Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestream

Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestream Glory Kickboxing is mondiaal de toonaangevende organisatie in het profkickboksen. Tot de grote sterren van Glory Kickboxing behoren onder meer Rico Verhoeven, Jamal Ben Saddik, Alex Pereira en Badr Hari. De vechtsportgala's die Glory Kickboxing organiseert zijn op het internet te bekijken via een livestream.

Glory Kickboxing

In 2012 werd door een aantal grote investeerders de bond Glory Kickboxing opgericht. Sindsdien is deze bond de belangrijkste mondiale profkickboksbond geworden. Glory is met name in Europa en Amerika populair, maar organiseert soms ook grote gala's in Azië. In het voorjaar van 2020 kwam Glory in een grote crisis terecht, doordat als gevolg van het coronavirus hun evenementen niet door konden gaan. In december 2020 is het vernieuwde Glory Kickboxing van start gegaan. Meer dan voorheen richt deze organisatie zich sindsdien op eigen uitzendingen van hun evenementen via een livestream op het internet.

Glory en Nederland

Van oudsher heeft deze kickboksorganisatie een sterke band met Nederland. Veel kickboksers van hen en mensen uit de organisatie komen uit Nederland. Ook heeft de organisatie in Nederland in de loop der jaren de grootste populariteit opgebouwd. Toch werden om diverse redenen in de eerste jaren van die organisatie (van 2012 tot eind 2014) nog geen evenementen in Nederland gehouden. Op 4 december 2015 werd er voor het eerst een vechtsportgala van deze organisatie in Nederland gehouden: Glory 26. Dit vond plaats in de Amsterdamse RAI. Het hoogtepunt van dit evenement was een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Benjamin Adegbuyi. Titelverdediger Verhoeven won deze wedstrijd door de Roemeen in de eerste ronde knock-out te slaan.

Een ander hoogtepunt was een gevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen twee Nederlanders: Nieky Holzken en Murthel Groenhart. Holzken won dit gevecht via een jurybeslissing. Bij dit evenement werd ook een 'Featherweight Contender Tournament' gehouden. Dit werd met overmacht gewonnen door de Marokkaan Mosab Amrani.

Glory 31

Op 25 juni 2016 werd er voor de tweede keer een kickboksevenement van deze organisatie in Nederland gehouden. Wederom was de RAI in Amsterdam de locatie. Het belangrijkste gevecht op deze avond ging om het World Lightweight Championship. De titelhouder, de Nederlander Robin van Roosmalen, verloor deze wedstrijd van zijn uitdager Sitthichai Sitsongpeenong.

Bij dit evenement werd er ook een Welterweight Contender Tournament gehouden. Dit toernooi werd gewonnen door de Nederlander Murthel Groenhart. Een ander prominent gevecht dat op deze avond op het programma stond was een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Ismael Londt en Hesdy Gerges. Londt won deze wedstrijd.

Glory 41 - Brabanthallen in Den Bosch

Glory 41 werd gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Dit evenementencomplex wordt beheerd door het bedrijf Libéma. De Brabanthallen werden begin jaren dertig geopend. Dit complex wordt gebruikt voor allerlei grote evenementen zoals beurzen, concerten, sportevenementen, enzovoort. In 1996 vond bijvoorbeeld in de Brabanthallen de start van de Tour de France plaats.

Rico Verhoeven won bij dit evenement het hoofdgevecht tegen Ismael Lazaar, via een unanieme jurybeslissing. (De wedstrijd van Verhoeven op dit gala was geen officieel titelgevecht). Robin van Roosmalen won in Den Bosch zijn titelgevecht in het 'featherweight' en pakte zo dus de Glory wereldtitel in het vedergewicht. Hesdy Gerges won bij dit gala in de Brabanthallen van Tomas Hron. Ook waren er onder meer zeges voor Murthel Groenhart, Mourad Bouzidi, Tyjani Beztati en Zakaria Zouggary. Dit evenement werd live op televisie en via de livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal.

Glory 45 - Amsterdam

In september 2017 werd het evenement 'Glory 45 - Amsterdam' gehouden. Dit vond plaats in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Het hoofdgevecht van dit gala was een wereldtitelgevecht in het vedergewicht (featherweight), tussen de regerende wereldkampioen Robin van Roosmalen en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. De Nederlander Van Roosmalen won de wedstrijd en behield zo zijn wereldtitel. Bij dit evenement waren er ook spectaculaire overwinningen voor onder meer Michael Duut en Mladen Brestovac. De Kroaat Brestovac won via een knock-out (Left High Kick) in de eerste ronde van Hesdy Gerges. Dit evenement was weer bij Ziggo Sport Totaal live op tv en via de livestream te zien.

Glory 49 - Rotterdam Ahoy (Redemption)

Op 9 december 2017 werd het evenement 'Glory 49 - Redemption Rotterdam' gehouden. Dit was voor het eerst dat er een evenement van deze organisatie plaatsvond in Ahoy Rotterdam. Het hoofdgevecht van deze wedstrijd was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik. Rico Verhoeven won de wedstrijd en behield zijn titel. Het evenement was weer live op tv middels de livestream bij Ziggo Sport Totaal te zien.

Glory 51 - Badr is Back: Bad Blood

Het evenement Glory 51 is het tweede gala dat Glory Kickboxing in Ahoy Rotterdam organiseert. De datum van dit evenement is zaterdag 3 maart 2018. Het grote nieuws van dit evenement was, dat de legendarische Badr Hari er zijn officiële comeback maakte, in de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges. Badr Hari won deze wedstrijd op punten. Later werd Hari echter gediskwalificeerd, aangezien hij bij dit gevecht op doping was betrapt. Ook dit evenement is live tv en online via een livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal.

Glory 59: Johan Cruijff Arena

In september 2018 werd het gala Glory 59 gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het hoofdgevecht op het programma van dat evenement was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen titelverdediger Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Braziliaan Guto Inocente. Verhoeven won deze wedstrijd ruim op punten. Dit was het eerste kickboksgala dat in Nederland door meer dan 1 miljoen mensen live op tv werd bekeken. Het werd live op tv uitgezonden door Veronica. Het was online via een gratis livestream te bekijken bij Kijk.

Glory 62 in Ahoy Rotterdam op 8 december 2018: 8 man tournament

Op 8 december 2018 organiseerde deze kickboksorganisatie in Ahoy Rotterdam zijn grote eindejaarsgala. Het hoofdonderdeel van dit evenement is een '8 man heavyweight tournament'. Jamal Ben Saddik won dit toernooi op indrukwekkende wijze. Hoewel hij in de halve finale een zware armblessure op had gelopen, slaagde hij er toch in om in de finale op weergaloze wijze, met slechts één functionerende arm, Benjamin Adegbuyi verpletterend te verslaan. Ook dit was weer live op Veronica Tv en onlinevia een gratis livestream van Kijk te zien.

Glory 65: Utrecht (Central Studios)

Op 17 mei 2019 werd het gala 'Glory 65 - Utrecht' gehouden in de Central Studios. Er stonden in Utrecht twee wereldtitelgevechten op het programma. In de titelstrijd in het lichtgewicht won Marat Grigorian op punten van Sitthichai. In het wereldtitelgevecht in het middengewicht won de Braziliaan Pereira via een knock-out van Jason Wilnis uit Utrecht. Ook dit is live op Veronica Tv te zien. Eveneens was het voor het Nederlandse publiek via een gratis livestream te bekijken.

Glory 74 - Gelredome: Collision 2

Het eindejaarsgala van het seizoen 2019 werd op 21 december gehouden in het Gelredome te Arnhem. Hierbij stonden op het programma twee wereldtitelgevechten. Pereira won zijn titelgevecht in het middengewicht tegen Bayrak. Rico Verhoeven behield zijn wereldtitel in het zwaargewicht, doordat Badr Hari in de derde ronde wegens een blessure moest opgeven. Dit was net als de voorgaande gevechten van Verhoeven en Hari een groot kijkcijfersucces in Nederland. Het werd live op Veronica Tv uitgezonden. Online was het via een gratis livestream bij Kijk te zien.

Glory 75 - Utrecht op 29 februari 2020

De hoofdwedstrijd van dit gala in de Central Studios was het wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen wereldkampioen Petpanomrung Kiatmuu9 (Thailand) en zijn uitdager Serhiy Adamchuk (Oekraïne). 'Petch' verdedigde met succes zijn wereldtitel. Hij won op punten (unanieme jurybeslissing). Er stond ook een wedstrijd in het middengewicht op het programma, tussen Yousri Belgaroui en Jakob Styben. Ook vindt er bij dit gala in Utrecht een wedstrijd in het lichtgewicht plaats tussen Tyjani Beztati en Michael Palandre. Belgaroui won zijn wedstrijd via een technische knock-out, doordat de ringarts de wedstrijd beëindigde. Dit was het laatste evenement dat live uit werd gezonden door Talpa (op tv bij Veronica en online via een gratis livestream van Kijk).

Historie: Glory live op tv en livestream

Eerste jaren: Glory live in Nederland (live tv en livestream)

In de beginjaren werd Glory Kickboxing in Nederland op tv uitgezonden door Spike. In 2016 verhuisden de uitzendrechten (live tv en livestream) naar Ziggo Sport Totaal. In dat jaar begon het grote succes van Glory bij het grote Nederlandse publiek, dankzij de hype rondom het eerste gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Die wedstrijd scoorde enorme kijkcijfers live op tv en via de livestream. Ook in de daaropvolgende periode scoorde men met gevechten van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar, Big Foot Silva, Jamal Ben Saddik en Mladen Brestovac hoge kijkcijfers op tv en de livestream. Ook een volgende gevecht van Badr Hari (tegen Hesdy Gerges) dat door Ziggo Sport Totaal op tv en op de livestream werd uitgezonden, scoorde grote kijkcijfers. Door de hoge kijkcijfers op televisie en livestream van de gevechten van Rico Verhoeven en Badr Hari kwam er interesse van andere grote mediaorganisaties voor de live-uitzendrechten van deze kickboksgala's.

Van 2018 tot aan de medio 2020: uitzendechten bij Talpa (live tv en livestream)

In de zomer van 2018 verhuisden de uitzendrechten (live tv en livestream) naar Talpa. Zij gingen de grote gala's op tv uitzenden bij Veronica. De kleinere gala's werden live uitgezonden door SBS9. Op het internet werden de evenementen per livestream uitgezonden door Kijk. Dit was een gratis livestream. Voor kickbokfans was in Nederland was dat een mooie vooruitgang. De livestream bij Ziggo Sport Totaal was alleen door abonnees te bekijken, de stream van Kijk was daarentegen gratis voor iedereen in Nederland. Talpa boekte grote successen met de kijkcijfers van de gevechten van Rico Verhoeven tegen Guto Inocente en Badr Hari. Bij de overige evenementen van deze kickboksorganisaties waren de kijkcijfers (tv en livestream) echter tegenvallend. In 2020 brak de coronacrisis uit. Mede daardoor kon Glory niet aan zijn verplichtingen voldoen en konden ze lange tijd geen kickboksgala's organiseren. Intern kwam er in die tijd ook een crisis bij die organisatie. Uiteindelijk leidde dit allemaal ertoe dat het uitzendcontract (live tv en livestream) van Talpa met deze kickboksorganisatie medio 2020 werd beëindigd.

Glory live internationaal tot medio 2020

Internationaal werden de vechtsportgala's tot aan 2020 onder meer live op tv en per livestream uitgezonden door RMC Sport 4, ESPN, Fight Channel, Combate, Match, FOX Sports Latin America, Fite, RAN Fighting, DAZN Fight Sports, Start Times, DigiSports, FreeSports en Eleven Sports. Ook waren de evenementen vaak via een livestream te bekijken bij het befaamde UFC Tv.

Livestream Glory Kickboxing (vanaf december 2020)

Medio 2020 heeft er een grote reorganisatie plaatsgevonden binnen Glory Kickboxing. De vraag was: waar zou deze kickboksorganisatie voortaan live op telvisie of per livestream bekeken kunnen worden, nu het uitzendcontract door Talpa beëidigd was? Uiteindelijk heeft de kickboksorganisatie besloten om de eindverantwoordelijkheid voor de productie van de live-uitzendingen van de vechtsportgala's zelf op zich te nemen. Daarbij werkt men wel samen met organisaties die veel ervaring met dergelijke producties hebben, zoals Spike en Fite Tv. Voortaan is het de bedoeling dat de livestream-uitzendingen de corebusiness van Glory worden. Via PPV (Pay Per View) moet dit een groot onderdeel worden van het verdienmodel van deze kickboksorganisatie.

Livestream

De evenementen van Glory zijn via een livestream te bekijken op een computer of smartphone. De distributie van hun officiële livestream vindt onder meer plaats via de website van Glory. Daarnaast is het mogelijk om een Nederlandse livestream (via PPV) te verkrijgen bij Spike. De Engelstalige livestream is bij Fite Tv te verkrijgen. De Franstalige livestream is te verkrijgen bij La Sueur.

Het begin van het vernieuwde Glory in december 2020: livestream Badr vs Benny

Het kickboksgala 'Glory 73 - Badr vs Benny' is het eerste evenement van de vernieuwde organisatie dat per livestream bekeken kan worden. Dit kickboksgala vindt plaats op zaterdag 19 december 2020. Naast de hoofdwedstrijd tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi, staat er op het programma van dit livestream-evenement onder meer ook een wereldtitelgevecht in het weltergewicht. Ook kan men met de livestream naar een toernooi tussen vier subtoppers uit de zwaargewichtdivisie kijken.

Januari 2021: livestream Rico vs Jamal

In januari kan men per livestream kijken naar Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik. Dit is een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht.

Kalender: topgevechten 2021 en 2022 via livestream

Andere grote gevechten die in 2021 en 2022 via de livestream van Glory bekeken kunnen worden zijn onder meer Badr Hari-Jamal Ben Saddik en het derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.

Vechtsport live op tv en livestream

Waar zijn in Nederland en België anno 2021 de grote vechtsportevenementen live op tv of via een livestream te bekijken? De UFC is in Nederland live op televisie te zien bij SBS9 en online via een gratis livestream bij Kijk. In België is het live op tv en middels de livestream bij Eleven Sports te zien. Ook Cage Warriors is live op televisie en middels een livestream bij hen te bekijken. Enfusion zendt haar vechtsportgala's (net als Glory) anno 2021 via een eigen livestream uit. Bellator wordt live op tv uitgezonden door Spike en is via een tv-app (zoals Ziggo Go of iTV) per livestream te bekijken. Sommige grote bokswedstrijden zijn in Nederland live bij RTL7 te zien en per livestream bij NLziet. Grote boksevenementen van Matchroom Boxing zijn in België doorgaans live te bekijken op televisie en via de livestream van Voo.

Lees verder

© 2017 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, daardoor is de inhoud van artikelen mogelijk niet op alle punten actueel.
Gerelateerde artikelen
MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamMMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamBellator is één van de populairste mondiale organisaties in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van Bellato…
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Glory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamGlory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamOp zaterdag 30 januari 2021 organiseert Glory Kickboxing een wereldtitelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeve…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…

UFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamUFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamJairzinho Rozenstruik is een wereldbefaamde MMA-vechter uit Suriname. Zij bijnaam is 'Bigi Boy'. Rozenstruik vecht bij '…
UFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëUFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëDe UFC is de grootste mondiale organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van de UFC worden door di…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/article/~a6999676
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2016_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2015_in_Glory
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 16-12-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief en worden artikelen grotendeels niet meer geactualiseerd, daardoor is de inhoud van artikelen mogelijk niet op alle punten actueel. De mogelijkheid om te reageren is tevens uitgeschakeld.
Schrijf mee!