Glory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestream

Glory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestream Badr Hari behoort tot de grootste namen uit de wereld van het kickboksen. Deze Marokkaanse kickbokser staat onder contract bij Glory Kickboxing, de toonaangevende mondiale profkickboksorganisatie. De wedstrijden van Badr Hari bij Glory Kickboxing zijn live op het internet te bekijken via een livestream.

Voorgeschiedenis: K-1

In 1993 werd de organisatie K-1 opgericht in Japan. Zoals de F-1 (oftewel de Formule 1) de koningsklasse in de mondiale autosport is, zo moest de K-1 de koningsklasse worden van de mondiale vechtsport. De K in de afkorting K-1 staat voor drie vechtsporten die met de letter k beginnen: kickboksen, karate en kungfu. Bij de K-1 werden oorspronkelijk de regels van deze drie vechtsporten gemengd, maar op den duur had bij deze mengvorm het kickboksen duidelijk de overhand.

Glorietijd K-1

In de jaren negentig werd K-1 met name in Japan een buitengewoon groot succes. Vele tienduizenden toeschouwers kwamen naar de vechtsportgala's van K-1 en miljoenen mensen bekeken ze op tv. Een jaarlijks hoogtepunt was de K-1 World Grand Prix, wat beschouwd werd als het officieuze WK kickboksen voor profs.

Nederlandse successen

Nederlandse kickboksers waren buitengewoon succesvol bij de K-1. Ernesto Hoost en Sem Schilt zijn de recordhouders met vier eindzeges op de K-1 World Grand Prix. Remy Bonjasky en Peter Aerts wonnen dat toernooi drie keer. Alistair Overeem was in 2010 de laatste Nederlander die de K-1 World Grand Prix won. Ook de Nederlandse Marokkaan Badr Hari en de Nederlandse Surinamer Ismael Londt boekten grote successen bij de organisatie K-1, maar zij slaagden er nooit in om de finale van de World Grand Prix te winnen.

Crisis in K-1

Jarenlang had K-1 een grote glorietijd meegemaakt, in eerste instantie vooral in Japan, maar later ook in de rest van de wereld. Het was de onbetwiste leidende organisatie geworden binnen de profwereld van het kickboksen. Vanaf 2010 kwam er echter een einde aan die glorietijd; er kwamen toen steeds meer verhalen over financiële en organisatorische problemen bij K-1.

Nieuwe eigenaren

In 2011 waren er diverse kandidaten om het merk K-1 te kopen. Uiteindelijk werd het gekocht door een groep waartoe Gunil Kim en EMCOM Entertainment behoorden. Zij hebben de merknaam K-1 vervolgens nieuw leven ingeblazen, maar het is hun nog niet gelukt om K-1 werkelijk in z'n oude glorie te herstellen. Het is niet meer de mondiale leidende organisatie bij het profboksen.

Glory kickboxing

Toen het merk K-1 in 2011 op de markt kwam waren er dus meerdere kapers op de kust. Daartoe behoorde ook een groep investeerders onder leiding van de Fransman Pierre Andurand. Zij slaagden er toen niet in om K-1 te kopen. Daarom besloten zij om een eigen nieuwe organisatie op te zetten, die op den duur de nieuwe leidende bond binnen het profkickboksen moest worden. Hiervoor kochten zij diverse andere kickboksorganisaties, waaronder It's Showtime, Golden Glory en United Glory. De gezamenlijke werknaam van de nieuwe organisatie werd Glory.

Gala's van Glory

In mei 2012 organiseerde Glory in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn eerste grote kickboksgala. Bij dat evenement won de Nederlander Semmy Schilt als eerste de wereldtitel bij die organisatie in het zwaargewicht. In de daaropvolgende jaren volgden er nog tientallen andere grote gala's van deze organisatie, met name in Amerika en Europa. Ook waren er vier grote gala's in Japan en één in Dubai.

Op 25 juni 2016 was er voor het eerst ook een groot gala van Glory in Nederland: 'Glory 31' vond plaats in de Amsterdam RAI. Het beroemdste gala van de organisatie was natuurlijk 'Collision', dat op 10 december 2016 in Oberhausen werd gehouden. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback in een wedstrijd tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. De wedstrijd was live op tv en per livestream te zien bij Ziggo Sport. Hoewel dit een zender is die een groot deel van Nederland niet eens in zijn tv-pakket heeft, keken er in totaal toch circa een miljoen mensen naar deze wedstrijd.

Landen met veel gala's van Glory: Amerika, Nederland en Frankrijk

Het land waar de meeste gala's van deze kickboksorganisatie plaatsvinden is de Verenigde Staten. Op de tweede plek staat Nederland. Daar werd bijvoorbeeld in december 2019 het grote gala 'Collission 2 - Gelredome' gehouden (met de rematch 'Rico vs Badr'). Op de derde plaats van landen met de meeste evenementen van deze organisatie staat Frankrijk.

Badr Hari

Op 8 decemer 1984 werd Badr Hari geboren in Amsterdam. Sinds 2000 is Badr Hari profkickbokser. In het begin van zijn profcarrière kwam Badr Hari uit voor Nederland. Na een paar jaar besloot Hari echter om voortaan uit te komen voor Marokko. Zijn ouders zijn in Marokko geboren, in de stad Kenitra.

Badr Hari bij K-1 en It's Showtime

Badr Hari boekte als kickbokser in de loop der jaren grote successen bij organisaties zoals It's Showtime en K-1. Bij It's Showtime won Badr bijvoorbeeld in 2009 de World Heavyweight Title, door de legendarische Sem Schilt te verslaan. Bij K-1 won hij de wereldtitel Heavyweight (-100 kilogram). De meest prestigieuze mondiale kickboksprijs uit die periode, de K-1 World Grand Prix, heeft Hari nooit gewonnen. Wel stond Badr Hari diverse malen in de finale van dat toernooi. De grote glorietijd van Badr Hari in het kickboksen duurde tot ongeveer 2010. Toen wilde hij overstappen van het kickboksen naar het reguliere boksen. Die overstap kwam echter nooit echt van de grond. Vervolgens vond er in zijn leven een lange reeks van justitiële problemen, privéproblemen en gezondheidsproblemen plaats. Juist in die periode kwam er ook een einde aan de glorietijd van K-1 en It's Showtime, de organisaties waar hij zulke grote successen bij had geboekt.

Badr Hari bij Glory Kickboxing

In 2016 tekende Badr Hari zijn eerste contract bij Glory Kickboxing, wat toen inmiddels de leidende organisatie was geworden in het internationale kickboksen. Zijn eerste gevecht bij Glory was de grootste sporthype van die periode: 'Glory Collission: Badr vs Rico in Oberhausen'. Dat gevecht vond in december 2016 plaats. Badr Hari moest helaas opgeven wegens een blessure.

Omdat Hari vervolgens een gevangenisstraf moest uitzitten, vond zijn volgende gevecht bij deze kickboksorganisatie pas plaats in 2018. De tegenstander was Hesdy Gerges. Deze wedstrijd won Hari in eerste instantie op punten, maar later werd die zege hem afgenomen omdat hij op doping was betrapt. Vervolgens werd Badr Hari voor een periode geschorst. Pas in december 2019 mocht hij weer vechten. Zijn derde wedstrijd bij Glory was zijn tweede gevecht tegen Rico Verhoeven. Eindelijk, na heel veel jaren vol ellende toonde Hari in de beginfase van dat gevecht dat hij nog altijd tot de allerbeste kickboksers aller tijden behoort. Helaas raakte Badr Hari wederom gebleseerd, zodat hij die wedstrijd moest opgeven.

Glory: herstart december 2020

Net als veel bedrijven had ook Glory Kickboxing in 2020 veel problemen door de coronavirus Hun geplande evenementen konden maandenlang niet doorgaan. Als gevolg daarvan ontstond er een conflict tussen Glory en Talpa over de live-uitzendrechten (tv en livestream). Hierop werd uiteindelijk door Talpa het contract verbroken. Sindsdien zijn de gevechten van Glory niet meer live bij Talpa te zien. Glory heeft de productie van de livestream van de evenementen met ingang van december 2020 deels in hand genomen. Bij de productie en distributie van de livestream werken ze wel samen met grote partners zoals Spike en Fite.

Eerste gala vernieuwd Glory: Badr vs Benny (19 december 2020)

Op 19 december 2020 vindt het eerste evenement van het vernieuwde Glory plaats: 'Glory 76 - Badr vs Benny'. De hoofdwedstrijd op het evenement gaat tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi. Dit evenement is alleen per livestream te bekijken. Het wordt niet live op tv uitgezonden. De livestream wordt gezamenlijke geproduceerd door Glory, Spike en Fite. Dit is een onderdeel van de nieuwe tactiek van deze kickboksorganisatie, om zich qua verdienmodel voor op uitzendingen per livestream te richten. Om zo'n livestream rendabel te maken, richten ze zich op gala's rondom grote sterren. In januari 2021 vindt bijvoorbeeld ook een gala rondom Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik plaats, dat eveneens alleen via een livestream bekeken kan worden.

Livestream Badr Hari: gevechten bij Glory

Er zijn grote plannen voor gala's met Badr Hari in de jaren 2021 en 2022, die per livestream worden uitgezonden. Na het gevecht tegen Adegbuyi staan er minstens gevechten tegen twee grote tegestanders gepland, die voor hoge kijkcijfers op de livestream moeten zorgen: Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven.

Kalender: geplande gevechten Badr Hari


Livestream Glory Kickboxing

De evenementen van Glory zijn via een livestream op het internet te bekijken. Met zo'n livestream is elk gala van hen dus op een computer of smartphone te volgen. Qua tactiek heeft men met ingang van december 2020 ervoor gekozen om vooral op de PPV-livestream te focussen. Voorheen was er vaak een gratis livestream van een gala beschikbaar bij Kijk. Dat was in de tijd dat Talpa (het moederbedrijf van Kijk) in Nederland nog over de de uitzendrechten (live tv en livestream) beschikte. Zo'n gratis livestream was geo-restricted: de livestream was op hun site alleen in Nederland te bekijken. Die gratis livestream werd gefinancieerd door Talpa met reclame-inkomsten. In veel andere landen moest men toen al betalen om een officiële livestream van een gevecht van Badr Hari bij Glory te kunnen bekijken. Zo bood ben in veel landen een PPV-livestream via UFC Tv aan van de gevechten tegen Rico Verhoeven. Ook was er een betaald abonnement nodig om deze gevechten in veel landen via de Inplayer per livestream te kunnen bekijken.

Wat dat betreft hadden de Nederlandse fans toen qua livestream dus nog veel geluk. Met ingang van december 2020 is het verdienmodel van Glory voor Nederland veranderd en is de livestream niet meer gratis. Men dient de livestream te kopen (PPV: Pay Per View). Het is de bedoeling dat de officiële livestream ook in 2021 en 2022 op deze manier wordt verspreid bij evenementen van deze kickboksorganisatie. Het is echter mogelijk dat daar alsnog verandering in komt, indien een grote partij (zoals vroeger Talpa) er toch weer een markt in ziet om de livestream gratis aan te bieden en die via reclame te financieren.

Aanbieders livestream

De officiële livestream voor de Benelux wordt bij deze gala's aangeboden bij Spike. Dit is in principe een Nederlandstalige livestream. Er wordt ook een internationale livestream aangeboden door Fite Tv. Dat is in principe een Engelstalige livestream. Ook wordt er een livestream aangeboden door Leue. Dat is een Franstalige livestream. Badr Hari is immers ook zeer populair in de Franstalige wereld. Van Frankrijk tot en met Marokko zullen velen via die Franstalige livestream zijn gevechten willen bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamEr wordt een kickbokswedstrijd georganiseerd tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze Marokkaa…
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Glory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestreamGlory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestreamRico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisati…

UFC 256 op 12 december 2020, live op tv en livestreamUFC 256 op 12 december 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 12 december 2020 wordt in de Verenigde Staten het evenement UFC 256 georganiseerd. Op het programma staat on…
MMA: Waar alle vechtsporten samenkomenMMA: Waar alle vechtsporten samenkomenHet MMA is een geliefde en een omstreden sport in de wereld. Het is eigenlijk een mix van vechtsporten waar alles wordt…
Bronnen en referenties
 • http://mmadna.nl/glory-strijkt-vleugels-neer-in-birmingham-op-2-juni/
 • http://www.telegraph.co.uk/mma/2017/07/08/glory-kickboxing-invades-mainland-china-giant-sports-figure/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Yao_Ming
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_in_Glory
 • http://www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5
 • www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5/how-to-watch
 • http://vechtsport-online.nl/nieuws/glory-china-zal-een-zelfstandig-bedrijf-zijn/
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1222
 • http://www.demorgen.be/tvmedia/eleven-sports-network-wil-ultieme-sportbestemming-worden-bd3471af/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.round1network.com/news/74472/glory-39-brussel.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Aerts
 • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1

Reageer op het artikel "Glory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 13
Schrijf mee!