InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Boksen 2018: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream

Boksen 2018: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream

Boksen 2018: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream Op 1 december 2018 vindt er in de Verenigde Staten een gevecht plaats om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht bij de bond WBC. Dit titelgevecht gaat tussen de Amerikaanse wereldkampioen Deontay Wilder en zijn uitdager, de Britse ex-wereldkampioen Tyson Fury. Dit prestigieuze wereldtitelgevecht is wereldwijd bij diverse omroepen live op tv te bekijken. Ook wordt het gevecht Wilder-Fury online via een livestream uitgezonden.

Biografie: Deontay Wilder

Deontay Leshun Wilder werd geboren op 22 oktober 1985 in Tuscaloosa (Alabama, USA). Als amateurbokser werd hij in 2007 Amerikaans kampioen in de gewichtsklasse heavyweight (zwaargewicht). In 2008 won hij in die gewichtsklasse brons op de Olympische Spelen van Beijing (China).

Vervolgens debuteerde Deontay Wilder in november 2008 als profbokser, in een wedstrijd tegen Ethan Cox. Deze wedstrijd won hij via een technische knock-out in de tweede ronde. In de daaropvolgende jaren groeide Wilder uit tot een absolute wereldtopper in het zwaargewicht profboksen. Zijn bijnaam is 'The Bronze Bomber', een bijnaam die een verwijzing is naar de legendarische Joe Louis, die als bijnaam had 'The Brown Bomber'.

Statistieken Wilder

De Amerikaan Deontay Wilder heeft in zijn profcarrière in totaal 40 wedstrijden gevochten. Hij won al die wedstrijden, waarvan 39 via een knock-out. De enige wedstrijd die hij niet via een knock-out won, maar op punten, was zijn winst in het wereldtitelgevecht tegen de toenmalige WBC-wereldkampioen Bermane Stiverne (Canada). Door zijn zege in die wedstrijd pakte Wilder de WBC Heavyweight Title, die hij sindsdien heeft gehouden. Wilder heeft een lengte van 201 centimeter. Zijn 'reach' is 211 centimeter.

Locatie: Las Vegas (USA)

Het gevecht tussen Wilder en Fury vindt plaats in de T-Mobile Arena in Paradise (Nevada), op de Las Vegas Strip. Dit is een arena die in de loop der tijd voor heel veel grote sportevenementen is gebruikt, waaronder het gehypte 'gevecht van de eeuw' tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor.

Tyson Fury - biografie

Op 12 augustus 1988 werd Tyson Luke Fury geboren. Hij komt uit een echte boksfamilie, vandaar dat zijn ouders hem ook noemden naar de Amerikaanse bokser Mike Tyson. Van oorsprong is zijn familie een Ierse travellers-familie (travellers = woonwagenbewoners). Fury is trots op die afkomst en noemt zichzelf de boksende 'Gypsy King'.

Tyson Fury presenteert zichzelf graag als een diepgelovige christen. In interviews en persconferentie heeft hij het veelvuldig over God. Hij houdt echter ook heel veel van schelden en dat doet hij eveneens veel in persconferenties. Meermaals is er een grote controverse rondom hem ontstaan, vanwege beledigende en discriminerende opmerkingen die hij in het openbaar maakte. Vaak heeft hij daar later wel z'n excuses voor gemaakt. De extraverte Fury houdt ook veel van zingen; zo zong hij meteen na de winst op Klitschko, staand in de boksring, a capella een nummer van Aerosmith.

Fury dweept er graag mee dat hij eigenlijk helemaal geen groot boksliefhebber zou zijn en dat hij ook geen trainingsbeest zou zijn. Hij zit liever thuis op de bank met z'n kinderen te spelen en chocola te eten, dan dat hij traint. Diverse malen heeft hij ook al aangegeven dat hij z'n bokscarrière wilde beëindigen, maar telkens maakte hij toch zijn comeback.

Statistieken Fury

In 2007 won Fury zilver op het EK boksen voor junioren. In 2008 begon hij aan zijn profcarrière. Sindsdien bokste hij 27 partijen en hij won ze allemaal. 19 keer won hij met knock-out. Tyson Fury heeft een lengte van 2 meter en zes centimeter. Zijn ‘reach’ is 216 centimeter.

Boksgeschiedenis: Fury-Klitschko in 2015

Op 28 november 2015 vocht Tyson Fury tegen de legendarische Wladimir Klitschko. Dit was één van de opzienbarendste titelgevechten sinds jaren in de koningsklasse van het profboksen, de categorie zwaargewicht. Wladimir Klitschko had sinds oktober 2004 al zijn wedstrijden gewonnen; elf jaar lang had hij onverslaanbaar geleken, hij leek een onwankelbaar monument in de bokswereld.

In de wedstrijd tegen Fury leek Klitschko echter lange tijd geen raad te weten met zijn tegenstander. Tyson Fury provoceerde hem veelvuldig; hij danste door de ring, sprak tegen zijn tegenstander en hield vaak zijn handen achter zijn rug alsof hij daarmee wilde zeggen: 'probeer me maar te slaan, je gaat me toch niet hard raken.' Pas in de ultieme slotfase van de wedstrijd leek Fury moe te worden en kreeg Klitschko toch nog even de overhand. Het was echter te laat om het puntentotaal van Fury te kunnen inhalen en evenmin lukte het Klitschko nog om hem knock-out te slaan. En zo won Fury dus op punten de wereldtitels van de WBO, IBF, The Ring, IBO en WBA (Super).

Nasleep: depressie, drugs, stoppen en comeback

Nadat Fury dit opzienbarende gevecht had gewonnen, was hij kortstondig de grote koning van de bokswereld. Daarna begon er echter een reeks ellendige gebeurtenissen. Juridische problemen, psychische problemen, fysieke problemen, een dopingaffaire. Fury had een contract voor een 'rematch' (tweede gevecht) tegen Klitschko, maar door al het gedoe zou deze tweede wedstrijd nooit plaatsvinden. Lange tijd leek het er zelfs op dat Tyson Fury definitief een einde aan z'n bokscarrière had gemaakt. Op foto's was te zien dat hij vele kilo's was aangekomen, er waren allerlei verhalen over z'n psychische problemen. Later besloot Fury alsnog om zijn comeback in de wereld van het boksen te maken. Sinds zijn comeback bokste hij twee wedstrijden die hij allebei won.

Voorbeschouwing: Wilder vs Fury

Opvallend genoeg was Wilder oorspronkelijk een Amerikaanse WBC-wereldkampioen die door met name veel Europese boksliefhebbers niet erg hoog werd ingeschat. Men beschouwde wereldkampioenen van andere bonden, zoals Wladimir Klitschko, Tyson Fury en Anthony Joshua als veel betere boksers.Op den duur hebben veel Europese boksliefhebbers toch hun oordeel radicaal bij moeten stellen, mede door een reeks indrukwekkende titelgevechten van Wilder.

Voor velen is Deontay Wilder de favoriet bij het titelgevecht tegen Tyson Fury. Dit heeft ook mede te maken met de merkwaardige carrière-opbouw van Fury. Na het gevecht tegen Klitschko is hij een aantal jaren echt totaal inactief geweest. Is het fysiek en mentaal gezien mogelijk om na zo'n periode weer de echte oude topvorm te hervinden? In de twee gevechten na z'n comeback had hij duidelijk nog niet z'n oude vorm. Heel wat bokskenners vrezen ook Fury, dat dit gevecht tegen Wilder eigenlijk nog wat te vroeg na z'n comeback komt. Daar staat echter tegenover dat Fury een zeer onvoorspelbaar persoon is, die in de boksring zeer onorthodoxe dingen kan doen en bovenal niet voor niets in z'n hele profcarrière nog ongeslagen is gebleven. Hoewel Wilder dus voor velen de favoriet is, moet het fenomeen Tyson Fury zeker niet geheel kansloos worden beschouwd.

Live op tv: Deontay Wilder - Tyson Fury

In de Verenigde Staten wordt dit gevecht live op tv uitgezonden via een PPV-dienst (Pay Per View). De live-uitzendrechten van Wilder-Fury zijn in Amerika in handen van Showtime. Ook in Groot-Brittannië wordt dit evenement alleen maar live op tv uitgezonden via PPV. Daar zijn de uitzendrechten in handen van BT Sport - Box Office. In Ierland kan men 'Wilder vs Fury' eveneens live op tv bekijken bij BT Sport (PPV). In Turkije wordt het gevecht 'Wilder vs Fury' live op tv uitgezonden door DMAX.

In Australië is de wedstrijd 'Deontay Wilder vs Tyson Fury' live op tv te zien bij de PPV-zender 'Main Event. In Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland kan men live op tv kijken naar deze boksmatch via de PPV-zender Viaplay. In Nieuw-Zeeland kan men live naar Wilder-Fury kijken via PPV op de tv-zender Sky Arena. In Panama wordt het gevecht Wilder-Fury live op tv uitgezonden door Telemetro Panama.

In Frankrijk, Monaco en Polen wordt de strijd om het WK boksen tussen Fury en Wilder live op tv uitgezonden door Canal+ Sport. In diverse landen van Latijns Amerika is deze titanenstrijd live op tv te zien bij FOX Sports. In Rusland wordt deze bokswedstrijd live uitgezonden door Match Tv.

Live op tv in Nederland?

Lange tijd was het onduidelijk of dit gevecht ook in Nederland en België door een zender live op tv zou worden uitgezonden. Kandidaten die hiervoor genoemd werden waren onder meer Ziggo Sport Totaal, RTL7, FOX Sports en Veronica Tv (SBS Broadcasting). Uiteindelijk werd helaas duidelijk dat deze wedstrijd niet door een Nederlandse omroep live op tv wordt uitgezonden.

Live in België

Ook in België was het lang onduidelijk wie de WK boksmatch Wilder-Fury live op tv zou uitzenden. Uiteindelijk werd duidelijk dat VOO.be de uitzendrechten van dit gevecht heeft gekocht. Het gevecht is daardoor dus live te zien bij Voo Sports World. De live-uitzending vindt plaats op hun kanaal 30.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Deontay Wilder-Tyson Fury? De live-uitzending van dit evenement vindt plaats in de nacht van zaterdag 1 december op zondag 2 december. Vanwege het tijdsverschil met Amerika begint het voor de kijkers in de tijdzone CET (waaronder dus België en Nederland) om 3u00. De uitzending begint niet met het gevecht tussen Wilder en Fury, daarvoor worden namelijk nog diverse andere wedstrijden van dit boksgala live uitgezonden. Waarschijnlijk begint de wedstrijd van Deontay Wilder en Tyson Fury pas rond 6u00 in de ochtend voor de kijkers die het live volgen in de lage landen. Als veel wedstrijden in het programma echter snel verlopen (als er dus veel snelle k.o.'s zijn) dan is het echter mogelijk dat het gevecht Wilder-Fury wat eerder begint.

Livestream Deontay Wilder - Tyson Fury

Livestream Showtime USA

Het gevecht tussen Wilder en Fury is bij sommige omroepen ook via een livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men dus op bijvoorbeeld een smartphone of computer naar dit boksgevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht kijken. De officiële Amerikaanse livestream van deze strijd om het WK boksen is beschikbaar bij Showtime. Dit is een PPV-livestream (PPV = Pay Per View).

Geen livestream BT Sport

De officiële Britse zendgemachtigde 'BT Sport - Box Office' biedt daarentegen geen livestream aan van dit evenement. Zij focussen zich puur op het uitzenden van deze wedstrijd via betaal-tv (PPV). Ook in diverse andere landen kiest men bij dit gevecht tussen Tyson Fury en Deontay Wilder specifiek voor PPV-tv en niet voor een PPV-uitzending via een livestream. Dit is een opvallende keuze aangezien juist het bekijken van vechtsport via een livestream (zoals bij DAZN of UFC Tv) een enorme groeimarkt is. De sterk groeiende Aziatische vechtsportorganisatie One Championship (MMA en kickboksen) kiest er bijvoorbeeld overtuigend voor om haar evenementen juist via een gratis livestream mondiaal uit te zenden, om zo een extra groot publiek te trekken. Bij deze bokswedstrijd tussen Wilder en Fury heeft men in veel landen met opzet dus de tegenovergestelde commerciële keuze gemaakt en beperkt men de live-uitzending tot PPV-tv, in de hoop om op die manier meer geld aan het evenement te kunnen verdienen dan met een live-uitzending via een livestream.

DMAX

In Turkije wordt de titanenstrijd 'Deontay Wilder - Tyson Fury' wel via een livestream uitgezonden. Die livestream wordt beschikbaar gesteld voor DMAX. Deze Turkse livestream is officieel 'geo-restricted'. Dit houdt in dat deze livestream van DMAZ voor Fury-Wilder officieel alleen in Turkije bekeken mag worden. In andere landen is deze livestream van DMAZ voor de match tussen Tyson Fury en Deontay Wilder officieel geo-blocked (geblokkeerd).

Livestream DAZN

Deze bokswedstrijd is ook in diverse landen live te zien via de livestream-dienst DAZN. Tot de landen waar Wilder-Fury via de livestream van DAZN wordt uitgezonden behoren Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland.

Livestream Scandinavië

In de Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken) wordt de strijd om het WK boksen tussen Fury en Wilder niet alleen op tv via PPV live uitgezonden door Viaplay, ook bestaat er bij die omroep de mogelijkheid om in deze landen een PPV-livestream te kopen voor dit gevecht.

Livestream Israël

Ook in Israël kan men live via een stream naar de strijd tussen Fury en Wilder om het WK boksen in het zwaargewicht kijken. De officiële livestream in Israël wordt geproduceerd door Sport1.

Livestream Panama

In Panama is het gevecht van Deontay Wilder en Tyson Fury online via een livestream te volgen bij Medcom Go. Dat is de livestream-dienst van de tv-omroep Telemetro Panama.

Livestream Frankrijk

In Frankrijk en Monaco is de bokswedstrijd tussen Deontay Wilder en Tyson Fury online te bekijken via een livestream van My Canal. Deze livestream-dienst is van Canal Plus (dat in deze twee landen de boksmatch ook live op tv uitzendt).

Livestream Polen

Hoewel de strijd om de wereldtitel in het zwaargewicht boksen tussen Fury en Wilder in Polen ook door Canal Plus live op tv wordt uitgezonden, is er daar ook een andere internetdienst die de uitzendrechten voor de livestream heeft: NC+ Go.

Livestream Latijns Amerika

In diverse landen van Latijns Amerika is dit titelgevecht in het zwaargewicht boksen online via de livestream (net als op tv) live te volgen bij FOX Sports Latin America.

Livestream Nederland?

Waar is de officiële livestream voor Nederland van 'Wilder vs Fury'? Lang werd verwacht dat een Nederlandse tv-zender deze bokswedstrijd tussen Deontay Wilder en Tyson Fury op zaterdag 1 november 2018 live zou uitzenden. Die omroep zou dan ook de officiële livestream van de wedstrijd voor het Nederlandse grondgebied verzorgen. (Met name als Veronica/SBS Broadcasting deze uitzendrechten had gekocht, dan was dat zeer goed nieuws geweest voor Nederlandse online kijkers, aangezien zij de gewoonte hebben om bij dergelijke evenementen een gratis livestream ter beschikking te stellen. Dat is bijvoorbeeld ook bij Glory Kickboxing het geval.)

Uiteindelijk heeft in Nederland echter geen enkele omroep het aangedurfd (mede vanwege het uitzendtijdstip) om de dure uitzendrechten (live tv en livestream) voor de wedstrijd Wilder-Fury aan te kopen. Er is dus ook niet een omroep die specifiek voor Nederland de officiële livestream produceert van deze strijd om het wereldkampioenschap boksen in het zwaargewicht.

Livestream Rusland

De strijd om het WK boksen in het zwaargewicht wordt in Rusland online via een livestream uitgezonden door Match Tv. Dit is de sportomroep van Gazprom Media, die dit titelgevecht in Rusland ook live op televisie uitzendt.

Boksen: uitslag Deontay Wilder - Tyson Fury

De langverwachte titanenstrijd tussen Wilder en Fury op 1 december 2018 is onbeslist gebleven. Fury leek de sterkste in het eerste deel van de wedstrijd, later was Wilder sterker. Uiteindelijk besloot de jury om het in een 'draw' (gelijkspel) te laten eindigen.

Naspel: het volgend grote wereldtitelgevecht in het zwaargewicht boksen?

Wie is de volgende tegenstander van de winnaar van het gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury? Het is de verwachting dat die het in een volgend wereldtitelgevecht opneemt tegen Anthony Joshua. Dit Britse fenomeen was in september 2018 de winnaar van het gevecht Anthony Joshua-Alexander Povetkin (het wereldtitelgevecht van diverse andere boksbonden). Dat titanengevecht van Joshua tegen de winnaar van Fury/Wilder, wordt waarschijnlijk in het Groot Brittannië gehouden en wordt dan ook waarschijnlijk (zoals veel gevechten van Joshua) in Nederland live op tv uitgezonden door RTL7.

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Biografie: "Iron'' Mike TysonMichael Gerard Tyson werd geboren op 30 juni 1966 in New York. Hij vocht vele wedstrijden in de zwaargewicht klasse. Hij…
Wintersport SkiWelt Wilder Kaiser - BrixentalWintersport SkiWelt Wilder Kaiser - BrixentalHet skigebied Wilder Kaiser Brixental is een gebied wat bij veel Nederlander zeer populair is. Het gebied is één van de…
WK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 vindt op het wereldkampioenschap voetbal de kwartfinale plaats tussen België en Brazilië. Deze ma…
EK voetbal 2020 - live op tv en livestream: de lotingEK voetbal 2020 - live op tv en livestream: de lotingHet EK voetbal 2020 begint op 12 juni 2020. De finale wordt gespeeld op 12 juli 2020. De Nederlandse publieke omroep NPO…
WK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamWK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 wordt 's middags de eerste kwartfinale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal 2018. Deze kw…
Bronnen en referenties
  • http://www.klitschko.com/home/news/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=531&cHash=d2a18bbf9557240ba5082353e5220686
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tyson_Fury_vs._Wladimir_Klitschko_II
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Wladimir_Klitschko
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tyson_Fury
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4238400/2016/02/04/Boksduel-Fury-Klitschko-op-jacht-vol-sjeiks-die-1-miljoen-betalen.dhtml
  • http://www.ad.nl/ad/nl/10444/Offside/article/detail/4300678/2016/05/13/Fury-zorgt-voor-opschudding-met-dubieuze-uitspraken.dhtml

Reageer op het artikel "Boksen 2018: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Gus, 23-11-2018 00:05 #5
Is er al iets bekend hoe we in Nederland dat gevecht kunnen volgen. Het belangrijkste zwaargewicht gevecht van het jaar, De linealchamp vs de WBC Champ dit gevecht is vormt weer een voorspel op een mogelijke clash het volgend jaar. Wie wordt de undisputed champ van het zwaargewicht. Zowieso mag er meer boksen op tv.

Davy Bertels, 18-11-2018 22:09 #4
Hoi weet er hier al iemand waar ik fury vs wilder kan kijken? In België of Holland

Kevin Kohler, 18-11-2018 22:03 #3
Al updates waar het zou uitgezonden worden in België?
Mvg, Kevin

Justin, 18-11-2018 18:21 #2
Is er al iets bekend over de mogelijkheid om de wedstrijd in Nederland te bekijken?

Kevin Kohler, 30-10-2018 17:59 #1
Hallo, op welke zender kan ik Tyson Fury vs Deontay Wilder kijken? Zou dat gevecht heel graag willen zien. Ik had al contact opgenomen met Eleven sports maar zij zenden het niet uit.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 02-12-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 5
Schrijf mee!