MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestream

MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestream Bellator is één van de populairste mondiale organisaties in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van Bellator worden wereldwijd door diverse omroepen op tv uitgezonden. In Nederland zijn de tv-uitzendrechten bijvoorbeeld in handen van Spike Tv. Ook zijn er mogelijkheden om wedstrijden van Bellator op het internet te bekijken via een stream. Op zaterdag 23 oktober 2021 is het evenement dat zij in Moskou (Rusland) houden live te bekijken. De hoofdwedstrijd gaat tussen Fedor Emelianenko en Timothy Johnson.

Bellator MMA

De organisatie Bellator bestaat sinds 2008. De term 'bellator' komt uit het Latijn en betekent 'krijger'. De oorspronkelijke naam van deze bond was 'Bellator Fighting Championships'. Later is dit veranderd in Bellator MMA, waarbij de afkorting MMA staat voor Mixed Martial Arts. In de volksmond wordt de sport Mixed Martial Arts ook wel 'kooivechten' genoemd.

Het Amerikaanse Bellator is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste bonden in de MMA. Voor velen is het de op één na belangrijkste bond in deze vechtsport, na de UFC (Ultimate Fighting Championship). De grootste aandeelhouder van Bellator is het bedrijf Viacom, dat onder meer ook de eigenaar is van Paramount Pictures, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount Tv en Spike tv.

Nederlanders bij Bellator

Diverse Nederlandse vechters hebben faam gemaakt bij Bellator MMA. Tot de prominente Nederlanders die in de loop der jaren bij Bellator MMA actief zijn geweest behoren onder meer Melvin Manhoef, Marloes Coenen, Denis Kielholtz, Costello van Steenis, Hesdy Gerges en Gegard Mousasi. Ook de fenomenale Jorina Baars staat onder contract bij deze organisatie, maar zij richt zich bij die organisatie niet op de MMA, doch puur op het kickboksen. Hoewel de bond Bellator vooral bekend is vanwege hun MMA-evenementen, organiseren zij soms ook vechtsportgala's waarbij naast de MMA-partijen ook enkele kickbokswedstrijden op het programma staan.

Uitzendingen Bellator: op welke zender in Nederland? Spike

De tv-uitzendrechten van Bellator zijn voor Nederland in handen van Spike tv. Zij zenden de Europese evenementen van Bellator vaak live op tv uit. De Amerikaanse evenementen worden door hen meestal niet live, maar een dag later uitgezonden.

Spike en Bellator

De zender Spike is te ontvangen door abonnees van digitale tv bij onder meer Ziggo en KPN. Bij Ziggo zit Spike bijvoorbeeld op het digitale kanaal 16. Spike is een dochterbedrijf van Paramount. Lange tijd was er een sterke zakelijke band tussen Paramount en Bellator (beiden zijn een onderdeel van het concern Viacom). Met ingang van de zomer van 2020 is die band echter minder sterk geworden. Het is daarom nog af te wachten hoe lang Bellator live te zien blijft bij Spike.

Bellator 269: Fedor Emelianenko-Timothy Johnson op 23 oktober 2021

Op zaterdag 23 oktober 2021 vindt het 269e gala van deze organisatie plaats. Dit vindt plaats in Moskou. In het hoofdgevecht neemt de levende legende Fedor Emelianenko (Rusland) het op tegen Timothy Johnson. Dit evenement is in Nederland op zaterdagavond 23 oktober 2021 vanaf 21u00 live op tv te zien bij Spike en online via een livestream van een tv-app.

Livestream Bellator

Livestream Spike?

Verzorgt Spike een livestream waarmee de evenementen die zij uitzenden online live bekeken kunnen worden. Neen, Spike biedt zelf doorgaans geen livestream aan. Wel zijn er andere mogelijkheden om de evenementen per livestream te bekijken, waaronder bijvoorbeeld een tv-app.

Livestream Bellator App

De evenementen van deze vechtsportorganisatie zijn live online te bekijken via een livestream van de Bellator App. Die app is te gebruiken op bijvoorbeeld een smartphone, chromebook of tablet. Zo'n livestream heeft overigens wel soms geo-restrictions. Dat houdt in dat niet elke livestream in elk land bekeken mag worden. Het hoofdprogramma is bijvoorbeeld per livestream in veel landen niet te bekijken (waaronder Nederland en België). Dit komt omdat in dergelijke landen dan de live-uitzendrechten (live tv en livestream) van het hoofdprogramma in handen zijn van een tv-maatschappij. Het voorprogramma is normaal gesproken wel live online via een livestream op die app te bekijken.

Livestream PreLims

De PreLims van evenementen van deze vechtsportorganisatie worden doorgaans door de organisatie ook per livestream uitgezonden op YouTube. De PreLims zijn de wedstrijden in het voorprogramma. Zo'n livestream is geheel gratis.

Livestream DAZN?

Deze vechtsportorganisatie heeft ook een verbintenis met de streamingdienst DAZN om bepaalde evenementen van hen per livestream uit te zenden. Die streamingdienst is nog maar zeer beperkt actief in Nederland en België. Anno 2021 zijn in deze landen nog geen evenementen van deze MMA-organisatie per livestream te zien. Wel kan men anno 2021 in Nederland per livestream bij DAZN naar boksen kijken.

Bellator via Go App (hele EU)

Elke uitzending van Spike Tv is via een stream op de Go App (online tv) te bekijken. (Dit is dus een stream van hun televisie-uitzending een dag later, het is niet een livestream van het evenement.) Met de Go App kan de uitzending op een computer of smartphone bekeken worden in de hele EU. In de meeste landen buiten de EU is zo'n stream geo-blocked. (Uitzonderingen daarop zijn onder meer Noorwege en Groot-Brittannië, daar is zo'n gratis livestream voor de Nederlandse Ziggo-klanten wel te bekijken.) Deze applicatie is een dienst van Ziggo, die bedoeld is voor klanten van digitale tv bij hen. Het is een standaard onderdeel van hun abonnement; ze hoeven dus niets bij te betalen om hiermee in de hele EU per livestream online live naar tv te kunnen kijken. Spike behoort tot de standaardzenders die automatisch per livestream te zien zijn in het basispakket.

Livestream iTV (KPN)?

Klanten van Interactieve Tv bij KPN kunnen de uitzendingen van Spike van deze vechtsportevenementen per stream bekijken via de iTV-apllicatie. Zo'n livestream is in de hele Europese Unie te bekijken.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om een evenement van deze vechtsportorganisatie via een livestream op de populaire tv-app NLziet te bekijken? Neen, hierop is geen livestream te vinden. De zenders die Bellator uitzenden behoren namelijk niet tot de zenders die men per livestream op die NLziet-app kan bekijken.

Vechtsport bekijken: live op tv en livestream

Welke andere grote vechtsportevenementen zijn in Nederland en België live te bekijken op televisie of via een livestream? Bij Eleven Sports zendt men in België de UFC en Cage Warriors via een livestream uit. In Nederland heeft Talpa de live-uitzendrechten (televisie en gratis livestream) voor de UFC. Via Fite is onder meer Enfusion Kickboxing per livestream te bekijken. Ook bieden zij een livestream veel boksen aan, waaronder mogelijk ook het titanengevecht Mike Tyson-Evander Holyfield indien dit alsnog in 2021 plaatsvindt. In België biedt VOO live op televisie en via de livestream Matchroom Boxing aan. Spike biedt met ingang van eind 2020 de evenementen van Glory Kickboxing live aan via een PPV-livestream. Bij hen is in september 2021 bijvoorbeeld via een stream live het evenement 'Glory 78 met Badr Hari' te bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Schaatsen: WK afstanden live op tv en livestreamSchaatsen: WK afstanden live op tv en livestreamHet WK afstanden is een schaatskampioenschap dat sinds 1996 bestaat. Deze wereldkampioenschappen schaatsen worden in Ned…
Wielrennen bij Sporza via een livestream bekijkenWielrennen bij Sporza via een livestream bekijkenDe Vlaamse publieke omroep zendt veel wielerwedstrijden live uit op tv. Dat geldt zowel voor wegwielerwedstrijden als vo…

UFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamUFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamJairzinho Rozenstruik is een wereldbefaamde MMA-vechter uit Suriname. Zij bijnaam is 'Bigi Boy'. Rozenstruik vecht bij '…
Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing is mondiaal de toonaangevende organisatie in het profkickboksen. Op zaterdag 23 oktober 2021 wordt het…
Bronnen en referenties
  • https://www.spiketv.nl/show/bellator-mma/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Gegard_Mousasi
  • http://bellator.spike.com/events/0aeo01/bellator-174-coenen-vs-budd
  • https://www.trouw.nl/opinie/sporten-is-het-beste-medicijn-tegen-onzekerheid~ac61d1b9/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Viacom
  • http://www.parool.nl/amsterdam/kooivechter-marloes-coenen-ik-zie-het-als-een-intense-levensstijl~a4466986/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Julia_Budd
  • https://en.wikipedia.org/wiki/WinStar_World_Casino
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 17-10-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.