Enfusion Live bekijken via livestream

Enfusion Live bekijken via livestream Enfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickboksen, maar daarnaast richten ze zich ook op MMA. De evenementen van Enfusion worden uitgezonden via een livestream, waarmee deze vechtsportgala's dus op een computer of smartphone bekeken kunnen worden.

Historie: Enfusion

Enfusion Reality

Deze vechtsportorganisatie werd opgericht door de Nederlander Edwin van Os. Het begon allemaal met een tv-concept genaamd Enfusion Reality. Dit waren kickbokscompetities die werden uitgezonden als een soort 'tv-reality soaps'. Dat concept bestond in de periode 2010-2014.

Enfusion Live

Naast die 'reality soaps' ging Enfusion vanaf 2013 ook gewone kickboksgala's organiseren. Deze gala's dragen de merknaam Enfusion Live. Nadat er in 2014 een einde kwam aan Enfusion Reality, werd Enfusion Live de core business van het bedrijf. Hun gala's zenden zij doorgaans uit op het internet via een livestream.

Grote ambities

Enfusion is een organisatie met grote ambities. Dat bleek ook toen het in 2017 de strijd aanging voor het contracteren van één van de grootste namen uit het mondiale kickboksen: Badr Hari. Uiteindelijk heeft Hari toch Glory Kickboxing verkozen boven Enfusion Live.

Toppers die in het verleden actief waren bij Enfusion, waren onder meer Tayfun Ozcan, Murat Aygun, Levi Rigters, Mohammed Jaraya, Zakkari Zouggary, Sarel de Jong, Ismael Lazaar, Luis Tavares en Denise Kielholtz. Grote jaarlijkse evenementen van Enfusion vinden onder meer plaats in Eindhoven en Abu Dhabi.

Livestream Enfusion

Livestream van Enfusion (mondiaal)

Kickboksgala's van Enfusion zijn altijd online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van dit gala op een computer of smartphone volgen. De livestream van het gala is te vinden op de website van Enfusion Tv. Op die site kan men per livestream ook naar de andere gala's van Enfusion kijken. Is dit een gratis livestream van deze vechtsportgala's? Neen, het is niet een gratis stream. De officiële livestream is een stream waarvoor men dient te betalen. Hoe werkt het om zo'n livestream van Enfusion te gebruiken? Hiervoor zijn twee mogelijkheden.

1: Livestream van één evenement

Het is mogelijk om via PPV (Pay Per View) de livestream van één evenement te kopen. Men kan zo'n livestream kopen via de rubriek 'watch live' op de site van Enfusion Live. De betaling van zo'n PPV-livestream gaat doorgaans via Cleeng. Men hoeft niet een creditcard te hebben om zo'n PPV-livestream via Cleeng te kopen.

2: Livestream platform Enfusion: vast abonnement

Daarnaast is het op het (in 2020 vernieuwde) livestream-platform op de site van Enfusion echter ook mogelijk om een vast abonnement op hun livestream te nemen. Daarmee kan men in de abonnementsperiode elk evenement van Enfusion via een livestream van hen bekijken. Daarnaast kan men als abonnee ook elke vroegere 'livestream' terugkijken. Om zo'n abonnement bij hen voor de livestream te kopen, dient men echter wel een creditcard te hebben.

Enfusion live op tv?

In de loop der tijd zijn er diverse evenementen van Enfusion op tv uitgezonden door diverse omroepen. Zo waren er uitgebreide samenvattingen te zien bij Veronica Tv. Ook waren er in 2018 en 2019 diverse gala's van Enfusion live op tv te zien bij de zender Viceland (de tv-zender van het mediaplatform VICE). Helaas is de tv-zender Viceland Benelux in 2020 gestopt met bestaan. Er zijn in 2021 geen nieuwe plannen voor live tv-uitzendingen. Het is natuurlijk erg jammerlijk voor vechtsportfans dat er geen live tv-uitzendingen meer van deze gala's zijn. Men kon die uitzendingen niet alleen live op tv, maar ook online via een livestream op een tv-app bekijken. (Zo'n app waarop men zo'n livestream kon vinden was bijvoorbeeld de Ziggo Go App.) Het is dus niet meer mogelijk anno 2021 om via zo'n tv-app per livestream naar deze gala's te kijken.

Enfusion live via Fite Tv

De gala's van Enfusion zijn anno 2021 wel op het internet live te zien via een livestream van de online-zender Fite Tv. Om hun uitzendingen live te kunnen bekijken, dient men echter wel een abonnement bij Fite te hebben.

Vechtsport live op tv en via livestream

Welke andere interessante vechtsportevenementen kan men live volgen via een livestream of op televisie? In Nederland zijn de uitzendrechten van de 'main cards' van de vechtsportgala's de UFC in handen van Talpa. Zij zenden deze vechtsportgala soms live uit op tv (bij SBS9 of Veronica Tv). Sowieso verzorgen ze bij al deze gala's een gratis livestream op de streamingdienst Kijk. In België en diverse andere landen zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van de main cards van de UFC in handen van Eleven Sports. Mondiaal zijn de PreLims van de UFC doorgaans via een livestream op UFC Tv te bekijken.

De vechtsportgala's van Bellator (meestal MMA, soms ook kickboksen) zijn in Nederland te zien bij Spike Tv. Zij zenden de Europese gala's van die organisatie live op tv uit, ze verschaffen daarbij niet een livestream. Zulke gala's zijn natuurlijk wel via een livestream te bekijken op een tv-app.

Grote bokswedstrijden (bijvoorbeeld van Joshua) zijn in Nederland soms live op televisie te zien bij RTL7 Fight Night (en via een livestream op een tv-app). Soms biedt ook Kijk (Talpa) bij een groot vechtsportgala ook een gratis livestream aan voor de kijkers in Nederland. Zo hadden zij de gratis livestream voor Nederland bij de titanenstrijd van Fury tegen Wilder. In België worden grote boksgala's dikwijls live op televisie en per livestream uitgezonden door VOO Tv. Zo zonder zij onder meer live gala's uit (televisie en livestream) waarop Tyson Fury of Delfine Persoon in actie kwamen.

Lees verder

© 2018 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
IFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamOp zaterdag 17 oktober 2020 staat er een groot kickboksgala gepland van Enfsusion Live in Wuppertal (Duitsland). Op het…
MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamMMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamBellator is één van de populairste mondiale organisaties in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van Bellato…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
Voetbal 2020: Granada-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: Granada-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 3 december 2020 wordt de wedstrijd Granada-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de Europ…

Boksen 2021: Conor McGregor-Manny PacquiaoBoksen 2021: Conor McGregor-Manny PacquiaoIn 2021 gaat Conor McGregor (Ierland) waarschijnlijk weer de boksring in. Zijn tegenstander is de legendarische bokser M…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…
Bronnen en referenties
  • http://enfusion-tv.com/events/61-eindhoven-netherlands/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Souwer
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tayfun_Ozcan
  • https://www.youtube.com/watch?v=ylUBlAuVEtE

Reageer op het artikel "Enfusion Live bekijken via livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!