MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestream

MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestream Bellator is één van de populairste mondiale organisaties in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van Bellator worden wereldwijd door diverse omroepen op tv uitgezonden. In Nederland zijn de tv-uitzendrechten bijvoorbeeld in handen van Spike Tv. Ook zijn er mogelijkheden om wedstrijden van Bellator op het internet te bekijken via een stream.

Bellator MMA

De organisatie Bellator bestaat sinds 2008. De term 'bellator' komt uit het Latijn en betekent 'krijger'. De oorspronkelijke naam van deze bond was 'Bellator Fighting Championships'. Later is dit veranderd in Bellator MMA, waarbij de afkorting MMA staat voor Mixed Martial Arts. In de volksmond wordt de sport Mixed Martial Arts ook wel 'kooivechten' genoemd.

Het Amerikaanse Bellator is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste bonden in de MMA. Voor velen is het de op één na belangrijkste bond in deze vechtsport, na de UFC (Ultimate Fighting Championship). De grootste aandeelhouder van Bellator is het bedrijf Viacom, dat onder meer ook de eigenaar is van Paramount Pictures, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount Tv en Spike tv.

Nederlanders bij Bellator

Diverse Nederlandse vechters hebben faam gemaakt bij Bellator MMA. Tot de prominente Nederlanders die in de loop der jaren bij Bellator MMA actief zijn geweest behoren onder meer Melvin Manhoef, Marloes Coenen, Denis Kielholtz, Costello van Steenis, Hesdy Gerges en Gegard Mousasi. Ook de fenomenale Jorina Baars staat onder contract bij deze organisatie, maar zij richt zich bij die organisatie niet op de MMA, doch puur op het kickboksen. Hoewel de bond Bellator vooral bekend is vanwege hun MMA-evenementen, organiseren zij soms ook vechtsportgala's waarbij naast de MMA-partijen ook enkele kickbokswedstrijden op het programma staan.

Uitzendingen Bellator: op welke zender in Nederland? Spike

De tv-uitzendrechten van Bellator zijn voor Nederland in handen van Spike tv. Zij zenden de Europese evenementen van Bellator vaak live op tv uit. De Amerikaanse evenementen worden door hen meestal niet live, maar een dag later uitgezonden.

Spike en Bellator

De zender Spike is te ontvangen door abonnees van digitale tv bij onder meer Ziggo en KPN. Bij Ziggo zit Spike bijvoorbeeld op het digitale kanaal 16. Spike is een dochterbedrijf van Paramount. Lange tijd was er een sterke zakelijke band tussen Paramount en Bellator (beiden zijn een onderdeel van het concern Viacom). Met ingang van de zomer van 2020 is die band echter minder sterk geworden. Het is daarom nog af te wachten hoe lang Bellator live te zien blijft bij Spike.

Livestream Bellator

Livestream Spike? Doorgaans geen eigen livestream

Verzorgt Spike een livestream waarmee de evenementen die zij uitzenden online live bekeken kunnen worden. Neen, Spike biedt geen livestream aan.

Livestream Bellator App

De evenementen van deze vechtsportorganisatie zijn live online te bekijken via een livestream van de Bellator App. Die app is te gebruiken op bijvoorbeeld een smartphone, chromebook of tablet. Zo'n livestream heeft overigens wel soms geo-restrictions. Dat houdt in dat niet elke livestream in elk land bekeken mag worden. Het hoofdprogramma is bijvoorbeeld per livestream in veel landen niet te bekijken (waaronder Nederland en België). het voorprogramma is normaal gesproken wel live online via een livestream op die app te bekijken.

Livestream PreLims

De PreLims van evenementen van deze vechtsportorganisatie worden doorgaans door de organisatie ook per livestream uitgezonden op YouTube. De PreLims zijn de wedstrijden in het voorprogramma. Zo'n livestream is geheel gratis.

Livestream DAZN?

Deze vechtsportorganisatie heeft ook een verbintenis met de streamingdienst DAZN om bepaalde evenementen van hen per livestream uit te zenden. Die streamingdienst is nog maar zeer beperkt actief in Nederland en België.

Bellator via Go App (hele EU)

Elke uitzending van Spike Tv is via een stream op de Go App (online tv) te bekijken. (Dit is dus een stream van hun televisie-uitzending een dag later, het is niet een livestream van het evenement.) Met de Go App kan de uitzending op een computer of smartphone bekeken worden in de hele EU. In de meeste landen buiten de EU is zo'n stream geo-blocked. (Uitzonderingen daarop zijn onder meer Noorwege en Groot-Brittannië.) Deze applicatie is een dienst van Ziggo, die bedoeld is voor klanten van digitale tv bij hen. Het is een standaard onderdeel van hun abonnement; ze hoeven dus niets bij te betalen om hiermee in de hele EU per livestream online live naar tv te kunnen kijken. Spike behoort tot de standaardzenders die automatisch per livestream te zien zijn in het basispakket.

Livestream iTV (KPN)?

Klanten van Interactieve Tv bij KPN kunnen de uitzendingen van Spike van deze vechtsportevenementen per stream bekijken via de iTV-apllicatie. Zo'n livestream is in de hele Europese Unie te bekijken.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om een evenement van deze vechtsportorganisatie via een livestream op de populaire tv-app NLziet te bekijken? Neen, hierop is geen livestream te vinden. De zenders die Bellator uitzenden behoren namelijk niet tot de zenders die men per livestream op die NLziet-app kan bekijken.

Vechtsport bekijken: live op tv en livestream

Welke andere grote vechtsportevenementen zijn in Nederland en België live te bekijken op televisie of via een livestream? Bij Eleven Sports zendt men in België de UFC en Cage Warriors via een livestream uit. In Nederland heeft Talpa de live-uitzendrechten (televisie en gratis livestream) voor de UFC.V ia Fite is onder meer Enfusion Kickboxing per livestream te bekijken. Ook bieden zij een livestream veel boksen aan, waaronder Mike Tyson-Roy Jones. In België biedt VOO live op televisie en via de livestream Matchroom Boxing aan. Spike biedt met ingang van eind 2020 de evenementen van Glory Kickboxing live aan via een PPV-livestream. Bij hen is in december 2020 bijvoorbeeld via een stream live het evenement 'Glory 76 - Badr Hari vs Benjamin Adegbuyi' te bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: PSV-Omonia Nicosia, live tv en livestreamVoetbal 2020: PSV-Omonia Nicosia, live tv en livestreamOp donderdag 10 december 2020 wordt de wedstrijd PSV-Omonia Nicosi gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van d…
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Op zondag 16 augustus 2020 speelt Manchester United tegen Sevilla FC. Dit is een halve finale in de UEFA Europa League.…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…

UFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestreamUFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestreamOp zaterdag 17 oktober 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. De hoofdwedstrijd op het programma van deze Fight Nig…
Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing is mondiaal de toonaangevende organisatie in het profkickboksen. Tot de grote sterren van Glory Kickbox…
Bronnen en referenties
  • https://www.spiketv.nl/show/bellator-mma/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Gegard_Mousasi
  • http://bellator.spike.com/events/0aeo01/bellator-174-coenen-vs-budd
  • https://www.trouw.nl/opinie/sporten-is-het-beste-medicijn-tegen-onzekerheid~ac61d1b9/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Viacom
  • http://www.parool.nl/amsterdam/kooivechter-marloes-coenen-ik-zie-het-als-een-intense-levensstijl~a4466986/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Julia_Budd
  • https://en.wikipedia.org/wiki/WinStar_World_Casino

Reageer op het artikel "MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!