Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)

Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020) In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengevecht tussen deze twee zwaargewichten is de hoofdwedstrijd van het eerste kickboksgala dat Glory Kickboxing organiseert na de 'coronabreak'. Het evenement 'Glory 76 - Badr vs Benny' is op de avond van zaterdag 19 december 2020 online te volgen via een livestream.

Coronavirus: nieuwe datum (19 december 2020)

Vanwege het coronavirus moest Glory Kickboxing in 2020 een reeks evenementen afgelasten. Daaronder was ook het evenement in Ahoy Rotterdam, dat gepland stond voor juni, waarin Badr Hari het op zou nemen tegen Benjamin Adegbuyi. Dit titanengevecht zou vervolgens alsnog doorgaan op het evenement Glory 76 op 7 november 2020. Dit evenement werd echter uitgesteld, omdat Badr Hari corona kreeg. De nieuwe datum van dit gala is 19 december 2020.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012 en is uitgegroeid tot de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen. Eén van de grootste sterren van Glory is de Nederlander Rico Verhoeven. Zijn bijnaam is 'The King of Kickboxing'. Verhoeven heeft sinds 2014 bij Glory Kickboxing de wereldtitel in het zwaargewicht. De andere grote ster van Glory is Badr Hari.

Biografie: Badr Hari (Marokko)

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren. In 2000 debuteerde hij als profkickbokser. Hari groeide uit tot één van de sterkste, spraakmakendste en controversieelste kickboksers ter wereld. Badr Hari was één van de grote sterren bij de K-1, de Japanse organisatie die jarenlang de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen was. Opvallend genoeg heeft Badr Hari echter nooit het belangrijkste toernooi van de K-1 gewonnen, de World Grand Prix. Daarentegen staan er wel veel andere grote zeges op de erelijst van Badr Hari, waaronder wereldtitels in het zwaargewicht bij diverse bonden.

Statistieken Badr Hari

Badr Hari heeft als profkickbokser 122 partijen gevochten. 107 keer boekte hij een zege, waarvan 92 keer via een knock-out. Veertien keer leed Badr Hari een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Hari in een 'draw' (gelijkspel). Hari heeft een lengte van 198 centimeter.

Biografie: Benjamin Adegbuyi

Benjamin Adegbuyi werd geboren op 24 januari 1985 in Roemenië. Hij heeft Nigeriaanse roots. De bijnaam van Adegbuyi is 'Mister Gentleman'. Zijn roepnaam is 'Benny'. Benjamin Adegbuyi heeft 40 wedstrijden als profkickbokser gevochten. Daarvan heeft Benny 34 wedstrijden gewonnen. Adegbuyi was jarenlang één van de belangrijkste trainingspartners van Rico Verhoeven. De Nederlandse trainer Dennis Krauweel (die ook Verhoeven traint), is zeer belangrijk geweest in de ontwikkeling van Adegbuyi. Deze Roemeense kickbokser is opvallend genoeg heel populair in Chicago (USA). In die Amerikaanse stad woont een grote Roemeense gemeenschap. Die hebben Adegbuyi in hun hart gesloten en supporteren altijd fanatiek voor hem als Glory weer een gala in Chicago organiseert. Benjamin Adegbuyi behoort al heel wat jaren tot de wereldtop van het kickboksen. Tweemaal had Benjamin 'Benny' Adegbuyi zelfs een wereldtitelgevecht, beide keren was Rico Verhoeven zijn tegenstander, doch beide keren werd Benny door Verhoeven verslagen.

'Badr vs Benny'

De wedstrijd tussen Badr Hari en Benjamin 'Benny' Adegbuyi belooft een zeer interessant gevecht te worden. Hari heeft al enige jaren weinig wedstrijden gevochten, door allerlei oorzaken. In zijn tweede wedstrijd tegen Rico Verhoeven toonde Hari dat hij nog steeds een absolute wereldtopper is. Door blessureleed moest hij later in het gevecht echter opgeven. Hari heeft na een reeks donkere jaren behoefte aan een knetterende overwinning op een wereldtopper. Benjamin 'Benny' Adegbuyi is zo'n wereldtopper. Net als Badr heeft echter ook Benny behoefte aan een knetterende zege op een absolute wereldtopper. Benny Adegbuyi is een enorm goede kickbokser en versloeg al buitengewoon veel subtoppers. Benjamin 'Benny'Adegbuyi won ook diverse 'Contender Tournaments'. Adegbuyi is er echter nog niet in geslaagd om bij Glory een absolute hoofdprijs te winnen. Beide keren dat Benjamin Adegbuyi kans had op de wereldtitel, verloor Benny van Rico Verhoeven. Een andere hoofdprijs waarop Benjamin Adegbuyi kans had was de Glory Heavyweight Grand Prix. Benny Adegbuyi haalde in 2018 de finale van dat toernooi. Daarin verloor Benny van Jamal Ben Saddik. Als Benny erin zal slagen om in juni 2020 van de legendarische Badr Hari te winnen in de Glory-ring, dan zal dat voor Adegbuyi voelen alsof hij eindelijk een hoofdprijs bij Glory wint.

Kickboksgala: Badr is Back - Glory 76

De wedstrijd tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi is de hoofdwedstrijd van het gala 'Badr Hari is Back - Glory 76' dat gehouden wordt op zaterdag 19 december 2020. Er is geen publiek bij dit evenement aanwezig. Het is een gala dat puur online via een livestream bekeken kan worden. Behalve het gevecht van Badr Hari tegen Benjamin 'Benny' Adegbuyi kunnen de vechtsportliefhebbers ook diverse andere interessante wedstrijden via de livestream bekijken bij dit evenement, waaronder een toernooi tussen zwaargewichten en een wedstrijd in het weltergewicht (met wereldkampioen Doumbé).

Lockdown? Evenement gaat door

Vanwege de lockdown die in Nederland was afgekondigd, was er enige onzekerheid bij veel vechtsportfans over de vraag: gaat dit evenement op 19 december 2020 door? Het antwoordt is ja, het evenement gaat op zaterdag 19 december door.

Live op tv: Badr Hari vs Benjamin Adegbuyi? Nee

Live op tv in Nederland? Nee

De wedstrijd van Badr Hari wordt niet live op tv uitgezonden. Het evenement 'Badr Hari is Back - Glory 76 op 19 december 2020 is in Nederland alleen per livestream te volgen.

Van de zomer van 2018 tot en met de zomer van 2020 had Talpa de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory in Nederland. Tussen Glory en Talpa ontstond echter onenigheid, waarna het contract werd beëindigd. Men verwachtte dat de uitzendrechten (live tv en livestream) vervolgens weer terug naar Ziggo Sport Totaal zouden verhuizen, maar dat is niet het geval. Glory maakte bekend dat het evenement in Nederland puur per livestream zou worden uitgezonden en niet live op tv. De mediapartners bij de productie van de livestream zijn Spike en Fite.

Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi live op tv in overige landen? Nee

Het gevecht van Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi wordt ook in andere landen niet live op tv uitgezonden. Er ging het gerucht dat het evenement in Roemenië bij SE Sport Extra te zien zou zijn (via PPV), doch dit lijkt niet het geval te zijn. Zodra er meer info bekend is over de live tv-uitzendingen van een gala waarop Badr Hari vecht tegen Adegbuyi, dan wordt hier meer info gemeld.

Livestream Badr Hari vs Benjamin Adegbuyi (19 december 2020)

Livestream 'Badr vs Benny'

Het evenement is op 19 december 2020 te bekijken via een livestream. Met zo'n livestream zijn op een computer of smartphone de wedstrijd van Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi en de overige wedstrijden uit het hoofdprogramma te bekijken.

Livestream Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi bij Glory, Spike en Fite

Bij welke streamingdiensten is de officiële livestream van 'Badr vs Benny' te bekijken? Er wordt een livestream gezamenlijke livestream geproduceerd door Glory en Spike Tv. De stream is zowel te vinden op de site van Glory als op de site van Spike. Dit is een PPV-livestream. PPV is een afkorting van Pay Per View. De officiële livestream van de 'main card' kost 12,99 euro. Hoe laat begint de livestream? De stream van dit kickboksevenement begint om 21u00. Internationaal biedt ook Fite Tv de PPV-stream uit. Hun officiële stream kost 14,99 euro. In Frankrijk biedt La Sueur een Franstalige livestream aan van dit evenement, inclusief de wedstrijd Badr Hari-Benjamin-Adegbuyi. Hun PPV-livestream kost 12,99 euro.

PPV-streamingcultuur

In Nederland is er niet een grote cultuur qua het bekijken van evenementen via een PPV-livestream. In veel andere landen (waaronder de Verenigde Staten) is het heel normaal dat grote vechtsportevenementen alleen via een PPV-livestream te bekijken zijn. Zo zijn veel gala's van de UFC alleen per livestream te bekijken. Ook in het boksen zijn veel grote gevechten alleen via zo'n PPV-livestream te bekijken. Dat gold in de loop der jaren bijvoorbeeld ook voor veel gevechten van Mayweather die alleen via PPV (livestream of tv) live te zien waren. Het is nog af te wachten hoe het publiek in Nederland bij het gevecht op 19 december reageert op zo'n PPV-livestream. Wordt deze livestream een succes of niet? Ook het eerstvolgende gevecht van Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik (op 31 januari 2021) is alleen via zo'n livestream te bekijken. Daarna zal de organisatie waarschijnlijk de balans opmaken of zo'n PPV-livestream inderdaad het verdienmodel is waarop voort kan worden gebouwd.

Geen livestream van Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi bij Kijk

In de voorgaande periode (van de zomer van 2018 tot en met het voorjaar van 2018) waren dergelijke evenementen meestal via een gratis livestream te bekijken bij Kijk, de streamingdienst van Talpa. Wegens onenigheid tussen Talpa en Glory is die deal helaas echter beëindigd. Als gevolg daarvan is er dus niet meer een gratis livestream van de evenementen van Glory bij Kijk beschikbaar.

Geen livestream bij Ziggo Sport Totaal

Vervolgens werd door velen verwacht dat Glory terug zou keren naar Ziggo Sport Totaal en die een live tv-uitzending en livestream zouden aanbieden. (Die uitzending zou volgen het geruchtencircuit beschikbaar zijn voor abonnees van Ziggo Sport Totaal op tv en via de stream, maar daarnaast zou er ook een livestream via PPV bij hen beschibaar komen.) Uiteindelijk is dit niet het geval en biedt Ziggo Sport Totaal niet een livestream aan.

Livestream op YouTube? Livestream Facebook?

Glory Kickboxing biedt ook dikwijls een gratis livestream aan van wedstrijden op YouTube. Eveneens is er dan vaak een link naar zo'n gratis livestream op Facebook. Dit is dan echter niet een livestream van het voorprogramma. Het betreft doorgaans alleen maar een gratis stream van het voorprogramma (de PreLims). Bij het evenement van 19 december 2020 is er echter niet zo'n gratis livestream beschikbaar. Het gehele programma van 19 december is alleen live via een PPV-stream te bekijken.

Volgend evenement: Rico vs Jamal

Bij het eerstvolgende evenement van deze kickboksorganisatie op zaterdag 30 januari 2021 is het wereldtitelgevecht kickboksen in het zwaargewicht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik de hoofdwedstrijd.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestreamKickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestreamDoor Glory Kickboxing wordt het vechtsportgala Glory 76 georganiseerd worden. De hoofdwedstrijd is een gevecht van Badr…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamEr wordt een kickbokswedstrijd georganiseerd tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze Marokkaa…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…
Glory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestreamGlory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestreamRico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisati…

IFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamEr wordt jaarlijks groot vechtsportgala georganiseerd door Enfusion Live in Wuppertal (Duitsland). Daarbij staan op het…
Tai chi en zwaardvechtenTai chi en zwaardvechtenTai chi chuan is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een van de meest verfijnde uitingen van de Chinese cultuur. Tai chi…
Bronnen en referenties
  • Badr - Jens Olde Kalter - Uitgeverij Prometheus
  • https://twitter.com/BoxeMag_com/status/1030452136121982976
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-de-ring-in-tijdens-glory-60-lyon-frankrijk-uitdager-bekend/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Hesdy_Gerges
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • http://www.glorykickboxing.com/news/badr-hari-vs-hesdy-gerges-ii-slated-for-glory-51-rotterdam:eedae2ae-3651-4b10-83e5-8ae486910faf
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rematch-badr-hari-en-hesdy-gerges-op-glory-51-rotterdam/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 18-12-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.