InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Boksen 2018: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream

Boksen 2018: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream

Boksen 2018: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream Op 1 december 2018 vindt er in de Verenigde Staten een gevecht plaats om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht bij de bond WBC. Dit titelgevecht gaat tussen de Amerikaanse wereldkampioen Deontay Wilder en zijn uitdager, de Britse ex-wereldkampioen Tyson Fury. Dit prestigieuze wereldtitelgevecht is wereldwijd bij diverse omroepen live op tv te bekijken. Ook kan men het gevecht Wilder-Fury via een livestream online volgen.

Biografie: Deontay Wilder

Deontay Leshun Wilder werd geboren op 22 oktober 1985 in Tuscaloosa (Alabama, USA). Als amateurbokser werd hij in 2007 Amerikaans kampioen in de gewichtsklasse heavyweight (zwaargewicht). In 2008 won hij in die gewichtsklasse brons op de Olympische Spelen van Beijing (China).

Vervolgens debuteerde Deontay Wilder in november 2008 als profbokser, in een wedstrijd tegen Ethan Cox. Deze wedstrijd won hij via een technische knock-out in de tweede ronde. In de daaropvolgende jaren groeide Wilder uit tot een absolute wereldtopper in het zwaargewicht profboksen. Zijn bijnaam is 'The Bronze Bomber', een bijnaam die een verwijzing is naar de legendarische Joe Louis, die als bijnaam had 'The Brown Bomber'.

Statistieken Wilder

De Amerikaan Deontay Wilder heeft in zijn profcarrière in totaal 40 wedstrijden gevochten. Hij won al die wedstrijden, waarvan 39 via een knock-out. De enige wedstrijd die hij niet via een knock-out won, maar op punten, was zijn winst in het wereldtitelgevecht tegen de toenmalige WBC-wereldkampioen Bermane Stiverne (Canada). Door zijn zege in die wedstrijd pakte Wilder de WBC Heavyweight Title, die hij sindsdien heeft gehouden. Wilder heeft een lengte van 201 centimeter. Zijn 'reach' is 211 centimeter.

Locatie: Las Vegas (USA)

Het gevecht tussen Wilder en Fury vindt plaats in de T-Mobile Arena in Paradise (Nevada), op de Las Vegas Strip. Dit is een arena die in de loop der tijd voor heel veel grote sportevenementen is gebruikt, waaronder het gehypte 'gevecht van de eeuw' tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor.

Tyson Fury - biografie

Op 12 augustus 1988 werd Tyson Luke Fury geboren. Hij komt uit een echte boksfamilie, vandaar dat zijn ouders hem ook noemden naar de Amerikaanse bokser Mike Tyson. Van oorsprong is zijn familie een Ierse travellers-familie (travellers = woonwagenbewoners). Fury is trots op die afkomst en noemt zichzelf de boksende 'Gypsy King'.

Tyson Fury presenteert zichzelf graag als een diepgelovige christen. In interviews en persconferentie heeft hij het veelvuldig over God. Hij houdt echter ook heel veel van schelden en dat doet hij eveneens veel in persconferenties. Meermaals is er een grote controverse rondom hem ontstaan, vanwege beledigende en discriminerende opmerkingen die hij in het openbaar maakte. Vaak heeft hij daar later wel z'n excuses voor gemaakt. De extraverte Fury houdt ook veel van zingen; zo zong hij meteen na de winst op Klitschko, staand in de boksring, a capella een nummer van Aerosmith.

Fury dweept er graag mee dat hij eigenlijk helemaal geen groot boksliefhebber zou zijn en dat hij ook geen trainingsbeest zou zijn. Hij zit liever thuis op de bank met z'n kinderen te spelen en chocola te eten, dan dat hij traint. Diverse malen heeft hij ook al aangegeven dat hij z'n bokscarrière wilde beëindigen, maar telkens maakte hij toch zijn comeback.

Statistieken Fury

In 2007 won Fury zilver op het EK boksen voor junioren. In 2008 begon hij aan zijn profcarrière. Sindsdien bokste hij 27 partijen en hij won ze allemaal. 19 keer won hij met knock-out. Tyson Fury heeft een lengte van 2 meter en zes centimeter. Zijn ‘reach’ is 216 centimeter.

Boksgeschiedenis: Fury-Klitschko in 2015

Op 28 november 2015 vocht Tyson Fury tegen de legendarische Wladimir Klitschko. Dit was één van de opzienbarendste titelgevechten sinds jaren in de koningsklasse van het profboksen, de categorie zwaargewicht. Wladimir Klitschko had sinds oktober 2004 al zijn wedstrijden gewonnen; elf jaar lang had hij onverslaanbaar geleken, hij leek een onwankelbaar monument in de bokswereld.

In de wedstrijd tegen Fury leek Klitschko echter lange tijd geen raad te weten met zijn tegenstander. Tyson Fury provoceerde hem veelvuldig; hij danste door de ring, sprak tegen zijn tegenstander en hield vaak zijn handen achter zijn rug alsof hij daarmee wilde zeggen: 'probeer me maar te slaan, je gaat me toch niet hard raken.' Pas in de ultieme slotfase van de wedstrijd leek Fury moe te worden en kreeg Klitschko toch nog even de overhand. Het was echter te laat om het puntentotaal van Fury te kunnen inhalen en evenmin lukte het Klitschko nog om hem knock-out te slaan. En zo won Fury dus op punten de wereldtitels van de WBO, IBF, The Ring, IBO en WBA (Super).

Nasleep: depressie, drugs, stoppen en comeback

Nadat Fury dit opzienbarende gevecht had gewonnen, was hij kortstondig de grote koning van de bokswereld. Daarna begon er echter een reeks ellendige gebeurtenissen. Juridische problemen, psychische problemen, fysieke problemen, een dopingaffaire. Fury had een contract voor een 'rematch' (tweede gevecht) tegen Klitschko, maar door al het gedoe zou deze tweede wedstrijd nooit plaatsvinden. Lange tijd leek het er zelfs op dat Tyson Fury definitief een einde aan z'n bokscarrière had gemaakt. Op foto's was te zien dat hij vele kilo's was aangekomen, er waren allerlei verhalen over z'n psychische problemen. Later besloot Fury alsnog om zijn comeback in de wereld van het boksen te maken. Sinds zijn comeback bokste hij twee wedstrijden die hij allebei won.

Voorbeschouwing: Wilder vs Fury

Opvallend genoeg was Wilder oorspronkelijk een Amerikaanse WBC-wereldkampioen die door met name veel Europese boksliefhebbers niet erg hoog werd ingeschat. Men beschouwde wereldkampioenen van andere bonden, zoals Wladimir Klitschko, Tyson Fury en Anthony Joshua als veel betere boksers.Op den duur hebben veel Europese boksliefhebbers toch hun oordeel radicaal bij moeten stellen, mede door een reeks indrukwekkende titelgevechten van Wilder.

Voor velen is Deontay Wilder de favoriet bij het titelgevecht tegen Tyson Fury. Dit heeft ook mede te maken met de merkwaardige carrière-opbouw van Fury. Na het gevecht tegen Klitschko is hij een aantal jaren echt totaal inactief geweest. Is het fysiek en mentaal gezien mogelijk om na zo'n periode weer de echte oude topvorm te hervinden? In de twee gevechten na z'n comeback had hij duidelijk nog niet z'n oude vorm. Heel wat bokskenners vrezen ook Fury, dat dit gevecht tegen Wilder eigenlijk nog wat te vroeg na z'n comeback komt. Daar staat echter tegenover dat Fury een zeer onvoorspelbaar persoon is, die in de boksring zeer onorthodoxe dingen kan doen en bovenal niet voor niets in z'n hele profcarrière nog ongeslagen is gebleven. Hoewel Wilder dus voor velen de favoriet is, moet het fenomeen Tyson Fury zeker niet geheel kansloos worden beschouwd.

Live op tv: Deontay Wilder - Tyson Fury

In de Verenigde Staten wordt dit gevecht live op tv uitgezonden via een PPV-dienst (Pay Per View). De live-uitzendrechten van Wilder-Fury zijn in Amerika in handen van Showtime. Ook in Groot-Brittannië wordt dit evenement alleen maar live op tv uitgezonden via PPV. Daar zijn de uitzendrechten in handen van BT Sport - Box Office. In Turkije wordt het gevecht 'Wilder vs Fury' live op tv uitgezonden door DMAX.

In Australië is de wedstrijd 'Deontay Wilder vs Tyson Fury' live op tv te zien bij de PPV-zender 'Main Event. In Denemarken en Zweden kan men live op tv kijken naar deze boksmatch via de PPV-zender Viaplay. In Nieuw-Zeeland kan men live naar Wilder-Fury kijken via PPV op de tv-zender Sky Arena.

Het is nog onduidelijk of dit gevecht ook in Nederland en België door een zender live op tv wordt uitgezonden. Kandidaten hiervoor zijn onder meer Ziggo Sport Totaal, RTL7, SFR Sports en Eleven Sports. Zodra er meer nieuws bekend is over live tv-uitzendingen van dit titanengevecht, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream Deontay Wilder - Tyson Fury

Livestream Showtime USA

Het gevecht tussen Wilder en Fury is bij sommige omroepen ook via een livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men dus op bijvoorbeeld een smartphone of computer naar dit boksgevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht kijken. De officiële Amerikaanse livestream van deze strijd om het WK boksen is beschikbaar bij Showtime. Dit is een PPV-livestream (PPV = Pay Per View).

Geen livestream BT Sport

De officiële Britse zendgemachtigde 'BT Sport - Box Office' biedt daarentegen geen livestream aan van dit evenement. Zij focussen zich puur op het uitzenden van deze wedstrijd via betaal-tv (PPV). Ook in diverse andere landen kiest men bij dit gevecht tussen Tyson Fury en Deontay Wilder specifiek voor PPV-tv en niet voor een PPV-uitzending via een livestream. Dit is een opvallende keuze aangezien juist het bekijken van vechtsport via een livestream (zoals bij DAZN of UFC Tv) een enorme groeimarkt is. De sterk groeiende Aziatische vechtsportorganisatie One Championship (MMA en kickboksen) kiest er bijvoorbeeld overtuigend voor om haar evenementen juist via een gratis livestream mondiaal uit te zenden, om zo een extra groot publiek te trekken. Bij deze bokswedstrijd tussen Wilder en Fury heeft men in veel landen met opzet dus de tegenovergestelde commerciële keuze gemaakt en beperkt men de live-uitzending tot PPV-tv, in de hoop om op die manier meer geld aan het evenement te kunnen verdienen dan met een live-uitzending via een livestream.

DMAX

In Turkije wordt de titanenstrijd 'Deontay Wilder - Tyson Fury' wel via een livestream uitgezonden. Die livestream wordt beschikbaar gesteld voor DMAX. Deze Turkse livestream is officieel 'geo-restricted'. Dit houdt in dat deze livestream van DMAZ voor Fury-Wilder officieel alleen in Turkije bekeken mag worden. In andere landen is deze livestream van DMAZ voor de match tussen Tyson Fury en Deontay Wilder officieel geo-blocked (geblokkeerd).

Livestream Nederland? België?

Is er ook een officiële livestream voor Nederland en België voor het gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury? Hoe het met een livestream voor Nederland of België zit, is mede afhankelijk van de vraag welke omroepen dit in Nederland en Vlaanderen live op tv gaan uitzenden. Zodra er informatie bekend is over een officiële stream voor Nederland of België dan wordt die info hier geplaatst.

Naspel: het volgend grote wereldtitelgevecht in het zwaargewicht boksen?

Wie is de volgende tegenstander van de winnaar van het gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury? Het is de verwachting dat die het in een volgend wereldtitelgevecht opneemt tegen Anthony Joshua. Dit Britse fenomeen was in september 2018 de winnaar van het gevecht Anthony Joshua-Alexander Povetkin (het wereldtitelgevecht van diverse andere boksbonden). Dat titanengevecht van Joshua tegen de winnaar van Fury/Wilder, wordt waarschijnlijk in het Groot Brittannië gehouden en wordt dan ook waarschijnlijk (zoals veel gevechten van Joshua) in Nederland live op tv uitgezonden door RTL7.

Lees verder

© 2016 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Boksen 2015: Wladimir Klitschko - Tyson Fury, live op tvOp zaterdag 28 november 2015 bokst zwaargewicht wereldkampioen Wladimir Klitschko (Oekraïne) tegen de Brit Tyson Fury. K…
WK boksen 2016: Charles Martin - Anthony Joshua, live op tvWK boksen 2016: Charles Martin - Anthony Joshua, live op tvDe Amerikaan Charles Martin verdedigt op zaterdag 9 april 2016 zijn IBF-wereldtitel in de categorie zwaargewicht (heavyw…
WK boksen 2016: Anthony Joshua - Eric Molina, live op tvWK boksen 2016: Anthony Joshua - Eric Molina, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 verdedigt de Engelsman Anthony Joshua zijn IBF-wereldtitel in het zwaargewicht (heavyweight…
Mike Tyson - Malik Abdul Aziz - Een legendarische bokserMike Tyson (30 juni 1966) was een Amerikaanse bokser. Hij is een van de bekendste bokser ooit, net zoals Mohammed Ali. N…
WK boksen 2016: Anthony Joshua-Dominic Breazeale, live op tvWK boksen 2016: Anthony Joshua-Dominic Breazeale, live op tvOp zaterdag 25 juni 2016 vindt in Londen (UK) de bokswedstrijd plaats tussen de Brit Anthony Joshua en de Amerikaan Domi…
Bronnen en referenties
  • http://www.klitschko.com/home/news/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=531&cHash=d2a18bbf9557240ba5082353e5220686
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tyson_Fury_vs._Wladimir_Klitschko_II
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Wladimir_Klitschko
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tyson_Fury
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4238400/2016/02/04/Boksduel-Fury-Klitschko-op-jacht-vol-sjeiks-die-1-miljoen-betalen.dhtml
  • http://www.ad.nl/ad/nl/10444/Offside/article/detail/4300678/2016/05/13/Fury-zorgt-voor-opschudding-met-dubieuze-uitspraken.dhtml

Reageer op het artikel "Boksen 2018: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Davy Bertels, 18-11-2018 22:09 #4
Hoi weet er hier al iemand waar ik fury vs wilder kan kijken? In België of Holland

Kevin Kohler, 18-11-2018 22:03 #3
Al updates waar het zou uitgezonden worden in België?
Mvg, Kevin

Justin, 18-11-2018 18:21 #2
Is er al iets bekend over de mogelijkheid om de wedstrijd in Nederland te bekijken?

Kevin Kohler, 30-10-2018 17:59 #1
Hallo, op welke zender kan ik Tyson Fury vs Deontay Wilder kijken? Zou dat gevecht heel graag willen zien. Ik had al contact opgenomen met Eleven sports maar zij zenden het niet uit.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-11-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 4
Schrijf mee!