Boksen: Anthony Joshua-Oleksandr Usyk, live tv en livestream

Boksen: Anthony Joshua-Oleksandr Usyk, live tv en livestream Er vindt een wereldtitelgevecht plaats in het zwaargewicht boksen tussen Anthony Joshua (Groot-Brittannië) en Oleksandr Usyk (Oekraïne). Dit gevecht gaat om wereldtitel bij de bonden WBA (Super), IBO, IBF en WBO. De strijd om het wereldkampioenschap boksen tussen Anthony Joshua en Oleksandr Usyk wordt in Groot-Brittannië live op tv uitgezonden door Sky Sports. Dit titelgevecht 'Usyk vs Joshua' is in de meeste landen, waaronder Nederland en België, via een livestream online te bekijken.

Biografie Anthony Joshua

Jeugd

De volledige naam van Anthony Joshua is Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua. Hij werd geboren op 15 oktober 1989 in Watford (Engeland). Zijn moeder komt uit Nigeria. Zijn vader is een Brit met Ierse en Nigeriaanse roots. Hoewel Anthony Joshua dus geboren werd in Engeland, bracht hij ook een deel van zijn jeugd door in Nigeria. Hij verhuisde terug naar Engeland toen hij naar de middelbare school moest, maar hij is altijd een sterke band met Nigeria blijven voelen. In z'n tienerjaren blonk Joshua als sporter vooral uit in atletiek. Daarnaast voetbalde hij veel.

Amateurbokser

Op z'n achttiende begon Joshua met boksen, op aanraden van een neef. Anthony bleek een buitengewoon groot talent te zijn. Al heel snel kreeg hij aanbiedingen om profbokser te worden. Hij sloeg die aanbiedingen in deze fase van z'n carrière echter af.
Joshua betoogde dat hij niet in de eerste plaats voor het geld bokste, maar vooral voor de sportieve eer. Zijn hoogste doel was Olympisch kampioen worden. Gezien de strikte scheiding die er in die tijd nog heerste tussen amateurboksen en profboksen, zou hij niet mee kunnen doen aan de Olympische Spelen van 2012, als hij een profbokser zou zijn. Aan het Olympische bokstoernooi mochten toen immers alleen amateurs deelnemen.

Olympische Spelen 2012

De Olympische Zomerspelen van 2012, die in Londen werden gehouden, waren dus het eerste grote doel in de carrière van Anthony Joshua. In het jaar daarvoor (2011) won hij zilver op het WK boksen voor amateurs. Op het Olympische bokstoernooi van 2012 realiseerde Anthony zijn grote droom: hij won de gouden medaille in de gewichtsklasse Superheavyweight. In de finale won hij overigens slechts nipt (na een hertelling) van Roberto Cammarelle.

Profbokser

Nu Joshua het grote doel van zijn amateurcarrière had behaald, ging hij zich voorbereiden op een overstap naar het profboksen. Op 3 oktober 2013 maakte hij in de O2 Arena te Londen zijn profdebuut. Anthony versloeg zijn tegenstander reeds in de eerste ronde middels een TKO (Technische Knock-Out). Dit was het begin van een indrukwekkende reeks zeges. In de eerste veertien profpartijen van Joshua haalde geen enkele tegenstander het einde van de derde ronde; meestal gingen ze al in de eerste of tweede ronde knock-out. In zijn vijftiende partij had hij voor het eerst een tegenstander die langer dan drie ronden overeind kon blijven staan: Dillian Whyte. Maar ook deze Brit ging uiteindelijk na zeven van de geplande twaalf ronden knock-out.

IBF-wereldtitel

Het zestiende profgevecht van Joshua was zijn eerste officiële wereldtitelgevecht. Hij vocht op 9 april 2016 tegen wereldkampioen Charles Martin om de wereldtitel bij de bond IBF. Joshua won de wedstrijd overtuigend, door in de tweede ronde Martin knock-out te slaan. In de daaropvolgende periode verdedigde Joshua zijn wereldtitel ook nog succesvol tegen Dominci Breazeale (juni 2016) en Eric Molina (december 2016).

Gedoe tussen boksbonden

Binnen de bokswereld is er altijd veel gedoe tussen de verschillende bonden (zoals IBF, WBO, WBA en WBC), die allemaal hun eigen regels (en economische redenen) hebben, waarmee ze bepalen welke boksers wel of niet recht hebben op wereldtitelgevechten. Soms is daarom in een bepaalde gewichtsklasse bij al die verschillende bonden iemand anders wereldkampioen. Vaak werken een aantal bonden echter wel samen om grote titelgevechten te organiseren, waarbij dan de winnaar de gezamenlijke wereldkampioen van de organiserende bonden wordt. Maar vervolgens ontstaat er daarna vaak weer ruzie tussen die bonden, over de vraag tegen wie hun gezamenlijke kampioen z'n volgende gevecht moet vechten.

IBF

Hoewel de IBF doorgaans een buitengewoon prestigieuze bond is binnen de bokswereld, had de IBF-titel in het zwaargewicht juist in het jaar 2016 (toen Joshua hem won) wat minder glans. Dit kwam mede door Tyson Fury, die toen eigenlijk nog de onbetwiste wereldkampioen boksen in het zwaargewicht was (hij had de titel bij een groot aantal prominente bonden). Eind 2015 had Fury vrijwillig afstand genomen van de IBF-titel, omdat hij zich niet kon en niet wilde houden aan de contractuele verplichtingen van de IBF (Hij wilde niet dat de IBF bepaalde wie zijn volgende tegenstander was). De overige wereldtitels die Fury bij andere bonden had, behield hij toen nog wel.

Tyson Fury

Het was de bedoeling dat er in oktober 2016 een groot titelgevecht zou plaatsvinden van Tyson Fury (wereldkampioen bij de bonden WBO, The Ring, IBO en WBA). Zijn tegenstander zou de levende bokslegende Wladimir Klitschko uit Oekraïne zijn. Klitschko had in 2015 (na een ongeslagen periode van elf jaar) al zijn wereldtitels verloren aan Tyson Fury in een titelgevecht dat Fury op punten won.

Klitschko aasde op revanche, hij wilde wederom tegen Fury vechten en z'n titels terugwinnen, maar hij zou die kans uiteindelijk niet krijgen. Het grote titelgevecht in oktober 2016, Fury - Klitschko, zou niet plaatsvinden. Fury werd in het jaar 2016 gekweld door psychische en fysieke problemen, en daarbij kreeg hij ook nog te maken met een dopingaffaire. Fury moest besluiten om al z'n wereldtitels op te geven en gaf in eerste instantie ook aan dat hij per direct z'n bokscarrière beëindigde (al kwam hij daar later op terug).

Anthony Joshua-Wladimir Klitschko

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de winnaar van de wedstrijd Fury - Klitschko het in een volgend titelgevecht op zou nemen tegen IBF-wereldkampioen Anthony Joshua. Toen de wedstrijd Fury - Klitschko niet doorging, werd er besloten dat Klitschko het op zou nemen tegen Anthony Joshua in een nieuw titelgevecht.

De wedstrijd Joshua-Klitschko vond plaats op 29 april 2017. Het werd één van de meeste memorabele bokswedstrijden sinds vele jaren. Beide boksers leken op verschillende momenten in de wedstrijd te wankelen. Uiteindelijk won Joshua deze strijd om het WK boksen in de elfde ronde middels een Technische Knock-Out (TKO). Hierdoor behield Joshua zijn IBF-wereldtitel en won de titels van diverse andere prestigieuze bonden, die vacant waren sinds Fury afstand van moest doen.

Geen rematch Joshua-Klitschko

Na het spectaculaire titelgevecht Joshua - Klitschko, werd er in de bokswereld gehoopt op een rematch tussen deze boksers. De Oekraïner twijfelde hier echter over en vroeg bedenktijd. Hij is al 41 jaar en was eigenlijk van plan om een punt achter zijn bokscarrière te zetten. Diverse plannen voor een rematch, waaronder voorstellen uit Nigeria en Wales, wees Klitschko reeds vroeg af. Er kwam ook een groot aanbod uit Las Vegas, dat zowel qua financiën als qua prestige zeer interessant leek, maar ook dit werd uiteindelijk door Klitschko afgewezen. Begin augustus 2017 maakte deze bokslegende bekend dat hij definitief een punt achter zijn bokscarrière had gezet.

Takam

Toen duidelijk werd dat niet Klitschko de volgende tegenstander van Joshua zou zijn, werd door de boksbonden bepaald dat zijn volgende uitdager Kubrat Pulev moest zijn. De datum en locatie werden hiervoor reeds vastgesteld en er werden 70.000 tickets voor verkocht. Wegens de blessure van Pulev kan dit gevecht in oktober 2017 uiteindelijk echter niet doorgaan. In plaats daarvan vocht Joshua op die geplande datum tegen de Fransman Carlos Takam. De Brit won dit gevecht in de tiende ronde middels een 'technische knock-out' en behield zo dus zijn wereldtitel in het zwaargewicht boksen.

Joseph Parker

Op 31 maart 2018 vocht Anthony Joshua een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht boksen tegen Joseph Parker. Joshua zegevierde op punten (unanieme jurybeslissing). De wedstrijd tussen beide boksgrootheden begon zeer afwachtend. Na een paar ronden ging Joshua meer initiatief nemen en begon Parker wat meer risico te nemen. In het merendeel van de ronden scoorde Joshua de meeste punten, maar in het midden van de wedstrijd waren er ook een paar ronden waarin Parker sterker scoorde. Uiteindelijk was deze wedstrijd over het algemeen wat minder spectaculair dan vooraf was gehoopt. Joshua heeft door zijn zege de wereldtitel bij vier bonden: hij behield de titels van de WBA, IBO en IBF, en daarnaast nam hij de titel van de WBO over van Parker. Hoewel Parker in deze wedstrijd dus zijn titel kwijt raakte, heeft hij toch een opvallende prestatie geleverd: hij is de eerste profbokser die de volle 12 ronden tegenover Joshua overeind is blijven staan. Al zijn voorgaande tegenstanders gingen onderuit via een k.o. (knock-out) of een t.k.o. (technische knock-out).

Alexander Povetkin

Op zaterdag 22 september 2018 verdedigde Joshua met succes zijn wereldtitels tegen de Rus Alexander Povetkin. De Brit had het nochtans zwaar in zijn gevecht tegen Povetkin. In de eerste ronde incasseerde hij bijvoorbeeld reeds een sterke treffer van de Rus op z'n neus; in de daaropvolgende ronden lekte er ook regelmatig bloed uit de neus van de Brit. Rondenlang leek Povetkin zeer effectieve reacties te hebben op de aanvallen van de Britse bokser. Volgens heel wat bokskenners stond Povetkin na zes ronden eigenlijk qua rake treffers zelfs voor op Joshua. Alles veranderde echter in de zevende ronde. Kortstondig leek Joshua wat minder de aanval te zoeken dan in voorgaande rondes en wat afwachtender te boksen. En toen gebeurde het. Joshua sloeg ineens op een geweldige wijze toe. Twee keer kort na elkaar ging Povetkin neer, waarna de scheidsrechter geheel terecht besloot om het gevecht te stoppen, zodat Joshua het dus officieel via een 'technische knock-out' won.

Gevechten van Joshua tegen Ruiz in 2019

Wedstrijd Ruiz-Joshua in juni 2019

In juni 2019 nam Andy Ruiz het in de Madison Square Garden op tegen de regerende veelvoudige wereldkampioen Joshua. Hoewel Ruiz in de loop der jaren een indrukwekkend palmares had opgebouwd, leken velen hem voorafgaand aan het gevecht niet erg veel kans te geven. Sterker nog: heel wat mensen beschouwden dit duel tegen Andy Ruiz Jr. voor Joshua slechts als een soort 'tussendoortje', voorafgaand aan een toekomstige topwedstrijd van Joshua tegen bijvoorbeeld Fury of Wilder. Tot verbijstering van velen won Ruiz de wedstrijd op indrukwekkende wijze via een technische knock-out in de zevende ronde.

Rematch Ruiz-Joshua (op 7 december 2019)

Anthony Joshua heeft op 7 december 2019 in Saoedi-Arabië zijn wereldtitels in het zwaargewicht boksen heroverd. Hij versloeg Andy Ruiz op punten via een unanieme jurybeslissing: alle drie de juryleden gaven de zege aan Joshua. Twee juryleden vonden dat Joshua gewonnen had met een totaalscore van 118-110. Eén jurylid vond dat Joshua gewonnen had met een totaalscore van 119-109. Na afloop van de wedstrijd, nog in de ring, bespraken de twee boksers dat ze beiden graag in de toekomst nog een derde keer tegen elkaar willen vechten.

Toch nog tegen Kubrat Pulev

Kubrat Venkov Pulev werd geboren op 4 mei 1981 in Sofia (Bulgarije). Zijn bijnaam is Kobrata ('de cobra'). Jarenlang was Pulev een succesvolle amateurbokser. In 2004 won Pulev de EU-titel in de gewichtsklasse 'Heavyweight'. Daarna stapte Pulev over naar de gewichtsklasse 'Super-heavyweight' (de zwaarste gewichtsklasse in het amateurboksen). In die klasse won Pulev in 2005 zilver bij de EU-kampioenschappen en brons bij het WK boksen. Kubrat Pulev werkte met veel hoop toe naar de Olympische Spelen van 2008. Daar werd Pulev echter tot verrassing van velen reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

In 2009 stapte Kubrat Pulev over naar het profboksen. Pulev heeft sindsdien 29 profpartijen gebokst, waarvan hij er 28 won (waarvan 14 via een knock-out). De enige nederlaag die Pulev ooit als profbokser leed was in 2014 tegen de bokslegende Wladmir Klitschko. Kubrat Pulev heeft een lengte van 194 centimeter. Pulev heeft een 'reach' van 202 centimeter. In 2017 zou Pulev al eens tegen Anthony Joshua om de wereldtitel boksen. Toen moest Pulev het gevecht echter afzeggen, omdat hij in de aanloop daar naartoe een blessure opliep. In 2020 kreeg Pulev alsnog de kans om het tegen 'AJ' op te nemen.

Hoe is het gevecht op 12 december 2020 tussen Joshua en Pulev verlopen? Joshua vocht een sterke wedstrijd. Uiteindelijk won hij via een knock-out in de negende ronde (van de geplande maximale twaalf ronden). En zo behield de Engelsman dus zijn wereldtitels.

Statistieken Anthony Joshua

Hij heeft een lengte van 198 centimeter en zijn 'reach' is 208 centimeter. Zijn bekendste bijnaam is 'AJ'. Een andere bijnaam van hem is 'Femi'. Dit is een afkorting van zijn tweede naam: 'Oluwafemi'. In zijn profcarrière heeft hij 24 wedstrijden gevochten. 21 keer won hij via een knock-out. Twee keer won hij op punten. Eén keer leed hij een nederlaag. Dat was tegen Andy Ruiz in juni 2019.

Volgend uitdagingen?

De eerstvolgende uitdaging voor de Engelse bokser is de rematch tegen Usyk. Waarschijnlijk volgt er later in 2022 of 2023 de langverwachte Britse titanenstrijd Anthony Joshua tegen Tyson Fury, waarin men hoopt uit te maken wie nou de onbetwiste wereldkampioen boksen in het zwaargewicht is.

Biografie: Oleksandr Usyk

Op 17 januari 1987 werd Oleksandr Oleksandrovytsj Usyk geboren in Simferopol op de Krim in de Sovjet-Unie. In z'n jonge jaren was Usyk een getalenteerde voetballer. Op zijn vijftiende stapte Oleksandr Usyk over naar het boksen. Daar bleek hij nog veel meer talent voor te hebben. Jarenlang was Usyk een erg succesvolle amateurbokser namen Oekraïne. In 2008 won Usyk het EK boksen in het 'Light Heavyweight' (halfzwaargewicht). In 2011 won Oleksandr Usyk het WK boksen in het zwaargewicht. Het hoogtepunt van de amateurcarrière van Usyk was het winnen van Olympisch goud in het zwaargewicht tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Na het winnen van die Olympische titel stapte Usyk over naar het profboksen. Als profbokser was Oleksandr Usyk in eerste instantie actief in gewichtsklasse 'Cruiserweight'. Daarin won Usyk de wereldtitels van vier grote bonden: IBF, WBA, WBO en WBC. Ook pakte Usyk de eindzege in de World Boxing Super Series; hij won daarmee de befaamde Muhammed Ali Trophy. In 2019 stapte Usyk over naar de gewichtsklasse zwaargewicht. Het hoofddoel van de carrière van Usyk is het winnen van de wereldtitel in die koningsklasse van het boksen.

Tijdens zijn profcarrière heeft Usyk in totaal 18 partijen gevochten. Die heeft Usyk allen gewonnen. Usyk won 13 keer via een knock-out. Vijf keer won Usyk op punten. Usysk heeft een lengte van 191 cm. De 'reach' van Usyk is 198 centimeter.

Live op tv: Anthony Joshua-Oleksandr Usyk (WK boksen zwaargewicht)

Live tv-uitzending WK boksen bij Sky Sports

Op welke zender is dit gevecht live te zien? In het Verenigd Koninkrijk en Ierland wordt de bokswedstrijd Anthony Joshua en Oleksandr Usyk live op televisie uitgezonden door Sky Sports Box Office. Deze live tv-uitzending is alleen te bekijken via PPV (Pay Per View). In de meeste overige landen is deze wedstrijd van 'AJ' tegen Oleksandr Usyk niet live op tv te zien, maar alleen exclusief online per livestream.

Nederland: Joshua-Usyk live op tv bij RTL7? Neen

Er was de verwachting dat de rematch in Nederland live bij RTL7 te zien zou zijn. Helaas is dat niet het geval. RTL7 is een zender die al heel wat jaren regelmatig aandacht besteedt aan boksen. Zo zond die zender veel wedstrijden van Klitschko live op tv uit bij RTL7 Fight Night. Ook waren diverse voorgaande wereldtitelgevechten van Anthony Joshua live op tv te zien bij RTL7 Fight Night. Daarnaast zonden zij onder meer ook de World Boxing Super Series live uit op televisie. Zij konden de live-uitzendrechten voor Nederland vaak verkrijgen dankzij hun goede connecties met het bedrijf Matchroom, waarbij zij onder meer ook al jarenlang de live-uitzendrechten van het darts kopen. Dankzij die connecties van RTL7 behoorde Nederland jarenlang tot de weinige landen waar veel grote gevechten van Anthony Joshua via het 'open net' gratis live op tv te zien waren. Helaas lijkt die tijd met ingang van 2022 voorbij te zijn, mede door de opkomst van grote streamingdiensten, die bijvoorbeeld ook met ingang van het volgende jaar de live-uitzendrechten van het darts overnemen. Waarschijnlijk is het langverwachte gevecht Tyson Fury - Anthony Joshua in 2022 of 2023 ook niet live op tv bij RTL7 te zien, doch alleen via een livestream.

Live op televisie in overige landen: WK boksen 'Joshua vs Usyk'? Meeste landen alleen via livestream

In tegenstelling tot diverse voorgaande wedstrijden van Anthony Joshua (die nog bij hen 'gratis' op het 'open net' te zien waren) wordt dit titelgevecht tegen Oleksandr Usyk in Duitsland helaas niet uitgezonden door RTL Deutschland. In veel landen is het gevecht van 'AJ' tegen Usyk op tv alleen bij betaalzenders te zien. In België waren de live-uitzendrechten (tv en livestream) van het WK boksen bij voorgaande titelgevechten van Joshua vaak in handen van de betaalzender Eleven Sports, maar dat geldt niet voor het gevecht tegen Usyk. Ook veel anderen omroepen die voorheen gevechten van 'AJ' live op tv uitzonden, zoals de Spaanstalige versie van ESPN, het Oost-Europese TVPlaySports+ en het Russische Match Tv, hebben niet de live-uitzendrechten verkregen van het duel tegen Usyk.

Livestream Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk

Livestream Joshua-Usyk bij DAZN

Dit gevecht wordt via een livestream van de streamingdienst DAZN uitgezonden. Dit is de officiële internationale livestream van de strijd om het WK boksen tussen Anthony Joshua en Oleksandr Usyk. DAZN is een ambitieuze streamingdienst die veel topsport via de livestream uitzendt. Zij willen het 'Netflix van de sport' worden. Boksen behoort tot de sporten waaraan zij absoluut een prioriteit geven bij hen ambities om de wereld te veroveren. Zij zenden ook veel boksen per livestream uit. DAZN kwam onder meer groots in het nieuws toen zij de Mexicaanse boksheld 'Canelo' Alvarez een extreem groot contract voor vele honderden miljoenen dollars gaven, om exclusief voortaan zijn gevechten op hun livestream uit te laten zenden. (Dit was het grootste sportcontract voor één sporter aller tijden.) En enige tijd later kwamen DAZN en Alvarez wederom groots in het nieuws, toen bleek dat de bokser z'n contract van honderden miljoenen dollars in de prullenbak wilde gooien, omdat hij vond dat hij te weinig vrijheid kreeg onder z'n contract van DAZN om de wedstrijden te kiezen die hij wilde vechten. Uiteindelijk kwam men tot een compromis. Ook bij andere grote boksers aast DAZN op zo'n exclusiviteitscontract voor hun livestream. Een stream van DAZN is doorgaans niet gratis. Men dient een abonnement bij hen te hebben en bovendien moet men ook weleens via PPV bijbetalen om een stream bij hen live te kunnen bekijken.

Livestream Usyk-Joshua in Nederland

De rematch is op 20 augustus 2022 in Nederland via een livestream van de streamingdienst DAZN te bekijken. Hoewel DAZN al enige tijd in Nederland actief is, is dit pas één van de eerste grote evenementen die per livestream hier is te bekijken. De officiële livestream is alleen beschikbaar voor abonnees van DAZN.

Livestream Joshua-Usyk in België

Anthony Joshua-Oleksandr Usyk is via een livestream van streamingdienst DAZN ook in België live online te bekijken op een smartphone of computer. Zo'n livestream van DAZN was jarenlang in een beperkt aantal landen live te bekijken. In de loop van 2022 wil men de dienst echter uit breiden en ook de rest van de wereld per livestream veroveren. De livestream van de rematch Anthony Joshua-Oleksandr Usyk op is één van de grote evenementen waarmee DAZN ook in België aan zijn bekendheid wil werken.

Livestream DAZN niet in alle landen

De stream is live te zien in meer dan 170 landen. Tot de landen waar deze stream van DAZN van het boksen echter officieel niet beschikbaar is, behoren Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne. In Oekraïne, het land van Usyk, wordt het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht boksen live met een stream uitgezonden door Megogo. Ook is er voor de kijkers in Oekraïne een gratis livestream beschikbaar op YouTube. Die gratis livestream is wel geo-restricted.

Livestream boksen van 'AJ' tegen Usyk via Go App? Neen

Is de wedstrijd van 'AJ' tegen Usyk is via een livestream van de Go App (online tv) online live te zien? Neen, daarop is geen livestream van de rematch Oleksandr Usyk-Anthony Joshua te vinden. Het is een app waarmee mensen live op hun smartphone, tablet of computer via een livestream naar tv kunnen kijken. Het is een livestream-dienst van Ziggo. Via die app kon men per livestream bij voorgaande gevechten van 'AJ' wel naar de strijd om het WK boksen kijken. Indien RTL7 volgende gevechten van 'AJ' wel weer uitzendt, dan zijn die wel weer per livestream op die app te zien. Iedereen die digitale tv heeft bij Ziggo, kan deze app gebruiken live online om per livestream naar televisie te kijken. Zo'n livestream op die app kan men niet alleen thuis of in Nederland gebruiken. Als klant van Ziggo kan men hiermee in de hele EU per livestream naar tv kijken. Behalve per livestream tv kijken, kan men de app ook gebruiken om een week lang een uitzending via een stream terug te kijken. Wie dus een live-uitzending heeft gemist, kan deze app ook gebruiken voor het terugkijken daarvan.

Livestream WK boksen via iTV? Neen

Is het mogelijk om deze bokswedstrijd per livestream te bekijken op de iTV-app? Neen, er is geen stream van Usyk-Joshua bij iTV te vinden. Via die app kan men bij KPN naar een groot aantal zenders kijken. Om op die app per livestream naar tv te kunnen kijken, dient men wel een abonnement te hebben op Interactieve Tv van KPN. Via die app kan men dezelfde zenders per livestream bekijken als men op tv kan kijken. Het hangt dus van het tv-pakket van iemand af, welke zenders hij of zij per livestream op die app kan bekijken. RTL7 zit echter in het basispakket en dus kan elke klant van interactieve tv bij KPN op deze app per livestream bekijken. Voorgaande gevechten van 'AJ' konden zo wel bekeken worden. Elke livestream op die app is ook (net als bij de Ziggo Go App) in de hele EU te bekijken. De iTV-app is bedoeld voor mensen die per livestream op een smartphone live naar televisie willen kijken. Ook is deze app bruikbaar indien men per livestream op een tablet naar televisieprogramma's wil kijken.

Livestream boksen Oleksandr Usyk-Anthony Joshua via site Interactieve Tv? Neen

Klanten van KPN kunnen ook per livestream naar televisie kijken via de site van Interactieve Tv. Indien men daarop inlogt kan men per computer eveneens dezelfde zenders per livestream bekijken, als men thuis op een televisietoestel kan ontvangen. (Men dient dus wel een abonnement op Interactieve Tv bij KPN te hebben om deze livestream-dienst te kunnen gebruiken.) Tot de zenders die men via die site per livestream kan bekijken behoort vanzelfsprekend ook RTL7. Zo kon men dus via deze site per livestream kijken naar voorgaande gevechten van AJ. De site is vooral bedoeld voor mensen die per livestream op een desktop computer of laptop naar televisie willen kijken. Die site is ook te gebruiken om daarmee een livestream op een smartphone of tablet te bekijken, maar hiervoor kan men toch beter de hierboven genoemde iTV-app gebruiken. Die app is namelijk geoptimaliseerd voor het gebruik van een livestream op smartphones of tablets. Op die site is helaas dus ook het gevecht van AJ tegen Usyk te bekijken.

Livestream boksen via Canal Digitaal Tv? Neen

Is voor klanten van Canal Digitaal is deze strijd om het WK boksen in het zwaargewicht tussen Usyk en 'AJ' te bekijken per livestream op de Canal Digitaal Tv App? Neen, voorgaande titelgevechten van deze Engelsman waren vaak op die manier per livestream te bekijken, maar dat geldt dus niet voor het titelgevecht tegen Usyk.

Livestream WK boksen via NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om deze strijd om het WK boksen (zwaargewicht) tussen Joshua en Usyk te bekijken middels een livestream op van NLZIET? Neen. Voorgaande gevechten van AJ kon men ook vaak bij hen bekijken per livestream. Via die app kan men namelijk per livestream onder meer naar RTL7 kijken. Het gevecht op 20 augustus 2022 is echter niet live op tv te zien bij RTL7 of een andere Nederlandse zender en dus ook niet via een livestream van NLZIET te zien.

Livestream Anthony Joshua-Oleksandr Usyk (WK boksen zwaargewicht) bij Sky Sports

Het gevecht is ook te bekijken met een livestream van Sky Sports. De stream van de rematch van 'AJ' tegen Oleksandr Usyk is beschikbaar via 'Sky Sports Box Office'. Dit is vanzelfsprekend een Engelstalige livestream. Ook bij veel voorgaande grote gevechten van 'AJ' boden zij een livestream aan voor het Engelse publiek. (Er is een sterke band tussen Matchroom dat het management van 'AJ' voor z'n rekening neemt en Sky Sports. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom het gevecht tegen Usyk niet exclusief live bij DAZN te zien is.) Zo'n stream bij Sky Sports Box Office voor zo'n groot boksgevecht is altijd een PPV-livestream. Een voordeel van deze livestream is dat men hiermee ook de gehele 'undercard' live kan bekijken, dus het voorprogramma. Een ander voordeel is natuurlijk dat men met die livestream online ook op een smartphone, tablet of laptop live naar het evenement kan kijken. Zo'n livestream van Sky Sport Box Office is echter wel prijzig. Voor zo'n groot boksevenement kost zo'n livestream dikwijls enkele tientallen Britse ponden. De livestream van zo'n Nederland heeft niet echt een grote 'pay per view'-cultuur voor tv of livestreams. In Engeland is een dergelijk bedrag relatief normaal voor een livestream van een groot evenement. In de Verenigde Staten is er nog een veel grotere 'pay per view'-cultuur voor tv en livestreams. Daar geven fans bij grote boksevenementen (zoals bij gevechten van Floyd Mayweather Jr.) soms zelfs circa 100 euro uit voor een livestream.

Vechtsport live op tv of via de livestream

Kickboksen live op tv of via een livestream

Welke andere grote vechtsportevenementen kan men volgen op televisie of met een livestream op het internet? Men kon op 23 oktober 2021 kon men live online met een livestream kijken het vechtsportgala Glory Collision 3: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik. In tegenstelling tot diverse voorgaande grote gevechten van Rico Verhoeven is dit evenement niet live op tv te zien, maar wel dus exclusief online via een livestream van Glory. In 2022 kan men ook naar de strijd tussen Verhoeven en Alistair Overeem kijken via zo'n stream.

Mogelijk vindt een derde ontmoeting plaats tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Indien dat het geval is, wordt ook dat gevecht in Nederland live online middels een livestream uitgezonden.

MMA live op tv of via een gratis livestream

Bij Talpa zendt men de grote evenementen van UFC live uit op tv en online middels een gratis livestream van Kijk. Die evenementen van de UFC zijn ook in de hele EU met een livestream te bekijken op de Vlaamse Play Sports Go App, maar dan dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Ook is dit live op het internet met een livestream van Eleven Sports te bekijken. Eveneens zenden zij op zo'n livestream Cage Warriors uit. Enfusion MMA is te bekijken op een livestream die zij zelf produceren. Bellator MMA is live op tv te bekijken bij Spike en live online met een livestream van een tv-app.

Boksen live

De comeback van Mike Tyson in het boksen werd live met een stream uitgezonden door onder meer Triller, Fite en de Persgroep (AD). Mogelijk zenden zij ook live het gevecht Mike Tyson-Evander Holyfield uit, indien dit veteranengevecht alsnog gerealiseerd wordt. Bij Fanmio Boxing kon in men live op een stream gekeken worden naar het boksgevecht Floyd Mayweather-Paul Logan.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boksen: Anthony Joshua-Tyson Fury, live op tv en livestreamBoksen: Anthony Joshua-Tyson Fury, live op tv en livestreamTyson Fury en Anthony Joshua zijn de twee grootste sterren van het Britse boksen. Deze twee zwaargewichten wonnen in de…
IFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamEr wordt jaarlijks groot vechtsportgala georganiseerd door Enfusion Live in Wuppertal (Duitsland). Daarbij staan op het…
Boksen 2021: Tyson Fury-Deontay Wilder live tv en livestreamBoksen 2021: Tyson Fury-Deontay Wilder live tv en livestreamIn 2021 vindt er in de Verenigde Staten een gevecht plaats om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht tussen de Amerik…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…

Vechtsport: One Championship via livestreamVechtsport: One Championship via livestreamDe vechtsportorganisatie One Championship bestaat sinds 2011. Oorspronkelijk focuste deze organisatie zich vooral op MMA…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…
Bronnen en referenties
 • http://boxrec.com/boxer/659461
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Joshua
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Wladimir_Klitschko
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Yoruba_people
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Deontay_Wilder
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Boxing_at_the_2012_Summer_Olympics_%E2%80%93_Men%27s_super_heavyweight
 • https://www.anthonyjoshua.com/stats/
 • http://boxrec.com/records
 • https://www.anthonyjoshua.com/ko/
 • https://www.rtl.nl/adverterenbij/proposities/rtl-7-fight-night/Woa3iygAACoAPqlZ
 • http://radio.nl/819825/rtl-7-fight-night-presenteert-de-rematch-ruiz-vs-joshua
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 14-08-2022
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.