molenhoek
  • Mook
  • Middelaar
  • Plasmolen
  • Milsbeek
  • Ottersum
  • Breedeweg
  • Groesbeek
  • Berg en Dal en daarna weer naar de Nijmeegse Wedren.

De slachtoffers van de WO II herdenken

Ook vaste prik op de derde dag van de Vierdaagse is de indrukwekkende herdenking van internationale groepen militairen voor de omgekomen soldaten en parachutisten uit de tweede wereldoorlog.

Op vijf mei 1947 werd door de toenmalige koningin Wilhelmina de Canadese militaire erebegraafplaats in Groesbeek geopend. Op deze plaats liggen veel jonge Canadezen (en nog enkele andere nationaliteiten) begraven, die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van Nederland. Met name liggen hier Canadezen die tijdens operatie Veritable - die op 8 februari 1945 van start ging - het leven lieten.
Tijdens de Vierdaagse, wanneer de route op de derde dag langs de Canadese begraafplaats voert, herdenken de militaire deelnemers van de Vierdaagse hun collega's uit de Tweede Wereldoorlog tijdens een ceremoniële herdenking.

Bron: www.4daagse.nl

Vijftig kilometer lopen

Alleen de wandelaars die vijftig kilometer lopen per dag, komen vanaf Milsbeek Ottersum binnen. Bijna alle militairen moet verplicht vijftig kilometer lopen.
© 2009 - 2024 Dorybos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Nijmeegse VierdaagseVoor veel mensen een doel, voor anderen de gewoonste zaak van de wereld. Een groot mediafestijn en het aantal aanmelding…
De tweede dag van de Nijmeegse VierdaagseOp de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse gaat het wandellegioen naar het prachtige en vrolijke dorp Wijchen. In Wijc…
De Nijmeegse VierdaagseDe Nijmeegse Vierdaagse is het wandel evenement van het jaar. Ieder jaar ontvangt Nijmegen honderdduizenden bezoekers di…
Kwaaltjes tijdens de Nijmeegse VierdaagseKwaaltjes tijdens de Nijmeegse VierdaagseRuim veertigduizend wandelaars doen ieder jaar weer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Toch zijn de meeste wandelaars nog…

Spellen voor op het strandBij lekker weer kiezen veel mensen ervoor om een bezoek aan het strand te brengen. Op het strand is er veel ruimte en du…
Aangepaste sporten voor gehandicaptenOok een gehandicapt medemens kan volop meedoen aan de maatschappij. Dit kan gerealiseerd worden in de al bestaande gehan…
Dorybos (53 artikelen)
Laatste update: 16-02-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.