Tennis: wedstrijden Kim Clijsters live op tv en livestream

Tennis: wedstrijden Kim Clijsters live op tv en livestream Kim Clijsters behoort tot de grootste sportheldinnen die Vlaanderen voort heeft gebracht. Vele jaren behoorde zij tot de absolute top van het mondiale damestennis. Sinds haar tweede comeback hoopt zij met veel speelplezier wederom topprestaties te behalen. Op welke zenders zijn de tenniswedstrijden van Kim Clijsters live te zien? En waar vindt men online een livestream van de duels van Kim Clijsters?

Kim Clijsters

Op 8 juni 1983 werd Kim Antonie Lode Clijsters geboren in het Vlaamse Bilzen. Ze komt uit een zeer sportieve familie: haar vader was voetballer en haar moeder was turnster. Kim Clijsters bestormde als jonge tennisster de wereldtop. In 2003 stond ze voor het eerst nummer één op de wereldranglijst. In 2005 won ze het US Open. Na een paar jaren vol blessureleed besloot ze in 2007 haar tenniscarrière te beëindigen. In 2009 maakte ze toch een comeback en won toen meteen het US Open. In 2012 stopte ze wederom met tennis. Dit leek het definitieve einde van haar carrière te zijn.

Tweede comeback

In 2020 maakte Kim Clijsters echter toch weer een comeback in het professionele tennis. Die tweede comeback ging tijdens dat jaar in eerste instantie echter wat minder glorieus dan ze gehoopt had. Het tennisjaar 2020 sloot ze daarom relatief vroeg af, om een rustpauze in te lassen en zich vervolgens helemaal op het volgende seizoen voor te bereiden. Het eerste toernooi dat zij in 2021 zou spelen was het WTA-toernooi van Miami dat eind maart begint. Vanwege aanhoudend blessureleed heeft zij echter af moeten zeggen voor dat toernooi. Vervolgens speelde ze in juli nog wel een demonstratiepartij (tegen Sloane Stephens), maar ze deed in de zomer mee aan geen enkel officiële WTA-toernooi. Het werd vervolgens enige tijd stil rond haar. In september werd bekend dat ze haar comeback toch voort wil zetten en in Chicago voor het eerst sinds circa een jaar een officiële wedstrijd zal spelen. Hoewel ze nog niet erg succesvol was, is ze serieus van plan om ook in 2022 in het profcircuit actief te blijven.

Kim Clijsters live op tv

WTA: ESPN

Op welke zenders zijn de tenniswedstrijden van Kim Clijsters live te bekijken? De toernooien van de WTA Tour zijn in de lage landen dikwijls live te zien bij ESPN Sports. Deze omroep droeg in Nederland voorheen de naam FOX Sports. Die Nederlandse sportomroep is overgenomen door het Amerikaanse ESPN en draagt met ingang van 2021 ook de naam van het Amerikaanse moederbedrijf. ESPN heeft een licentie voor alle toernooien van de WTA Tour. Zij zenden per toernooi echter niet alle wedstrijden live uit, doch per wedstrijddag slechts de belangrijkste duels. De uitzendingen zijn doorgaans op hun kanaal 5 (en helaas dus niet op hun 'gratis' kanaal 1, waarop vooral voetbal te zien is).

Grand Slam: Eurosport

Veel grote toernooien zijn live te bekijken bij Eurosport. Die sportomroep zendt sowieso alle Grand Slam-toernooien live uit. Daarbij is er op Eurosport in België natuurlijk ook altijd extra live aandacht voor spelers uit België en dan met name voor een legende zoals Kim Clijsters.

Overige zenders?

Is er een Vlaamse zender die veel WTA-toernooien live uitzendt op tv? Neen die is er anno 2022 niet. Wel worden er soms toernooien live uitgezonden door Sporza, Eleven Sports of Telenet Play Sports. Toen Clijsters in 2020 haar comeback maakte, was die dan ook niet op een Belgische zender live te zien, maar wel op FOX Sports (ESPN) en BeIN, die veel meer uitzendrechten van het WTA-damestennis hebben. Ook een mondiale streamingdienst zoals DAZN zend anno 2022, 2023 en 2024 veel meer live uit van bijvoorbeeld Clijsters, dan de Vlaamse zenders.

Livestream: wedstrijden Kim Clijsters

Livestream Eurosport: alle wedstrijden van Kim Clijsters op Grand Slam-toernooien

Via een livestream van Eurosport zij alle wedstrijden van de Grand Slam-toernooien live te volgen. Met zo'n livestream kan men deze tennisduels van Kim Clijsters dus op een smartphone, computer of tablet bekijken. De livestream van elk Grand Slam-toernooi bevindt zich op de Eurosport Player. Hierop kan men niet alleen de wedstrijden per livestream bekijken die live op tv worden uitgezonden. Ook alle andere partijen zijn op de livestream te bekijken bij bekijken. Elke wedstrijd die Kim Clijsters ooit nog op een Grand Slam-tennistoernooi zal spelen, is dus bij hen online via een livestream te zien. Om zo'n livestream op die app te kunnen gebruiken, dient u een abonnement op die applicatie te hebben. Met die app kunnen tennisfans de duels overigens ook later (middels een stream) terugkijken.

Livestream DAZN: de WTA Tour live

Veel damestennis is live online te bekijken bij de streamingdienst DAZN. Deze streamingdienst heeft een groot contract gesloten met de WTA. DAZN wil uiteindelijk uitgroeien tot het 'Netflix van de live sport'. Bij hun tactiek om die wereldheerschappij te verkrijgen, speelt het vrouwentennis een grote rol.

Livestream bij ESPN

De WTA-toernooien zijn met een livestream van ESPN Sports online te bekijken. Zij zenden live op tv en via hun livestream de topwedstrijden van de WTA-toernooien uit. Bij hen is er dus geen garantie dat werkelijk elke wedstrijd van Kim Clijsters in de eerste of twee ronde live te zien is. Die garantie biedt daarentegen Eurosport wel bij de Grand Slam-toernooien.

Livestream tennis van Kim Clijsters via Go App

Ook op een livestream van de Go App (online tv) te volgen. Met die livestream zijn alle wedstrijden te volgen die ook door Eurosport 1 live op tv worden uitgezonden. Andere wedstrijden zijn via die app (zonder aanvullend abonnement) niet per livestream te volgen. De Go App is een streamingdienst van Ziggo. Hij is bedoeld voor Nederlandse klanten van digitale tv bij hen. Met die applicatie kunnen zij anno 2022 in de hele EU per livestream naar televisie kijken. Voor hen is dit een streamingdienst waarvoor zij niets hoeven bij te betalen. In de praktijk hebben zij dus een soort 'gratis livestream' van onder meer Eurosport 1. Om de wedstrijden van Eurosport 2 en ESPN te kunnen bekijken via een livestream dienen zij wel een aanvullend abonnement te hebben.

Andere tv-providers bieden soortgelijke dienst aan. De klanten van Interactieve Tv bij KPN kunnen Eurosport 1 per livestream te bekijken op de iTV-app. Ook deze livestream van het tennis is in de hele EU te bekijken. Voor wedstrijden van Clijsters die in Nederland op Eurosport 2 of ESPN live worden uitgezonden, dienen zij wel over een aanvullend abonnement te beschikken.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenAnderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…

Tennis: wedstrijden Elise Mertens live op tv en livestreamTennis: wedstrijden Elise Mertens live op tv en livestreamElise Mertens werd in 1995 geboren in Leuven. Zij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereldtopper in het damest…
Tennis: het ATP-toernooi van Doha 2020Tennis: het ATP-toernooi van Doha 2020Van 6 tot en met 11 januari 2020 staat het ATP-tennistoernooi van Doha op het programma. Traditioneel is het toernooi va…
Bronnen en referenties
  • https://sporza.be/nl/2020/05/27/kim-clijsters-mag-1e-groot-toernooi-sinds-coronacrisis-spelen-voor-beperkt-publiek~1590552930405/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/World_TeamTennis
  • https://wtt.com/teams/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/The_Greenbrier
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kim_Clijsters
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 09-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.