De Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse is het wandel evenement van het jaar. Ieder jaar ontvangt Nijmegen honderdduizenden bezoekers die speciaal komen voor de Vierdaagse en voor de Nijmeegse Zomerfeesten. Al maanden van tevoren boeken mensen hun slaapplaatsen bij campings, gastgezinnen, hotels etc. Eenmaal aangestoken door het Nijmeegse 'wandel virus' komen mensen ieder jaar weer terug voor een potje ouderwets genieten van feest, vriendschap en vrede! Doe ook mee met de Nijmeegse Vierdaagse!

Inschrijven

Er zijn twee inschrijfperiodes om mee te mogen doen met de Nijmeegse Vierdaagse. De eerste ronde vindt meestal rond februari plaats en de tweede rond maart en april. Op de 4daagse site is het mogelijk om jezelf digitaal aan te melden voor dit wereld evenement. Wanneer de limiet van 45.000 inschrijvingen is behaald, zal de 'stichting de 4daagse' een loting voorstellen voor de extra deelnemers. Het is dus belangrijk dat u zich op tijd aan meldt. De kosten per inschrijving anno 2009 is 37 euro. Wanneer u zich pas op het laatst aan meldt, dan zijn de kosten aanzienlijk hoger.

Leeftijd wandelaars

Vanaf twaalf jarige leeftijd mag mee worden gedaan aan dit wandel festijn. Er zit geen maximum leeftijd aan gebonden.

Aantal kilometers per dag

Een deelnemer kan kiezen voor drie afstanden, maar er zit wel een minimum afstand aan gebonden qua leeftijd en geslacht:
  • 30 kilometer per dag.
  • 40 kilometer per dag.
  • 50 kilometer per dag.

Beloningen

Wanneer u zich aan het reglement heeft gehouden en de wandeltocht helemaal heeft uitgelopen krijgt u natuurlijk een beloning:
  • Het Vierdaagse kruis (in de vorm van een medaille) wordt uitgereikt als beloning aan wandelaars die de tocht met succes hebben volbracht.
  • De Vierdaagsegroepsmedaille wordt uitgereikt aan groepen die bij de start ten minste bestaat uit elf personen en waarvan bij de finish op de vierde dag niet meer dan tien procent van het aantal leden dat op de eerste dag van start is gegaan, is uitgevallen.
  • De Vierdaagseverzorgingsmedaille wordt uitgereikt aan een ingeschreven verzorger.

De Nijmeegse Zomerfeesten

De Nijmeegse Zomerfeesten worden ook wel de Vierdaagse feesten genoemd. Tijdens deze feesten stromen de cafés en terrassen vol en staan er overal in het centrum van Nijmegen muziekpodia. De meest bekende plekken in het centrum zijn:
  • De Waalkade met muziek van discotheek 'de Matrix'.
  • Plein '44 met bekende artiesten zoals: Wolter Kroes, Frank Boeijen etc.
  • Het Valkhof met Salsa.
  • St. Stevenskerk met allerlei bandjes.

Traditiegetrouw opent de vierdaagse met de vlaggenparade. Op dinsdagavond is er altijd vuurwerk aan de Waalkade. En als het weer het toelaat dan zijn er vooraf aan het vuurwerk luchtballonnen te zien en een show met stuntvliegers.
De Vierdaagsefeesten zijn gratis toegankelijk en jaarlijks goed voor honderdduizenden bezoekers.

Overnachten in en rond Nijmegen

Als u wilt overnachten bij een gastgezin dan kunt u contact opnemen met het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN). Bij deze organisatie kunt u informatie verkrijgen over hotels en campings in de regio Nijmegen. Zij kunnen ook bemiddelen bij een gastgezin in Nijmegen of omgeving. Want meerdere Nijmeegse gezinnen maken tijdens die week ruimte in hun huis vrij om een of meerdere wandelaars te ontvangen en te verzorgen.

Voor meer informatie over het logeren bij gastgezinnen kunt u contact opnemen met de afdeling Vierdaagse accommodatie 0031-(0)481-366280 of per e-mail via vierdaagse@rbtkan.nl. U kunt ook het aanmeldingsformulier invullen op www.vierdaagsebed.nl
© 2009 - 2024 Dorybos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De derde dag van de Nijmeegse VierdaagseDe derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse brengt de wandelaars in vervoering langs de heuvels en dalen van het Groesbeeks…
De tweede dag van de Nijmeegse VierdaagseOp de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse gaat het wandellegioen naar het prachtige en vrolijke dorp Wijchen. In Wijc…
De Nijmeegse VierdaagseVoor veel mensen een doel, voor anderen de gewoonste zaak van de wereld. Een groot mediafestijn en het aantal aanmelding…
De Vierdaagse van Nijmegen bestaat een eeuwIeder jaar in juli doen tienduizenden lopers mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. In 2009 werd De Nijmeegse Vierdaagse voor…

Spellen voor op het strandBij lekker weer kiezen veel mensen ervoor om een bezoek aan het strand te brengen. Op het strand is er veel ruimte en du…
Aangepaste sporten voor gehandicaptenOok een gehandicapt medemens kan volop meedoen aan de maatschappij. Dit kan gerealiseerd worden in de al bestaande gehan…
Dorybos (53 artikelen)
Gepubliceerd: 31-03-2009
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.