Effectieve buitensporten voor een bikini figuur

Effectieve buitensporten voor een bikini figuur In de zomer of op een zonvakantie willen we er allemaal goed uitzien in onze bikini of in ons badpak. Diëten vraagt vaak om een lange en moeizame weg. Door te bewegen en/of te sporten krijg je jezelf weer mooi strak in de bikini. Voor iedereen is er een leuke en effectieve zomersport te bedenken! In de winter neemt ons gewicht langzaam en sluipend toe. Door de feestdagen en de dikke laag kleren die we aanhebben valt het totaal niet op. Maar dan is de zomer er opeens weer. Diëten blijkt vaak vies tegen te vallen, maar met een blubberbuik in bikini is ook geen serieuze optie. Dan blijft er nog een mogelijkheid over; extra sporten. Sporten is goed voor de lijn en voor de algehele fitheid van lichaam en geest. Welke buitensport is nou het effectiefst wat betreft de calorieverbranding?

In het artikel worden tien leuke en effectieve sporten en activiteiten besproken die je buiten uit kunt voeren:

Fietsen

Fietsen is gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven. Ga lekker op de fiets boodschappen doen of maak met jezelf een afspraak dat je ten minste drie keer in de week met de fiets naar het werk gaat. Je kunt er ook een gewoonte van maken om er elke zondagmiddag met het gezin op uit te trekken. Maak een uitgebreide fietstocht, pauzeer en houd een gezonde picknick en dan weer verder!

Als je met een gemiddelde snelheid fietst, verbrand je per uur 9,6kcal per kilo lichaamsgewicht. Dit betekent dat als je een gewicht van 70 kilo hebt, je 672kcal per uur verbrandt.

Surfen

Als je graag een nieuwe sport wil gaan beoefenen of eens iets spannender wilt beleven dan fietsen, dan is surfen misschien de juiste sport voor jou! Tijdens het surfen train je vele verschillende spiergroepen. Naast het lichaam train je bij het surfen ook je geest want deze sport vraagt om opperste concentratie. Daarnaast zullen mensen je vaak met bewondering aankijken als je aan surfen doet, de sport heeft een goede naam!

Het imago is mooi meegenomen, maar het gaat er natuurlijk om hoeveel vet je in een uur kunt verbranden. Per uur verbrand je met het surfen 11kcal per kilo lichaamsgewicht. Dus indien je een gewicht van 70 kilo hebt, verbrand je 770kcal per uur.

Nordic Walking

Door het ritmische bewegen van zowel armen als benen verbrand je veel calorieën. Het grote voordeel van Nordic Walking is dat de sport in principe beoefend kan worden door iedereen die kan lopen. Je hoeft geen geweldige conditie te hebben of ongelofelijk sportief te zijn om het vol te houden (in tegenselling tot joggen).

Ondanks het gegeven dat de inspanning relatief gezien meevalt, verbrand je toch veel calorieën! Per uur verbrand je 10kcal per kilo lichaamsgewicht. Dit betekent dat iemand van 70 kilo al gauw 700kcal per uur verbrand.

Joggen

Joggen is een activiteit die velen gedurende de lente weer oppakken. Met het joggen train je de onder- en bovenbeenspieren maar ook je buikspieren worden sterker. Als je op middelhoog tempo jogt verbrand je, net als met Nordic Walking 10kcal per uur per kilo lichaamsgewicht. Ook nu houdt dit in dat iemand van 70 kilo zo’n 700kcal per uur verbrandt.

Kajakken

Wat is er op een warme zomerdag fijner dan jezelf (en wat vrienden of familie) te vermaken op het water! Kajakken is niet alleen een manier om van je overtollige vet af te komen, je beleeft er ook gewoon veel plezier aan.

Op zo’n leuk middagje uit verbrand je gemiddeld 9kcal per uur per kilo lichaamsgewicht. Dit houdt in dat iemand van 70 kilo op een uur 630kcal verbrandt.

Skaten

Wil je eens iets anders dan ‘gewoon’ fietsen, joggen of wandelen? Ook skaten is een goede vorm van beweging. Met het skaten train je kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Ook is skaten eenvoudiger vol te houden dan joggen. Skate bij voorkeur op een egale asfaltgrond,deze biedt de minste weerstand en hobbeltjes. Skaten is ook leuk op warme dagen, doordat je snelheid voor een verfrissende wind zorgt!

Bij het skaten verbrand je per uur gemiddeld 7kcal per kilo lichaamsgewicht. Dit betekent dat iemand van 70 kilo 490kcal per uur verbrandt.

Tennissen & squashen

Tennis is een leuke sport voor in de zomer. Tennissen kun je bijna overal; niet alleen op de echte tennisbaan, maar ook gewoon op een veldje of pleintje in de buurt of op de camping. Als het weer een keertje tegenzit kun je ook altijd gaan squashen, ook dit is een erg effectieve manier om calorieën te verbranden. Squash je sowieso liever dan je tennist? Dan kun je bij mooi weer natuurlijk ook een muur naar keuze kiezen en daar een balletje slaan!

Met het tennissen verbrand je per uur 6,6kcal per kilo lichaamsgewicht. Dit betekent dat iemand van 70 kilo na een uurtje tennissen zo’n 462kcal heeft verbrand. Squashen is, wat betreft de calorieverbranding, effectiever dan tennissen. Per uur verbrand je 12,8kcal per kilo. Iemand van 70 kilo verbrandt dus 896kcal per uur. Actief squashen is dus effectiever dan joggen, fietsen of surfen!

Zwemmen

Ook zwemmen is een heerlijke en effectieve zomersport. Zwemmen kent een aantal grote voordelen:
  • Bij het zwemmen gebruik en train je bijna al je spieren
  • Bij het zwemmen voel je je ‘gewichtloos’ waardoor ook zwaardere mensen kunnen zwemmen zonder last te hebben van hun gewicht.
  • Door de ‘gewichtloosheid’ in het water heb je minder kans om je spieren of gewrichten te verrekken. Bovendien is de kans klein dat je een spiergroep, of een zijde van je lichaam zwaarder belast dan een andere. Hierdoor krijg je een gelijkmatige bespiering

Bij het zwemmen met de borstcrawl verbrand je in een uur 6,3kcal per kilo lichaamsgewicht. Iemand van 70 kilo verbrand dan 441kcal per uur. Met de schoolslag verbrand je in een uur 4,3kcal per kilo gewicht. In dit geval verbrandt iemand van 70 kilo dus 302kcal per uur. De rugslag is nog minder effectief. Per uur verbrandt men 3,3kcal per kilo. Iemand van 70 verbrand dus nog 231kcal per uur.

Golfen

Bron: Amateur Player, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Amateur Player, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Golfen is een heerlijk tijdverdrijf in de zomer, en nog gezond ook! Het doet een mens goed om lekker buiten in de natuur te zijn en te bewegen. Daarnaast vraagt golf ook om concentratie en coördinatie. Natuurlijk valt niet te ontkennen dat je bij een uurtje golfen minder verbrandt dan met een uurtje kajakken. Per uur verbrand je zo’n 5kcal per kilo lichaamsgewicht. Dit betekent dat iemand van 70 kilo na een uur golfen 350kcal heeft verbrand. In vergelijking met fietsen kan het dan misschien tegenvallen, maar als je bedenkt dat je ook een uur met een zak chips op de bank had kunnen zitten is het toch een ontzettend leuke en effectieve optie!

Yoga

Yoga is met zijn 2,8kcal per uur per kilo lichaamsgewicht geen sport die je in dit lijstje zou verwachten. Toch kan ook yoga bijdragen aan je bikinifiguur! Yoga zorgt voor een goede doorbloeding van de organen die voor de reiniging van je lichaam zorgen. Hierdoor worden gifstoffen sneller afgedreven en wordt een sinaasappelhuid tegengegaan. Strak en lenig in je vel telt toch ook als je er goed uit wil zien in bikini?

Lees verder

© 2011 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Sporten om slank van te wordenSporten om slank van te wordenSporten is heel belangrijk voor de gezondheid. Maar ook om slank te worden en uw goed te voelen. Welke sporten zijn heel…
Kilocalorieën verbrandenKilocalorieën verbrandenVele mensen vragen zich wel eens na het sporten of bewegen af hoeveel kilocalorieën ze nou eigenlijk verbrand hebben. Is…
Afvallen: Zoveel mogelijk calorieën verbrandenAfvallen: Zoveel mogelijk calorieën verbrandenAfvallen doe je door meer calorieën te verbranden dan dat je tot je neemt. Door opgeslagen vet om te zetten in energie v…

Snelle vakantie fitness trainingSnelle vakantie fitness trainingWat is een ideale allround fitness training tijdens de vakantie? Hoe kan je jezelf goed blijven trainen als je op vakant…
Buitenrijden: De RitBuitenrijden: De RitWaar moet je rekening mee houden als je besloten hebt een buitenrit te gaan maken? Hoe voorkom je ongemakken en wat moet…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Kanenori, Pixabay
  • http://german.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=german&cdn=education&tm=690&f=00&tt=14&bt=1&bts=1&st=38&zu=http%3A//www.livingathome.de/
  • Afbeelding bron 1: Amateur Player, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 15-07-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.