Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestream

Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestream Glory Kickboxing is mondiaal de toonaangevende organisatie in het profkickboksen. Op zaterdag 23 oktober 2021 wordt het evenement 'Collision 3 - Glory 79' georganiseerd, waarbij Rico Verhoeven het opneemt tegen Alistair Overeem. Dit vindt plaats in het GelreDome te Arnhem. De vechtsportgala's die Glory Kickboxing organiseert zijn op het internet te bekijken via een livestream.

Livestream 'Glory Collision 3' (23 oktober 2021) Rico Verhoeven-Alistair Overeem

Het evenement op zaterdag 23 oktober 2021 is het 79e evenement van Glory. Dit evenement is echter groter van opzet dan de meeste vechtsportgala's van deze kickboksorganisatie. Net als bij twee vorige mega-evenementen uit de historie van deze vechtsportorganisatie, heeft men er ook dit keer voor gekozen om het evenement de merknaam Collision te geven. Die voorgaande mega-evenementen uit deze reeks waren Collision 1 ('Badr vs Rico I' in 2016 in Oberhausen) en Collision 2 ('Badr vs Rico II' in 2019 in Arnhem). Bij deze derde editie van Collision neemt Rico Verhoeven in het hoofdgevecht het niet op tegen Badr Hari, maar tegen de legendarische Alistair Overeem. In tegenstelling tot de twee vorige edities van Collision is de editie van oktober 2021 niet live op tv te zien. Het evenement is op 23 oktober 2021 exclusief op het internet via een livestream te bekijken.

Glory en Nederland

Van oudsher heeft deze kickboksorganisatie een sterke band met Nederland. Veel kickboksers van hen en mensen uit de organisatie komen uit Nederland. Ook heeft de organisatie in Nederland in de loop der jaren de grootste populariteit opgebouwd. Toch werden om diverse redenen in de eerste jaren van die organisatie (van 2012 tot eind 2014) nog geen evenementen in Nederland gehouden. Op 4 december 2015 werd er voor het eerst een vechtsportgala van deze organisatie in Nederland gehouden: Glory 26. Dit vond plaats in de Amsterdamse RAI. Het hoogtepunt van dit evenement was een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Benjamin Adegbuyi. Titelverdediger Verhoeven won deze wedstrijd door de Roemeen in de eerste ronde knock-out te slaan.

Een ander hoogtepunt was een gevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen twee Nederlanders: Nieky Holzken en Murthel Groenhart. Holzken won dit gevecht via een jurybeslissing. Bij dit evenement werd ook een 'Featherweight Contender Tournament' gehouden. Dit werd met overmacht gewonnen door de Marokkaan Mosab Amrani.

Glory 31

Op 25 juni 2016 werd er voor de tweede keer een kickboksevenement van deze organisatie in Nederland gehouden. Wederom was de RAI in Amsterdam de locatie. Het belangrijkste gevecht op deze avond ging om het World Lightweight Championship. De titelhouder, de Nederlander Robin van Roosmalen, verloor deze wedstrijd van zijn uitdager Sitthichai Sitsongpeenong.

Bij dit evenement werd er ook een Welterweight Contender Tournament gehouden. Dit toernooi werd gewonnen door de Nederlander Murthel Groenhart. Een ander prominent gevecht dat op deze avond op het programma stond was een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Ismael Londt en Hesdy Gerges. Londt won deze wedstrijd.

Glory 41 - Brabanthallen in Den Bosch

Glory 41 werd gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Dit evenementencomplex wordt beheerd door het bedrijf Libéma. De Brabanthallen werden begin jaren dertig geopend. Dit complex wordt gebruikt voor allerlei grote evenementen zoals beurzen, concerten, sportevenementen, enzovoort. In 1996 vond bijvoorbeeld in de Brabanthallen de start van de Tour de France plaats.

Rico Verhoeven won bij dit evenement het hoofdgevecht tegen Ismael Lazaar, via een unanieme jurybeslissing. (De wedstrijd van Verhoeven op dit gala was geen officieel titelgevecht). Robin van Roosmalen won in Den Bosch zijn titelgevecht in het 'featherweight' en pakte zo dus de Glory wereldtitel in het vedergewicht. Hesdy Gerges won bij dit gala in de Brabanthallen van Tomas Hron. Ook waren er onder meer zeges voor Murthel Groenhart, Mourad Bouzidi, Tyjani Beztati en Zakaria Zouggary. Dit evenement werd live op televisie en via de livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal.

Glory 45 - Amsterdam

In september 2017 werd het evenement 'Glory 45 - Amsterdam' gehouden. Dit vond plaats in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Het hoofdgevecht van dit gala was een wereldtitelgevecht in het vedergewicht (featherweight), tussen de regerende wereldkampioen Robin van Roosmalen en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. De Nederlander Van Roosmalen won de wedstrijd en behield zo zijn wereldtitel. Bij dit evenement waren er ook spectaculaire overwinningen voor onder meer Michael Duut en Mladen Brestovac. De Kroaat Brestovac won via een knock-out (Left High Kick) in de eerste ronde van Hesdy Gerges. Dit evenement was weer bij Ziggo Sport Totaal live op tv en via de livestream te zien.

Glory 49 - Rotterdam Ahoy (Redemption)

Op 9 december 2017 werd het evenement 'Glory 49 - Redemption Rotterdam' gehouden. Dit was voor het eerst dat er een evenement van deze organisatie plaatsvond in Ahoy Rotterdam. Het hoofdgevecht van deze wedstrijd was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik. Rico Verhoeven won de wedstrijd en behield zijn titel. Het evenement was weer live op tv middels de livestream bij Ziggo Sport Totaal te zien.

Glory 51 - Badr is Back: Bad Blood

Het evenement Glory 51 is het tweede gala dat Glory Kickboxing in Ahoy Rotterdam organiseert. De datum van dit evenement is zaterdag 3 maart 2018. Het grote nieuws van dit evenement was, dat de legendarische Badr Hari er zijn officiële comeback maakte, in de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges. Badr Hari won deze wedstrijd oorsrponkelijk op punten. Later werd Hari echter gediskwalificeerd, aangezien hij bij dit gevecht op doping was betrapt. Ook dit evenement is live tv en online via een livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal.

Glory 59: Johan Cruijff Arena

In september 2018 werd het gala Glory 59 gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het hoofdgevecht op het programma van dat evenement was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen titelverdediger Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Braziliaan Guto Inocente. Verhoeven won deze wedstrijd ruim op punten. Dit was het eerste kickboksgala dat in Nederland door meer dan 1 miljoen mensen live op tv werd bekeken. Het werd live op tv uitgezonden door Veronica. Het was live online via een gratis livestream te bekijken bij Kijk.

Glory 62 in Ahoy Rotterdam op 8 december 2018: 8 man tournament

Op 8 december 2018 organiseerde deze kickboksorganisatie in Ahoy Rotterdam zijn grote eindejaarsgala. Het hoofdonderdeel van dit evenement is een '8 man heavyweight tournament'. Jamal Ben Saddik won dit toernooi op indrukwekkende wijze. Hoewel hij in de halve finale een zware armblessure op had gelopen, slaagde hij er toch in om in de finale op weergaloze wijze, met slechts één functionerende arm, Benjamin Adegbuyi verpletterend te verslaan. Ook dit was weer live op Veronica Tv en online via een gratis livestream van Kijk te zien. Achterof kon men het ook terugkijken via een gratis stream in het archief van Kijk.

Glory 65: Utrecht (Central Studios)

Op 17 mei 2019 werd het gala 'Glory 65 - Utrecht' gehouden in de Central Studios. Er stonden in Utrecht twee wereldtitelgevechten op het programma. In de titelstrijd in het lichtgewicht won Marat Grigorian op punten van Sitthichai. In het wereldtitelgevecht in het middengewicht won de Braziliaan Pereira via een knock-out van Jason Wilnis uit Utrecht. Ook dit is live op Veronica Tv te zien. Eveneens was het voor het Nederlandse publiek via een gratis livestream te bekijken.

Glory 74 - Gelredome: Collision 2

Het eindejaarsgala van het seizoen 2019 werd op 21 december gehouden in het Gelredome te Arnhem. Hierbij stonden op het programma twee wereldtitelgevechten. Pereira won zijn titelgevecht in het middengewicht tegen Bayrak. Rico Verhoeven behield zijn wereldtitel in het zwaargewicht, doordat Badr Hari in de derde ronde wegens een blessure moest opgeven. Dit was net als de voorgaande gevechten van Verhoeven en Hari een groot kijkcijfersucces in Nederland. Het werd live op Veronica Tv uitgezonden. Online was het via een gratis livestream bij Kijk te zien.

Glory 75 - Utrecht op 29 februari 2020

De hoofdwedstrijd van dit gala in de Central Studios was het wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen wereldkampioen Petpanomrung Kiatmuu9 (Thailand) en zijn uitdager Serhiy Adamchuk (Oekraïne). 'Petch' verdedigde met succes zijn wereldtitel. Hij won op punten (unanieme jurybeslissing). Er stond ook een wedstrijd in het middengewicht op het programma, tussen Yousri Belgaroui en Jakob Styben. Ook vindt er bij dit gala in Utrecht een wedstrijd in het lichtgewicht plaats tussen Tyjani Beztati en Michael Palandre. Belgaroui won zijn wedstrijd via een technische knock-out, doordat de ringarts de wedstrijd beëindigde. Dit was het laatste evenement dat live uit werd gezonden door Talpa (op tv bij Veronica en online via een gratis livestream van Kijk).

Ahoy Rotterdam: 76 en 77

Tijdens de coronacrisis organiseerde men twee evenementen zonder publiek in Ahoy: evenement 76 (in december 2020 met Badr Hari) en evenement 77 (in januari 2021 met Rico Verhoeven). Beide evenementen waren alleen online via een livestream (PPV) te volgen.

Glory 78 op 4 september 2021: Badr Hari-Arkadiusz Wrzosek

Op 4 september 2021 organiseerde men weer een groot evenement in Nederland: ]'Glory 78, Badr Hari-Arkadiusz Wrzosek'. Dit vond wederom plaats in Ahoy Rotterdam en was per livestream online te bekijken. In de hoofdwedstrijd verloor de legendarische Badr Hari verrassen van de Pool Arkadiusz Wrzosek.

Programma 'Glory: Collision 3' op 23 oktober 2021

De hoofdwedstrijd op 23 oktober 2021 gaat tussen Rico Verhoeven en Alistair Overeem. Ook staat op het programma de titanenstrijd tussen de befaamde zwaargewichten Jamal Ben Saddik en Benjamin Adegbuyi. Zodra het complete programma van dit evenement bekend is, wordt het hier geplaatst.

Tickets

Bij dit evenement van zaterdag 23 oktober zijn 2021 weer toeschouwers toegestaan. Tickets kunt u onder meer via de organisatie en via See Tickets bestellen

Historie: Glory live op tv en livestream

Eerste jaren: Glory live in Nederland (live tv en livestream)

In de beginjaren werd Glory Kickboxing in Nederland op tv uitgezonden door Spike. In 2016 verhuisden de uitzendrechten (live tv en livestream) naar Ziggo Sport Totaal. In dat jaar begon het grote succes van Glory bij het grote Nederlandse publiek, dankzij de hype rondom het eerste gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Die wedstrijd scoorde enorme kijkcijfers live op tv en via de livestream. Ook in de daaropvolgende periode scoorde men met gevechten van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar, Big Foot Silva, Jamal Ben Saddik en Mladen Brestovac hoge kijkcijfers op tv en de livestream. Ook een volgende gevecht van Badr Hari (tegen Hesdy Gerges) dat door Ziggo Sport Totaal op tv en op de livestream werd uitgezonden, scoorde grote kijkcijfers. Door de hoge kijkcijfers op televisie en livestream van de gevechten van Rico Verhoeven en Badr Hari kwam er interesse van andere grote mediaorganisaties voor de live-uitzendrechten van deze kickboksgala's.

Van 2018 tot aan de medio 2020: uitzendrechten bij Talpa (live tv en livestream)

In de zomer van 2018 verhuisden de uitzendrechten (live tv en livestream) naar Talpa. Zij gingen de grote gala's op tv uitzenden bij Veronica. De kleinere gala's werden live uitgezonden door SBS9. Op het internet werden de evenementen per livestream uitgezonden door Kijk. Dit was een gratis livestream. Voor kickbokfans was in Nederland was dat een mooie vooruitgang. De livestream bij Ziggo Sport Totaal was alleen door abonnees te bekijken, de stream van Kijk was daarentegen gratis voor iedereen in Nederland. Talpa boekte grote successen met de kijkcijfers van de gevechten van Rico Verhoeven tegen Guto Inocente en Badr Hari. Bij de overige evenementen van deze kickboksorganisaties waren de kijkcijfers (tv en livestream) echter tegenvallend. In 2020 brak de coronacrisis uit. Mede daardoor kon Glory niet aan zijn verplichtingen voldoen en konden ze lange tijd geen kickboksgala's organiseren. Intern kwam er in die tijd ook een crisis bij die organisatie. Uiteindelijk leidde dit allemaal ertoe dat het uitzendcontract (live tv en livestream) van Talpa met deze kickboksorganisatie medio 2020 werd beëindigd.

Glory live internationaal tot medio 2020

Internationaal werden de vechtsportgala's tot aan 2020 onder meer live op tv en per livestream uitgezonden door RMC Sport 4, ESPN, Fight Channel, Combate, Match, FOX Sports Latin America, Fite, RAN Fighting, DAZN Fight Sports, Start Times, DigiSports, FreeSports en Eleven Sports. Ook waren de evenementen vaak via een livestream te bekijken bij het befaamde UFC Tv.

Livestream Glory Kickboxing in 2021

Grote evenementen in 2021 niet op tv, wel live online via livestream

Medio 2020 heeft er een grote reorganisatie plaatsgevonden binnen Glory Kickboxing. De vraag was: waar zou deze kickboksorganisatie voortaan live op telvisie of per livestream bekeken kunnen worden, nu het uitzendcontract door Talpa beëindigd was? Uiteindelijk heeft de kickboksorganisatie besloten om de eindverantwoordelijkheid voor de productie van de live-uitzendingen van de vechtsportgala's zelf op zich te nemen. Daarbij werkt men wel samen met organisaties die veel ervaring met dergelijke producties hebben, zoals Spike. Voortaan is het de bedoeling dat de livestream-uitzendingen de corebusiness van Glory worden. Via PPV (Pay Per View) moet dit een groot onderdeel worden van het verdienmodel van deze kickboksorganisatie.

Livestream

De evenementen van Glory zijn via een livestream te bekijken op een computer of smartphone. De distributie van hun officiële livestream vindt onder meer plaats via de website Gloryfights. Daarnaast is het mogelijk om een Nederlandse livestream (via PPV) te verkrijgen bij Spike. De Franstalige livestream is te verkrijgen bij La Sueur. Er was bij diverse evenementen ook een Engelstalige livestream bij Fite TV beschikbaar, maar dat was bij het evenement in september 2021 niet meer het geval. Het is nog niet zeker of zij in oktober 2021 wel weer een stream beschikbaar stellen.

Glory Kickboxing livestream Endeavor Streaming

Met ingang van juni 2021 is Glory Kickboxing een verbintenis aangegaan met Endeavor Streaming voor het aanbieden van hun PPV-livestream. De samenwerking met Endeavor Streaming moet zorgen voor een technisch gezien betere livestream.

Het begin van het vernieuwde Glory in december 2020: livestream Badr vs Benny

Het kickboksgala 'Glory 73 - Badr vs Benny' was het eerste evenement van de vernieuwde organisatie dat per livestream bekeken kan worden. Dit kickboksgala vindt plaats op zaterdag 19 december 2020. Naast de hoofdwedstrijd tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi, staat er op het programma van dit livestream-evenement onder meer ook een wereldtitelgevecht in het weltergewicht. Ook kan men met de livestream naar een toernooi tussen vier subtoppers uit de zwaargewichtdivisie kijken.

Glory 79: livestream 23 oktober 2021 met Rico Verhoeven-Alistair Overeem

Glory 79 - Collision 3, op 23 oktober 2021

Op zaterdag 23 oktober 2021 kan men Glory 79 per livestream bekijken. Bij dat evenement gaat de hoofdwedstrijd tussen de zwaargewichten Rico Verhoeven en Alistair OVereem Het evenement 'Glory 79 - Collision 3' wordt op 23 oktober 2021 exclusief per livestream uitgezonden en is dus niet live op tv te zien. Zo'n livestream voor Glory 79 is onder meer te verkrijgen via de site van deze kickboksorganisatie. Ook diverse mediapartners, zoals Spike en Leue, bieden waarschijnlijk weer een livestream aan oor Glory 79. De PPV-livestream van Spike is een Nederlandstalige stream. De livestream van Gloryfights is Engelstalig. Daarnaast is er dus waarschijnlijk ook weer een officiële Franstalige livestream beschikbaar voor het gala Glory 79 op 23 oktober 2021.

Hoe laat begint het hoofdprogramma van Glory 79?

De livestream van het hoofdprogramma van Glory 79 begint om circa 20u00. Daarvoor is er echter ook al een mooi voorprogramma (de Superfight Series) live te zien via de stream. (Hoe laat begint dat voorprogramma? Dat begint waarschijnlijk om circa 18u00.) Hoe laat is Rico Verhoeven live te zien op 23 oktober 2021? Het gevecht van Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem is het afsluitende gevecht van dit evenement 'Glory 79 - Collision 3'. Hoe laat het exact begint is afhankelijk van het verloop van de rest van het programma. Het gevecht wordt verwacht rond 23u00, maar als het programma sneller of trager verloopt, kan dit in de praktijk veranderen.

Gratis livestream Superfight Series - GelreDome op 23 oktober 2021

Er wordt waarschijnlijk weer een gratis livestream van de Superfight Series van het gala op 23 oktober 2021 (Glory 79) aangeboden. Dit is een officiële livestream van Glory Kickboxing. Daarop zijn diverse wedstrijden te zien die op zaterdag 23 oktober plaatsvinden in het GelreDome te Arnhem. Deze gratis livestream is op de avond van 23 oktober 2021 onder meer te vinden op de site van Glory Fights. De gratis stream is ook live te bekijken via het YouTube-channel en het Facebook-account van de kickboksorganisatie. Hoe laat begint deze livestream? Deze gratis livestream van de Superfight Series begint waarschijnlijk weer om 18u00. De wedstrijden op deze gratis livestream zijn doorgaans echt wel interessante gevechtn. Het gevecht van Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem is (net als de rest van het hoofdprogramma van Glory 79) begrijpelijkerwijs niet te bekijken op die gratis livestream.

Kalender: topgevechten 2021 en 2022 via livestream van Glory

Andere grote gevechten die in 2021, 2022 en 2023 via de livestream van Glory bekeken kunnen worden zijn onder meer Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik, Badr Hari-Jamal Ben Saddik en het derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.

Vechtsport live op tv en livestream in 2021

Waar zijn in Nederland en België anno 2021 de grote vechtsportevenementen live op tv of via een livestream te bekijken? De UFC is in Nederland live op televisie te zien bij SBS9. Ook zijn de evenementen van die organisatie online te bekijken via een gratis livestream bij Kijk. In België is het live op tv en middels de livestream bij Eleven Sports te zien. Ook Cage Warriors is live op televisie en middels een livestream bij hen te bekijken. Enfusion zendt haar vechtsportgala's (net als Glory) anno 2021 via een eigen livestream uit. Bellator wordt live op tv uitgezonden door Spike en is via een tv-app (zoals Ziggo Go of iTV) per livestream te bekijken. WFL verzorgt vaak een eigen livestream. Soms zijn hun evenementen echter ook live op tv bij Spike te zien (en dan dus ook per livestream op een tv-app). Sommige grote bokswedstrijden zijn in Nederland live bij RTL7 te zien en per livestream bij NLziet. Grote boksevenementen van Matchroom Boxing zijn in België doorgaans live te bekijken op televisie en via de livestream van Voo.

Lees verder

© 2017 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
IFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamEr wordt op zaterdag 23 oktober 2021 een groot kickboksgala georganiseerd door Enfusion Live in Wuppertal (Duitsland). O…
MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamMMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamBellator is één van de populairste mondiale organisaties in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van Bellato…
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…

UFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamUFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamJairzinho Rozenstruik is een wereldbefaamde MMA-vechter uit Suriname. Zij bijnaam is 'Bigi Boy'. Rozenstruik vecht bij '…
UFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëUFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëDe UFC is de grootste mondiale organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van de UFC worden door di…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/article/~a6999676
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2016_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2015_in_Glory
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 09-09-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.