Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestream

Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestream Glory Kickboxing is mondiaal de toonaangevende organisatie in het profkickboksen. Tot de grote sterren die onder contract staan bij Glory Kickboxing behoren onder meer Rico Verhoeven en Badr Hari. De vechtsportgala's die Glory Kickboxing organiseert zijn op het internet te bekijken via een livestream.

Glory en Nederland

Van oudsher heeft deze kickboksorganisatie een sterke band met Nederland. Veel kickboksers die bij hen onder contract staan, maar ook veel overige medewerkers van deze organisatie komen uit Nederland. Bovendien is Nederland het land waar deze organisatie in de loop der jaren veruit de grootste populariteit heeft opgebouwd. Toch werden om diverse redenen in de eerste jaren van die organisatie (van 2012 tot eind 2014) nog geen evenementen in Nederland gehouden. Op 4 december 2015 werd er voor het eerst een vechtsportgala van deze organisatie in Nederland gehouden: Glory 26. Dit vond plaats in de Amsterdamse RAI. Het hoogtepunt van dit evenement was een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Benjamin Adegbuyi. Titelverdediger Verhoeven won deze wedstrijd door de Roemeen in de eerste ronde knock-out te slaan.

Een ander hoogtepunt was een gevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen twee Nederlanders: Nieky Holzken en Murthel Groenhart. Holzken won dit gevecht via een jurybeslissing. Bij dit evenement werd ook een 'Featherweight Contender Tournament' gehouden. Dit werd met overmacht gewonnen door de Marokkaan Mosab Amrani.

Glory 31

Op 25 juni 2016 werd er voor de tweede keer een kickboksevenement van deze organisatie in Nederland gehouden. Wederom was de RAI in Amsterdam de locatie. Het belangrijkste gevecht op deze avond ging om het World Lightweight Championship. De titelhouder, de Nederlander Robin van Roosmalen, verloor deze wedstrijd van zijn uitdager Sitthichai Sitsongpeenong.

Bij dit evenement werd er ook een Welterweight Contender Tournament gehouden. Dit toernooi werd gewonnen door de Nederlander Murthel Groenhart. Een ander prominent gevecht dat op deze avond op het programma stond was een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Ismael Londt en Hesdy Gerges. Londt won deze wedstrijd.

Glory 41 - Brabanthallen in Den Bosch

Glory 41 werd gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Dit evenementencomplex wordt beheerd door het bedrijf Libéma. De Brabanthallen werden begin jaren dertig geopend. Dit complex wordt gebruikt voor allerlei grote evenementen zoals beurzen, concerten, sportevenementen, enzovoort. In 1996 vond bijvoorbeeld in de Brabanthallen de start van de Tour de France plaats.

Rico Verhoeven won bij dit evenement het hoofdgevecht tegen Ismael Lazaar, via een unanieme jurybeslissing. (De wedstrijd van Verhoeven op dit gala was geen officieel titelgevecht). Robin van Roosmalen won in Den Bosch zijn titelgevecht in het 'featherweight' en pakte zo dus de Glory wereldtitel in het vedergewicht. Hesdy Gerges won bij dit gala in de Brabanthallen van Tomas Hron. Ook waren er onder meer zeges voor Murthel Groenhart, Mourad Bouzidi, Tyjani Beztati en Zakaria Zouggary. Dit evenement werd live op televisie en via de livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal.

Glory 45 - Amsterdam

In september 2017 werd het evenement 'Glory 45 - Amsterdam' gehouden. Dit vond plaats in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Het hoofdgevecht van dit gala was een wereldtitelgevecht in het vedergewicht (featherweight), tussen de regerende wereldkampioen Robin van Roosmalen en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. De Nederlander Van Roosmalen won de wedstrijd en behield zo zijn wereldtitel. Bij dit evenement waren er ook spectaculaire overwinningen voor onder meer Michael Duut en Mladen Brestovac. De Kroaat Brestovac won via een knock-out (Left High Kick) in de eerste ronde van Hesdy Gerges. Dit evenement was weer bij Ziggo Sport Totaal live op tv en via de livestream te zien.

Glory 49 - Rotterdam Ahoy (Redemption)

Op 9 december 2017 werd het evenement 'Glory 49 - Redemption Rotterdam' gehouden. Dit was voor het eerst dat er een evenement van deze organisatie plaatsvond in Ahoy Rotterdam. Het hoofdgevecht van deze wedstrijd was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik. Rico Verhoeven won de wedstrijd en behield zijn titel. Het evenement was weer live op tv en online middels de livestream bij Ziggo Sport Totaal te zien.

Glory 51 - Badr is Back: Bad Blood

Het evenement Glory 51 was het tweede gala dat Glory Kickboxing in Ahoy Rotterdam organiseerde. De datum van dit evenement was zaterdag 3 maart 2018. Het grote nieuws van dit evenement was, dat de legendarische Badr Hari er zijn officiële comeback maakte, in de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges. Badr Hari won deze wedstrijd oorspronkelijk op punten. Later werd Hari echter gediskwalificeerd, aangezien hij bij dit gevecht op doping was betrapt. Ook dit evenement was live tv en online via een livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal.

Glory 59: Johan Cruijff Arena

In september 2018 werd het gala Glory 59 gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het hoofdgevecht op het programma van dat evenement was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen titelverdediger Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Braziliaan Guto Inocente. Verhoeven won deze wedstrijd ruim op punten. Dit was het eerste kickboksgala dat in Nederland door meer dan 1 miljoen mensen live op tv werd bekeken. Het werd live op tv uitgezonden door Veronica. Het was live online via een gratis livestream te bekijken bij Kijk.

Glory 62 in Ahoy Rotterdam op 8 december 2018: 8 man tournament

Op 8 december 2018 organiseerde deze kickboksorganisatie in Ahoy Rotterdam zijn grote eindejaarsgala. Het hoofdonderdeel van dit evenement is een '8 man heavyweight tournament'. Jamal Ben Saddik won dit toernooi op indrukwekkende wijze. Hoewel hij in de halve finale een zware armblessure op had gelopen, slaagde hij er toch in om in de finale op weergaloze wijze, met slechts één functionerende arm, Benjamin Adegbuyi verpletterend te verslaan. Ook dit was weer live op Veronica Tv en online via een gratis livestream van Kijk te zien. Achteraf kon men het ook terugkijken via een gratis stream in het archief van Kijk.

Glory 65: Utrecht (Central Studios)

Op 17 mei 2019 werd het gala 'Glory 65 - Utrecht' gehouden in de Central Studios. Er stonden in Utrecht twee wereldtitelgevechten op het programma. In de titelstrijd in het lichtgewicht won Marat Grigorian op punten van Sitthichai. In het wereldtitelgevecht in het middengewicht won de Braziliaan Pereira via een knock-out van Jason Wilnis uit Utrecht. Ook dit is live op Veronica Tv te zien. Eveneens was het voor het Nederlandse publiek via een gratis livestream te bekijken.

Glory 74 - Gelredome: Collision 2

Het eindejaarsgala van het seizoen 2019 werd op 21 december gehouden in het Gelredome te Arnhem. Hierbij stonden op het programma twee wereldtitelgevechten. Pereira won zijn titelgevecht in het middengewicht tegen Bayrak. Rico Verhoeven behield zijn wereldtitel in het zwaargewicht, doordat Badr Hari in de derde ronde wegens een blessure moest opgeven. Dit was net als de voorgaande gevechten van Verhoeven en Hari een groot kijkcijfersucces in Nederland. Het werd live op Veronica Tv uitgezonden. Online was het via een gratis livestream bij Kijk te zien.

Glory 75 - Utrecht op 29 februari 2020

De hoofdwedstrijd van dit gala in de Central Studios was het wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen wereldkampioen Petpanomrung Kiatmuu9 (Thailand) en zijn uitdager Serhiy Adamchuk (Oekraïne). 'Petch' verdedigde met succes zijn wereldtitel. Hij won op punten (unanieme jurybeslissing). Er stond ook een wedstrijd in het middengewicht op het programma, tussen Yousri Belgaroui en Jakob Styben. Ook vindt er bij dit gala in Utrecht een wedstrijd in het lichtgewicht plaats tussen Tyjani Beztati en Michael Palandre. Belgaroui won zijn wedstrijd via een technische knock-out, doordat de ringarts de wedstrijd beëindigde. Dit was het laatste evenement dat live uit werd gezonden door Talpa (op tv bij Veronica en online via een gratis livestream van Kijk).

Ahoy Rotterdam: 76 en 77

Tijdens de coronacrisis organiseerde Glory Kickboxing twee evenementen zonder publiek in Ahoy: evenement 76 (in december 2020 met Badr Hari) en evenement 77 (in januari 2021 met Rico Verhoeven). Beide evenementen waren alleen online via een livestream (PPV) te volgen.

Glory 78 op 4 september 2021: Badr Hari-Arkadiusz Wrzosek

Op 4 september 2021 organiseerde men weer een groot evenement in Nederland: 'Glory 78, Badr Hari-Arkadiusz Wrzosek'. Dit vond wederom plaats in Ahoy Rotterdam en was per livestream online te bekijken. In de hoofdwedstrijd verloor de legendarische Badr Hari verrassend van de Pool Arkadiusz Wrzosek. Dit was het eerste evenement waarbij het publiek weer tickets kon kopen.

Collision 3 op 23 oktober 2021

Op 23 oktober werd het evenement Collision 3 georganiseerd in het GelreDome. Daarbij verdedigde Rico Verhoeven met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht tegen Jamal Ben Saddik. Op dit evenement maakte ook de Turkse legende Gökhan Saki zijn comeback. Hij versloeg de Brit James Sweeney.

Glory 80 in 2022

Het eerste grote evenement van 2022 was Glory 80. Het gala Glory 80 was op het internet via een livestream te bekijken. Het wordt niet live op tv uitgezonden. Bij dit evenement kwamen op 19 maart 2022 in Hasselt onder meer Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek in actie. Vanwege supportersrellen kon op die dag helaas niet het hele programma worden afgerond. Als goedmaker voor de kickboksfans werd op zaterdag 14 mei 2022 een studio-event georganiseerd. Waren er tickets te koop voor dat gala? Het was alleen via de stream live te bekijken, dus neen, er was geen publiek bij aanwezig. Het was bedoeld voor mensen die voor Glory 80 via PPV een livestream hadden gekocht maar op die avond in maart, door de rellen, minder partijen live te zien kregen, dan waarvoor ze betaald hadden. Op 14 mei 2022 kregen zij via de stream alsnog een reeks interessante kickbokswedstrijden live te zien.

Historie: Glory live op tv en livestream

Eerste jaren: Glory live in Nederland (live tv en livestream)

In de beginjaren werd Glory Kickboxing in Nederland op tv uitgezonden door Spike. In 2016 verhuisden de uitzendrechten (live tv en livestream) naar Ziggo Sport Totaal. In dat jaar begon het grote succes van Glory bij het Nederlandse publiek, dankzij de hype rondom het eerste gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Die wedstrijd scoorde enorme kijkcijfers live op tv en via de livestream. Ook in de daaropvolgende periode scoorde men met gevechten van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar, Big Foot Silva, Jamal Ben Saddik en Mladen Brestovac hoge kijkcijfers op tv en de livestream. Ook een volgende gevecht van Badr Hari (tegen Hesdy Gerges) dat door Ziggo Sport Totaal op tv en op de livestream werd uitgezonden, scoorde grote kijkcijfers. Door de hoge kijkcijfers op televisie en livestream van de gevechten van Rico Verhoeven en Badr Hari kwam er interesse van andere grote mediaorganisaties voor de live-uitzendrechten van deze kickboksgala's.

Van 2018 tot aan de medio 2020: uitzendrechten bij Talpa (live tv en livestream)

In de zomer van 2018 verhuisden de uitzendrechten (live tv en livestream) naar Talpa. Zij gingen de grote gala's op tv uitzenden bij Veronica. De kleinere gala's werden live uitgezonden door SBS9. Op het internet werden de evenementen per livestream uitgezonden door Kijk. Dit was een gratis livestream. Voor kickbokfans was in Nederland was dat een mooie vooruitgang. De livestream bij Ziggo Sport Totaal was alleen door abonnees te bekijken, de stream van Kijk was daarentegen gratis voor iedereen in Nederland. Talpa boekte grote successen met de kijkcijfers van de gevechten van Rico Verhoeven tegen Guto Inocente en Badr Hari. Bij de overige evenementen van deze kickboksorganisaties waren de kijkcijfers (tv en livestream) echter tegenvallend. In 2020 brak de coronacrisis uit. Mede daardoor kon Glory niet aan zijn verplichtingen voldoen en konden ze lange tijd geen kickboksgala's organiseren. Intern kwam er in die tijd ook een crisis bij die organisatie. Uiteindelijk leidde dit allemaal ertoe dat het uitzendcontract (live tv en livestream) van Talpa met deze kickboksorganisatie medio 2020 werd beëindigd.

Glory live internationaal tot medio 2020

Internationaal werden de vechtsportgala's tot aan 2020 onder meer live op tv en per livestream uitgezonden door RMC Sport 4, ESPN, Fight Channel, Combate, Match, FOX Sports Latin America, Fite, RAN Fighting, DAZN Fight Sports, Start Times, DigiSports, FreeSports en Eleven Sports. Ook waren de evenementen vaak via een livestream te bekijken bij het befaamde UFC Tv.

Livestream Glory Kickboxing, inclusief de Glory Grand Prix

Grote evenementen niet op tv, wel live online via livestream

Medio 2020 heeft er een grote reorganisatie plaatsgevonden binnen Glory Kickboxing. De vraag was: waar zou deze kickboksorganisatie voortaan live op telvisie of per livestream bekeken kunnen worden, nu het uitzendcontract door Talpa beëindigd was? Uiteindelijk heeft de kickboksorganisatie besloten om de eindverantwoordelijkheid voor de productie van de live-uitzendingen van de vechtsportgala's zelf op zich te nemen. Daarbij werkt men wel samen met organisaties die veel ervaring met dergelijke producties hebben, zoals Spike. Voortaan is het de bedoeling dat de livestream-uitzendingen de corebusiness van Glory worden. Via PPV (Pay Per View) moet dit een groot onderdeel worden van het internationale verdienmodel van deze kickboksorganisatie.

Livestream Videoland (Nederland) bij Glory Kickboxing

In Nederland zijn de evenementen van Glory via een livestream van Videoland te bekijken op een smartphone of computer. Videoland is een onderdeel van RTL Nederland. Anders dan de stream van Spike, is de livestream die Videoland bij deze kickboksgala's aanbiedt (met ingang van Glory 81) niet een PPV-stream. De livestream van Glory Kickboxing is bij Videoland door alle abonnees automatisch te bekijken, zonder dat men iets bij hoeft te betalen. De livestream van Glory Kickboxing is voor de Nederlandse abonnees van Videoland op de app in de hele EU te gebruiken. Op de stream van Videoland zijn sowieso de hoofdevenementen live te zien die Glory Kickboxing organiseert (zoals Glory 81 en Collision 4). Niet alle overige (vaak kleinere) evenementen die onder de merknaam van deze kickboksorganisatie plaatsvinden (zoals Glory Rivals) zijn automatisch via de livestream van Videoland te zien.

Livestream Glory Kickboxing

De evenementen van Glory zijn ook internationaal via een livestream te bekijken op een computer of smartphone. De internationale distributie van hun livestream vindt onder meer plaats via de website Gloryfights. Die site is het hoofdplatform geworden voor hun uitzendingen per livestream. Bij sommige evenementen die exclusief per livestream worden uitgezonden, hebben ze ook nog wel diverse mediapartners. Zo was het bij diverse evenementen mogelijk om een Nederlandse livestream (via PPV) te verkrijgen bij Spike. De Franstalige livestream is bij diverse gala's te verkrijgen bij La Sueur. Een Duitse livestream is bij Fighting.de te vinden. In verschillende Balkanlanden verzorgt Arena Tv de livestream. Er was bij diverse evenementen ook een Engelstalige livestream bij Fite TV beschikbaar, maar dat is niet meer het geval.

Glory Kickboxing livestream Endeavor Streaming

Met ingang van juni 2021 is Glory Kickboxing een verbintenis aangegaan met Endeavor Streaming voor het aanbieden van hun PPV-livestream. De samenwerking met Endeavor Streaming moet zorgen voor een technisch gezien betere livestream.

Het begin van het vernieuwde Glory in december 2020: livestream Badr vs Benny

Het kickboksgala 'Glory 73 - Badr vs Benny' was het eerste evenement van de vernieuwde organisatie dat per livestream bekeken kan worden. Dit kickboksgala vond plaats op zaterdag 19 december 2020. Naast de hoofdwedstrijd tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi, stond er op het programma van dit livestream-evenement onder meer ook een wereldtitelgevecht in het weltergewicht. Ook kon men met de livestream naar een toernooi tussen vier subtoppers uit de zwaargewichtdivisie kijken. In 2021 had het vernieuwde Glory een zeer succesvol PPV-livestream-evenement met de strijd tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik.

Glory Kickboxing livestream

Glory livestream van de 'main card' (hoofdprogramma) en Glory Grand Prix

Men kan naar de evenementen van Glory kijken via een livestream op het internet. Met die stream zijn de wedstrijden van de 'Main Card' (het hoofdprogramma) te bekijken via een computer of smartphone. Het evenement wordt weer exclusief per livestream uitgezonden en is dus niet live op tv te zien. Zo'n livestream is onder meer te verkrijgen via de PPV-site van deze kickboksorganisatie: GloryFights. Met ingang van Glory 81 zijn ze echter voor abonnees van Videoland automatisch via een livestream van die Nederlandse streamingdienst te bekijken.

Gratis livestream Superfight Series

Er wordt weer een gratis livestream van de Superfight Series van elke gala aangeboden. Dit is een officiële livestream van Glory Kickboxing. Zo'n gratis livestream is dan op de wedstrijddag onder meer te vinden op het YouTube-channel van deze kickboksorganisatie. Ook de oude mediapartner Talpa was op dit gebied weer samen gaan werken met Glory en bood enige tijd zo'n gratis livestream aan van de Superfight Series. Hun livestream bevond zich op het multimediaplatform Kijk. Hoe laat begint deze livestream? Deze gratis livestream van de Superfight Series begint in de vooravond. De wedstrijden op deze gratis livestream zijn doorgaans echt wel interessante gevechten. Per evenement wisselt het hoeveel wedstrijden er in dit voorprogramma zitten; soms is dit een lange reeks gevechten, maar soms ook slechts één gevecht. De gevechten uit het hoofdprogramma zijn begrijpelijkerwijs niet te bekijken op die gratis livestream.

Livestream Glory Rivals

Opzet Glory Rivals

Naast de evenementen die Glory Kickboxing zelf organiseert, is zij qua merknaam ook verbonden aan een serie vechtsportgala's waarbij samengewerkt wordt met andere organisaties, zoals Enfusion en Rise. Deze reeks evenementen draagt de naam Glory Rivals. In veel gevallen is de organisatie van zo'n evenement in de praktijk vooral in handen van Enfusion of Rise, maar stelt Glory wel enkele vechters en haar merknaam beschikbaar. Bovendien is bij zo'n Rivals-evenement doorgaans ook online bij Glory Fights een livestream beschikbaar. Let op: dit is vaak een gratis livestream die echter slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar is. In Nederland is zo'n livestream vaak niet beschikbaar, omdat hier andere partijen over de uitzendrechten beschikken.

Livestream Glory Rivals i.s.m. Enfusion

Er is een livestream van Videoland beschikbaar bij Glory Rivals-evenementen die in Europa worden georganiseerd (in samenwerking met Enfusion). Met zo'n livestream is het Rivals-evenement dan dus op een computer of smartphone live te bekijken. Deze livestream is alleen door abonnees van Videoland te bekijken. Er is onder meer ook een livestream van Viaplay bij de Glory Rivals-evenementen, maar die is geo-restricted en niet in Nederland beschikbaar.

Livestream Glory Grand Prix

Een jaarlijks hoogtepunt is de Glory Grand Prix. Die is ook per livestream te bekijken bij Videoland. Internationaal is de livestream van de Glory Grand Prix onder meer bij Glory Fights te zien.

Vechtsport live op tv en livestream

Waar zijn in Nederland en België de grote vechtsportevenementen live op tv of via een livestream te bekijken? De UFC was in Nederland live op televisie te zien bij SBS9. Ook waren de evenementen van die organisatie online te bekijken via een gratis livestream bij Kijk. Helaas is dat veranderd en zijn hun evenementen alleen via een stream voor abonnees bij Discovery+ te bekijken. Sommige evenementen zijn ook live op tv bij Eurosport te zien. In België is het live op tv en middels de livestream bij Eleven Sports te zien. Ook Cage Warriors is live op televisie en middels een livestream bij hen te bekijken. Enfusion zendt haar vechtsportgala's (net als Glory) via een eigen livestream uit. Bellator werd jarenlang live op tv uitgezonden door Spike en was via een tv-app (zoals Ziggo Go of iTV) per livestream te bekijken. Hun live-uitzendrechten zijn echter naar RTL Nederland verhuisd, waardoor de evenementen per livestream bij Videoland te zien zijn. WFL verzorgt vaak een eigen livestream. Soms zijn hun evenementen echter ook live op tv bij Spike te zien (en dan dus ook per livestream op een tv-app). Sommige grote bokswedstrijden zijn in Nederland live bij RTL7 te zien en per livestream bij NLziet. Grote boksevenementen van Matchroom Boxing zijn in België doorgaans live te bekijken op televisie en via de livestream van Voo.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
IFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamEr wordt jaarlijks groot vechtsportgala georganiseerd door Enfusion Live in Wuppertal (Duitsland). Daarbij staan op het…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamMMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamBellator is één van de populairste mondiale organisaties in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van Bellato…

UFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamUFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamJairzinho Rozenstruik is een wereldbefaamde MMA-vechter uit Suriname. Zij bijnaam is 'Bigi Boy'. Rozenstruik vecht bij '…
UFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëUFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëDe UFC is de grootste mondiale organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van de UFC worden door di…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/article/~a6999676
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2016_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2015_in_Glory
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 09-03-2024
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.