InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > BURN: nieuw programma voor 33% betere vetverbranding

BURN: nieuw programma voor 33% betere vetverbranding

BURN: nieuw programma voor 33% betere vetverbranding 33% meer calorieën verbranden, terwijl je in de sportschool of in de buitenlucht hetzelfde doet als altijd. Het klinkt goed, maar hoe werkt het? Simpel. Je gebruikt zogenaamde Xco-trainers, ontwikkeld door een Nederlandse fysiotherapeut. Alles begint bij grit. Wat? Die steentjes, ja. Elke journalist die over dieten schrijft, weet: een beetje scepsis en gezond verstand zijn onmisbaar. Wonderen bestaan niet. Maar als het gaat om een bewegingsmethode die ook nog eens fysiotherapeutisch verantwoord is, wordt de zaak al geloofwaardiger.

Wat?

Het is een aanlokkelijk idee, als het zonnetje hoger aan de hemel gaat staan bijvoorbeeld. Of als je binnenkort afreist naar een 'bikini-bestemming' of 'zwembroekplaats'. Onder de veelbelovende naam BURN®, is er nu een programma waarbij je 33% ofwel een derde meer calorieën verbrandt bij dezelfde bewegingen. Goede dingen zijn simpel, dus dit resultaat bereik je door te bewegen met twee buisjes gevuld met grit. Deze trainingshulpjes hebben de naam Xco-trainers® of XCO®s gekregen. Het is niet zomaar een huis- tuin en keukenvondst, maar de uitvinding van een Nederlandse fysiotherapeut.

Hoe?

Grit is een eenvoudig hulpmiddel om bewegingen effectiever te maken. Omdat het grit zich verplaatst in de buisjes tijdens het sporten, wordt het gewicht in de buisjes steeds verlegd. Dat betekent dat je spieren en bindweefsel kortstondig extra worden belast, en daarmee wordt vet sneller verbrand. Leuk is dat de trainers veelzijdig in gebruik zijn. Je kunt ermee fitnessen, joggen, wandelen of oefeningen doen in de sportschool of thuis. Daarom kun je de XCO's aanpassen bij je leeftijd en conditie.

Al in de sportschool

Er wordt in diverse sportscholen en fitnesscentra al met de XCO®s gewerkt. Een van de ontwikkelingen is dat er een sportschoolprogramma is, speciaal voor gebruik met de trainers. Het heet BURN (wat overigens staat voor Body U Really Need) en is toegesneden op het verbranden van maximaal een derde extra calorieën door middel van de twee compacte XCOs die je hanteert. Het programma heeft een behapbare lengte van 50 minuten. Zoals de sportschooltrend voorschrijft, wordt het programma ieder kwartaal vernieuwd met andere oefeningen en muziek, zodat het niet gaat vervelen.

Naar buiten allemaal?

Voor de een is de sportschool dé oplossing. De ander rent liever rond in de buitenlucht. Dat kan met XCO Walking & Running, een programma dat ook vanuit sportscholen wordt georganiseerd. Dankzij een draagriem en handgrepen kun je ook tijdens het lopen je arm- buik- en rugspieren trainen. Fysiotherapeut Jan Hermans, uitvinder van de XCO®s: Dit trainingshulpmiddel is eigenlijk gericht op een verhoogde belastbaarheid van het bindweefsel rond de spieren, pezen en aanhechtingen. Als die conditie verbetert, kun je de inspanning optimaliseren, en kan meer vet verbrand worden.

Waar vind je het?

In Nederland zijn momenteel ruim 300 fitnesscentra gecertificeerde XCO®-centers. In deze fitnesscentra wordt het groepsfitness programma XCO® gegeven met één grotere XCO®. Dit programma richt zicht vooral op de versteviging van de probleemzones, zoals billen, buik en rug. Het splinternieuwe programma BURN® is een nieuwe groepsfitnessles waarbij gebruik gemaakt wordt van twee kleinere XCO®s. Hierbij gaat het vooral om het verbranden van vet. Voor de buitentrainingen is er XCO® Walking & Running. Dit programma kun je eenvoudig zelf doen, door via de webshop de XCO-trainers® met trainingsdvd te bestellen. Kijk op www.xco.nl voor een fitnesscentrum in de buurt dat deze buitentraining organiseert.
© 2012 - 2019 Mariawrites, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het misverstand over plaatselijk vet verbrandenHet misverstand over plaatselijk vet verbrandenJe bent tevreden over je bovenlichaam, maar dat extra vet op die heupen en billen... Hoe kom je daar van af? Plaatselijk…
Buikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallenBuikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallenStrakke buikspieren trainen. Een sixpack trainen. Buikvet verbranden of ander lichaamsvet verbranden. Welke oefeningen m…
Plaatselijk vet verbranden: Hoe kun je lokaal afvallen?Plaatselijk vet verbranden: Hoe kun je lokaal afvallen?Wanneer we onszelf in de spiegel bekijken, kunnen sommige delen er eigenlijk best mee door. We hebben goede benen of bes…
Vakantie? Strak in het badpak of bikiniVakantie? Strak in het badpak of bikiniWelke tips bestaan er om iedere vrouw strak in het badpak of bikini te krijgen, voordat ze op vakantie gaat? Hoe krijg j…
Het nut of de onzin van buikspieroefeningenHet nut of de onzin van buikspieroefeningenBen jij die buik ook zo zat en wil je strakke buikspieren? Allerlei apparaten, programma's en diëten beloven je een stra…
Bronnen en referenties
  • Persbericht CK media promotions / XCO

Reageer op het artikel "BURN: nieuw programma voor 33% betere vetverbranding"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mariawrites
Gepubliceerd: 27-02-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!