Buikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallen

Buikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallen Strakke buikspieren trainen. Een sixpack trainen. Buikvet verbranden of ander lichaamsvet verbranden. Welke oefeningen moet u doen om een slanke strakke buik en een gespierd lichaam te krijgen? Er bestaan trainingsmethoden waarmee uw lichaam zodanig intensief getraind wordt dat u strakke buikspieren krijgt, mooie slanke armen en sterke benen, een mooi stevig achterste en u verliest gewicht.

Strakke buikspieren trainen en blijvend gewicht verliezen

Strakke buikspieren of een sixpack trainen. Zumba dansen is een voorbeeld van intensief bewegen waarbij u vet verbrand en gewicht verliest. Uiteraard verliest u het gemakkelijkste gewicht als u er een gezond dieet bij volgt. Wilt u echter ook strakke spieren trainen en tegelijkertijd veel gewicht verliezen, dan is een coach en voedingsdeskundige met kennis van stoffen in ons lichaam, waarschijnlijk beter voor u. Om strakke buikspieren te trainen kunt u uiteraard ook fitnessoefeningen doen. Dit gaat het beste met fitnessapparatuur, thuis of op een sportschool.

Gewichtstoename en cortisol

De hormonen insuline en cortisol zijn mede verantwoordelijk voor gewichtstoename. Eet u voedingsstoffen die niet aanzetten tot de aanmaak van insuline, dan mag u dat voedsel onbeperkt eten en u zult niet snel aankomen. Stress activeert het stress-hormoon cortisol en daarom komen mensen in tijden van stress vaak aan in gewicht. Hoe kunt u afvallen en een strak lichaam trainen? Juiste voeding in combinatie met de juiste training, zodat u geen honger heeft, en waardoor u fitter wordt en gespierd.

Vet verbranden buik

Strakke buikspieren vinden mensen over het algemeen mooi en sexy. Een te dikke buik zorgt voor allerlei ongemakken en de meeste mensen weten niet hoe ze vet verbranden kunnen door middel van training of oefeningen. Afvallen en vet verbranden in combinatie met oefeningen en een dieet, is de ideale manier om een mooi lichaam te trainen. Bewegen is eigenlijk altijd onontbeerlijk voor het ontwikkelen van een mooi strak gespierd lichaam. Mensen die niet gewend zijn om te bewegen, zien daar vaak tegenop. Toch leeft vaak in het onderbewustzijn het verlangen om wel te bewegen, om wat meer aan sport te doen, om de lichaamsconditie te verbeteren en om de wens om een mooi gespierd lichaam te trainen, waar te maken. Overgewicht, dik zijn en niet bewegen, dat levert immers alleen maar problemen op. Zowel in het dagelijks leven kan overgewicht een belemmering zijn, maar ook geestelijk kunt u veel last hebben van de kilo’s die u kwijt zou willen. Te intensieve training is echter niet de juiste manier om strakke spieren te trainen. Het blijkt zelfs dat sport waarbij stress optreedt, en voeding waardoor insuline wordt aangemaakt, mensen dik kan maken door de werking van de hormonen:
  • Insuline
  • Cortisol

Afvallen door juiste voeding

Voedingsdeskundige en personal coach M. ter Velde legt uit dat er voeding bestaat die onbeperkt gegeten kan worden zonder dat men aankomt, omdat deze voeding geen insuline aanmaak tot gevolg heeft. Ook op de goede manier omgaan met stress heeft vaak gewichtsafname tot gevolg. Tot slot is voldoende beweging en de juiste voeding eten, natuurlijk van belang voor een blijvend succesvol resultaat. Afvallen hoeft niet moeilijk te zijn als u uw levenswijze weet aan te passen met kleine doeltreffende aanpassingen. Het wil echter niet zeggen dat het makkelijk is om het continu vol te houden om gezonder te leven en trainen. Dagelijks spieren trainen voor een gezonder, slanker en strakker lichaam, is na enige tijd voor veel mensen echter wel routine en iets wat ze niet meer zouden willen missen. Als u dat punt bereikt heeft, wordt het steeds leuker om uw lichaam te trainen.

Strakke buikspieren trainen

Strakke buikspieren zijn essentieel voor de aanblik van een strak lichaam. Als de buik strak is, zitten kleren mooier en u oogt jonger. U kunt uw buikspieren trainen op een sportschool, maar als u niet naar de sportschool wilt, zijn er verschillende methodes om thuis uw buikspieren op een zodanige te trainen dat u ook gewicht verliest. U kunt kiezen voor bepaalde fitnessapparatuur of bijvoorbeeld een online video-cursus met een persoonlijke coach, of een paar keer per week naar de sportschool gaan. Met training komt het altijd aan op motivatie, plezier en routine. Of u nu naar de fitnessclub gaat of dat u thuis met een fitnessapparaat uw lichaam traint, maak een plan om de oefeningen dagelijks te doen, ook als u geen dieet volgt.

Sixpack trainen, voor mannen

De sixpack is een algemeen begrip geworden. Mannen die hun buikspieren op de goede manier trainen, krijgen een mooie strakke buik zonder overmatig vet en waar de spieren als een sixpack onder de huid liggen. Een man met een sixpack is inderdaad een aantrekkelijke verschijningen, maar hoe traint u de juiste spieren? ‘Zomaar’ buikspieroefeningen doen is niet de manier. De buikspieren moeten op specifieke wijze getraind worden om een mooie sixpack te krijgen. Ook moet de training geen stress opleveren, om extra opslag van buikvet door aanmaak van het stresshormoon cortisol, te voorkomen.

Buikspieren trainen, vrouwen

Vrouwen hebben een andere vetverdeling op het lichaam als mannen. Je buik strak trainen is lastiger dan voor mannen. Vrouwen hebben van nature meer vet op de buik, en vrouwelijke hormonen maken het moeilijker om spieren te trainen. Maar met veel buikspieroefeningen en de juiste voeding, zullen ook vrouwen een mooie strakke buik krijgen. Ook hebben vrouwen van nature meer aanleg om dik te worden dan mannen, en vallen mannen sneller af. De spieren functioneren echter hetzelfde, en ook de spiergroepen zijn hetzelfde. Mannen zullen echter sneller een strakke buik, en/of spieren kunnen trainen, dan vrouwen.

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Sixpack: buikspieren trainen voor mannen en vrouwenSixpack: buikspieren trainen voor mannen en vrouwenIedere man of vrouw wil er goed uitzien. Een sixpack staat symbool voor fitheid en goed getrainde buikspieren. Hoe krijg…
Sixpack-training voor een strakke buikSixpack-training voor een strakke buikWie de gestaalde sixpack van een getraind lichaam verwart met een sixpack bier, krijgt een wasbeerbuik in plaats van een…
Het nut of de onzin van buikspieroefeningenHet nut of de onzin van buikspieroefeningenBen jij die buik ook zo zat en wil je strakke buikspieren? Allerlei apparaten, programma's en diëten beloven je een stra…

Touwtje springen: prima beweging als hulp bij afvallenTouwtje springen: prima beweging als hulp bij afvallenDe meeste mensen weten inmiddels wel dat extra beweging nodig is om gewicht te verliezen. Voor wie geen zin, tijd of gel…
Workout: Oefeningen voor een strak en gezond lijfWorkout: Oefeningen voor een strak en gezond lijfIn de lente en zomer doen we er nu eenmaal meer aan om het lijf lekker strak voor de blote kleding – vooral op het stran…
Bronnen en referenties
  • Goeievraag.nl
  • http://www.optimalegezondheid.com/verschil-tussen-mannen-en-vrouwen-en-het-trainen-van-de-buikspieren/
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 09-06-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.