Glory: Rico Verhoeven-Badr Hari via een livestream

Glory: Rico Verhoeven-Badr Hari via een livestream De kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari gaan weer tegenover elkaar staan in de ring voor een titanengevecht. Dit is derde keer dat deze twee grootheden uit de vechtsportwereld het tegen elkaar opnemen. De eerste wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Badr Hari vond plaats op 10 december 2016 in Oberhausen. Het tweede gevecht vond op 21 december 2019 plaats in het Gelredome (Arnhem). Beide keren moest Hari wegens een blessure opgeven en ging de zege naar Verhoeven. Het derde gevecht van 'Rico vs Badr' is online via een livestream te bekijken.

Ricardo 'Rico' Verhoeven

Op 10 april 1989 werd Ricardo 'Rico' Verhoeven geboren in Bergen op Zoom (Noord-Brabant). In het najaar van 2004 debuteerde hij als professionele kickbokser op een vechtsportgala in Beverwijk. In de loop van de daaropvolgende jaren was Rico Verhoeven als profkickbokser actief voor diverse bonden, waaronder K-1, It's Showtime, Superkombat en Glory. Zijn grootste glorie haalde Rico Verhoeven zonder twijfel bij Glory. Bij die bond werd Rico Verhoeven op 10 november 2013 wereldkampioen kickboksen zwaargewicht in de categorie zwaargewicht.

De lengte van Rico Verhoeven is 196 centimeter. Zijn gewicht is circa 114 kilo. In de loop der jaren vocht Verhoeven 66 professionele kickbokwedstrijden, daarvan won hij er 55. Tien maal leed hij een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Rico Verhoeven in een 'draw' (gelijkspel); dat was zijn debuutwedstrijd in het najaar van 2004.

Badr Hari

Badr Hari werd op 8 december 1984 in Amsterdam geboren. Zijn beide ouders zijn afkomstig uit de stad Kenita, in het noordwesten van Marokko. Hari heeft een dubbele nationaliteit (Nederlands en Marokkaans). Hari werd reeds op jonge leeftijd beschouwd als een enorm kickbokstalent. Sinds het jaar 2000 is hij actief in de professionele kickbokswereld. Tot en met juni 2005 kwam hij als kickbokser uit voor Nederland. Daarna heeft hij ervoor gekozen om uit te komen voor Marokko.

Statistieken

In totaal vocht hij in de loop der jaren 123 officiële profwedstrijden. Daarvan won hij er 107, waarvan 92 via knock-out. Badr Hari verloor 14 profwedstrijden. Eén keer eindigde een match van Badr Hari in een 'draw' (remise). Hari was een grote ster tijdens de glorietijd van de kickboksbond K-1. Ook was Hari de wereldkampioen zwaargewicht bij de bond 'It's Showtime'. Badr Hari heeft een lengte van 197 centimeter en een gewicht van rond de 110 kilo.

K-1

K-1 was een bond uit Japan en was met name in die regio erg populair. Rond het jaar 2010 kwam de bond K-1 echter in zware financiële problemen. Er kwam een einde aan de leidende positie van deze bond binnen de kickbokswereld. In de daaropvolgende periode ging Badr Hari hardop filosoferen over zijn toekomstplannen; hij was serieus van plan om een einde aan zijn kickbokscarrière te maken en zich op het 'reguliere' boksen te richten. Voor deze bokscarrière zou hij mogelijk naar Amerika verhuizen. Uiteindelijk ging dit door allerlei omstandigheden niet door. Hari werd in 2012 opgepakt door de politie omdat hij zakenman Koen Everink mishandeld zou hebben tijdens Sensation White. In 2015 werd hij hiervoor veroordeeld.

Einde?

In 2015 vocht Badr Hari nog één officiële kickbokswedstrijd. Tijdens de Akhmat Fight Show in Grozny versloeg hij Ismael Londt via een technische knock-out in de derde ronde. In die periode ging het verhaal dat Badr Hari voorlopig en misschien zelfs definitief een punt achter zijn vechtsportcarrière wilde zetten. Na een reeks juridische problemen, privéproblemen en ook problemen met betrekking tot zijn vechtsportcarrière, wilde Badr Hari enige tijd rust om op zoek te gaan 'naar zichzelf'.

Comeback

Rico Verhoeven, de regerende wereldkampioen bij de kickboksbond Glory, daagde echter in het voorjaar van 2016 Badr Hari uit. In het programma Peptalk op de zender Ziggo Sport nam Verhoeven de camera en zei richting Badr Hari: 'Als je nog een keer een afscheidspartijtje wil: let's go.' Hari nam deze uitdaging aan.

Gevecht van de eeuw?

De aankondiging dat er een partij zou plaatsvinden tussen Rico Verhoeven en Badr Hari zorgde in de loop van 2016 voor een enorme hype binnen vechtsportminnend Nederland. Velen noemden deze partij bij voorbaat 'het gevecht van de eeuw'. Het zou de grote strijd worden tussen 'old school' en 'new school'. Hari was immers één van de sterren uit de oude glorietijd van de boksbond K-1. Rico Verhoeven was de wereldkampioen van de bond Glory. Veel kickboksliefhebbers beweerden dat Glory echter niet het hoge niveau en de grote allure had die vroeger K-1 wel zou hebben gehad. Was dit werkelijk zo? Hoe zou de grote Glory-kampioen Rico Verhoeven in de ring presteren tegenover de oude K-1-ster Badr Hari?

Het eerste gevecht Rico-Badr, Glory Collision

Het eerste gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari vond op zaterdag 10 december 2016 plaats in de Duitse stad Oberhausen. Het werd in Nederland live op tv (en per livestream) uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Er keken in Nederland circa een miljoen mensen naar de live tv-uitzending, wat opvallend veel was, aangezien de meerderheid van de Nederlanders deze tv-zender niet kan ontvangen. Hoe verliep het eerste gevecht tussen Badr en Rico? In de eerste ronde leken de beide vechters aan elkaar gewaagd te zijn. In de tweede ronde liep deze wedstrijd echter op een grote ontgoocheling uit. Badr Hari liep een blessure op, waardoor de wedstrijd door de scheidsrechter beëindigd moest worden. Verhoeven won deze wedstrijd officieel dus via een technische knock-out. In de ring, meteen na die eerste wedstrijd, kwamen Rico Verhoeven en Badr Hari echter al met elkaar overeen dat ze nog een volgende wedstrijd zouden gaan vechten, een rematch (herkansing).

Bij het grote publiek was Hari voorafgaand aan het gevecht in Oberhausen natuurlijk al zeer bekend. Rico Verhoeven was daarvoor echter heel wat minder bekend. Mede door de publiciteit rondom dat gevecht is dat veranderd en is Verhoeven een BN'er geworden.

Comeback van Badr Hari bij Glory

In 2017 zat Badr Hari maandenlang in de gevangenis, om zijn straf uit te zitten voor de mishandeling van Koen Everink. Tijdens de laatste periode van z'n straf mocht hij overdag de gevangenis verlaten om in de sportschool van Mike Passenier te trainen en zich voor te bereiden op een comeback. Ondertussen werd er door zijn management onderhandeld met diverse vechtsportorganisaties voor een toekomstig contract. Uiteindelijk heeft Hari een nieuw contract getekend bij Glory Kickboxing, wat dus een stap leek richting een rematch van 'Badr vs Rico', aangezien Glory de organisatie is waarbij Rico Verhoeven sedert enige tijd exclusief onder contract staat.

3 Maart 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges in Ahoy Rotterdam

Badr Hari maakte in het voorjaar van 2018 zijn comeback op het kickbokgala 'Glory 51 - Badr Hari is Back', in Ahoy Rotterdam. In zijn comebackwedstrijd nam hij het op tegen zijn generatiegenoot Hesdy Gerges. Vanzelfsprekend was de match 'Badr Hari - Hesdy Gerges' de hoofdwedstrijd van dit evenement. Hari won deze wedstrijd oorspronkelijk op punten (unanieme jurybeslissing). Ook dit evenement was weer live op tv en per livestream te zien bij Ziggo Sport Totaal.

Dopingaffaire veranderde alles

Badr Hari had een contract met Glory Kickboxing getekend, waarin bepaald is dat hij met ingang van 2018 meerdere wedstrijden bij deze organisatie zou gaan vechten. Er waren onder meer geruchten over wedstrijden tegen Zinedine Hameur-Lain en Jamal Ben Saddik. Uiteindelijk vocht hij na de wedstrijd tegen Gerges in 2018 geen andere wedstrijden meer. Wat was de reden hiervoor? Lange tijd bleef dat schimmig. Uiteindelijk bleek echter, dat Badr Hari bij de wedstrijd tegen Gerges op doping was betrapt. Het duurde lang tot Badr definitief te horen kreeg hoe lang hij geschorst zou zijn. Uiteindelijk werd in het voorjaar van 2019 bekend tot hij geschorst was tot december 2019. Kort daarna werd echter ook bekend dat hij een nieuw contract had getekend bij Glory, waardoor hij met ingang van december 2019 drie jaar lang exclusief voor deze vechtsportorganisatie wedstrijden zal vechten.

Wedstrijden Rico Verhoeven

Na zijn overwinning op Badr Hari in december 2016, vocht Verhoeven bij Glory Kickboxing nog vijf officiële partijen, tegen achtereenvolgens Ismael Lazaar, Antonio 'Big Foot' Silva, Jamal Ben Saddik, Mladen Brestovac en Guto Inocente. Verhoeven won al deze wedstrijden. In de meeste partijen heerste Rico Verhoeven op superieure wijze. De moeilijkste partij in deze reeks was de wedstrijd was voor Verhoeven het duel tegen Jamal Saddik. In het begin van dit gevecht leek Rico Verhoeven het erg zwaar te hebben. Uiteindelijk herpakte Verhoeven zich erg sterk. Rico Verhoeven won via een knock-out.

Er werd verwacht dat Verhoeven het in 2019 opnieuw in een titelgevecht op zou nemen tegen Jamal Ben Saddik. Deze Belgische Marokkaan verdiende namelijk, als winnaar van het Glory Heavyweight Tournament (december 2018 in Ahoy), het recht op zo'n nieuw wereldtitelgevecht. Glory hoopte dat zo'n titelgevecht 'Rico vs Jamal' in het voorjaar van 2019 plaats zou vinden, of uiterlijk in december 2019. Rico Verhoeven heeft echter aangegeven weinig interesse in dat gevecht te hebben. Veel liever had Verhoeven als volgend gevecht de rematch 'Rico vs Badr'. Waarom wilde Rico Verhoeven per se dit titanengevecht tegen Badr Hari in 2019 en niet in 2020? Deels had dit te maken met de jaarplanning van Rico Verhoeven voor het jaar 2020. Rico Verhoeven heeft grote ambities in de filmwereld. In 2020 is Verhoeven weer meer aan de slag met een film waarin hij acteert (en waarbij hij ook één van de producers is). Binnen die planning kwam het voor Rico Verhoeven beter uit om de rematch tegen Badr Hari in december 2019 te hebben en niet in de eerste helft van 2020.

Lange zoektocht naar een datum voor de rematch Badr Hari-Rico Verhoeven

Op welke datum wordt dat tweede gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven georganiseerd? Mike Passenier, de trainer van Badr Hari, wilde oorspronkelijk dat het gevecht tegen Rico Verhoeven al eind 2017 plaats zou vinden. Mede vanwege de gevangenisstraf van Hari was dat praktisch gezien echter uitgesloten. Rico Verhoeven gaf vervolgens in een interview (maart 2018) aan dat hij graag in september 2018 de rematch tegen Badr Hari wilde vechten. Ook dat ging niet door; in plaats daarvan vocht Rico Verhoeven in die maand in de Johan Cruijf Arena tegen Guto Inocente. Er was lang onduidelijkheid, waarom Badr Hari in die periode geen wedstrijden vocht. Later bleek dit dus te maken te hebben met de dopingaffaire die pas in 2019 naar buiten kwam. Door die affaire kon de rematch Badr vs Rico pas op z'n vroegst in december 2019 plaatsvinden. Velen hadden oorspronkelijk verwacht dat de wedstrijd hierdoor uiteindelijk pas in de loop van 2020 plaats zou vinden, mede omdat men dacht dat Badr Hari na zijn schorsing eerst wat wedstrijdritme op zou willen doen en niet meteen als comeback tegenover Rico Verhoeven zou willen staan. Dat bleek echter niet het geval te zijn: de wedstrijd tegen Rico Verhoeven is in december 2019 meteen de eerste wedstrijd van Hari na zijn schorsing.

Real life soap Rico Verhoeven, documentaire Badr Hari

In de aanloop naar hun rematch had Rico Verhoeven in 2019 een real life soap op tv bij SBS6. Over Badr Hari werd een driedelige documentaire gemaakt, over de voorbereiding op het gevecht. Die documentaire was te zien bij Videoland (RTL Nederland). De docu bestaat uit drie delen. Het zorgde er allemaal voor dat deze rematch tegen RIco Verhoeven een nòg grotere hype werd.

Rematch Rico vs Badr (op Collision 2)

In welke plaats zou de tweede partij van Badr vs Rico plaatsvinden? Zowel de managers van Rico Verhoeven en Badr Hari als de organisatie Glory Kickboxing waren het er al vroeg over eens dat het hun voorkeur had om die rematch op een locatie in Nederland plaats te laten vinden. Mogelijke locaties die hiervoor in de loop der tijd zijn genoemd zijn onder meer de Johan Cruijff Arena en de Ziggo Dome. Uiteindelijk heeft men echter gekozen voor het Gelredome te Arnhem als locatie voor deze titanenstrijd. Het evenement rondom het eerste titanengevecht (in Oberhausen) droeg als naam Collision, het evenement rondom het tweede titangevecht kreeg als naam Collision 2.

Was deze tweede wedstrijd, in tegenstelling tot het eerste gevecht, wel een titelgevecht? Ja, uiteindelijk werd toch besloten dat dit gevecht in december 2019 een wereldtitelgevecht is. Oorspronkelijk koos men om diverse praktische en juridische redenen ervoor om van deze rematch op 21 december 2019 (net als van het eerste gevecht in 2016) niet een officieel wereldtitelgevecht te maken. Medio november 2019 maakte Glory echter bekend dat zij dit besluit hebben herroepen en het toch een titelgevecht is. De winnaar won dus de Glory wereldtitel kickboksen in de gewichtsklasse 'zwaargewicht'. Het gevecht op zaterdag 21 december 2019 in het Gelredome zou over maximaal vijf ronden gaan. Dit in tegenstelling tot het gevecht in 2016 in Oberhausen, waarbij was afgesproken dat het over maximaal drie ronden zou gaan. Elke ronde duurt bij Glory Kickboxing drie minuten.

Uitslag en verslag

Rico Verhoeven heeft zijn wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht behouden. Tijdens het gevecht met Badr Hari zag het daar lange tijd niet naar uit. In de eerste ronde imponeerde Badr Hari. Verhoeven ging in die openingsronde neer en kreeg acht tellen. In de tweede ronde leek Rico Verhoeven zich wat te herpakken. In de derde ronde was het echter in eerste instantie weer Hari die imponeerde. Wederom ging Verhoeven neer en kreeg acht tellen. Rico Verhoeven kwam wel overeind, maar Badr Hari leidde op dat moment dus duidelijk op punten. Kort daarna moest de wedstrijd echter gestaakt worden wegens een blessure van Badr Hari. Hij moest op een brancard de ring verlaten. Rico Verhoeven won dus de wedstrijd en behield zijn wereldtitel.

Evenement Glory: derde gevecht Rico Verhoeven vs Badr Hari

In 2020 vond er, mede vanwege de coronacrisis, een grote reorganisatie plaats binnen Glory Kickboxing. Aan het einde van het jaar beleefde de organisatie herstart, waarbij Hari in actie kwam tegen Benjamin Adegbuyi. Rondom dat evenement gaf Badr aan dat er geen twijfel over bestaat of er een derde gevecht tussen hem en Rico; het enige wat op dat moment nog niet duidelijk was, dat was de datum: zou het in de tweede helft van 2022 zijn, of zou de 'Bad Boy' in 2023 tegen Rico Verehoeven voor de derde keer in de ring treden. Het kickboksgala waarvan de derde wedstrijd van Rico vs Badr de hoofdwedstrijd is, draagt als naam: 'Glory Collision'.

Persconferentie en weging

Enige tijd voorafgaand aan het derde gevecht van 'Badr vs Rico' wordt er ook weer een grote persconferentie gehouden. Die is dan via een gratis livestream te bekijken. Die livestream bevindt zich dan op het YouTube-channel van Glory. Ook is die gratis stream op die dag te vinden op de Facebook-pagina van Glory. Een dag voor het derde gevecht van 'Rico vs Badr' is ook de weging van beide titanen via een gratis livestream te zien. Die livestream is dan ook weer te bekijken via de social media van Glory Kickboxing.

Rico vs Badr: drie ontmoetingen live

2016: toen nog live bij Ziggo Sport

In 2016 werd het eerste gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven live op tv uitgezonden door Ziggo Sport. Dit werd een enorm publicitair succes. Hoewel deze zender slechts door een beperkt deel van het Nederlandse kijkerspubliek ontvangen kon worden (alleen mensen met digitale tv bij Ziggo), keken toch bijna een miljoen mensen live naar dit evenement. In de daaropvolgende periode bleef Ziggo Sport veel aandacht besteden aan kickboksen en zonden ze ook alle overige grote gala's van Glory, waaronder dus ook alle gevechten van Rico Verhoeven, live uit op tv en livestream.

Glory Collission 2 in 2019: Rico vs Badr live bij Veronica Tv

In de zomer van 2018 zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van Glory Kickboxing voor Nederland echter voor een groot bedrag verhuisd van Ziggo Sport naar Talpa (SBS Broadcasting). Dat is het moederbedrijf van onder meer Veronica, SBS6 en SBS9. Zij zonden de rematch Rico Verhoeven - Badr Hari op 21 december 2019 live uit op de zender Veronica Tv. Daarnaast werd dit evenement wereldwijd ook door allerlei andere omroepen live op tv uitgezonden, waaronder Titan, Startimes, Fight Sports, Boks Tv, Fight Channel en Combat World.

Live tv-uitzending van de derde editie van deze titanenstrijd bij Glory?

De uitzendrechten (live tv en livestream) van Collission, inclusief het hoofdgevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, zijn in handen van Glory zelf en Paramount/Spike.

Badr vs Rico live: hoe laat is dit gevecht?

Hoe laat is het hoofdgevecht van deze avond live op tv (of per livestream) te zien? De titanenstrijd tussen Verhoeven en Hari is de afsluitende wedstrijd van de avond. Het is hierdoor niet exact te voorspellen hoe laat de wedstrijd begint. Dit is mede afhankelijk van het verloop van de rest van de wedstrijden op het kickboksgala 'Glory Collsion 3'. Het titanengevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari begint op z'n vroegst rond 22u00, maar waarschijnlijk begint het wat later. De officiële planning is dat het gevecht om 22u15 begint, maar het kan ook 22u30 worden. Het is mogelijk dat het programma heel snel verloopt, bijvoorbeeld als er in de voorgaande wedstrijden extreem veel snelle knock-outs zijn. Het is echter ook mogelijk dat het programma veel langzamer verloopt en elke partij over de volle rondes gaat, waarbij de jury telkens moet beslissen wie heeft gewonnen.

Livestream Rico Verhoeven vs Badr Hari (derde gevecht)

Livestream eerste gevecht Rico Verhoeven - Badr Hari (2016)

Het eerste gevecht (in Oberhausen in december 2016) werd in Nederland via een livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Die livestream was beschikbaar voor abonnees van de Ziggo Sport Totaal Go App. Ook was deze livestream via PPV te verkrijgen bij Ziggo Sport. Eveneens was de livestream te vinden op de Horizon App (de voorloper van de reguliere Go App van Ziggo). De internationale livestream werd verzorgd door UFC Tv.

Livestream Rico vs Badr, tweede gevecht (2019)

Bij het tweede gevecht (in december 2019 in het Gelredome) waren de Nederlandse uitzendrechten (live tv en livestream) in handen van Talpa. Zij verzorgden toen een gratis livestream op hun website Kijk. Die livestream was geo-restricted en alleen in Nederland te bekijken. Ook verzorgden zij een livestream op de Kijk-app. Die livestream was in de hele EU te bekijken. Eveneens was er een link naar de livestream te vinden op diverse websites van Talpa. Zo was er ook een link naar de gratis livestream te vinden op de website van Veronica. De internationale livestream werd verzorgd door UFC Tv. Dat was in sommige landen een PPV-livestream. In diverse andere landen was de livestream echter ook beschikbaar, zonder iets bij te betalen, voor abonnees van de UFC Fight Pass. In Nederland had Talpa de rechten (live tv en livestream) van Glory, mede als gevolg van het succes van Collission I. Het evenement Collission II was bij Talpa een nog groter succes qua kijkcijfers (tv en livestream) dan Collission I bij Ziggo was. Bij veel andere evenementen van Glory waren de kijkcijfers (tv en livestream) echter heel wat lager. Toen vervolgens Glory mede als gevolg van de coronacrisis in problemen kwam en niet het beloofde aantal grote evenementen kon organiseren, kwam het tot een breuk tussen Talpa en die kickboksorganisatie. Voor veel vechtsportliefhebbers was dat jammerlijk, aangezien bij Talpa via Kijk elk evenement via een gratis livestream werd uitgezonden en dat zeker niet gegarandeerd is bij andere media-organisaties. Dat bleek al meteen bij het eerste evenement van Glory na de breuk met Tapa: dit was in 2020 alleen via een PPV-livestream te bekijken.

Livestream Rico vs Badr (derde gevecht)

Livestream van het derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari

Het derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari is weer via een livestream te bekijken. Met zo'n livestream is deze titanenstrijd (en de rest van het hoofdprogramma van het evenement) dus op een smartphone, desktop computer, laptop of tablet live te bekijken. Voor de Benelux zijn Nederlandstalige de livestream-uitzendrechten in principe in handen van Spike/Paramount. De internationale (Engelstalige) livestream-uitzendrechten van dit evenement zijn in handen van Fite Tv. Zij bieden een PPV-stream aan. Daarnaast is er een Franstalige livestream die zich op Frankrijk en Noord-Afrika richt. Ook dat is een PPV-stream.

Livestream via Go App (hele EU)

Is via een livestream op de Go App (online live tv) ook dit kickboksgala te bekijken, inclusief de titanenstrijd tussen Rico en Badr? Die Go App is een dienst waarmee men live online (per livestream) naar allerlei tv-zenders kan kijken. Het is een product van VodafoneZiggo. Iedereen met een abonnement op digitale tv bij Ziggo kan via deze app dezelfde zender per livestream bekijken, als men thuis in de woonkamer op het tv-toestel kan bekijken. Tot de zenders die men dus automatisch kan bekijken is Spike Tv (aangezien die in het basispakket voor Ziggo-klanten zit). Indien Spike de wedstrijd niet alleen online (via een livestream) maar ook op tv uitzendt, dan is dit gevecht dus ook via deze Go App online een stream te bekijken. Men hoeft dan niets bij te betalen om als klant van Ziggo op die app een livestream te bekijken. In de praktijk zou dat dus een gratis livestream voor Badr vs Rico zijn voor de klanten van Ziggo. Elke livestream op die app (en dus ook de stream van dit gevecht) is te zien in de hele EU. De kans is niet groot dat er een livestream op die app beschikbaar is bij dit derde gevecht, mede omdat men juist een verdienmodel wil maken van de PPV-stream. Alleen indien men alsnog besluit om van die tactiek af te stappen, dan is het mogelijk dat er een 'gratis stream' live te bekijken is op die Go App.

Go App: niet alleen livestream, ook stream voor terugkijken

Via die app kan men overigens niet alleen per livestream naar tv kijken. Ook kan men nog een week lang elke tv-uitzending terugkijken via een stream.

Livestream van het gevecht 'Verhoeven - Hari' (WK kickboksen zwaargewicht) via NLziet?

Is het ook mogelijk om dit kickboksevenement, inclusief het wereldtitelgevecht tussen de twee zwaargewichten Verhoeven en Hari, via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Nee, op die app bevindt zich niet een livestream van een zender die het derde gevecht tussen deze titanen uitzendt. Met die applicatie kon men per livestream naar het tweede gevecht tussen Verhoeven en Hari op Veronica Tv kijken. Dit was overigens niet een gratis livestream. Men dient men een abonnement te hebben op die app om naar een livestream te kunnen kijken.

Livestream van Rico vs Badr op iTV (online live tv)?

Is het ook mogelijk om dit evenement met het wereldtitelgevecht van Verhoeven tegen Hari te bekijken via een livestream op de iTV-app? Dit is een dienst waarmee klanten van KPN per livestream naar tv kunnen kijken. Als Spike het gevecht live op tv uitzendt, is het dus via die applicatie ook per livestream online te bekijken. Net als bij de Go App geldt ook hierbij dat de livestream in de hele EU te zien is. Men dient echter wel een abonnement op Interactieve Tv bij KPN te hebben, om deze app te kunnen gebruiken. De iTV-app is vooral gemaakt om per livestream tv te kijken op een smartphone. Ook is deze app bruikbaar om per livestream naar tv te kijken op een tablet. Wat indien men als klant van KPN de live tv-uitzending per livestream op een desktop computer of laptop wil bekijken? Men kan dan op de website 'Interactieve Tv' van KPN een livestream gebruiken.

Livestream Badr Hari-Rico Verhoeven mondiaal

De officiële internationale livestream van de strijd tussen de titanen Rico Verhoeven en Badr Hari om het WK kickboksen in het zwaargewicht wordt verzorgd door Fite Tv. Doorgaans is een livestream van zo'n topwedstrijd als het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven op dat platform alleen via PPV te verkrijgen. Ze bieden ook weleens een gratis livestream aan, maar dat betreft meestal kleinere evenementen.

Glory Inplayer? Alleen voorprogramma

Bij dit evenement biedt Glory ook in diverse landen een eigen livestream aanbieden via hun 'Glory Inplayer'. Op die livestream van Glory is echter alleen een deel van het voorprogramma live te zien en niet het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Dit is daarnaast overigens ook niet een gratis livestream, maar een stream waarvoor men een abonnement dient te hebben.

Gratis livestream Rico Verhoeven-Badr Hari op YouTube-channel van Glory? Neen

Glory verzorgt bij veel gala's ook een gratis livestream op YouTube. Dat betreft dan echter alleen livestream van een klein deel van het voorprogramma (de Prelims). Die gratis livestream is dan ook te bekijken via Facebook. Deze gevechten worden daarnaast dan ook live uitgezonden door de Franse zender Pluto Tv. Tot het voorprogramma dat via zo'n gratis stream op hun YouTube-channel uit wordt gezonden behoort vanzelfsprekend niet de Titanenstrijd tussen Verhoeven en Hari.

Vechtsport live op tv en via een livestream

De uitzendrechten (live tv en livestream) van de evenementen van Glory Kickboxing zijn in Nederland in handen van Spike. De wedstrijden zijn dus per livestream bij hen te zien. Spike heeft ook de uitzendrechten (live tv en livestream) van Bellator. Eveneens heeft Spike de uitzendrechten (live tv en livestream) van de WFL (World Fighting League). Samen met de WFL zenden zij onder meer live op tv en middels een livestream Boxing Influencers uit. Talpa heeft nog wel de uitzendrechten (livestream en live tv) van de UFC, de toonaangevende organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). Die evenementen zijn via een gratis livestream bij Kijk te zien. Ook Eleven Sports heeft de livestream-uitzendrechten van de UFC. Die livestream is vooral op de Belgische markt bedoeld. Hun livestream is niet gratis. Men dient een abonnement bij hen te hebben om deze stream live te kunnen bekijken. Bij VOO is Matchroom Boxing vaak live op tv en op een livestream te bekijken.

Lees verder

© 2016 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…
Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing is mondiaal de toonaangevende organisatie in het profkickboksen. Tot de grote sterren die onder contrac…
Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestreamKickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestreamDoor Glory Kickboxing wordt het vechtsportgala Glory 76 georganiseerd worden. De hoofdwedstrijd is een gevecht van Badr…

Glory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestreamGlory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestreamRico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisati…
MMA: Waar alle vechtsporten samenkomenMMA: Waar alle vechtsporten samenkomenHet MMA is een geliefde en een omstreden sport in de wereld. Het is eigenlijk een mix van vechtsporten waar alles wordt…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • http://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/1110
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • https://www.moroccoworldnews.com/2017/06/221445/badr-hari-re-fight-rico-verhoeven-march-2018/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 31-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.