Zumba: dansend tot wel 1.000 calorieën per uur verbranden

Zumba: dansend tot wel 1.000 calorieën per uur verbranden Zumba is een combinatie van aerobics en een vereenvoudigde vorm van Latin Dance. Met Zumba kun je, volgens wetenschappers, tot wel 1.000 calorieën per uur afvallen. Er zijn vele enthousiaste sporters die Zumba beoefenen.

Zumba: wat is het

Zumba is een combinatie van Aerobics en Latin Dance. In 2007 werd Zumba bekend in Amerika. Daar werd het enorm populair. In 2008 sloeg de hype over naar andere landen. Het doel van Zumba is bewegen op ritmische muziek. De dansen zijn gemakkelijk te volgen, omdat het een vereenvoudiging van verschillende Latin Dance varianten is. Zumba verstevigt de spieren in je lichaam. Door de opzet wordt tijdens de "workout" je hele lichaam getraind.

Hoe werkt het

Zumba zorgt ervoor dat je hele lichaam in beweging is. En hoewel de ene dans beter is voor bepaalde lichaamsdelen als de andere, alle spieren worden getraind en versterkt. Door de versterking van je spieren komt de verbranding van vet sneller en beter op gang. Spieren hebben immers veel energie nodig. Het is daarom goed om aan Zumba te doen als je met een dieet bent. Afvallen zonder sporten heeft namelijk geen enkele zin. Voor elke 4 kilo die je afvalt, val je 1 kilo spieren af. Door de vermindering van spieren vertraagt je verbranding. Hierdoor ontstaat het zogenaamde "jojo-effect". Omdat Zumba alle spieren traint is het bij uitstek geschikt om te combineren met een dieet.

1.000 calorieën per uur!

Hoeveel kun je afvallen met Zumba? Het antwoord is: veel! Universiteiten in Amerika hebben berekend dat je door het intensief beoefenen van Zumba tot 1.000 calorieën per uur kunt verbranden. Het grote verschil met de traditionele manier van sporten is dat Zumba dans en fitness combineert. Je hebt plezier in je "workout" en hebt niet het idee met een saaie training bezig te zijn.

Latin Dance

Zumba maakt gebruik van muziek en dans. Verschillende Latijnse dansen staan aan de basis van Zumba, zoals bijvoorbeeld samba, rumba, flamenco en nog vele andere dansen. Het voordeel van het gebruik van deze dansen is dat het hele lichaam beweegt. En dat is juist wat Zumba zo interessant maakt.

Mogelijkheden om aan Zumba te doen

Als je geïnteresseerd bent, kun je Zumba in groepsverband doen in de sportschool. Het voordeel is dat je met een hele groep mensen samen aan hetzelfde doel werkt: sporten en ontspannen. Als je Zumba (nog) niet wilt gaan doen met een hele groep, dan kun je instructievideo's of dvd's bestellen. In dat geval kun je Zumba thuis voor de televisie doen. De meeste pakketten bestaan niet alleen uit de standaard DVD Zumba, maar kennen ook andere producten en "workouts". Genoeg om je hele lichaam fit te trainen.

Andere manieren om af te vallen

Ben je wel van plan om af te vallen, maar zie je Zumba (nog) even niet zitten, dan zijn er natuurlijk meer mogelijkheden. Zo kun je beginnen met een dieet. Maar zorg er altijd voor dat je aan krachttraining of spiertraining doet in combinatie met een dieet. Alleen een dieet heeft geen blijvend resultaat en zal op den duur een "jojo-effect" veroorzaken.
© 2009 - 2024 Alex1911, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Klassieke vormen van fitnessKlassieke vormen van fitnessDe klassieke vormen van fitness bestaan uit spinning, cardiotraining, step aerobics, zumba, aquagym en striding. Iedere…
Zumba Fitness 1 en 2 voor de WiiZumba Fitness 1 en 2 voor de WiiEr zijn erg veel dansspellen voor de Wii verkrijgbaar en het is lastig om daar een leuke uit te kiezen. Aanraders zijn J…
Afvallen met Aqua ZumbaAqua Zumba, wat is dat nou weer? Zoals de naam al doet vermoeden, is het Zumba in het water. Deze sport is ideaal wannee…
Calorieverbruik sportDat sporten het calorieverbruik aanzienlijk verhoogt, is algemeen bekend. Maar hoeveel kcal verbrand je nu eigenlijk per…
Alex1911 (20 artikelen)
Laatste update: 07-10-2009
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.