Glory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestream

Glory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestream Rico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisatie. In 2013 behaalde hij bij Glory de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht. Een belangrijk moment in zijn carrière was zijn eerste gevecht tegen Badr Hari in 2016. Rondom die wedstrijd ontstond er een gigantische hype, met als gevolg dat Rico Verhoeven uitgroeide tot één van de populairste sporters van Nederland. De wedstrijden van deze 'King of Kickboxing' zijn online via een livestream te bekijken.

Glory Kickboxing

Vanaf 1993 tot 2010 was het Japanse K-1 de belangrijkste mondiale organisatie in het profkickboksen. Na de uitbraak van de kredietcrisis (in 2008) kwam de K-1 echter in problemen. Rond 2011 probeerde een groep Europese investeerders, onder leiding van de Fransman Pierre Andurand, om de K-1 te kopen. Zij slaagden hier echter niet in. Daarop besloten zij om een eigen, nieuwe kickboksorganisatie op te zetten: Glory Kickboxing. Die werd gelanceerd in 2012. Glory groeide al snel uit tot de toonaangevende organisatie in het mondiale kickboksen. In 2020 werd Glory Kickboxing, net als veel andere organisaties, zwaar getroffen door de coronacrisis. Hierdoor vindt er in 2020 een grote reorganisatie plaats binnen Glory.

Biografie: Rico Verhoeven

Ricardo 'Rico' Verhoeven werd op 10 april 1989 geboren in Bergen op Zoom. Al op 5-jarige leeftijd ging hij de Japanse vechtkunst Kyokushinkai (een vorm van karate) beoefenen. Zijn vader was daarbij zijn trainer. Vanaf zijn zevende ging Ricardo aan kickboksen doen. In 2004 maakte Verhoeven zijn debuut als profkickbokser.

Ricardo werd Rico

In z'n eerste jaren stond hij onder zijn officiële naam 'Ricardo Verhoeven' op de affiches van de vechtsportgala's waaraan hij deelnam. In het voorjaar van 2006 besloot hij dat echter te veranderen: voortaan stond hij onder de naam Rico Verhoeven op de affiches. De bijnaam 'Rico' was toen al vele jaren de roepnaam die door diverse mensen in z'n directe omgeving voor hem werd gebruikt. Die bijnaam is een verwijzing naar het personage Ricardo 'Rico' Tubbs uit Miami Vice.

Glory

Verhoeven was in de loop der jaren als kickbokser onder meer actief bij de profbonden K-1, It's Showtime en Superkombat. Vervolgens tekende hij in 2012 een contract bij de bond Glory. In december 2012 debuteerde hij bij die organisatie op een toernooi in Tokyo. Daarbij won hij zijn eerste wedstrijd van Kharitonov, maar verloor hij zijn tweede wedstrijd van Semmy Schilt.

Wereldtitel

2013 werd een gloriejaar voor Verhoeven. Hij won dat jaar de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht bij Glory. In die begintijd van Glory werd er bij die organisatie nog in een toernooivorm om het wereldkampioenschap gestreden. Het WK-toernooi van de zwaargewichten vond plaats in Chicago. In de halve finale won Verhoeven van Gökhan Saki, in de finale versloeg hij Daniel Ghita. Later dat jaar versterkte Verhoeven zijn status, door bij een wedstrijd in Tokyo de levende kickbokslegende Peter Aerts te verslaan. Rico Verhoeven werd daarvoor al jaren beschouwd als een groot talent en droeg toen de bijnaam 'The Prince of Kickboxing'. Sinds dat gloriejaar 2013 verdient hij met eer de bijnaam 'The King of Kickboxing'.

Titelbehoud

Sinds 2014 wordt de wereldtitel kickboksen bij Glory niet meer in toernooivorm vergeven, maar (net als bij het reguliere profboksen) in titelgevechten. Het eerste titelgevecht van Verhoeven bij Glory was in juni 2014 tegen de Roemeen Daniel Ghita. De Nederlander won op punten (unanieme jurybeslissing) en behield dus zijn wereldtitel. Sindsdien heeft Verhoeven veelvuldig titel verdedigd en hem steeds behouden. Toch leed hij in die tijd wel één nederlaag: in 2015 tegen Andrey Gerasimchuk. Dat was echter niet bij Glory, maar bij de organisatie Kunlun. De wereldtitel van Verhoeven stond bij die wedstrijd dus niet op het spel.

Rico Verhoeven vs Badri Hari I

Het beroemdste gevecht dat Rico Verhoeven heeft gevochten is vanzelfsprekend zijn match tegen Badr Hari. Dit gevecht was in Nederland een enorme mediahype. Deze wedstrijd werd live op tv en per livestream enorm goed bekeken. Het gevecht vond plaats op 10 december 2016 in de Duitse stad Oberhausen. Badr Hari liep tijdens deze match een armblessure op, waardoor Rico Verhoeven het gevecht won. Dit gevecht was live op tv en per livestream bij Ziggo Sport Totaal te zien.

Jamal Ben Saddik

Een ander beroemd gevecht van Verhoeven vond plaats in 2017: hij nam het toen in Ahoy tijdens een wereldtitelgevecht op tegen de Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik. Dit was het tweede gevecht tussen Rico en Jamal. In hun jonge jaren (in 2011) hadden ze al eens tegen elkaar gevochten. Die eerste wedstrijd won Jamal. Dat was toen een grote verrassing, aangezien Verhoeven al een bekend talent was, terwijl het voor Jamal pas zijn debuutwedstrijd als prof was. In het gevecht van 2017 leek Rico het in de eerste fase erg zwaar te hebben tegen Jamal Ben Saddik, maar uiteindelijk won Verhoeven toch. Dit gevecht was live op tv en middels een livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal.

Rico Verhoeven vs Badr Hari II

In 2019 won de langverwachte rematch van 'Rico vs Badr' plaats. Ditmaal was de locatie het Gelredome. Oorspronkelijk had men zo'n rematch al heel snel plaats willen laten vinden na de eerste ontmoeting in 2016. Door verschillende oorzaken, waaronder een gevangenisstraf en een dopingaffaire van Badr Hari, duurde het uiteindelijk nog drie jaar voordat deze rematch plaats kon vinden. Tijdens de rematch in 2019 begin Hari zeer sterk, maar ook ditmaal moest het gevecht vroegtijdig beëindigd worden vanwege een blessure van Badr. Wederom ging de zege dus naar Rico Verhoeven. Dit gevecht was live op tv te zien bij Veronica; de gratis livestream werd verzorgd door Kijk.

Kijkcijferkanon van het kickboksen: Rico Verhoeven live op tv en livestream

In 2016 waren de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. In het programma Peptalk van die zender had Verhoeven Badr Hari uitgedaagd. (In die tijd was het namelijk niet bekend of Badr Hari zijn kickbokscarrière wilde voortzetten, of dat hij gestopt was.) Nadat Badr die uitdaging aannam, groeide het eerste gevecht tussen beide titanen uit tot een enorme hype. Uiteindelijk keken in december 2016 bijna een miljoen mensen naar Rico vs Badr. Dat was een extreem hoog kijkcijfer. Nooit eerder keken er zoveel mensen naar een kickbokswedstrijd in Nederland. En dat nog wel op een zender die slechts een beperkt aantal mensen in Nederland konden bekijken (alleen abonnees van Ziggo Digitale Tv en Ziggo Sport Totaal). Daarna is Rico Verhoeven altijd een kijkcijferkanon gebleven. In 2018 verhuisden de uitzendrechten van Glory naar Talpa. Dat zond de wedstrijden van Verhoeven uit op Veronica tv (en per livestream bij Kijk). Naar die wedstrijden (tegen Guto Inocente en de rematch tegen Hari) keken vele miljoenen mensen live op tv (en via de gratis livestream). Deze kijkcijfersuccessen wil Glory met ingang van 2021 gaan uitbuiten met haar vernieuwde mediastrategie, waarbij de uitzendingen via de livestream een hoofdrol spelen.

Livestream Rico Verhoeven bij Glory

De wedstrijden van Rico Verhoeven zijn via een livestream te bekijken. Met zo'n livestream zijn deze partijen dus op een smartphone of computer te volgen. In de winter van 2020-2021 hebben er veel hervormingen plaatsgevonden binnen Glory Kickboxing. Met ingang van 2021 is Glory de eindverantwoordelijke over de productie en distributie van de livestream van de partijen van Verhoeven. Een mediapartner voor de Nederlandse livestream is Spike Tv. De partner voor de internationale livestream is Fite Tv. De Franstalige livestream wordt door Leue geproduceerd. Doorgaans zijn evenementen van Glory te verkrijgen via een PPV-livestream. PPV is een afkorting van Pay Per View, wat betekent dat men per evenement een livestream koopt. Voorheen (tot aan medio 2020) was de PPV-livestream slechts een bijverdienste en bijzaak voor deze kickboksorganisatie. De belangrijkste livestream was in die tijd de stream die Talpa produceerde voor de Nederlandse markt (voor Veronica en Kijk). Dit was een gratis livestream voor kijkers in Nederland, die gefinancierd werd via reclame-inkomsten.

Sinds de zomer van 2020 heeft Talpa echter niet meer de uitzendrechten (live tv en livestream) van deze kickboksevenementen. Na de hervormingen in het najaar van 2020, heeft men moeten besluiten om voortaan voor een ander verdienmodel te kiezen, aangezien er niet meer een grote partij zoals Talpa is, die garant kon staan voor een gratis livestream. Daarom zijn de gala's sindsdien in principe vooral te bekijken via een PPV-livestream. Dat geldt met ingang van 2021 ook voor de livestream van de evenementen waarop Rico in actie komt. Zo'n livestream dient men dus te kopen via PPV bijvoorbeeld bij Spike, Fite of Leue. In theorie is het wel mogelijk, net als in het verleden, een mediabedrijf voor een bepaald land of continent de mediarechten koopt en voor kijkers uit die regio een 'gratis livestream' verzorgt (die hij via advertenties betaalt). Die kans is echter wel kleiner geworden dan die kans voorheen (voor 2021) was. In de praktijk is het namelijk vooral het doel van Glory om van de PPV-livestream een verdienmodel te maken. In veel landen, zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, is er al heel lang een PPV-cultuur bij uitzendingen die via de livestream worden aangeboden. Glory hoopt ook zo'n PPV-cultuur te kweken in landen waar Glory populair is (met name in Nederland, maar ook in Frankrijk).

Programma prominente partijen: livestream Rico Verhoeven

Livestream derde gevecht Rico Verhoeven Jamal Ben Saddik

In januari 2021 wordt het gevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik georganiseerd. Dit gevecht is exclusief via een livestream te bekijken. De livestream wordt onder meer aangeboden door Glory en Spike. Dit is het eerste gevecht van 'the King of Kickboxing' bij Glory dat echt puur per livestream en niet op tv wordt uitgezonden.

Livestream derde gevecht Rico Verhoeven-Badr Hari

Het derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari wordt ook per livestream uitgezonden. Dit gevecht vindt waarschijnlijk eind 2021 of in 2022 plaats. De voorgaande twee ontmoetingen waren zowel live op tv als online via de livestream te bekijken. In principe heeft men als doel om de derde onmoeting alleen per livestream uit de zenden (PPV). Het is echter nog niet zeker of de mediastrategie van de organisatie in de tussentijd niet wijzigt en er niet alsnog een partij komt die het financieel interessant vindt om dit live op tv en via een gratis livestream aan te bieden in Nederland en dat dan via advertenties financiert.

Lees verder

© 2017 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, daardoor is de inhoud van artikelen mogelijk niet op alle punten actueel.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…
Glory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamGlory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamOp zaterdag 30 januari 2021 organiseert Glory Kickboxing een wereldtitelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeve…
Glory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestreamGlory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestreamBadr Hari behoort tot de grootste namen uit de wereld van het kickboksen. Deze Marokkaanse kickbokser staat onder contra…

UFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëUFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëDe UFC is de grootste mondiale organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van de UFC worden door di…
MMA: Waar alle vechtsporten samenkomenMMA: Waar alle vechtsporten samenkomenHet MMA is een geliefde en een omstreden sport in de wereld. Het is eigenlijk een mix van vechtsporten waar alles wordt…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/124056-rico-verhoeven-daagt-bonjasky-officieel-uit.html
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 18-12-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief en worden artikelen grotendeels niet meer geactualiseerd, daardoor is de inhoud van artikelen mogelijk niet op alle punten actueel. De mogelijkheid om te reageren is tevens uitgeschakeld.
Schrijf mee!