Thuis tennisrackets bespannen
Stel je voor, je staat op een lekkere zomerdag een potje te tennissen en ineens POEF, daar breekt je snaar. Tennissers zullen dit probleem zeker herkennen. Nu zul je je racket weer naar een sportzaak moeten brengen. Dat wordt vast weer een week wachten, en minstens 20 euro betalen. Dat moet toch beter kunnen?
Ja dat kan zeker beter, de mogelijkheid bestaat namelijk ook om zelf je rackets te bespannen. Hiervoor zul je wel een aantal investeringen moeten doen, maar uiteindelijk zal dat zeker de moeite waard zijn. Je bespaart namelijk een hoop kosten en je racket is weer speelklaar wanneer jij dat wilt.
De machine
Natuurlijk zitten hier wel kosten aan verbonden. Je zult namelijk een bespan-machine en snaren aan moeten schaffen. Bespanmachine's zijn er in twee soorten, namelijk de semi-automatische en de automatische machine. De automatische is het makkelijkst, de snaar wordt hierbij vanzelf op het gewenste aantal kilo's gebracht. Uiteraard is dit de duurste soort, luxe uitvoeringen kunnen rond de 20 euro kosten. In het midden zit de semi-automatische machine, bij deze machine zul je zelf wat meer inspanning moeten leveren, maar nog steeds doet de machine vrij veel werk. Dit levert je wel een financieel voordeel opleveren. Deze apparaten zullen namelijk rond de 300 euro kosten. Er zijn ontzettend veel sites waar je bespanmachines op kunt kopen. Hierbij worden vrijwel altijd de benodigde gereedschappen geleverd.
De snaren
Snaren zijn er in enorm veel soorten. De prijzen verschillen per rol, goedkope snaren zijn er vanaf 30 euro, maar er zijn ook rollen van 200 euro. Zo'n rol bestaat uit 200 meter snaar en hiermee kun je ongeveer 12 rackets bespannen. Het is aan te raden om ongeveer 5 rollen thuis te hebben, dit om variatie te hebben en voor mogelijke klanten van alles wat te hebben. Snaren kunnen het makkelijkst via internet gekocht worden, op de sites staan beschrijvingen van de snaren. Zodoende kun je er altijd wel iets vinden wat bij jouw speltype past. Hierbij geldt zeker niet dat de duurste snaren de beste zijn. De prijs is namelijk afhankelijk van gebruikte materialen, wat vooral invloed heeft op de specificaties en niet op de kwaliteit. Dunne snaren leveren veel topspin en gevoel, maar dit heeft wel tot gevolg dat de snaar minder duurzaam is. Dikke snaren gaan langer mee en brengen wat meer power, dit gaat wel weer ten koste van het gevoel.
Het voordeel
De aanschaf van een machine en snaren weerhoudt je er misschien van om thuis te gaan bespannen, maar dat is zeker niet nodig. Je bespaart er namelijk enorm veel op per racket dat je bespant. Per keer levert dat misschien wel een voordeel van 10 euro op. Ook levert het je een enorme tijdwinst op. Nadat je een beetje geoefend hebt kun je een racket in ongeveer 45 minuten zelf bespannen. Dit is wel een verschil met de sportzaak, waar je soms 2 dagen moet wachten. Vooral in het zomerseizoen, tijdens toernooien, is dat erg handig. Bovendien kun je er nog extra aan verdienen door voor vrienden en mensen van de tennisclub te bespannen. Houdt hierbij wel rekening met materiaalkosten en uurloon. Uiteindelijk zal dit nog altijd lager zijn dan de prijs van een sportzaak, hierdoor zullen mensen bij jou terecht komen.
Na ongeveer een jaar kun je alle kosten alweer terug verdiend hebben en ga je langzaamaan winst maken. Bovendien is bespannen één van de leukere baantjes omdat je het lekker in je eigen tijd kunt doen en zelf je prijs kunt bepalen. Tussendoor zet je lekker muziek op en je neemt pauze wanneer je wilt. Kortom, een leuke manier om kosten te besparen en er misschien wel wat aan te verdienen.
© 2010 - 2024 Tim29, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snaarinstrument: de harpDe harp heeft al een hele lange geschiedenis achter de rug. Het instrument kwam al voor in Egypte en Babylonië, in de Ou…