Afvallen met Aqua Zumba

Aqua Zumba, wat is dat nou weer? Zoals de naam al doet vermoeden, is het Zumba in het water. Deze sport is ideaal wanneer je wilt afvallen of wat fitter wilt worden. Dit komt mede dankzij de weerstand van het water. Ook is Aqua Zumba een hele leuke sport om te doen. Doe regelmatig aan Aqua Zumba en zie de overtollige kilo’s verdwijnen.

Wat is Aqua Zumba?

Zumba is bij veel mensen wel bekend: lekker dansen op leuke muziek, waarbij vooral veel gebruik wordt gemaakt je heupen, billen en buik. Zumba is meestal op Latin-muziek en de sport wordt vaak gezien als een feestje, in plaats van een workout. Er zijn veel verschillende varianten van Zumba. Eén daarvan is Aqua Zumba. Aqua Zumba vindt plaats in het zwembad. Er kan gekozen orden voor Latin-muziek, maar ook voor popmuziek. Je doet allerlei dansen in het water, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de weerstand van het water. Tijdens een Aqua Zumba les zal je springen, rondjes draaien, zwaaien met je armen en swingen op de muziek.

Waarom kiezen voor Aqua Zumba?

Aqua Zumba is een leuke manier om lekker in beweging te komen. Je zult zoveel plezier hebben, dat je eigenlijk in de gaten hebt hoeveel je beweegt. Met Aqua Zumba kun je tot 600 calorieën in een uur verbranden. Hoeveel calorieën je precies verbrandt is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit die je gebruikt tijdens het sporten, maar ook van je eigen lichaamsgewicht.

Voor wie is de sport geschikt?

Het grote voordeel van Aqua Zumba is dat het voor iedereen geschikt is. De sport is uitermate geschikt voor mensen met (zwaar) overgewicht, maar ook voor mensen die last hebben gehad van een blessure. Ook oudere mensen kunnen goed meedoen met Aqua Zumba, omdat ze hun gewrichten veel minder belasten in het water. Dat de sport geschikt is voor mensen met overgewicht, blessures of voor senioren, betekent niet dat de die-hard sporters niks aan Aqua Zumba hebben. Ook voor hen kan het een pittige workout zijn, omdat ze te maken hebben met de weerstand van het water.

Kun je afvallen met Aqua Zumba?

Ja, het is zeker mogelijk om af te vallen met Aqua Zumba. Wanneer je regelmatig een les Aqua Zumba meepakt, kun je zeker kilo’s kwijtraken. Aqua Zumba is namelijk een combinatie van cardio en krachttraining en deze combinatie is ideaal wanneer je wilt afvallen.

Hoe vaak sporten?

Je mag helemaal zelf weten hoe vaak je een les Aqua Zumba wilt meepakken. Dit kan bijvoorbeeld één keer per week zijn, maar ook een paar keer per week. Helemaal handig is het wanneer je Aqua Zumba combineert met een andere sport, zodat je echt optimaal kunt werken aan een beter gewicht. Elke dag een half uur bewegen is vaak al voldoende om verschil te zien. Een half uur wandelen valt hier ook onder! Als je echt wilt afvallen, dan is alleen bewegen niet genoeg. Je zult ook op je eetpatroon moeten letten.

Waar kun je Aqua Zumba volgen?

Aqua Zumba wordt gegeven in veel zwembaden. Ook sommige sportscholen hebben speciale groepslessen voor Aqua Zumba. Het is mogelijk dat je een speciaal lidmaatschap moet hebben om de lessen te mogen volgen. De prijs hiervan kan per locatie verschillen. Wel is het doorgaans mogelijk om een gratis proefles aan te vragen, zodat je eerst eens kunt kijken of het iets voor je is. Om te kijken of je deze sport bij jou in de buurt kunt doen, kun je het beste op internet zoeken. Typ in Google bijvoorbeeld je woonplaats met daarachter Aqua Zumba.

Meer afvallen

Wil je meer weten over afvallen? In de special Afvallen, verschillende manieren kom je alles te weten over afvallen. Van afvallen met bepaalde producten, tot calorielijsten. En van tips om af te vallen tot afslankpillen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zumba: dansend tot wel 1.000 calorieën per uur verbrandenZumba: dansend tot wel 1.000 calorieën per uur verbrandenZumba is een combinatie van aerobics en een vereenvoudigde vorm van Latin Dance. Met Zumba kun je, volgens wetenschapper…
Zumba Fitness 1 en 2 voor de WiiZumba Fitness 1 en 2 voor de WiiEr zijn erg veel dansspellen voor de Wii verkrijgbaar en het is lastig om daar een leuke uit te kiezen. Aanraders zijn J…
Klassieke vormen van fitnessKlassieke vormen van fitnessDe klassieke vormen van fitness bestaan uit spinning, cardiotraining, step aerobics, zumba, aquagym en striding. Iedere…
Vijf tips om met plezier af te vallen!Vijf tips om met plezier af te vallen!In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan het verliezen van gewicht eigenlijk toch best leuk zijn. Hier lees je v…

Wrakduiken; op zoek naar een schat?Een rustige ademhaling van je maatje vlak naast je, de frisse stroming van water langs je gezicht en een mooie begroeiin…
Zwemmen in buitenzwembad: zwembaden van hout en kunststofZwemmen in buitenzwembad: zwembaden van hout en kunststofTegenwoordig zijn er veel oplossingen om buiten te zwemmen in de achtertuin. Er zijn zwembaden in allerlei soorten en ma…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 25-05-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Watersport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.