Glory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestream

Glory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestream In 2021 organiseert Glory Kickboxing een wereldtitelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben Saddik werd geboren in België, maar komt uit voor Marokko. De Nederlander Rico Verhoeven is de wereldkampioen kickboksen in de gewichtsklasse 'heavyweight' (zwaargewicht). Het titelgevecht 'Rico vs Jamal' is live op het internet te bekijken via een livestream.

Biografie: Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik werd op 3 oktober 1990 geboren in Antwerpen. Zijn bijnaam is The Goliath. Ben Saddik werd als vechtsporter voor een belangrijk deel opgeleid door de Nederlander Cor Hemmers bij het team Golden Glory. Later werd hij begeleid door diens zoon Nick Hemmers. Ben Saddik heeft een lengte van 205 centimeter. Daarmee is deze Belgische Marokkaan de langste kickbokser die actief is bij de bond Glory Kikboxing. Ben Saddik heeft een 'reach' van 203 centimeter.

Debuut: eerste gevecht tegen Rico Verhoeven

De profcarrière van Jamal Ben Saddik begon in 2011. Bij een kickboksgala van It's Showtime in de Sporthallen Zuid (Amsterdam) was in maart van dat jaar nota bene Rico Verhoeven zijn tegenstander. Verhoeven had op dat moment al enige jaren ervaring als profkickbokser, maar toch slaagde de debutant Jamal Ben Saddik erin om de Nederlander te verslaan. Ben Saddik zegevierde via een technische knock-out in de tweede ronde.

Resultaten

In totaal heeft Jamal Ben Saddik in de loop van zijn carrière 44 officiële profpartijen gevochten. Daarvan won hij er 36. Hij leed 8 nederlagen. Jamal Ben Saddik vocht tegen diverse kickbokslegendes. Op zijn cv staan onder meer een overwinning tegen Remy Bonjasky (in 2012) en een nederlaag tegen Peter Aerts (in 2013). Ben Saddik is bij diverse bonden uitgekomen, maar hij was vooral actief bij Glory en A1. Zijn grote droom is de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht. In 2021 krijgt Jamal Ben Saddik eindelijk weer de kans om te strijden om die titel tegen Rico Verhoeven.

Versus Goliath

In het voorjaar van 2017 ging er een documentaire over Ben Saddik in première, getiteld: Versus Goliath. Deze documentaire is diverse keren op tv getoond door Ziggo Sport. In deze film vertelt Ben Saddik zijn levensverhaal en leert men ook zijn familie kennen. Jamal Ben Saddik vertelt in de documentaire over de verschrikkelijke gezondheidsproblemen die hem hebben getroffen: meermaals werd er bij hem kanker geconstateerd.

Biografie: Rico Verhoeven

Ricardo Verhoeven werd geboren op 10 april 1989. Hij komt uit het Brabantse Bergen op Zoom. De roepnaam van Ricardo is Rico. Onder begeleiding van zijn vader begon hij reeds als vijfjarige met vechtsport. In die begintijd deed hij aan karate, op zijn zevende ging hij kickboksen. Daar bleek hij ontzettend veel talent voor te hebben. Hij groeide uit tot één van de grootste sterren van de kickbokswereld.

Statistieken

Rico Verhoeven heeft als profkickbokser 62 officiële partijen gevochten, waarvan hij er 51 won. Eén match van hem eindigde in een 'draw' (remise). Tien keer leed hij een nederlaag. Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter en ook een 'reach' van 196 centimeter. Een hoogtepunt in zijn carrière vond plaats op 21 juni 2014 in Los Angeles: hij won toen de wereldtitel van Glory Kickboxing in de gewichtsklasse 'Heavyweight'. Sindsdien heeft hij diverse malen zijn titel verdedigd en al die titelgevechten heeft hij gewonnen.

Badr Hari

Het beroemdste gevecht van Verhoeven was zijn wedstrijd tegen Badr Hari (dat was overigens geen officieel titelgevecht). De match Rico Verhoeven-Badr Hari vond plaats op 10 december 2016 in Oberhausen en werd gewonnen door Verhoeven, aangezien Hari wegens een blessure moest opgeven. In december 2019 was er de rematch van 'Rico vs Badr'. Die werd gehouden in het Gelredome. Bij dat tweede gevecht maakte Badr Hari in eerste instantie veel indruk; Verhoeven kreeg twee keer acht tellen. Badr Hari leidde hierdoor dus duidelijk op punten, maar vervolgens moest Hari wederom wegens een blessure opgeven.

Historie Rico vs Jamal: Part I, Part II en Part III

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik hebben al twee keer eerder tegen elkaar gevochten. De eerste keer won Jamal Ben Saddik. In die tijd waren ze nog twee jonge, beginnende kickboksprofs. De tweede ontmoeting was een wereldtitelgevecht in december 2017 in Ahoy. Rico Verhoeven was toen de titelverdediger en al enige tijd niet meer verslagen. Het werd een zeer spectaculair gevecht. In de beginfase was Jamal Ben Saddik zeer sterk. Verhoeven won de wedstrijd uiteindelijk wel, door een zeer sterke slotfase waarin hij het afmaakte met een knock-out. Waar de beide kickboksers bij hun eerste gevecht nog onbekend waren, waren ze bij het tweede gevecht al grote sterren en er werd ook massaal live op tv en per livestream naar die tweede wedstrijd gekeken.

Glory 77: Rico vs Jamal part III

Jarenlang hebben de kickboksliefhebbers wereldwijd er naar uitgekeken: wanneer wordt het derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik gehouden? Oorspronkelijk zou dit op zaterdag 30 januari 2021 worden gehouden op het gala Glory 77. Vanwege een blessure van Jamal Ben Saddik moet het echter worden uitgesteld naar een latere datum in 2021.

Rico Verhoeven: moeizame contractonderhandelingen met Glory Kickboxing

Er waren plannen blij Glory om het titelgevecht Rico vs Jamal in mei 2019 plaats te laten vinden. (Een mogelijke locatie hiervoor was het GeldreDome.) Aangezien de onderhandelingen tussen Rico Verhoeven en Glory Kickboxing voor een nieuw contract echter langer duurden dan vooraf door Glory werd verwacht, lukte het niet om dit evenement in mei 2019 te organiseren. In plaats daarvan heeft Glory Kickboxing besloten om in mei 2019 een kleinschaliger evenement in Nederland te organiseren, namelijk: 'Glory 65 - Utrecht' (17 mei 2019) in de Central Studios. Op het programma van dit evenement stond dus niet de wedstrijd Rico vs Jamal, maar wel vonden er bij dat kickboksgala diverse interessante andere wedstrijden plaats.

Rico vs Jamal in 2021

In december 2018 won Jamal Ben Saddik met grote overmacht het achtmanstoernooi van de Glory zwaargewichten in Ahoy. Voorafgaand aan dat toernooi was aangekondigd dat de winnaar van dat evenement niet alleen een groot geldbedrag kreeg, maar ook het recht kreeg op een wereldtitelgevecht tegen Rico Verhoeven. Hoewel Jamal Ben Saddik en veel fans erop rekenden dat dit gevecht er dan in 2019 zou komen, was dat uiteindelijk niet het geval. De reden was, dat er nog geen contract was van Glory met Rico Verhoeven voor zo'n nieuw titelgevecht. Glory hoopte dat snel met Verhoeven te kunnen regelen. Dat viel echter voor Glory tegen om verschillende redenen (waaronder de filmplannen van Verhoeven, die immers grote acteerambities heeft, maar die ook als mede-producer aan een film werkt). Men hield echter de hoop dat Verhoeven na zijn gevecht tegen Badr (in december 2019) en mogelijk ook na opnamesessies van zijn film (in het voorjaar van 2020) alsnog tegenover Jamal Ben Saddik in de ring wilde treden. Mede door de coronacrisis en door een crisis binnen Glory liep het gehele proces echter vertraging op, met als gevolg dat het gevecht tegen Jamal Ben Saddik uiteindelijk pas in 2021 plaatsvindt.

Live op tv Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik? Neen

Op welke zender wordt deze wedstrijd in 2021 live uitgezonden? Dit evenement wordt niet live op tv uitgezonden. Het is alleen online live via te bekijken een livestream.

Uitzendrechten niet meer bij Talpa

Toen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven hun voorgaande titelgevecht tegen elkaar vochten ('Rico vs Badr 2', dat plaatsvond in 2017), werd het nog live op tv en per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Van de zomer van 2018 tot aan de zomer van 2020 waren de live-uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing in Nederland in handen van Talpa Broadcasting. Zij zonden de evenementen live uit op hun tv-zenders Veronica Tv en SBS9. In de zomer van 2020 kwamen Talpa en Glory echter in conflict met elkaar over het tv-contract. Uiteindelijk besloot men uit elkaar te gaan. Het gevolg daarvan is dus dat de kickboksevenementen van deze organisatie niet meer live te zien zijn op tv bij Talpa (op SBS9 of Veronica) en ook niet meer bij hen via een gratis livestream (op Kijk) te bekijken zijn. Glory heeft sinds het najaar van 2020 als partner in Nederland Spike Tv, maar zij willen zich samen vooral richten op het uitzenden van evenementen online (via een livestream). Nieuwe internationale partners zijn Fite Tv en La Sueur. Ook dat zijn partijen die zich vooral willen richten op online live-uitzendingen (via een livestream).

Livestream Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik in 2021

Livestream Nederland in 021

De wedstrijd tussen Rico en Jamal is live op het internet te volgen via een livestream. Met zo'n livestream is deze titanenstrijd op een smartphone of computer te bekijken in 2021

Het vernieuwde Glory

De officiële stream van het kickboksgala is een PPV-livestream die deze kickboksorganisatie samen met Spike Tv produceert. PPV is een afkorting van Pay Per View. Dit betekent dat men enkele euro's moet betalen om de officiële livestream te kunnen bekijken.

Niet meer een livestream bij Talpa (Kijk)

Voor Nederlandse vechtsportfans is het jammerlijke dat Talpa niet meer de uitzendrechten (live tv en livestream) hebben. Zij boden namelijk bij evenementen een gratis livestream aan op de site van Kijk voor de kijkers in Nederland. Ook was er altijd een link naar die gratis livestream te vinden op de site van Veronica. (Voor kijkers van buiten Nederland was de gratis livestream van Talpa op beide websites geo-blocked. Wel was de livestream via de Kijk-app in andere EU-landen te bekijken.) Helaas heeft Talpa echter niet meer de live-uitzendrechten en kunnen zij dus niet meer zo'n gratis livestream aanbieden.

Livestream 'Rico vs Jamal' La Sueur (Frankrijk)

In Frankrijk werkt Glory samen met de livestream-dienst La Sueur. Zij bieden een Franstalige livestream van de evenementen van deze kickboksorganisatie aan. Hun livestream van het gevecht van Verhoeven tegen Ben Saddik is ook te koop via PPV.

Livestream Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik internationaal (Fite)

Internationaal zijn de uitzendrechten van de livestream van 'Rico vs Jamal' in handen van het online platform Fite Tv. Dit is een Engelstalige livestream. Fite is een platform dat heel veel topvechtsport via een livestream uitzendt. Net als Spike en Sueur verzorgen ook zij een livestream via PPV (Pay Per View) van het vechtsportgala in 2021, met als hoofdwedstrijd het gevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik.

Glory Inplayer livestream: wereldtitelgevecht Verhoeven-Jamal Ben Saddik?

Internationaal was er in het verleden de mogelijkheid om een livestream van de Glory Inplayer. Dit was de livestream in het eigen beheer van deze kickboksorganisatie. Om die livestream van de Inplayer te bekijken, diende men wel een abonnement op die dienst te hebben. Die optie van een abonnement op de stream (met een proeftijd waarin het een gratis livestream zou zijn) bestaat bij het vernieuwde Glory Kickboxing anno 2021 niet meer.

Livestream Glory 77 PreLims?

Soms wordt er bij een evenement een gratis livestream aangeboden op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Dit is dan echter een livestream van de PreLims, oftewel het voorprogramma. De gevechten van de 'main card' (waaronder Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik) zijn niet via die livestream te bekijken. Via die gratis livestream zijn dan doorgaans met name gevechten van jonge talenten te bekijken. De gratis livestream van de PreLims is overigens ook via Facebook te bekijken. Niet bij ieder evenement is er zo'n gratis stream.

Livestream Rico vs Badr: persconferentie en weging

In de aanloop naar het gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik wordt de persconferentie via een livestream uitgezonden. Ook wordt de weging door hen via de livestream uitgezonde. De stream bevindt zich bij de nieuweconferentie en bij de weging op het YouTube-Channel van Glory Kickboxing. Het is beide keren een gratis livestream.

Lees verder

© 2017 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Glory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestreamGlory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestreamRico Verhoeven komt op 23 oktober 2021 weer in actie. Zijn tegenstander is dan de vechtsportlegende Alistair Overeem. He…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…
Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing is mondiaal de toonaangevende organisatie in het profkickboksen. Op zaterdag 23 oktober 2021 wordt het…
Glory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestreamGlory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestreamBadr Hari behoort tot de grootste namen uit de wereld van het kickboksen. Deze Marokkaanse kickbokser staat onder contra…

Glory Kickboxing in FrankrijkGlory Kickboxing in FrankrijkDe organisatie Glory Kickboxing werd opgericht in 2012. Binnen enkele jaren groeide het uit tot de leidende organisatie…
UFC Fight Night met Alistair Overeem live op tv & livestreamUFC Fight Night met Alistair Overeem live op tv & livestreamAlistair Overeem behoort tot de allergrootste vechtsporters die Nederland ooit voort heeft gebracht. Hij bereikte de abs…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jamal_Ben_Saddik
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1260
  • http://www.ad.nl/andere-sporten/video-verhoeven-accepteert-uitdaging-van-saddik~af0b9255/
  • http://www.sport-planet.eu/nl/andere/lees/2017-03-22/dit-weekend-op-zoek-naar-roem-in-eigen-land-maar-deze-belgische-kickboxer-overwon-al-twee-keer-de-strijd-tegen-kanker
  • http://www.bndestem.nl/overige-sporten/rico-verhoeven-vecht-in-december-weer-in-nederland-jamal-ben-saddik-is-zijn-tegenstander~aa6b222e/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 20-01-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.