Snelle vakantie fitness training

Snelle vakantie fitness training Wat is een ideale allround fitness training tijdens de vakantie? Hoe kan je jezelf goed blijven trainen als je op vakantie bent? Welke spier verstevigende oefeningen zijn ideaal om tijdens de vakantie te doen? Is touwtje springen een goede work out? Wat is een snelle training van de spieren zonder gewichten of apparaten? Wat is een gezonde training voor tijdens de vakantie?

Ideale training

Als je thuis vrijwel dagelijks naar de sportschool gaat, hoe moet dat dan tijdens de vakantie? Hoe kan je je spieren goed trainen tijdens de vakantie, zonder een sportschool te bezoeken? Een ideaal trainingsprogramma tijdens de vakantie, waar je snel en optimaal je spieren traint, staat in het volgende schema:

Warming up

Een goede warming up is 5 a 7 minuten touwtje springen.

Training van benen en billen

De brug: ga op je rug liggen. Ze je voeten op heuphoogte, zet ze zo neer dat je vingertoppen je voeten net kunnen aanraken. Duw je heupen zo hoog mogelijk, houd even vast en laat je heupen langzaam zakken naar de grond. (Het is beter voor je rug om echt LANGZAAM je heupen te laten zakken!) Herhaal deze oefening voor je benen en billen zo´n 30 keer.

Na de brug oefening: 2 a 3 minuten touwtje springen.

Training van rug en buik

Superman: ga op je handen en knieën zitten en strek je rechterarm vooruit en je linkerbeen achteruit. Breng de elleboog van deze rechterarm naar de knie van je linkerbeen en strek ze weer vooruit en achteruit. Herhaal deze oefening zo´n 15 keer en wissel van arm en been. Na de wissel deze oefening zo´n 15 keer herhalen.

Na de superman oefening: 2 a 3 minuten touwtje springen.

Training van armen en borst

Push-ups: Ga op handen en knieën zitten. Zet je handen iets breder neer dan je eigen schouderbreedte. Probeer je rug op een rechte lijn te houden. Buig nu je armen door en breng je lichaam zo dicht mogelijk bij de grond. Strek je armen weer uit en zorg dat je rug weer in een horizontale rechte lijn komt. Herhaal deze oefening tussen de 5 a 15 keer.

Na de push-up oefening: 2 a 3 minuten touwtje springen.

Training van de achterkant van de armen

Tricep dip: ga op je billen zitten en trek je knieën buigend op. Zet je handen achter je billen en je voeten stevig op de grond. Zorg dat je vingers naar voren wijzen. Til je billen nu van de grond. Buig je armen zo ver mogelijk als je kunt en strek de armen weer uit. Herhaal deze zo´n 5 a 15 keer.

Na de tricep dip oefening: 1 minuut touwtje springen.

Let op: deze oefeningen en training zijn speciaal voor mensen die geregeld trainen! Als je als beginner begint, besef dat je alleen al van het touwtje springen een enorme spierpijn van kan ontwikkelen! Besteed als beginner veel tijd om je spieren te verwarmen en bouw de oefeningen rustig op. Neem veel rustdagen waar je niets traint!
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Brazil Butt Lift Workout, voor mooie strakke billenDe Brazil Butt Lift Workout, voor mooie strakke billenHeb jij altijd al gedroomd van mooie strakke billen, benen en buik? Dan is de Brazil Butt Lift Workout waarschijnlijk we…
Fitnesapparaat voor thuis: Wonder CoreFitnesapparaat voor thuis: Wonder CoreEen strakke buik, een sixpack, een gespierd lichaam… Mannen en vrouwen doen er veel aan om af te vallen en om strakke bu…
Bootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: steeds vaker hoor je ervan of lees je erover. Het is een sportmethodiek die in de Verenigde Staten is ontstaan…
De zeven leukste sporten voor vrouwenDe zeven leukste sporten voor vrouwenDe vakantie zit er (bijna) op en het nieuwe school- en werkjaar kan weer beginnen. Tijd om weer actief te worden en jeze…

Tips om het wandelen en fietsen gemakkelijker vol te houdenTips om het wandelen en fietsen gemakkelijker vol te houdenIedereen die probeert af te vallen moet eraan geloven; men moet meer gaan bewegen. Ook voor mensen die reeds een goed ge…
Effectieve buitensporten voor een bikini figuurEffectieve buitensporten voor een bikini figuurIn de zomer of op een zonvakantie willen we er allemaal goed uitzien in onze bikini of in ons badpak. Diëten vraagt vaak…
Bronnen en referenties
  • http://www.exercisetv.tv/trainers/Violet-Zaki-776672726
  • http://zakifitness.com/
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 22-07-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.