Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)

Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem) Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Gelredome te Arnhem. Het belangrijkste gevecht van dit gala was de rematch tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Het evenement heette daarom 'Glory Collision 2 - Unfinished Business'. Dit was het vervolg op de eerste ontmoeting in de ring tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, die in 2016 als naam droeg: Glory Collision. Het gala van Glory Kickboxing in het Gelredome werd op zaterdag 21 december 2019 live op tv uitgezonden. Ook was dit evenement van Glory live op het internet te volgen via een livestream.

Glory Kickboxing: de organisator van Collision 2

De bond Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Deze organisatie werd opgericht door een aantal grote investeerders, waaronder de steenrijke Fransman Pierre Andurand. Binnen korte tijd groeide Glory uit tot de toonaangevende mondiale bond in het profkickboksen. De evenementen van Glory Kickboxing zijn vooral populair in Europa en Amerika. Daarnaast probeert Glory zich ook meer op Azië te focussen.

Kickboksen: Gala's van Glory in Nederland

Glory 26

In december 2015 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot evenement in Nederland: het kickboksgala Glory 26 in de RAI te Amsterdam. Bij dit evenement verdedigde Rico Verhoeven succesvol zijn wereldtitel tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Ook Nieky Holzken verdedigde op die avond met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht. Hij versloeg Murthel Groenhart.

Glory 31

Het tweede kickboksgala van Glory in Nederland was het evenement Glory 31, dat op 25 juni 2016 werd gehouden. Ook dit gala vond plaats in de RAI te Amsterdam. Het grootste gevecht bij dit vechtsportgala was een titelgevecht in het lichtgewicht. Robin van Roosmalen, de Nederlandse titelverdediger, verloor daarbij zijn wereldtitel aan Sitthichai Sitsongpeenong.

Glory 41

Op 20 mei 2017 organiseerde Glory Kickboxing voor de derde keer een groot gala in Nederland. De naam van dit evenement was 'Glory 41: Holland'. Het gala vond plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Op het programma stond onder meer de wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar. Verhoeven won die wedstrijd via een unanieme jurybeslissing. Ook stond er bij dit evenement een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht op het programma. Daarbij slaagde Robin van Roosmalen erin om zijn wereldtitel in die gewichtsklasse te heroveren.

Glory 45

In september 2017 vindt er wederom een evenement van Glory plaats in Nederland: het kickboksgala Glory 45. Dit werdt gehouden in de Sporthallen Zuid, bij het Olympisch Stadion te Amsterdam. Bij dat evenement verdedigde Robin van Roosmalen succesvol zijn wereldtitel in het vedergewicht. Hij versloeg op die avond in zijn titelgevecht Serhiy Adamchuck op punten (unanieme jurybeslissing).

Glory 49

In december 2017 werd in Ahoy Rotterdam het gala 'Glory 49 - Redemption' gehouden. De hoofdpartij daarvan was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Het werd een spectaculaire wedstrijd die uiteindelijk door Verhoeven werd gewonnen.

Glory 51

In maart 2018 werd er wederom een gala gehouden in Ahoy Rotterdam: 'Glory 51 - Bad Blood'. Dit gala stond in het teken van de comeback van Badr Hari; het was zijn eerste partij nadat hij z'n gevangenisstraf had uitgezeten. Badr Hari won zijn wedstrijd op punten van Hesdy Gerges.

Glory 59

In september 2018 werd er een groot evenement door Glory gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De hoofdpartij was het wereldtitelgevecht van Rico Verhoeven tegen Guto Inocente. De Nederlander won deze wedstrijd van de Braziliaan.

Glory 62

In december 2018 werd er weer in Ahoy Rotterdam een gala gehouden van Glory. Bij dit evenement stond er een achtmanstoernooi voor zwaargewichten op het programma. Dit werd op indrukwekkende wijze gewonnen door Jamal Ben Saddik.

Glory 65

Op vrijdag 17 mei 2019 organiseerde Glory Kickboxing voor de negende keer een groot gala in Nederland: Glory 65. De locatie die men voor dit kickboksgala koos was de Central Studios in Utrecht. Wat waren de uitslagen van de wedstrijden in het hoofdprogramma (Glory World Series) bij het evenement in Utrecht? In de eerste wedstrijd van het hoofdprogramma won Danenberg indrukwekkend van Ahaggan, via een knock-out in de eerste ronde. Daarna won Wisse in een zeer interessante partij op punten van Belgaroui. Vervolgens won Marat Grigorian tot verrassing van velen het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tegen de befaamde Thaise strijder Sitthichai. Grigorian vocht buitengewoon sterk en pakte via een unanieme jurybeslissing de wereldtitel kickboksen in het lichtgewicht. In de slotwedstrijd van de avond verdedigde Pereira zeer succesvol zijn wereldtitel in het middengewicht: hij won tegen Wilnis via een knock-out in de eerste ronde.

Zoektocht naar een locatie; uiteindelijk koos men voor het Gelredome (Arnhem)

Toen Rico Verhoeven en Badr Hari in 2016 in het Duitse Oberhausen voor het eerst tegenover elkaar stonden in de kickboksring, eindigde die wedstrijd voor veel vechtsportliefhebbers ontgoochelend, doordat het gevecht wegens een blessure van Badr Hari voortijdig beëindigd moest worden. Sindsdien zijn er veel geruchten geweest over een rematch tussen deze twee titanen: wanneer en waar zou dat gevecht plaatsvinden? Velen waren het erover eens dat die rematch in Nederland plaats moest vinden. Locaties die hiervoor vaak genoemd werden waren de Johan Cruijff Arena en het Ziggo Dome. In de loop van 2019 werd duidelijk dat Glory een andere mooie locatie voor dit evenement op het oog had: het Gelredome.

Locatie van Collision 2: Gelredome in Arnhem

Het Gelredome werd geopend op 25 maart 1998. Het is een multifunctioneel stadion. Het Gelredome bevindt zich in Arnhem-Zuid. De hoofdgebruiker van het stadion is de voetbalclub Vitesse. Het Gelredome wordt echter ook voor allerlei andere grote evenementen gebruikt, waaronder concerten en beurzen. Het Gelredome is zeer functioneel qua gebruik voor zulke andere activiteiten omdat de grasmat uit het stadion gerold kan worden; ook kan het hele dak dicht. Hierdoor kan men het Gelredome makkelijk veranderen van een voetbalstadion in een grote evenementenhal.

Uitslagen van het gala van Glory in het Gelredome (Arnhem)

Hoe verliepen de topgevechten van dit evenement? Pereira behield op indrukwekkende wijze zijn wereldtitel in het middengewicht door Bayrak in de slotseconde van de eerste ronde knock-out te slaan. Zouggarry won overtuigend op punten van Ten Pow. Jaraya versloeg op punten Glunder. Tavares won eveneens op punten zijn wedstrijd tegen Susperregui. Rico Verhoeven behield zijn wereldtitel in het zwaargewicht, doordat Badr Hari wegens een blessure zijn wedstrijd moest staken (net als in hun eerste gevecht), zodat Verhoeven wederom als winnaar werd uitgeroepen.

Op tv: Glory Kickboxing Collision Part II met Rico vs Badr (21 december 2019)

In Nederland werd dit evenement live uitgezonden door Veronica Tv. De uitzending werd gepresenteerd door Hélène Hendriks, de analisten van de wedstrijden zijn Remy Bonjasky en Jamal Ben Saddik. Vele miljoenen mensen keken naar deze live tv-uitzending. Daarmee was dit het succesvolste kickboksevenement dat ooit in Nederland is gehouden. Er werd ook een gratis livestream verzorgd voor kijkers in Nederland. Ook die werd massaal gebruikt.

Wereldwijd op tv en livestream: Collision 2

Ook in allerlei andere landen werd het gala 'Glory Collision 2' op 21 december 2019 live uitgezonden. Daartoe behoorden onder meer het Russische Match Tv, het Franse RMC Sport4, het Poolse TVP en het Belgische Eleven Sports. Bij het merendeel van de landen was het hoofdprogramma echter alleen online (via een livestream) te zien, aangezien de uitzendrechten in die landen in handen zijn van het grote online vechtsportplatform UFC Tv. In Amerika en het Verenigd Koninkrijk konden alle abonnees van UFC Tv het hoofdprogramma automatisch bekijken via een livestream. In diverse andere landen diende men wat extra bij te betalen (PPV: Pay Per View) om dit titanengevecht via een livestream op de site van UFC Tv te kunnen bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Glory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamGlory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamGlory Kickboxing organiseert een wereldtitelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben S…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamEr wordt een kickbokswedstrijd georganiseerd tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze Marokkaa…
Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing is mondiaal de toonaangevende organisatie in het profkickboksen. Tot de grote sterren die onder contrac…

Boksen: Anthony Joshua-Oleksandr Usyk, live tv en livestreamBoksen: Anthony Joshua-Oleksandr Usyk, live tv en livestreamEr vindt een wereldtitelgevecht plaats in het zwaargewicht boksen tussen Anthony Joshua (Groot-Brittannië) en Oleksandr…
Straatvechter Kimbo SliceStraatvechter Kimbo SliceVele vechtsportliefhebbers kennen Kevin Ferguson als Kimbo Slice. Een straatvechter die zich heeft weten te manifesteren…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://www.youtube.com/watch?v=xpYBUr-lnGQ&feature=youtu.be&t=1389
  • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/rankings
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/401
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 14-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.