Boksen 2021: Tyson Fury-Deontay Wilder live tv en livestream

Boksen 2021: Tyson Fury-Deontay Wilder live tv en livestream In 2021 vindt er in de Verenigde Staten een gevecht plaats om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht tussen de Amerikaan Deontay Wilder en de Brit Tyson Fury. Het is het derde wereldtitelgevecht tussen deze twee titanen. Dit prestigieuze gevecht is wereldwijd bij diverse omroepen live op tv te bekijken. Ook wordt het gevecht Wilder-Fury online via een livestream uitgezonden.

Coronavirus: zoektocht naar nieuwe datum

Oorspronkelijk zou dit gevecht al op zaterdag 18 juli 2020 plaatsvinden. Net als veel grote evenementen werd dit gevecht echter verzet vanwege de coronacrisis. De alternatieve datum die vervolgens genoemd werd was 19 december 2020. In oktober 2020 werd echter duidelijk dat het ook op die datum niet doorgaat. De wedstrijd werd toen verzet naar 2021. Vervolgens was er enige tijd sprake van dat de wedstrijd helemaal niet door zou gaan en dat Anthony Joshua de volgende tegenstander van Fury zou zijn. Uiteindelijk werd er bepaald dat de derde wedstrijd tegen Wilder contractueel gezien toch door moes gaan. De nieuwe datum die toen werd bepaald was 24 juli 2021. Vervolgens bleek echter dat Fury en diverse mensen in zijn omgeving besmet waren met het coronavirus, waarna alsnog moest worden besloten om de wedstrijd op 24 juli 2021 niet door te laten gaan. De nieuwe datum is in principe 9 oktober 2021.

Daarna: Fury tegen Joshua

Na afloop van de wedstrijd tegen Wilder gaat Tyson Fury zich voorbereiden op twee titangevechten die hij gaat hebben tegen zijn landgenoot Anthony Joshua. De wedstrijden van 'Antony Joshua vs Tyson Fury' zijn gevechten waar de gehele bokswereld reikhalzend naar uitkijkt.

Biografie: Deontay Wilder

Deontay Leshun Wilder werd geboren op 22 oktober 1985 in Tuscaloosa (Alabama, USA). Als amateurbokser werd hij in 2007 Amerikaans kampioen in de gewichtsklasse heavyweight (zwaargewicht). In 2008 won Deontay Wilder in die gewichtsklasse brons op de Olympische Spelen van Beijing (China).

Vervolgens debuteerde Deontay Wilder in november 2008 als profbokser, in een wedstrijd tegen Ethan Cox. Deze wedstrijd won Wilder via een technische knock-out in de tweede ronde. In de daaropvolgende jaren groeide Deontay Wilder uit tot een absolute wereldtopper in het zwaargewicht profboksen. De bijnaam van Wilder is 'The Bronze Bomber'. Die bijnaam die een verwijzing is naar de legendarische Joe Louis, die als bijnaam had 'The Brown Bomber'.

Statistieken Deontay Wilder

Deontay Wilder heeft een lengte van 201 centimeter. Zijn 'reach' is 211 centimeter. Sinds 2015 heeft Deontay Wilder de wereldtitel in het 'heavyweight' (zwaargewicht) bij de bond WBC. De Amerikaan Deontay Wilder heeft in zijn profcarrière in totaal 44 wedstrijden gevochten. Wilder won 42 wedstrijden (waarvan 41 via een knock-out). De enige twee wedstrijden die Deontay Wilder niet won waren tegen Tyson Fury. In december 2018 eindigde de eerste ontmoeting tussen deze twee titanen in een 'draw' (gelijkspel). In februari 2020 won Fury van Deontay Wilder.

Locatie: Las Vegas (USA)

Het gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury vindt normaal gesproken plaats in de T-Mobile Arena in Paradise (Nevada), op de Las Vegas Strip. Dit is een arena die in de loop der tijd voor heel veel grote sportevenementen is gebruikt, waaronder het gehypte 'gevecht van de eeuw' tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor.

Tyson Fury - biografie

Op 12 augustus 1988 werd Tyson Luke Fury geboren. Hij komt uit een echte boksfamilie, vandaar dat zijn ouders hem ook noemden naar de Amerikaanse bokser Mike Tyson. Van oorsprong is zijn familie een Ierse travellers-familie (travellers = woonwagenbewoners). Fury is trots op die afkomst en noemt zichzelf de boksende 'Gypsy King'.

Tyson Fury presenteert zichzelf graag als een diepgelovige christen. In interviews en persconferentie heeft hij het veelvuldig over God. Hij houdt echter ook heel veel van schelden en dat doet hij eveneens veel in persconferenties. Meermaals is er een grote controverse rondom hem ontstaan, vanwege beledigende en discriminerende opmerkingen die hij in het openbaar maakte. Vaak heeft hij daar later wel z'n excuses voor gemaakt. De extraverte Tyson Fury houdt ook veel van zingen; zo zong hij meteen na de winst op Klitschko, staand in de boksring, a capella een nummer van Aerosmith.

Fury dweept er graag mee dat hij eigenlijk helemaal geen groot boksliefhebber zou zijn en dat hij ook geen trainingsbeest zou zijn. Hij zit liever thuis op de bank met z'n kinderen te spelen en chocolade te eten, dan dat hij traint. Diverse malen heeft hij ook al aangegeven dat hij z'n bokscarrière wilde beëindigen, maar telkens maakte hij toch zijn comeback.

Statistieken Tyson Fury

In 2007 won Fury zilver op het EK boksen voor junioren. In 2008 begon hij aan zijn profcarrière. Sindsdien bokste hij 31 partijen. Hij won 30 wedstrijden (waarvan 21 keer via knock-out). De enige wedstrijd die hij niet won was de 'draw' (het gelijkspel) in 2018 bij zijn eerste wedstrijd tegen Deontay Wilder. In februari 2020 pakte hij in een tweede ontmoeting tegen Wilder alsnog de zege. Tyson Fury heeft een lengte van 2 meter en zes centimeter. Zijn ‘reach’ is 216 centimeter.

Boksgeschiedenis: Fury-Klitschko in 2015

Op 28 november 2015 vocht Tyson Fury tegen de legendarische Wladimir Klitschko. Dit was één van de opzienbarendste titelgevechten sinds jaren in de koningsklasse van het boksen, de categorie zwaargewicht. Wladimir Klitschko had sinds oktober 2004 al zijn wedstrijden gewonnen; elf jaar lang had hij onverslaanbaar geleken, hij leek een onwankelbaar monument in de wereld van het boksen.

In de wedstrijd tegen Fury leek Klitschko echter lange tijd geen raad te weten met zijn tegenstander. Tyson Fury provoceerde hem veelvuldig; hij danste door de ring, sprak tegen zijn tegenstander en hield vaak zijn handen achter zijn rug alsof hij daarmee wilde zeggen: 'Probeer me maar te slaan, je gaat me toch niet hard raken.' Pas in de ultieme slotfase van de wedstrijd leek Fury moe te worden en kreeg Klitschko toch nog even de overhand. Het was echter te laat om het puntentotaal van Fury te kunnen inhalen en evenmin lukte het Klitschko nog om hem knock-out te slaan. En zo won Fury dus op punten de wereldtitels boksen in het zwaargewicht van de bonden WBO, IBF, The Ring, IBO en WBA (Super).

Nasleep: depressie, drugs, stoppen en comeback

Nadat Fury dit opzienbarende gevecht had gewonnen, was hij kortstondig de grote koning van de bokswereld. Daarna begon er echter een reeks ellendige gebeurtenissen. Juridische problemen, psychische problemen, fysieke problemen, een dopingaffaire. Fury had een contract voor een 'rematch' (tweede gevecht) tegen Klitschko, maar door al het gedoe zou deze tweede wedstrijd nooit plaatsvinden. Lange tijd leek het er zelfs op dat Tyson Fury definitief een einde aan z'n bokscarrière had gemaakt. Op foto's was te zien dat hij vele kilo's was aangekomen, er waren allerlei verhalen over z'n psychische problemen. Later besloot Fury alsnog om zijn comeback in de wereld van het boksen te maken. Sinds zijn comeback bokste hij vijf wedstrijden, waarvan hij er vier won. De enige wedstrijd die hij niet won was de eerder genoemde wedstrijd tegen Wilder in december 2018; dat duel eindigde in een gelijkspel (draw).

Uitslag eerste gevecht Deontay Wilder - Tyson Fury (1 december 2018)

De langverwachte titanenstrijd tussen Wilder en Fury op 1 december 2018 is onbeslist gebleven. Fury leek de sterkste in het eerste deel van de wedstrijd, later was Wilder sterker. Uiteindelijk besloot de jury om het in een 'draw' (gelijkspel) te laten eindigen. Beide titanen en boksliefhebbers over de hele wereld waren het erover eens dat er zeker nog eens een 'rematch' (herkansing) moest komen tussen deze twee giganten, om te bepalen wie nou de sterkste was. Die rematch kwam er in februari 2020.

Uitslag tweede gevecht Wilder - Fury (22 februari 2020)

Hoe verliep de tweede ontmoeting in de boksring tussen deze twee giganten, op 22 februari 2020 in Las Vegas? Beide boksers maakten veel indruk vanwege hun geweldige opkomsten in de zaal; het waren spectaculaire theaterstukken. Ze waren allebei als koningen gekleed: Fury als de Gypsy King, Wilder als de Black King. Tyson Fury begon heel sterk aan de wedstrijd. In de tweede ronde leek Deontay Wilder wat terug te komen. Vanaf de derde ronde regeerde Fury echter op imponerende wijze. In die derde ronde moest Wilder een eerste knock-down incasseren. In de vijfde ronde moest hij wederom een knock-down incasseren, doch in die ronde kreeg Fury ook een strafpunt van de scheidsrechter (vanwege een klap van Fury op het achterhoofd van Wilder).

Uiteindelijk kwam de wedstrijd in de zevende ronde ten einde, toen de begeleiders van Deontay Wilder de handdoek in de ring gooiden. (Dit had vooral te maken met een blessure van Wilder, waardoor hij veelvuldig leek te wankelen, doch waardoor hij ook behoorlijk wat bloedde.) Fury won hiermee dus de WBC-wereldtitel officieel via een t.k.o. (technische knock-out). Na afloop zong Tyson Fury in de ring 'a capella' het nummer The Day The Music Died (American Pie).

Live op tv: Tyson Fury - Deontay Wilder op 9 oktober 2021

Wilder - Fury III: live op tv in de USA

In de Verenigde Staten zijn de uitzendrechten van het titanengevecht in het mondiale zwaargewicht boksen tussen Deontay Wilder en Tyson Fury in handen van zowel ESPN als FOX Sports. Zij verzorgen in Amerika een live tv-uitzending die alleen maar te bekijken is via PPV (Pay per View). Naast hun Engelstalige live tv-uitzending, verzorgen ze allebei in Amerika ook een Spaanstalige live-uitzending van de wedstrijd tussen Tyson Fury en Deontay Wilder. Die Spaanstalige uitzending is live te zien bij de tv-zenders ESPN Deportes en Fox Deportes.

Titelstrijd zwaargewicht boksen live op tv in overige landen

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland wordt het live uitgezonden door BT Sport Box Office. In Australië is het live te zien bij Main Event. In Mexico is het live te zien bij ESPN+. In Frankrijk wordt het live uitgezonden door Canal+.Waarschijnlijk is dit gevecht in België weer live op tv te zien bij VOO Sports, dat ook de twee voorgaande ontmoetingen tussen deze titanen uitzond.

Livestream Tyson Fury - Deontay Wilder op 9 oktober 2021

Livestream USA

In de Verenigde Staten van Amerika is dit wereldtitelgevecht zwaargewicht boksen 'Tyson Fury vs Deontay Wilder' bij twee aanbieders via een livestream te volgen. Er wordt een livestream aangeboden door ESPN+. Dit is een livestream die men in de USA kan verkrijgen middels PPV (Pay Per View). Op die app kan men de Engelstalige livestream van de ESPN-uitzending van het boksen op de wereldtitel in Las Vegas volgen. Op die app van ESPN+ kan men echter ook kiezen voor de Spaanstalige livestream van ESPN Deportes. Ook het Amerikaanse FOX Sports biedt de mogelijkheid om dit evenement per livestream te bekijken. Men kan zo'n livestream van hen vinden op de FOX Sports Go App. Bij hen geldt ook dat een livestream van dit wereldtitelgevecht alleen via PPV (Pay Per View) te verkrijgen is. Wie de Engelstalige livestream van hen wil hebben, kan op die FOX Sports Go App naar de livestream van de tv-uitzending van FOX Sports kijken. Men kan op die app echter ook de Spaanstalige livestream verkrijgen van Fox Deportes.

Livestream ESPN

Veel vechtsport wordt anno 2021 per livestream door DAZN aangeboden. Waarschijnlijk is dat ook het geval met de livestream van het gevecht van Fury tegen Joshua. De hoofdaanbieder van de livestream van de gevechten van Fury tegen 'The Bronze Bomber' is echter ESPN, als gevolg van een exclusiviteitscontract dat hij oorspronkelijk met hen sloot. DAZN heeft bij dit gevecht waarschijnlijk wel een livestream in een bepaald aantal landen. De landen waar DAZN de livestream normaal gesproken aanbiedt zijn onder meer Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje.

Livestream internationaal

In Groot-Brittannië en Ierland wordt de livestream aangeboden door BT Box Office. In Australië verzorgt Main Event de livestream. In de Baltische staten is de livestream in handen van Go3. In Turkije verzorgt waarschijnlijk DMAX weer de livestream. In Polen biedt TVP Stream een livestream aan. In Rusland is de livestream in handen van REN Tv. In diverse Scandinavische landen heeft Viaplay de livestream-uitzendrechten. In veel landen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten zijn de uitzendrechten van de livestream waarschijnlijk weer in handen van Fight Sports Max. In Thailand wordt de livestream verzorgd door PPTV. De livestream voor Japan is in handen van Wowow. In Frankrijk is de livestream waarschijnlijk weer in handen van My Canal. Voor Indonesië wordt er waarschijnlijk weer een livestream verzorgd door VIVA. Ook Mola Tv biedt bij hen een livestream aan. In Nieuw-Zeeland is de livestream in handen van Sky Arena. In sommige Aziatische landen is de livestream bij Sky Sports te verkrijgen. In Panama biedt Medcom Go de livestream weer aan.

Livestream Kijk?

Mogelijk is het gevecht 'Tyson Fury vs Deontay Wilder III' in Nederland weer via een livestream te zien bij Kijk (Talpa). Zij hadden ook de live-uitzendrechten van het tweede gevecht en zonden dat toen via een gratis livestream uit.

Vechtsport live op tv en per livestream in 2021

Welke andere interessante vechtsportevenementen zijn in 2021 live op tv of online met een livestream te zien in Nederland? Men kan in 2021 weer veel grote evenementen van de UFC middels een gratis livestream bekijken. Die livestream is in Nederland te vinden op het multimediaplatform Kijk (van Talpa). Alle wedstrijden van dergelijke vechtsportgala's kan men via een stream op hun site na afloop ook terugkijken.

In 2021 is bij Glory het gevecht Rico Verhoeven-Alistair Overeem per livestream te bekijken. Die livestream is in Nederland te zien bij Spike. In de Engelstalige wereld wordt de livestream verzorgd door Fite. Ook biedt Glory een Franstalige livestream aan. In 2022 wordt door Glory Kickboxing mogelijk Rico Verhoeven-Badr Hari part III. georganiseerd. Dit evenement is weer met een livestream te volgen. Net als Glory biedt ook Enfusion anno 2021 een eigen PPV-livestream van haar kicboksevenementen aan. Spike Tv biedt live tv-uitzendingen en een livestream aan bij Boxing Influencers. Incidenteel zendt RTL7 nog bij Fight Night een grote bokswedstrijd live op tv en per livestream uit.

Waar is in België anno 2021 vechtsport live op tv of per livestream te zien? Bij Voo Sports wordt veel Matchroom Boxing live uitgezonden op tv en op de livestream. Bij Eleven Sports is de UFC live op tv en per livestream te zien. Zij zenden eveneens een livestream uit bij grote evenementen van Cage Warriors. Eleven had ook kortstondig de live-uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory, maar dat is anno 2021 niet meer het geval.

Lees verder

© 2016 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boksen: Anthony Joshua-Tyson Fury, live op tv en livestreamBoksen: Anthony Joshua-Tyson Fury, live op tv en livestreamEr worden twee gevechten georganiseerd tussen de titanen Tyson Fury en Anthony Joshua. Deze twee Britse zwaargewichten z…
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
UFC: Khabib Nurmagomedov, live op tv en livestreamUFC: Khabib Nurmagomedov, live op tv en livestreamKhabib Nurmagomedov (Rusland) behoort tot de grootste sterren uit de wereld van de Mixed Martial Arts (MMA). Khabib maak…
MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamMMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamBellator is één van de populairste mondiale organisaties in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van Bellato…

De zes principes van tai chi – 'aanvallen' (Fa)De zes principes van tai chi – 'aanvallen' (Fa)Eerst neutraliseren, daarna pas aanvallen. Deze twee principes – Hua en Fa – zijn als yin en yang en horen onafscheideli…
Professional wrestling: sport of entertainment?Professional wrestling: sport of entertainment?In de Verenigde Staten is professional wrestling heel groot. Het draait er allemaal om de spanning, de entertainment, de…
Bronnen en referenties
  • http://www.klitschko.com/home/news/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=531&cHash=d2a18bbf9557240ba5082353e5220686
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tyson_Fury_vs._Wladimir_Klitschko_II
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Wladimir_Klitschko
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tyson_Fury
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4238400/2016/02/04/Boksduel-Fury-Klitschko-op-jacht-vol-sjeiks-die-1-miljoen-betalen.dhtml
  • http://www.ad.nl/ad/nl/10444/Offside/article/detail/4300678/2016/05/13/Fury-zorgt-voor-opschudding-met-dubieuze-uitspraken.dhtml
Reactie

Kevin Kohler, 05-02-2020
Hallo, is er al info ivm een Tyson Fury vs Deontay Wilder 2 uitzending of stream in België/Nederland? Reactie infoteur, 06-02-2020
Helaas is hierover momenteel nog niets bekend. Zodra er iets bekend wordt over een live tv-uitzending en/of officiële livestream voor Nederland of België, dan wordt het hier (in het artikel) gemeld.

Met vriendelijke groet,
Fjodor

Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 03-09-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.