Tennis: wedstrijden Kiki Bertens live op tv en livestream

Tennis: wedstrijden Kiki Bertens live op tv en livestream Kiki Bertens werd in 1991 geboren in Wateringen. In 2009 werd zij tennisprof. In de loop der jaren groeide zij uit tot een wereldtopper in het damestennis. De wedstrijden van Kiki Bertens zijn live op tv te zien en online via een livestream. Op welke zenders zijn de toernooien van haar live te bekijken? Waar vindt men een livestram van Kiki Bertens?

Tennis: historie

Oorsprong

Tennis is een balspel met een lange voorgeschiedenis. Al in de 12e eeuw werd er in Frankrijk een spel gespeeld dat als de voorloper van het tennis wordt beschouwd. Dit werd echter nog niet met een racket, maar met de hand gespeeld. Behalve op tennis, leek het dus ook op kaatsen. Waarschijnlijk werd de voorloper van het moderne tennis sinds de 16e eeuw in Frankrijk met rackets gespeeld. Het was vervolgens enige eeuwen een populair spel in de Franse elite.

Het moderne tennis

De moderne tennisregels stammen echter pas uit de 19e eeuw. In de loop van de 20e eeuw is het tennis één van de populairste sporten ter wereld geworden. Oorspronkelijk was het ook in die eeuw lange tijd vooral nog sport voor de elite, die gespeeld werd in keurige witte kleding, op keurige tennisclubs, waarbij het lang nog verboden was om te spelen om zoiets 'ordinairs' als geld (met als gevolg dat proftennis lang officieel verboden was op grote toernooien).

Imago: radicale veranderingen

In de laatste decennia van de twintigste eeuw kwam er echter radicaal verandering in het imago van de tennissport. Het werd een sport waar de massa aan doet en waar het grote publiek ook massaal naar kijkt. Het werd ook toegestaan om proftennis te spelen. Toptennissers waren geen elitaire mensen in witte kleding meer, maar kleurrijke types die kleurrijke kleding dragen.

Biografie: Kiki Bertens

Op 10 december 1991 werd Kiki Bertens in Wateringen (Nederland) geboren. In 2009 werd zij proftennisser. Anno 2021 is Elise Tamaëla de coach van Kiki Bertens. Wat zijn de beste prestaties van Bertens tot aan 2021? De hoogste plek die Kiki Bertens op de wereldranglijst heeft gehad is de 4e plek in mei 2019. Het beste resultaat van Kiki Bertens op een Grand Slam-toernooi is het halen van de halve finale op Roland Garros in 2016. Een grote overwinning van Kiki Bertens was het winnen van het WTA-toernooi van Madrid (Spanje) in 2019.

Kiki Bertens: operatie in 2020 en comeback in 2021

In het najaar van 2020 werd Kiki Bertens geopereerd, nadat ze lange tijd met blessureleed had gesukkeld. In de winter van 2020-2021 moet ze van die operatie herstellen. In de loop van 2021 maakt Kiki Bertens haar comeback.

Comeback in het voorjaar van 2021

De Nederlandse tennisster speelde in maart 2021 in Doha haar eerste toernooi na vele maanden blessureleed. Ze verloor daarbij in de eerste ronde. Na het toernooi van Doha stonden voor Bertens de toernooien van Duba en Miami op de kalender. (Oorspronkelijk zou ze ook het toernooi van Charleston spelen, maar voor dat toernooi heeft ze zich wegens een blessure afgezegd.) Haar wedstrijden op de WTA-toernooien waren live op tv en per livestream te zien bij ESPN. De wedstrijd die ze namens Nederland speelde op de Billy Jean King Cup (op vrijdag 16 april 2021) was live op tv en via een livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal.

Kiki Bertens was de titelverdedigster op het WTA-toernooi van Madrid. In de openingsronde won de Nederlandse van Victoria Jiménez uit Andorra. In de tweede ronde speelde zij tegen Veronika Kudermetova. Het duel tegen Kudermetova vond plaats op zaterdag 1 mei 2021. De Nederlandse verloor dit duel, Haar wedstrijden op dit Spaanse toptoernooi waren live op tv en per livestream te zien bij ESPN. Medio mei zou de Nederlandse tennisster deel aan het WTA-toernooi van Belgrado ('Serbia Open). Dit zou haar laatste voorbereidingstoernooi zijn voorafgaand aan Roland Garros 2021. Ze heeft zich voor het toernooi in Servië echter afgemeld vanwege blessureleed.

Kiki Bertens op Roland Garros

Het hoofddoel van het eerste deel van het seizoen was Roland Garros 2021. In de eerste ronde speelde zij tegen Polona Hercog uit Slovenië. Op welke datum en hoe laat begon het duel tegen Hercog? Dit duel begon op maandag 31 mei 2021 om 11u00. De wedstrijd Kiki Bertens-Polona Hercog was live op tv te zien bij Eurosport. Ook was deze wedstrijd tegen Polona Hercog op het internet te bekijken via een livestream van Eurosport. Helaas verloor de Nederlandse dit duel. Niet veel later gaf ze aan dat 2021 haar laatste seizoen op de WTA-Tour is: ze gaat later in dit seizoen stoppen met proftennis. Wanneer precies is nog niet zeker.

WTA Eastbourne

Hoe ziet de rest van het programma van Bertens eruit? Het eerste toernooi dat de Nederlandse na Roland Garros speelt is het grastoernooi van Eastbourne. In de openingsronde speelt ze tegen Shelby Rogers (in principe op 22 juni 2021). Dat duel in Eastbourne was live op tv en per livestream te zien bij ESPN Sports. De Nederlandse verloor die wedstrijd in de openingsronde.

Kiki Bertens op Wimbledon 2021

In juni speelde Kiki Bertens op Wimbledon 2021. Hoe zag haar programma eruit op het heilige gras van Wimbledon? In de eerste ronde van Wimbledon speelde zij tegen Marta Kostyuk uit Oekraïne. De wedstrijd werd gespeeld op dinsdag 29 juni. Dit duel was live op tv en per livestream te bekijken bij Eurosport. De Nederlandse verloor in twee sets.

Programma: Olympische Spelen

Het grote doel in het afscheidsseizoen van deze Nederlandse tennisster is de Olympische Spelen 2021. In de eerste ronde van het dames enkelspel van het Olympische toernooi speelt ze tegen Marketa Vondrousová uit Tsjechië. Dit duel staat gepland op zaterdag 24 juli 2021/ Bertens doet ook mee aan het Olympische dames dubbelspel, samen met Demi Schuurs. De Olympische tenniswedstrijden van de Nederlandse deelnemers zijn allen per livestream te bekijken bij Eurosport.

Kiki Bertens live op tv

Kiki Bertens op de WTA Tour live

Het merendeel van de toernooien van de WTA Tour waaraan Kiki Bertens deelneemt, wordt in Nederland live op tv (en op de livestream) uitgezonden door ESPN-FOX Sports. (Tot de toernooien die zij live uitzenden behoren de meeste toptoernooien, doch exclusief de Grand Slam-toernooien.) Zijn de wedstrijden van Kiki Bertens ook live te zien op het gratis tv-kanaal van die sportzender (FOX Sports 1), dat bij diverse tv-providers in het standaardpakket zit? Helaas zijn de uitzendingen van het tennis vaak niet live op de gratis tv-zender, maar op een aboneezender (FOX Sports 5). Sommige WTA-toernooien zijn echter ook live te zien bij Eurosport. Die live-uitzendingen zijn dan wel vaak op een open net (Eurosport 1), maar soms ook op de abonneezender (Eurosport 2). Ook Ziggo Sport zendt soms damestennis van de WTA Tour live uit. Hun live-uitzendingen van het tennis vinden soms plaats op het 'open net' (Ziggo Sport 14), maar vaak ook op abonneezenders zoals Ziggo Sport Extra.

Kiki Bertens: Grand Slam live

Op welke tv-zenders zijn de Grand Slam-toernooien waaraan Kiki Bertens deelneemt live te bekijken? Het Australian Open is exclusief live op tv (en via de livestream) te zien bij Eurosport. Ook Roland Garros is exclusief live te zien bij Eurosport. Wimbledon is niet alleen op Eurosport, maar deels ook bij Ziggo Sport en de NOS te bekijken. Het US Open is exclusief bij Eurosport live op televisie (en op de livestream) te zien.

Livestream Kiki Bertens

Livestream WTA Tennis van Kiki Bertens bij ESPN-FOX Sports

Via een livestream van ESPN Sports zijn de live tv-uitzendingen van het tennis online te bekijken. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone naar de tennistoernooien live volgen. Bij hen zijn de meeste toernooien van de WTA Tour per livestream te volgen. De livestream van deze sportomroep bevindt zich op de ESPN Watch App. Hun livestream begint bij dit tennistoernooi telkens tegelijk met de live tv-uitzending. Om zo'n livestream te kunnen bekijken van dit toernooi, dient men bij hen wel een abonnement te hebben.

Livestream Kiki Bertens op Grand Slams bij Eurosport

Via een livestream van Eurosport zijn alle partijen van alle Grand Slam-toernooien op het internet te volgen. Van elke partij bevindt zich een livestream op hun Eurosport Player. Om zo'n livestream op die app te bekijken, dient u wel een abonnement bij deze sportomroep te hebben. Met die applicatie is zo'n livestream van deze sportzender in de hele EU te bekijken.

Livestream Kik Bertens (tennis) via een tv-app

Is het ook mogelijk om met een livestream van de Go App (online tv) naar de uitzendingen van de tenniswedstrijden van Kiki Bertens te kijken? Is het mogelijk om via de iTV-app per livestream naar de wedstrijden van Kiki Bertens op de WTA Tour te kijken? De uitzendingen van Eurosport 1 zijn inderdaad per livestream op de tv-apps te bekijken. Hierop zijn dus de meeste partijen van Kiki Bertens in het enkelspel bij de Grand Slam-toernooien te bekijken. Zijn ook de WTA-toernooien van FOX-ESPN per livestream via zo'n tv-app te bekijken? Bij de Go App van Ziggo en de iTV-app van KPN geldt dat men als abonnee van die diensten automatisch via een 'gratis livestream' wel naar kanaal 1 van FOX Sports kan kijken, maar daarop worden de meeste WTA-toernooien helaas niet live uitgezonden. Om de abonneezender (kanaal 5) waarop deze evenementen live op tv wordt uitgezonden ook via een livestream online te mogen bekijken, dient men een aanvullend abonnement te hebben op het gehele zenderpakket van deze sportomroep. Ook om de livestream van Eurosport 2 te bekijken is er een aanvullend abonnement nodig. Bij Eurosport worden de meeste grote duels (op Grand Slam-toernooien) van de Nederlandse ster echter op het hoofdkanaal uitgezonden en die zijn dus ook via zo'n 'gratis livestream' te bekijken. Eveneens is het nodig om een aanvullend abonnement te hebben om naar een livestream naar de abonneezenders van Ziggo Sport te kijken. Bij hen geldt echter ook dat partijen die op het hoofdnet (Ziggo Sport 14) live te zien zijn, ook via een gratis livestream voor de kijkers van Ziggo op de Go App te zien zijn. Via zo'n livestream op een tv-app kan men namelijk dezelfde uitzendingen per livestream bekijken als men thuis op het tv-toestel kan zien. Niet alleen is het mogelijk om met zo'n app via een livestream naar tennis te kijken. Ook kan een abonnee daarop uitzendingen (en dus ook tenniswedstrijden) een week lang terugkijken.

Livestream tennis bij DAZN

Ook via een livestream de streamingdienst DAZN wordt heel veel damestennis van de WTA Tour uitgezonden. DAZN is een streamingdienst met grote ambities. Anno 2021 is hun tennislivestream nog niet in elk land beschikbaar. Ook in Nederland is DAZN anno 2021 nog maar beperkt beschikbaar. Er is de verwachting dat in 2022 en 2023 deze streamingdienst meer en meer beschikbaar komt.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kiki Bertens: biografie en resultatenKiki Bertens: biografie en resultatenDe Nederlandse tennisster Kiki Bertens werd geboren op 10 december 1991. Ze begon te tennissen toen ze zes jaar oud was.…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Tennis: US Open live op tv en livestreamTennis: US Open live op tv en livestreamHet US Open wordt jaarlijks gehouden in de nazomer. Het evenement vindt plaats op het tennispark van Flushing Meadows (N…
Voetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamHet Belgische nationale voetbalteam speelt op donderdag 7 oktober 2021 een interland tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt…

Tennis: wedstrijden Elise Mertens live op tv en livestreamTennis: wedstrijden Elise Mertens live op tv en livestreamElise Mertens werd in 1995 geboren in Leuven. Zij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereldtopper in het damest…
Tennis: wedstrijden Kim Clijsters live op tv en livestreamTennis: wedstrijden Kim Clijsters live op tv en livestreamKim Clijsters behoort tot de grootste sportheldinnen die Vlaanderen voort heeft gebracht. Vele jaren behoorde zij tot de…
Bronnen en referenties
  • https://www.total-croatia-news.com/sport/43769-zadar
  • https://www.telegraaf.nl/sport/1927477527/djokovic-is-wachten-zat-en-regelt-eigen-toernooi
  • https://www.bbc.com/sport/tennis/52811019
  • https://www.eurosport.nl/tvschedule.shtml
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Novak_Djokovic
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 23-07-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.