Straatvechter Kimbo Slice

Straatvechter Kimbo Slice Vele vechtsportliefhebbers kennen Kevin Ferguson als Kimbo Slice. Een straatvechter die zich heeft weten te manifesteren als een van de bekendste en meest flamboyante MMA-vechters (Mixed Martial arts). Een man met controversie rond zijn gevechten, maar tegelijkertijd een publiekslieveling met heel veel charisma. Op 6 juni 2016 wordt bekend gemaakt dat de vechtersbaas op 42-jarige leeftijd is overleden aan hartfalen. Maar wie was deze Kimbo Slice en wat heeft hij allemaal bereikt in de vechtsport? Op 8 februari 1974 wordt Kevin Ferguson geboren op de Bahama's. Samen met zijn moeder en twee broers verhuist Slice naar Cutler Ridge in Florida. Hij gaat naar de basisschool in Bel-Air, waar hij als dertienjarige zijn eerste gevecht heeft. Uiteindelijk gaat Slice naar de Miami Palmetto High School, waar hij tevens een plaats weet te bemachtigen in het football-team. Vervolgens gaat Slice naar twee universiteiten tegelijk, namelijk Bethune-Cookman University en University of Miami, waar hij strafrecht studeert. Daarnaast blijft Slice op sportgebied actief en krijgt hij daar zelfs een beurs voor.

Het begin van Kimbo Slice

Kimbo Slice begint zijn loopbaan als uitsmijter van een striptent, totdat Mike Imber hem een baan aanbiedt als chauffeur en bodyguard voor RK Netmedia (Reality Kings). In 2003 neemt de carrière van Slice een andere wending, wanneer hij deelneemt aan straatgevechten. De filmopnames van deze straatgevechten worden verspreid op het internet en zorgen voor grote populariteit bij Slice. Tijdens zijn eerste gevecht neemt hij het op tegen Big D. Tijdens het gevecht krijgt Big D een grote snee boven zijn oog, hetgeen resulteert in de achternaam van Kimbo Slice.

Slice weet nagenoeg alle gevechten te winnen, tot hij tegen Sean Gannon moet vechten. Gannon is een politieagent uit Boston en is getraind in MMA (Mixed Martial Arts). Het gevecht wordt mateloos populair en zorgt ervoor dat beide heren de aandacht krijgen in de wereld van MMA.

Zijn interesse in MMA

Slice is een echte straatvechter, waarbij geen echte regels gelden. Maar hij krijgt steeds meer interesse in MMA, waardoor hij in 2005 besluit om zich meer te begeven in de wereld van de MMA. Hij begint te trainen onder Marcos en David Avallan bij sportschool Freestyle Fighting Academy. Maar een maand voordat Slice zijn debuut zou maken als MMA-vechter, besluit hij over te stappen naar een andere trainer. Zo komt hij terecht bij EliteMMA en wordt hij getraind door Bas Rutten. Op 23 juni 2007 is het dan zover en heeft Slice zijn eerste officiële MMA-gevecht.

Ray Mercer

De tegenstander van Slice is WBO zwaargewicht kampioen (en winnaar van Olympisch goud met boksen) Ray Mercer. Het gevecht zou normaal gesproken 3 rondes duren, maar Slice weet Mercer in de eerste ronde al uit te schakelen met een wurggreep.

Bo Cantrell

Op 10 november 2007 staat het volgende gevecht voor Slice in de planning en zou hij tegenover straatvechter Mike Bourke komen te staan. Maar door een schouderblessure van Rourke, mag Slice het opnemen tegen Bo Cantrell. Slice weet Cantrell binnen 19 seconden te verslaan door enkele stoten uit te delen. Er wordt gespeculeerd dat het gevecht is omgekocht, maar tot op heden is daar geen bewijs voor gevonden.

Tank Abbot

Slice lijkt niet te stoppen en op 16 februari 2008 vecht hij met Tank Abbot. Het gevecht is binnen 43 seconden afgelopen en Slice wint met een knock-out. Opmerkelijk is het gewicht van Slice tijdens dit gevecht. Waar hij voorheen gemiddeld 130 kg woog, weegt hij tijdens dit gevecht slechts 106 kg.

James Thompson

De gevechtenreeks van Slice wordt doorgezet en op 31 mei 2008 staat hij in de ring met James Thompson. Het is een langer gevecht dat zijn vorige gevechten, waarbij de eerst twee ronden op naam van Thompson komen. Maar wanneer Slice bij het begin van de derde ronde een zogeheten 'haymaker' uitdeelt aan Thompson, is de wedstrijd zo goed als voor Slice. Slice maakt het nog even af met drie stoten, waardoor de scheidsrechter de wedstrijd stopt en Slice als winnaar benoemt.

Seth Petruzelli

Op 4 oktober 2008 zou Slice tegen Ken Shamrock vechten. Maar Shamrock loopt een snee boven zijn oog op tijdens het opwarmen, waardoor hij niet in staat is om met Slice te vechten. Omdat er direct een vervanger voor het gevecht geregeld moet worden, krijgt Slice de optie om tegen Seth Petruzelli, Aaron Rosa of Frank Shamrock te vechten. Het team van Slice geeft aan onder geen beding tegen Frank Shamrock te willen vechten. Hierdoor komt Slice tegenover Petruzelli te staan en krijgt Slice direct een financiële vergoeding van 500.000 dollars. Petruzelli weet Slice binnen 14 seconden van de eerste ronde te verslaan.

De weg naar UFC (Ultimate Fighting Championship)

Dana White laat weten dat Slice deel mag nemen aan de UFC, maar dat hij dan eerst mee zou moeten doen aan het populaire tv-programma Ultimate Fighter. White wil zelfs zo ver gaan dat hij er een speciale versie voor zwaargewichten van wil maken. Op 1 juni 2009 wordt bekend dat Slice hier aan gaat deelnemen en hiermee wordt Ultimate Fighter: Heavyweights een feit.

Roy Nelson

Het eerste gevecht in het tv-programma is tegen Roy Nelson. Slice verliest het gevecht in de tweede ronde van Nelson. Nelson wint middels een technische knock-out.

Houston Alexander

Op 5 december 2009 neemt Slice het op tegen Houston Alexander in de finale van The Ultimate Fighter: Heavyweights. Het gevecht is langdradig en het is vooral aftasten tussen de twee vechters. Maar in de tweede ronde weet Slice een zogeheten 'back suplex' te landen. Hierdoor lijkt Slice de overwinning naar zich toe te trekken en wordt hij door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar.

Deelname aan UFC

Door het behalen van de winst in Ultimate Fighter: Heavyweights, staat Slice op 8 mei 2010 tegenover Matt Mitrione. Slice debuteert tijdens UFC 113, waarmee White zijn woord nakomt. Slice verliest de partij in de tweede ronde door een technische knock-out. Direct na het verlies laat White weten dat het waarschijnlijk het laatste gevecht van Slice is voor de UFC. Enkele dagen later bevestigt White dat Slice niet meer uitkomt voor de UFC.

Ken Shamrock

Op 16 januari 2015 maakt Bellator MMA bekend dat Slice een contract heeft getekend voor meerdere wedstrijden. De eerste wedstrijd vindt plaats op 19 juni. Slice vecht dan tegen Ken Shamrock. Slice weet het gevecht te winnen in de eerste ronde met een technische knock-out. Direct na de wedstrijd gaan ook hier de geruchten dat de wedstrijd zou zijn omgekocht.

Dada 5000

Op 19 februari 2016 staat het gevecht tussen Slice en Dada 5000 op het programma. De twee hebben aan lange geschiedenis samen in de wereld van straatvechten. Slice weet van Dada 5000 te winnen met een technische knock-out. Het gevecht wordt bijzonder slecht ontvangen en ook hier wordt gesuggereerd dat het gevecht vooropgezet is. Later wordt bekend gemaakt dat Slice niet naar de drugscontrole is geweest. Uiteindelijke labresultaten wijzen uit dat Slice onder andere gebruik heeft gemaakt van Nandrolone. Hij krijgt een boete van 2500 dollar en zijn licentie om te vechten in de staat van Texas wordt ingetrokken.

James Thompson

Er wordt bekend gemaakt dat Slice en James Thompson een rematch zullen hebben in de O2 Arena te Londen. Helaas overlijdt Slice voordat het gevecht kan plaatsvinden.

Overlijden Kimbo Slice

Op 6 juni 2016 wordt wereldkundig gemaakt dat Kimbo Slice op 42-jarige leeftijd is overleden aan hartfalen. Doktoren waren bezig om Slice over te brengen naar een ander ziekenhuis, zodat hij op een donorlijst gezet kon worden. Echter heeft dit niet meer mogen baten. Slice heeft zijn verloofde en zes kinderen nagelaten.
© 2017 - 2024 Lo-writer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Industrieel ontwerper Pierre Paulin en de Orange SliceHet is moeilijk voor te stellen dat er een tijd is geweest dat niet iedereen een stoel ter beschikking had om op te zitt…
De backhandslagDe meeste mensen weten wel ongeveer wat een backhandslag inhoudt. Op de vraag "Wat is een backhandslag?" zullen veel men…
De viereenheid bij tennisEen verkeerde speelstijl kan tot blessures leiden. Soms kloppen de slagen niet helemaal, waardoor spelers in de probleme…
5 heerlijke cocktails met meloenlikeur5 heerlijke cocktails met meloenlikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met meloenlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschillend…

Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…
Glory Kickboxing in FrankrijkGlory Kickboxing in FrankrijkDe organisatie Glory Kickboxing werd opgericht in 2012. Binnen enkele jaren groeide het uit tot de leidende organisatie…
Bronnen en referenties
  • http://www.independent.co.uk/news/people/kimbo-slice-dead-cause-of-death-heart-failure-mma-fighter-needed-heart-transplant-a7070621.html, bezocht op 10 mei 2017
  • http://www.sherdog.com/fighter/Kevin-Ferguson-22388, bezocht op 10 mei 2017
Lo-writer (49 artikelen)
Gepubliceerd: 11-05-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.