Glory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestream

Glory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestream Badr Hari behoort tot de grootste namen uit de wereld van het kickboksen. Deze Marokkaanse kickbokser staat onder contract bij Glory Kickboxing, de toonaangevende mondiale profkickboksorganisatie. Voorheen maakte Badr Hari faam bij onder meer K-1 en I't Showtime. De wedstrijden van Badr Hari bij Glory zijn live op het internet te bekijken via een livestream.

Voorgeschiedenis: K-1

In 1993 werd de organisatie K-1 opgericht in Japan. Zoals de F-1 (oftewel de Formule 1) de koningsklasse in de mondiale autosport is, zo moest de K-1 de koningsklasse worden van de mondiale vechtsport. De K in de afkorting K-1 staat voor drie vechtsporten die met de letter k beginnen: kickboksen, karate en kungfu. Bij de K-1 werden oorspronkelijk de regels van deze drie vechtsporten gemengd, maar op den duur had bij deze mengvorm het kickboksen duidelijk de overhand.

Glorietijd K-1

In de jaren negentig werd K-1 met name in Japan een buitengewoon groot succes. Vele tienduizenden toeschouwers kwamen naar de vechtsportgala's van K-1 en miljoenen mensen bekeken ze op tv. Een jaarlijks hoogtepunt was de K-1 World Grand Prix, wat beschouwd werd als het officieuze WK kickboksen voor profs.

Nederlandse successen

Nederlandse kickboksers waren buitengewoon succesvol bij de K-1. Ernesto Hoost en Sem Schilt zijn de recordhouders met vier eindzeges op de K-1 World Grand Prix. Remy Bonjasky en Peter Aerts wonnen dat toernooi drie keer. Alistair Overeem was in 2010 de laatste Nederlander die de K-1 World Grand Prix won. Ook Badr Hari en de Nederlandse Surinamer Ismael Londt boekten grote successen bij de organisatie K-1, maar zij slaagden er nooit in om de finale van de World Grand Prix te winnen.

Crisis in K-1

Jarenlang had K-1 een grote glorietijd meegemaakt, in eerste instantie vooral in Japan, maar later ook in de rest van de wereld. Het was de onbetwiste leidende organisatie geworden binnen de profwereld van het kickboksen. Vanaf 2010 kwam er echter een einde aan die glorietijd; er kwamen toen steeds meer verhalen over financiële en organisatorische problemen bij K-1.

Nieuwe eigenaren

In 2011 waren er diverse kandidaten om het merk K-1 te kopen. Uiteindelijk werd het gekocht door een groep waartoe Gunil Kim en EMCOM Entertainment behoorden. Zij hebben de merknaam K-1 vervolgens nieuw leven ingeblazen, maar het is hun nog niet gelukt om K-1 werkelijk in z'n oude glorie te herstellen. Het is niet meer de mondiale leidende organisatie bij het profboksen.

Glory kickboxing

Toen het merk K-1 in 2011 op de markt kwam waren er dus meerdere kapers op de kust. Daartoe behoorde ook een groep investeerders onder leiding van de Fransman Pierre Andurand. Zij slaagden er niet in om K-1 te kopen. Daarom besloten zij om een eigen nieuwe organisatie op te zetten, die op den duur de nieuwe leidende bond binnen het profkickboksen moest worden. Hiervoor kochten zij diverse andere kickboksorganisaties, waaronder It's Showtime, Golden Glory en United Glory. De gezamenlijke werknaam van de nieuwe organisatie werd Glory.

Gala's van Glory

In mei 2012 organiseerde Glory in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn eerste grote kickboksgala. Bij dat evenement won de Nederlander Semmy Schilt als eerste de wereldtitel bij die organisatie in het zwaargewicht. In de daaropvolgende jaren volgden er nog tientallen andere grote gala's van deze organisatie, met name in Amerika en Europa. Ook waren er vier grote gala's in Japan en één in Dubai.

Op 25 juni 2016 was er voor het eerst ook een groot gala van Glory in Nederland: 'Glory 31' vond plaats in de Amsterdam RAI. Het beroemdste gala van de organisatie was natuurlijk 'Collision', dat op 10 december 2016 in Oberhausen werd gehouden. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback in een wedstrijd tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. De wedstrijd was live op tv en per livestream te zien bij Ziggo Sport. Hoewel dit een zender is die een groot deel van Nederland niet eens in zijn tv-pakket heeft, keken er in totaal toch circa een miljoen mensen naar deze wedstrijd.

Landen met veel gala's van Glory: Amerika, Nederland en Frankrijk

Het land waar de meeste gala's van deze kickboksorganisatie plaatsvonden is de Verenigde Staten. Op de tweede plek staat Nederland. Daar werd bijvoorbeeld in december 2019 het grote gala 'Collision 2 - Gelredome' gehouden (met de rematch 'Rico vs Badr'). Op de derde plaats van landen met de meeste evenementen van deze organisatie staat Frankrijk.

Badr Hari

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren in Amsterdam. Sinds 2000 is Badr Hari profkickbokser. In het begin van zijn profcarrière kwam Badr Hari uit voor Nederland. Na een paar jaar besloot Hari echter om voortaan uit te komen voor Marokko. Zijn ouders zijn in Marokko geboren, in de stad Kenitra.

Badr Hari bij K-1 en It's Showtime

Badr Hari boekte als kickbokser in de loop der jaren grote successen bij organisaties zoals It's Showtime en K-1. Bij It's Showtime won Badr bijvoorbeeld in 2009 de World Heavyweight Title, door de legendarische Sem Schilt te verslaan. Bij K-1 won hij de wereldtitel Heavyweight (-100 kilogram). De meest prestigieuze mondiale kickboksprijs uit die periode, de K-1 World Grand Prix, heeft Hari nooit gewonnen. Wel stond Badr Hari diverse malen in de finale van dat toernooi. De grote glorietijd van Badr Hari in het kickboksen duurde tot ongeveer 2010. Toen wilde hij overstappen van het kickboksen naar het reguliere boksen. Die overstap kwam echter nooit echt van de grond. Vervolgens vond er in zijn leven een lange reeks van justitiële problemen, privéproblemen en gezondheidsproblemen plaats. Juist in die periode kwam er ook een einde aan de gouden jaren van de organisaties K-1 en It's Showtime, waar hij zulke grote successen bij had geboekt.

Badr Hari bij Glory Kickboxing

In 2016 tekende Badr Hari zijn eerste contract bij Glory Kickboxing, wat toen inmiddels de leidende organisatie was geworden in het internationale kickboksen. Het eerste gevecht van Hari bij Glory was de grootste sporthype van die periode: 'Glory Collision: Badr vs Rico in Oberhausen'. Dat gevecht vond in december 2016 plaats. Badr Hari moest helaas opgeven wegens een blessure. Circa een miljoen mensen keken live op tv of per livestream (bij Ziggo Sport) naar dit wedstrijd. Nooit eerder behaalde een kickbokswedstrijd in Nederland zulke hoge kijkcijfers op tv en livestream.

Omdat Hari vervolgens een gevangenisstraf moest uitzitten, vond zijn volgende gevecht bij deze kickboksorganisatie pas plaats in 2018. De tegenstander van Badr was Hesdy Gerges. Deze wedstrijd won Hari in eerste instantie op punten, maar later werd die zege hem afgenomen omdat hij op doping was betrapt. Vervolgens werd Badr Hari voor een periode geschorst. Pas in december 2019 mocht Badr Hari weer vechten. Zijn derde wedstrijd bij Glory was zijn tweede gevecht tegen Rico Verhoeven. Eindelijk, na heel veel jaren vol ellende, toonde Hari in de beginfase van dat gevecht dat hij nog altijd tot de allerbeste kickboksers ter wereld behoorde. Helaas raakte Badr Hari wederom geblesseerd, zodat hij die wedstrijd moest opgeven. De daaropvolgende partijen tegen Benjamin Adegbuyi en Arkadiusz Wrzosek begonnen ook hoopgevend voor de fans van de Marokkaanse Bad Boy, maar eindigden ontgoochelend.

Glory: herstart (met alleen uitzendingen via livestream)

Net als veel bedrijven had ook Glory Kickboxing in 2020 veel problemen door de coronacrisis. Hun geplande evenementen konden maandenlang niet doorgaan. Als gevolg daarvan ontstond er een conflict tussen Glory en Talpa over de live-uitzendrechten (tv en livestream). Hierop werd uiteindelijk door Talpa het contract verbroken. Sindsdien zijn de gevechten van Glory niet meer live bij Talpa te zien. Glory heeft de productie van de livestream van de evenementen met ingang van december 2020 deels zelf in hand genomen. Bij de productie en distributie van de livestream werken ze wel samen met grote partners, in eerste instantie waren dat Spike en Fite, later werd dat onder meer Videoland.

Eerste gala van het vernieuwde Glory: Badr vs Benny

Op 19 december 2020 vond het eerste evenement van deze vernieuwde kickboksorganisatie plaats: 'Glory 76 - Badr vs Benny'. De hoofdwedstrijd op het evenement ging tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi. Bij veel kickboksfans leefden voorafgaand daaraan de vraag: op welke zender zou dit live op tv worden uitgezonden? Het antwoord was: dit evenement is alleen per livestream te bekijken. Het wordt niet live op tv uitgezonden. De livestream wordt gezamenlijk geproduceerd door Glory, Spike en Fite.

Dit is een onderdeel van de nieuwe tactiek van deze kickboksorganisatie, om zich qua verdienmodel voor op uitzendingen per livestream te richten. Om zo'n livestream rendabel te maken, richten ze zich op gala's rondom grote sterren. De grootste sterren van deze organisatie zijn vanzelfsprekend Badr Hari en Rico Verhoeven. In januari 2021 vond bijvoorbeeld ook een gala rondom Rico Verhoeven plaats, dat eveneens alleen via een livestream bekeken kan worden. Later vindt er een groot gala rondom Rico Verhoeven-Alistair Overeem plaats, dat weer per livestream wordt uitgezonden.

Rivalen: Rico Verhoeven, Uku Jürjendal en Alistair Overeem

Wie zijn de grote rivalen van Badr Hari binnen Glory Kickboxing? Zijn eeuwige rivaal is natuurlijk Rico Verhoeven. Van oudsher is Alistair Overeem eveneens een grote rivaal van hem. De Marokkaanse 'Bad Boy' vocht twee keer tegen Alistair Overeem. De eerste keer won de 'Bad Boy' van Alistair Overeem. De tweede keer won Alistair Overeem. Het staat dus 1-1 tegen Overeem. Een derde en laatste gevecht tegen Alistair Overeem zal dus de beslissing in deze grote tweestrijd brengen. Tot de overige vechters waarmee hij nog weleens de ring zou willen delen behoren Jamal Ben Saddik, Uku Jürjendal, Benjamin Adegbuyi en Patrice Quarteron.

Badr Hari vs Uku Jurjendal

Op 4 februari 1989 werd Uku Jürjendal geboren. De geboorteplaats van Jürjendal is Tallinn, de hoofdstad van Estland. Uku Jürjendal heeft een lengte van 193 centimeter. Het wedstrijdgewicht van Jürjendal is circa 114 kilogram. Uku Jürjendal is een vechter die graag voor de knock-out gaat. Jürjendal maakte bij Glory onder meer indruk door zijn zege op Terpstra.

Livestream Glory Kickboxing met Badr Hari

Livestream Badr Hari

De evenementen van Glory zijn via een livestream op het internet te bekijken. Met zo'n livestream is zo'n gala van hen dus op een computer of smartphone te volgen. Ook alle vechtsportgala's waarop Badr Hari in actie komt zijn via zo'n livestream te bekijken. Deze gala's zijn niet meer op tv te zien, qua mediatactiek heeft men ervoor gekozen om zich op een betaalde livestream te focussen (via PPV of via een streamingdienst). Voorheen was er vaak een gratis livestream van zowel het hoofdprogramma als het voorprogramma een gala beschikbaar bij Kijk. Dat was in de tijd dat Talpa (het moederbedrijf van Kijk) in Nederland nog over de de uitzendrechten (live tv en livestream) beschikte. Zo'n gratis livestream was geo-restricted: de livestream was op hun site alleen in Nederland te bekijken. Die gratis livestream werd gefinancierd door Talpa met reclame-inkomsten. In veel andere landen moest men toen al betalen om een officiële livestream van een gevecht van Badr Hari bij deze kickboksorganisatie te kunnen bekijken. Zo bood men in veel landen een PPV-livestream via UFC Tv aan van de gevechten tegen Rico Verhoeven. Ook was er een betaald abonnement nodig om deze gevechten in veel landen via de Inplayer per livestream te kunnen bekijken.

Wat dat betreft hadden de Nederlandse fans toen qua livestream dus nog veel geluk. Met ingang van december 2020 is het verdienmodel van Glory voor Nederland veranderd en is de livestream niet meer gratis. Men dient de livestream te verkrijgen via een abonnement op een betaalde streamingdienst, of via PPV (Pay Per View). Het was de bedoeling dat de officiële livestream op deze manier ook in de toekomst werd verspreid bij evenementen van deze kickboksorganisatie. Dat gold bijvoorbeeld ook voor de rematch tegen Wrzosek. Daarna verhuisde de livestream van Glory (en dus de stream van de gevechten van Badr Hari) naar Videoland. Dit is niet een stream via PPV, maar wel weer een betaalde livestream voor abonnees. Het was echter mogelijk dat in de loop der tijd daar alsnog verandering in komt, indien een grote partij (zoals vroeger Talpa) er toch weer een markt in ziet om de livestream gratis aan te bieden en die via reclame te financieren. Daarentegen zijn er ook plannen om een tweesporenbeleid te gaan voeren: de kleinere evenementen zouden dan in Nederland live op tv (en via een gratis stream via een tv-app) te zien zijn, maar bij de grotere evenementen zou men dan geen tv-uitzending hebben, doch alleen een betaalde livestream. De theorie hierachter is, dat een PPV-livestream eigenlijk vooral rendabel is bij grote namen zoals Badr Hari en Rico Verhoeven, maar dat kleinere evenementen, die moeilijker rendabel te maken zijn met een PPV-stream, wel interessant zijn om 'gratis' aan te bieden om zo het kickboksen laagdrempelig naar een groot publiek te kunnen brengen. Bij de grote evenementen in wordt overigens wel een gratis stream aangeboden van een deel van het voorprogramma, mede om de kickbokssport voor een groter publiek te promoten. Ook bij toekomstige evenementen zal er doorgaans zo'n gratis stream beschikbaar zijn van een deel van het programma.

Livestream Badr Hari bij Videoland

De wedstrijden van Badr Hari zijn via een livestream van Videoland te bekijken in Nederland. De streamingdienst Videoland is een onderdeel van het mediabedrijf RTL Nederland. De officiële Nederlandse livestream is alleen voor abonnees van Videoland te bekijken. Abonnees kunnen deze stream van Videoland in de hele EU bekijken.

Overige aanbieders livestream Badr Hari

De internationale livestream van de wedstrijden van Badr Hari wordt aangeboden op de site GloryFights. De standaard livestream bij hen is een Engelstalige stream. Er wordt bij diverse evenementen ook een livestream aangeboden door Leue. Dat is een Franstalige livestream. Badr Hari is immers ook zeer populair in de Franstalige wereld. Van Frankrijk tot en met Marokko zullen velen via die Franstalige livestream zijn gevechten willen bekijken. Zijn er ook nog overige aanbieders van een officiële livestream? Ja, een Duitse livestream van Badr Hari's gevechten is dikwijls te vinden bij Fighting.de. In de Balkan is een livestream van Badr Hari te vinden bij Arena Sport. Ook diverse andere streamingdiensten bieden in één of enkele landen een officiële livestream van Badr Hari aan. Bij voorgaande evenementen van deze kickboksorganisatie bood ook Fite Tv een internationale, Engelstalige livestream aan, maar dit is niet meer het geval. Er was bij voorgaande evenementen ook een Roemeense aanbieder van een livestream. Die biedt ditmaal echter niet een livestream aan. (Het is waarschijnlijk wel de bedoeling dat zij bij volgende evenementen, die interessant zijn voor de Roemeense markt, weer een stream aanbieden.) Voor de internationale livestream moet men ditmaal in principe dus bij GloryFights zijn. (Op die site is overigens ook het terugkijken van gevechten via een site mogelijk.) Mediapartners die samenwerken bij de promotie van voor het gala Glory met Badr Hari-Arkadiusz Wrzosek oen de PPV-livestream zijn onder meer Fighting.de, Full Reptile en Sherdog.

Gratis livestream van de Superfight Series

Er wordt een gratis livestream van de Glory Superfight Series verzorgd. Dit is natuurlijk prachtig nieuws voor veel kickboksliefhebbers: gratis kunnen zij met die stream dus genieten van een reeks toppartijen die tijdens zo'n gala plaatsvinden. Het is een officiële livestream. Deze gratis stream is live te zien vanaf circa 18u00. De officiële internationale stream is te vinden op de site van GloryFights. Ook is de gratis stream te bekijken via het YouTube-channel van deze kickboksorganisatie. Eveneens plaatsen ze een link naar de gratis stream op hun Facebook-account. Op de gratis stream zijn live de 'Super Fights' te zien, oftewel het eerste deel van het programma. Hieronder zitten een aantal prachtige toppartijen, waaronder twee wereldtitelgevechten. Het gevecht van Badr Hari tegen Arkadiusz Wrzosek is helaas vanzelfsprekend niet op deze gratis livestream te bekijken, aangezien dat juist de grote publiekstrekker van de PPV-stream is.

Glory livestream verzorgd door Endeavor Streaming bij Badr Hari

Glory Kickboxing is een verbintenis aangegaan met Endeavor Streaming voor de verspreiding van de livestream bij de PPV-evenementen. Ook bij het evenement met het topgevecht Badr Hari-Arkadiusz Wrzosek en bij de nieuwe titanenstrijd tegen Rico Verhoeven verzorgen zij de technische kant van de stream. Er is de hoop dat dankzij deze technische partner de technische kwaliteit van de livestream beter gewaarborgd is, dan voorheen het geval was.

Livestream toekomstige gevechten Badr Hari?

Welke overige wedstrijden van Badr Hari staan op het programma? Er zijn grote plannen voor gala's met Badr Hari, die dan weer per livestream worden uitgezonden. Na de rematch van Badr Hari tegen Arkadiusz Wrzosek staan er in theorie gevechten tegen drie grote tegenstanders gepland, die voor hoge kijkcijfers op de livestream moeten zorgen: Jamal Ben Saddik , Alistair Overeem en Rico Verhoeven. Ook wordt er gedacht over een rematch van Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi. Met name een rematch tegen Overeem zou interessant zijn voor een internationaal publiek qua PPV-livestream. Om diverse redenen is het nog niet zeker bij veel van deze geplande gevechten van Badr Hari of ze daadwerkelijk zullen plaatsvinden. Wie interesse heeft in het terugkijken van oude gevechten van het Marokkaanse fenomeen, kan dat onder meer doen via het YouTube-Channel van de kickboksorganisatie, waarop vaak een gratis stream van de topgevechten verschijnt (maar wel pas duidelijk enige tijd na het echte evenement, omdat anders de PPV-stream weer wat minder interessant zou worden).

Kalender livestream: grote gevechten Badr Hari


Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamEr wordt een kickbokswedstrijd georganiseerd tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze Marokkaa…
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…

UFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëUFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëDe UFC is de grootste mondiale organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van de UFC worden door di…
MMA: Waar alle vechtsporten samenkomenMMA: Waar alle vechtsporten samenkomenHet MMA is een geliefde en een omstreden sport in de wereld. Het is eigenlijk een mix van vechtsporten waar alles wordt…
Bronnen en referenties
 • http://mmadna.nl/glory-strijkt-vleugels-neer-in-birmingham-op-2-juni/
 • http://www.telegraph.co.uk/mma/2017/07/08/glory-kickboxing-invades-mainland-china-giant-sports-figure/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Yao_Ming
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_in_Glory
 • http://www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5
 • www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5/how-to-watch
 • http://vechtsport-online.nl/nieuws/glory-china-zal-een-zelfstandig-bedrijf-zijn/
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1222
 • http://www.demorgen.be/tvmedia/eleven-sports-network-wil-ultieme-sportbestemming-worden-bd3471af/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.round1network.com/news/74472/glory-39-brussel.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Aerts
 • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 04-10-2023
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 13
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.