Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)

Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020) Op zaterdag 7 november zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengevecht tussen deze twee zwaargewichten zou de hoofdwedstrijd van het eerste kickboksgala dat Glory Kickboxing organiseert na de 'coronabreak'. In oktober bleek echter dat Badr Hari corona heeft, waardoor dit evenement niet door kan gaan.

Coronavirus: nieuwe datum

Vanwege het coronavirus moest Glory Kickboxing in 2020 een reeks evenementen afgelasten. Daaronder was ook het evenement in Ahoy Rotterdam, dat gepland stond voor juni, waarin Badr Hari het op zou nemen tegen Benjamin Adegbuyi. Dit titangevecht zou alsnog doorgaan op het evenement Glory 76 op 7 november 2020. Dit evenement is echter uitgesteld, mede omdat Badr Hari corona heeft en omdat de Nederlandse overheidsregels het onmogelijk maakte om dit evenement op 7 novemer te organiseren. Zodra de nieuwe datum bekend is, wordt die hier gemeld.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012 en is uitgegroeid tot de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen. De grootste ster van Glory is de Nederlander Rico Verhoeven. Zijn bijnaam is 'The King of Kickboxing'. Verhoeven heeft sinds 2014 bij Glory Kickboxing de wereldtitel in het zwaargewicht.

Biografie: Badr Hari (Marokko)

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren. In 2000 debuteerde hij als profkickbokser. Hij groeide uit tot één van de sterkste, spraakmakendste en controversieelste kickboksers ter wereld. Badr Hari was één van de grote sterren bij de K-1, de Japanse organisatie die jarenlang de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen was. Opvallend genoeg heeft Badr Hari echter nooit het belangrijkste toernooi van de K-1 gewonnen, de World Grand Prix. Daarentegen staan er wel veel andere grote zeges op de erelijst van Badr Hari, waaronder wereldtitels in het zwaargewicht bij diverse bonden.

Statistieken Badr Hari

Badr Hari heeft als profkickbokser 122 partijen gevochten. 107 keer boekte hij een zege, waarvan 92 keer via een knock-out. Veertien keer leed Badr Hari een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Hari in een 'draw' (gelijkspel). Hari heeft een lengte van 198 centimeter.

Biografie: Benjamin Adegbuyi

Benjamin Adegbuyi werd geboren op 24 januari 1985 in Roemenië. Hij heeft Nigeriaanse roots. De bijnaam van Adegbuyi is 'Mister Gentleman'. Zijn roepnaam is 'Benny'. Hij heeft 40 wedstrijden als profkickbokser gevochten. Daarvan heeft hij 34 wedstrijden gewonnen. Adegbuyi was jarenlang één van de belangrijkste trainingspartners van Rico Verhoeven. De Nederlandse trainer Dennis Krauweel (die ook Verhoeven traint), is zeer belangrijk geweest in de ontwikkeling van Adegbuyi. Deze Roemeense kickbokser is opvallend genoeg heel populair in Chicago (USA). In die Amerikaanse stad woont een grote Roemeense gemeenschap. Die hebben Adegbuyi in hun hart gesloten en supporteren altijd fanatiek voor hem als Glory weer een gala in Chicago organiseert. Benjamin Adegbuyi behoort al heel wat jaren tot de wereldtop van het kickboksen. Tweemaal had hij zelfs een wereldtitelgevecht, beide keren was Rico Verhoeven zijn tegenstander, doch beide keren werd hij door Verhoeven verslagen.

'Badr vs Benny'

De wedstrijd tussen Badr Hari en Benjamin 'Benny' Adegbuyi belooft een zeer interessant gevecht te worden. Hari heeft al enige jaren weinig wedstrijden gevochten, door allerlei oorzaken. In zijn tweede wedstrijd tegen Rico Verhoeven toonde Hari dat hij nog steeds een absolute wereldtopper is. Door blessureleed moest hij later in het gevecht echter opgeven. Hari heeft na een reeks donkere jaren behoefte aan een knetterende overwinning op een wereldtopper. Benjamin 'Benny' Adegbuyi is zo'n wereldtopper. Net als Badr heeft echter ook Benny behoefte aan een knetterende zege op een absolute wereldtopper. Benny is een enorm goede kickbokser en versloeg al buitengewoon veel subtoppers. Benny won ook diverse 'Contender Tournaments'. Hij is er echter nog niet in geslaagd om bij Glory een absolute hoofdprijs te winnen. Beide keren dat hij kans had op de wereldtitel, verloor Benny van Rico Verhoeven. Een andere hoofdprijs waarop hij kans had was de Glory Heavyweight Grand Prix. Benny haalde in 2018 de finale van dat toernooi, maar daarin verloor hij van Jamal Ben Saddik. Als Benny erin zal slagen om in juni 2020 van de legendarische Badr Hari te winnen in de Glory-ring, dan zal dat voor hem voelen alsof hij eindelijk een hoofdprijs bij Glory wint.

Kickboksgala: Badr is Back - Glory 76 (7 november 2020)

De wedstrijd tussen Badr Hari en Benjaming Adegbuyi is de hoofdwedstrijd van het gala 'Badr Hari is Back - Glory 76' dat gehouden wordt op zaterdag 7 november 2020. Er is geen publiek bij dit evenement aanwezig. Het is een gala dat puur online via een livestream bekeken kan worden. Behalve het gevecht van Badr Hari kunnen de vechtsportliefhebbers ook diverse andere interessante wedstrijden via de livestream bekijken bij dit evenement, waaronder het wereldtitelgevecht in het weltergewicht: 'Groenhart vs Doumbé'.

Live op tv: Badr Hari vs Benjamin Adegbuyi (7 november 2020)? Nee

Live op tv in Nederland? Nee

De wedstrijd van Badr Hari wordt waarschijnlijk niet live op tv uitgezonden. Het evenement 'Badr Hari is Back - Glory 76 op 7 november 2020 is in principe alleen per livestream te volgen in Nederland.

Van de zomer van 2018 tot en met de zomer van 2020 had Talpa de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory in Nederland. Tussen Glory en Talpa ontstond echter onenigheid, waarna het contract werd beëindigd. Men verwachtte dat de uitzendrechten (live tv en livestream) vervolgens weer terug naar Ziggo Sport Totaal zouden verhuizen, maar dat is niet het geval. Glory maakte bekend dat het evenement in Nederland puur per livestream zou worden uitgezonden en niet live op tv. Het is nog niet bekend wie daarbij de mediapartner van Glory is.

Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi live op tv in overige landen

Het is nog niet zeker of het evenement ook in andere landen niet live op tv wordt uitgezonden. Er ging het gerucht dat het evenement in Roemenië bij SE Sport Extra te zien zou zijn (via PPV), doch dit lijkt niet het geval te zijn. Zodra er meer info bekend is over de live tv-uitzendingen van een gala waarop Badr Hari vecht tegen Adegbuyi, dan wordt hier meer info gemeld.

Livestream Badr Hari vs Benjamin Adegbuyi

Livestream 'Badr vs Benny'

Het evenement 'Badr vs Benny' is te bekijken via een livestream. Dit is een PPV-livestream. PPV is een afkorting van Pay Per View. De officiële livestream van de 'main card' kost 12,99 euro. Bij welke streamingdiensten is de livestream van Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi te bekijken? Er wordt een livestream gezamenlijke livestream geproduceerd door Glory en Spike Tv. De stream is zowel te vinden op de site van Glory als op de site van Spike. Hoe laat begint de livestream? Zodra bekend is hoe laat de stream begint, wordt dat hier gemeld. Hier wordt sowieso t.z.t. meer info over de stream geplaatst. Internationaal biedt waarschijnlijk onder meer Fite Tv de PPV-stream uit.

PPV-streamingcultuur

In Nederland is er niet een grote cultuur qua het bekijken van evenementen via een PPV-livestream. In veel andere landen (waaronder de Verenigde Staten) is het heel normaal dat grote vechtsportevenementen alleen via een PPV-livestream te bekijken zijn. Zo zijn veel gala's van de UFC alleen per livestream te bekijken. Ook in het boksen zijn veel grote gevechten alleen via zo'n PPV-livestream te bekijken. Dat gold in de loop der jaren bijvoorbeeld ook voor veel gevechten van Mayweather die alleen via PPV (livestream of tv) live te zien waren. Het is nog af te wachten hoe het publiek in Nederland bij het gevecht op 7 november reageert op zo'n PPV-livestream. Wordt deze livestream een succes of niet? Ook het eerstvolgende gevecht van Rico Verhoeven is hoogstwaarschijnlijk alleen via zo'n livestream te bekijken. Daarna zal de organisatie waarschijnlijk de balans opmaken of zo'n PPV-livestream inderdaad het verdienmodel is waarop voort kan worden gebouwd.

Geen livestream van Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi bij Kijk

In de voorgaande periode (van de zomer van 2018 tot en met het voorjaar van 2018) waren dergelijke evenementen meestal via een gratis livestream te bekijken bij Kijk, de streamingdienst van Talpa. Wegens onenigheid tussen Talpa en Glory is die deal helaas echter beëindigd. Als gevolg daarvan is er dus niet meer een gratis livestream van de evenementen van Glory bij Kijk beschikbaar.

Geen livestream bij Ziggo Sport Totaal

Vervolgens werd door velen verwacht dat Glory terug zou keren naar Ziggo Sport Totaal en die een live tv-uitzending en livestream zouden aanbieden. Uiteindelijk is dit niet het geval en biedt Ziggo Sport Totaal niet een livestream aan.

Livestream op YouTube? Livestream Facebook?

Glory Kickboxing biedt ook dikwijls een gratis livestream aan van wedstrijden op YouTube. Eveneens is er dan vaak een link naar zo'n gratis livestream op Facebook. Dit is dan echter niet een livestream van het voorprogramma. Dit betreft doorgaans alleen maar een gratis livestream van het voorprogramma (de PreLims).

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestreamKickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestreamOp zaterdag 7 november 2020 zou het vechtsportgala Glory 76 georganiseerd worden. Vanwege het coronavirus wordt het echt…
Rico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisati…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…

IFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamOp zaterdag 17 oktober 2020 staat er een groot kickboksgala gepland van Enfsusion Live in Wuppertal (Duitsland). Op het…
Tai chi en zwaardvechtenTai chi en zwaardvechtenTai chi chuan is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een van de meest verfijnde uitingen van de Chinese cultuur. Tai chi…
Bronnen en referenties
  • Badr - Jens Olde Kalter - Uitgeverij Prometheus
  • https://twitter.com/BoxeMag_com/status/1030452136121982976
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-de-ring-in-tijdens-glory-60-lyon-frankrijk-uitdager-bekend/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Hesdy_Gerges
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • http://www.glorykickboxing.com/news/badr-hari-vs-hesdy-gerges-ii-slated-for-glory-51-rotterdam:eedae2ae-3651-4b10-83e5-8ae486910faf
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rematch-badr-hari-en-hesdy-gerges-op-glory-51-rotterdam/

Reageer op het artikel "Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!