Tennis: wedstrijden Elise Mertens live op tv en livestream

Tennis: wedstrijden Elise Mertens live op tv en livestream Elise Mertens werd in 1995 geboren in Leuven. Zij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereldtopper in het damestennis. Haar wedstrijden worden wereldwijd live uitgezonden op tv en via de livestream. Op welke zenders zijn haar wedstrijden te zien? En waar vindt men een livestream van de tenniswedstrijden van Elise Mertens?

Historie: tennis

Het hedendaagse tennis heeft als voorlopers een groot aantal balspelen, die in diverse landen al gespeeld werden in de middeleeuwen. In de 19e eeuw kwam die spelen samen in het tennis. De regels werden toen vastgesteld in Frankrijk. Ook in Engeland was het tennisspel in de 19e eeuw al populair. Lange tijd was tennis in de meest landen echter een elitaire sport. Bovendien was toptennis lange tijd officieel een amateursport.

De elitaire leidinggevenden in de tenniswereld waren vele jaren principieel tegen proftennis, omdat zoiets ordinairs als 'geld verdienen' het edele tennisspel volgens hen alleen maar kon verpesten. In de Verenigde Staten ontstond er op een gegeven moment wel een proftenniscircuit, maar in de elite van de tenniswereld keek men daarop neer. Wie ooit aan een proftennisevenement deel had genomen, mocht nooit meer deelnemen aan de grote amateurtoernooien en dat ware sportief gezien de ware toptoernooien zoals Wimbledon, Roland Garros, US Open en het Australian Open.

Pas in 1968 vond er een grote revolutie plaats: voortaan mochten proftennissers ook aan toptoernooien zoals Roland Garros deelnemen. In de daaropvolgende jaren heeft het tennis een enorme vlucht genomen. Tennis is een enorm grote profsport geworden, waarbij vele miljoenen aan prijzengeld te verdienen zijn. Bovendien is het voorheen zo elitaire tennis extreem populair geworden bij de grote massa's in vele landen.

België in het vrouwentennis

Hoe heeft België in de loop der jaren gepresteerd in het vrouwentennis? Een grote naam uit lang vervlogen tijden is Nelly Landry. Zij won het dames enkelspel op Roland Garros in 1948. In de daaropvolgende decennia speelde België doorgaans geen hoofdrol in de wereld van het damestennis. In de jaren negentig kwam daar verandering in door de opkomst van twee Belgische subtoppers: Sabine Appelmans behaalde de zestiende plek op de wereldranglijst. Dominique Monami haalde de top tien van de WTA-ranglijst: haar hoogste positie was de negende plek in het najaar van 1998.

Aan het begin van de twintigste eeuw vond er een ware Belgische revolutie plaats in de wereld van het vrouwentennis. Kim Clijsters en Justin Henin waren absolute wereldtoppers. Beiden stonden enige tijd op de eerste plek van de wereldranglijst. Ook in de daaropvolgende jaren hielde België altijd sterke speelsters, zoals Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens, Alison van Uytvanck en Elise Mertens.

Biografie: Elise Mertens

Op 17 november 1995 werd Elise Mertens geboren in Leuven. Reeds als vierjarige kleuter begon zij met tennis. Ze bleek veel talent te hebben. Reeds als veertienjarige speelde Elise Mertens voor het eerst in het profcircuit. In 2013 won Elise Mertens haar eerste ITF-toernooi. In 2016 speelde Mertens voor het eerst op een Grand Slam-toernooi: het US Open. Begin 2017 won ze haar eerste WTA-toernooi. In 2018 speelde ze voor het eerst op het Australian Open en behaalde toen de halve finale. Tot aan het begin van het seizoen 2022 heeft zij in haar carrière al ruim meer dan 9 miljoen dollar aan prijzengeld gewonnen.

Elise Mertens heeft een lengte van 179 centimeter. Mertens is rechtshandig, maar haar backhand slaat ze doorgaans dubbelhandig. Elise Mertens is niet alleen goed in het enkelspel. Ook is Elise Mertens zeer sterk in het dubbelspel.

Elise Mertens live op tv

Grand Slams: Eurosport

Op welke zenders zijn de tenniswedstrijden van Elise Mertens live te bekijken? Diverse grote toernooien zijn jaarlijks live te bekijken op Eurosport. Zij zenden sowieso alle Grand Slam-toernooien live uit. Daarbij is er op het Belgische Eurosport ook altijd extra live aandacht voor spelers uit België zoals Elise Mertens. Aan het begin van het jaar zendt Eurosport altijd het Australian Open live uit. In het voorjaar volgt daarop Roland Garros. In de zomer is altijd Wimbledon live te zien. En in de nazomer is live het US Open te zien.

WTA: ESPN

Veel WTA-toernooien zijn in de lage landen bij ESPN Sports te zien. Dit is het voormalige FOX Sports. Deze Nederlandse sportomroep is overgenomen door het Amerikaanse ESPN. Zij hebben een licentie voor alle WTA-toernooien. Bij hen zijn ook de WTA Finals te zien.

Overig

Er is niet een Vlaamse zender die heel veel WTA-toernooien live op tv uitzendt. Wel worden er soms toernooien live uitgezonden door Sporza, Telenet Play Sports of Eleven Sports. Daar is doorgaans echter veel minder live op te zien dan op buitenlandse omroepen zoals ESPN en BeIN, maar ook dan mondiale streamingdiensten zoals DAZN.

Livestream: wedstrijden Elise Mertens

Livestream Eurosport: alle wedstrijden van Elise Mertens op Grand Slam-toernooien

Alle wedstrijden van de Grand Slams zijn online via een livestream van Eurosport te volgen. Met zo'n livestream kan men deze tenniswedstrijden op een smartphone of computer bekijken. De livestream van dit tennistoernooi bevindt zich op de Eurosport App. Hierop kan men niet alleen de wedstrijden van de Grand Slams per livestream bekijken die live op tv worden uitgezonden. Ook de overige partijen zijn via de livestream bij hen te bekijken. Elk duel van Elise Mertens is dus bij hen te zien. Om zo'n livestream van de toernooien op die app te kunnen bekijken, dient men een abonnement op die app te hebben. Met die app kunnen tennisfans niet alleen de wedstrijden van de Grand Slams via de livestream bekijken, maar de duels ook later via een stream terugkijken. In de loop van het seizoen zijn ook veel andere tennistoernooien via de livestream op de Eurosport App te bekijken.

Livestream DAZN in samenwerking met de WTA

Er is veel live tennis te bekijken bij de streamingdienst DAZN. Deze ambitieuze streamingdienst heeft een samenwerkingsverbond gesloten met de WTA (de overkoepelende organisatie van het proftennis voor tennis). DAZN wil in de jaren 2022, 2023 en 2024 steeds meer landen veroveren en uiteindelijk uitgroeien tot het 'Netflix van de live sport'.

Livestream van tennis bij ESPN

De WTA-toernooien zijn ook met een livestream van ESPN Sports te bekijken. Zij zenden de topwedstrijden van de WTA-toernooien live uit. Er is dus geen garantie bij hen, dat werkelijk elke wedstrijd van Elise Mertens bijvoorbeeld in de eerste of twee ronde werkelijk live te zien is. Die garantie is er wel bij Eurosport en in principe ook bij DAZN.

Livestream tennis via Go App

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) te volgen. Via die livestream zijn alle wedstrijden te volgen die ook door Eurosport live op tv worden uitgezonden. De overige wedstrijden van zijn via die app niet per livestream te volgen. De Go App is een dienst van Ziggo, voor klanten van digitale tv bij hen. Zij kunnen met die app anno 2022 in de hele EU per livestream naar televisie kijken. Ook kunnen zij elke tv-uitzending zeven dagen terugkijken middels een stream. Voor klanten van digitale televisie bij Ziggo is dit een streamingdienst waarvoor men niets hoeft bij te betalen, in de praktijk hebben zij op deze manier dus een soort 'gratis livestream' van de wedstrijden die op tv door Eurosport worden uitgezonden.

Livestream tennis via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv bij KPN is het mogelijk om een deel van de wedstrijden van de Grand Slams per livestream te bekijken op de iTV-app. Hierbij geldt net als bij de Go App van Ziggo, dat men alleen de tenniswedstrijden kan zien die op tv worden uitgezonden. Aangezien Eurosport1 ook bij hen in het basispakket zit, is dit in de praktijk dus een soort 'gratis livestream' van deze wedstrijden. Ook deze livestream van het tennis is anno 2022, 2023 en 2024 in de hele EU te bekijken.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames live op tv en livestreamHockey Pro League dames live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze compe…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Tennis: Davis Cup live op tv en livestream in NederlandTennis: Davis Cup live op tv en livestream in NederlandDe Davis Cup is een tennistoernooi voor landenteams. De eerste editie van de Davis Cup werd georganiseerd in 1900. Sinds…
Europa League live op tv en livestreamEuropa League live op tv en livestreamDe duels van de UEFA Europa League en de Conference League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederl…

Tennis: wedstrijden Kim Clijsters live op tv en livestreamTennis: wedstrijden Kim Clijsters live op tv en livestreamKim Clijsters behoort tot de grootste sportheldinnen die Vlaanderen voort heeft gebracht. Vele jaren behoorde zij tot de…
Tennis: het ATP-toernooi van Doha 2020Tennis: het ATP-toernooi van Doha 2020Van 6 tot en met 11 januari 2020 staat het ATP-tennistoernooi van Doha op het programma. Traditioneel is het toernooi va…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Mouratoglou
  • https://www.tenniskrant.be/nieuws/2020-05-28/ultimate-tennis-showdown-krijgt-vorm
  • https://utslive.tv/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 06-07-2023
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.