Glory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestream

Glory: wedstrijden van Rico Verhoeven via een livestream Rico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisatie. In 2013 behaalde hij bij Glory de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht. In de loop der jaren is hij uitgegroeid tot één van de populairste sporters van Nederland. De gevechten van Rico Verhoeven zijn online via een livestream te bekijken.

Glory Kickboxing

Vanaf 1993 tot 2010 was het Japanse K-1 de belangrijkste mondiale organisatie in het profkickboksen. Na de uitbraak van de kredietcrisis (in 2008) kwam de K-1 echter in problemen. Rond 2011 probeerde een groep Europese investeerders, onder leiding van de Fransman Pierre Andurand, om de K-1 te kopen. Zij slaagden hier echter niet in. Daarop besloten zij om een eigen, nieuwe kickboksorganisatie op te zetten: Glory Kickboxing. Die werd gelanceerd in 2012. Glory groeide al snel uit tot de toonaangevende organisatie in het mondiale kickboksen. In 2020 werd Glory Kickboxing, net als veel andere organisaties, zwaar getroffen door de coronacrisis. Hierdoor vond er in 2020 een grote reorganisatie plaats binnen Glory. Daarna is deze kickboksorganisatie echter aan een grote wederopstanding begonnen.

Biografie: Rico Verhoeven

Ricardo 'Rico' Verhoeven werd op 10 april 1989 geboren in Bergen op Zoom. Al op 5-jarige leeftijd ging hij de Japanse vechtkunst Kyokushinkai (een vorm van karate) beoefenen. Zijn vader was daarbij zijn trainer. Vanaf zijn zevende ging Ricardo aan kickboksen doen. In 2004 maakte Verhoeven zijn debuut als profkickbokser.

Ricardo werd Rico

In z'n eerste jaren stond hij onder zijn officiële naam 'Ricardo Verhoeven' op de affiches van de vechtsportgala's waaraan hij deelnam. In het voorjaar van 2006 besloot hij dat echter te veranderen: voortaan stond hij onder de naam Rico Verhoeven op de affiches. De bijnaam 'Rico' was toen al vele jaren de roepnaam die door diverse mensen in z'n directe omgeving voor hem werd gebruikt. Die bijnaam is een verwijzing naar het personage Ricardo 'Rico' Tubbs uit Miami Vice.

Glory

Rico Verhoeven was in de loop der jaren als kickbokser onder meer actief bij de profbonden K-1, It's Showtime en Superkombat. Vervolgens tekende hij in 2012 een contract bij de bond Glory. In december 2012 debuteerde hij bij die organisatie op een toernooi in Tokyo. Daarbij won hij zijn eerste wedstrijd van Kharitonov, maar verloor hij zijn tweede wedstrijd van Semmy Schilt.

Wereldtitel

2013 werd een gloriejaar voor Verhoeven. Hij won dat jaar de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht bij Glory. In die begintijd van Glory werd er bij die organisatie nog in een toernooivorm om het wereldkampioenschap gestreden. Het WK-toernooi van de zwaargewichten vond plaats in Chicago. In de halve finale won Verhoeven van Gökhan Saki, in de finale versloeg hij Daniel Ghita. Later dat jaar versterkte Verhoeven zijn status, door bij een wedstrijd in Tokyo de levende kickbokslegende Peter Aerts te verslaan. Rico Verhoeven werd daarvoor al jaren beschouwd als een groot talent en droeg toen de bijnaam 'The Prince of Kickboxing'. Sinds dat gloriejaar 2013 verdient hij met eer de bijnaam 'The King of Kickboxing'.

Titelbehoud

Sinds 2014 wordt de wereldtitel kickboksen bij Glory niet meer in toernooivorm vergeven, maar (net als bij het reguliere profboksen) in titelgevechten. Het eerste titelgevecht van Verhoeven bij Glory was in juni 2014 tegen de Roemeen Daniel Ghita. De Nederlander won op punten (unanieme jurybeslissing) en behield dus zijn wereldtitel. Sindsdien heeft Verhoeven veelvuldig zijn titel verdedigd en hem steeds behouden. Toch leed hij in die periode wel één nederlaag: in 2015 tegen Andrey Gerasimchuk. Dat was echter niet bij Glory, maar bij de organisatie Kunlun. De wereldtitel van Verhoeven stond bij die wedstrijd niet op het spel.

Rico Verhoeven vs Badri Hari I

Het beroemdste gevecht dat Rico Verhoeven heeft gevochten is vanzelfsprekend zijn eerste match tegen Badr Hari. Dit gevecht was in Nederland een enorme mediahype. Deze wedstrijd werd live op tv en per livestream enorm goed bekeken. Het gevecht vond plaats op 10 december 2016 in de Duitse stad Oberhausen. Badr Hari liep tijdens deze match een armblessure op, waardoor Verhoeven het gevecht won. Dit gevecht was live op tv en per livestream bij Ziggo Sport Totaal te zien.

Jamal Ben Saddik II en III

Een ander beroemd gevecht van Verhoeven vond plaats in 2017: hij nam het toen in Ahoy tijdens een wereldtitelgevecht op tegen de Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik. Dit was het tweede gevecht tussen Rico en Jamal. In hun jonge jaren (in 2011) hadden ze al eens tegen elkaar gevochten. Die eerste wedstrijd won Jamal. Dat was toen een grote verrassing, aangezien Verhoeven al een bekend talent was, terwijl het voor Jamal pas zijn debuutwedstrijd als prof was. In het gevecht van 2017 leek Rico het in de eerste fase erg zwaar te hebben tegen Jamal Ben Saddik, maar uiteindelijk won Verhoeven toch. Dit gevecht was live op tv en middels een livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal. Ook in 2021 vocht 'The King of Kickboxing' tegen Jamal Ben Saddik. Wederom was het een zeer spectaculair gevecht: de titelverdediger raakte zwaar geblesseerd in zijn gezicht, maar wist uiteindelijk toch 'The Goliath' te verslaan. Dit gevecht was alleen via een PPV-livestream te bekijken.

Rico Verhoeven vs Badr Hari II

In 2019 won de langverwachte rematch van 'Rico vs Badr' plaats. Ditmaal was de locatie het Gelredome. Oorspronkelijk had men zo'n rematch al heel snel plaats willen laten vinden na de eerste ontmoeting in 2016. Door verschillende oorzaken, waaronder een gevangenisstraf en een dopingaffaire van Badr Hari, duurde het uiteindelijk nog drie jaar voordat deze rematch plaats kon vinden. Tijdens de rematch in 2019 begin Hari zeer sterk, maar ook ditmaal moest het gevecht vroegtijdig beëindigd worden vanwege een blessure van Badr. Wederom ging de zege dus naar Rico Verhoeven. Dit gevecht was in Nederland live op tv te zien bij Veronica; de gratis livestream werd verzorgd door Kijk.

Hit It Show

Behalve bij Glory Kickboxing, is Rico Verhoeven ook actief bij zijn eigen organisatie Hit It. Daarmee organiseert hij Hit It Shows, wat vechtsportgala's zijn, waarbij echter ook heel veel entertainment (muziek en comedy) op het programma staat. De wedstrijden van Rico Verhoeven bij Hit It zijn ook via een livestream te bekijken. Die stream is via PPV te verkrijgen.

Kijkcijferkanon van het kickboksen: Rico Verhoeven live op tv en livestream

In 2016 waren de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. In het programma Peptalk van die zender had Verhoeven Badr Hari uitgedaagd. (In die tijd was het namelijk niet bekend of Badr Hari zijn kickbokscarrière wilde voortzetten, of dat hij eigenlijk al gestopt was.) Nadat Badr die uitdaging aannam, groeide het eerste gevecht tussen beide titanen uit tot een enorme hype. Uiteindelijk keken in december 2016 bijna een miljoen mensen naar Rico vs Badr. Dat was een extreem hoog kijkcijfer. Nooit eerder keken er zoveel mensen naar een kickbokswedstrijd in Nederland. En dat nog wel op een zender die slechts een beperkt aantal mensen in Nederland konden bekijken (alleen abonnees van Ziggo Digitale Tv en Ziggo Sport Totaal). Daarna is Rico Verhoeven altijd een kijkcijferkanon gebleven. In 2018 verhuisden de uitzendrechten van Glory naar Talpa. Dat zond de wedstrijden van Rico Verhoeven live uit op Veronica tv (en online via een gratis livestream bij Kijk). Naar die wedstrijden (tegen Guto Inocente en de rematch tegen Hari) keken vele miljoenen mensen live op tv (en via de gratis livestream). Deze kijkcijfersuccessen wil Glory gaan uitbuiten met haar vernieuwde mediastrategie, waarbij de uitzendingen via de livestream een hoofdrol spelen. De hoofdprogramma's van de grote evenementen zijn bij hen niet meer 'gratis' live op tv te zien, of online via een gratis livestream, maar alleen nog via een PPV-stream. Of via een livestream van een betaalde streamingdienst.

Rivalen: Tariq Osaro, Antonio Plazibat, Ben Saddik, Overeem en Hari

Wie zijn de belangrijke uitdagers voor Rico Verhoeven bij Glory Kickboxing? De belangrijkste uitdager is Tariq Osaro. Een andere concurrent is Antonio Plazibat. Ook Jamal Ben Saddik is een grote rivaal van de wereldkampioen. Daarnaast is er in theorie natuurlijk nog altijd de eeuwige rivaal van The King of Kickboxing: Badr Hari. Oorspronkelijk zou Alistair Overeem ook een uitdager van Verhoeven zijn, maar wegens blessureleed en een positieve dopingtest van Overeem komt het niet tot een gevecht tussen hen.

Rico Verhoeven-Tariq Osaro

Op 12 september 1995 werd Tariq Osaro geboren in Zwolle. Osaro is van Nigeriaanse afkomst. Een groot deel van zijn jeugd bracht Tariq Osaro door in Amersfoort. In 2021 werd Tariq Osaro Nederlands kampioen Muay Thai in het zwaargewicht. De bijnaam van Osaro is 'Cookie'. Tariq Osaro heeft een lengte van 198 meter. Vele jaren was Osaro actief bij kleinere kickboksorganisaties, om pas relatief later over te stappen naar Glory Kickboxing. Daar werd Tariq Osaro echter al snel een 'Rising Star'. Tariq Osaro won het 'interim-championship' tegen Plazibat. De trainer van Tariq Osaro is Mike Passenier.

Livestream Rico Verhoeven (Glory Kickboxing)

Livestream Glory: wedstrijden Rico Verhoeven en Glory Grand Prix

De wedstrijden van Rico Verhoeven zijn via een livestream te bekijken. Met zo'n livestream zijn de partijen van Rico Verhoeven dus op een smartphone of computer te volgen. Live-uitzendingen via een stream zijn erg belangrijk geworden binnen het business model van deze kickboksorganisatie. In de winter van 2020-2021 hebben er veel hervormingen plaatsgevonden binnen Glory Kickboxing. Glory werd op den duur de eindverantwoordelijke over de productie en distributie van de livestream van de partijen van Rico Verhoeven. Een internationale stream is te verkrijgen via de site van GloryFights. Bij de productie van de Nederlandse livestream is doorgaans Videoland de mediapartner. Bij de productie van de Franstalige livestream werd meermaals samengewerkt met Leue. Voor de technische realisering van de internationale livestream wordt samengewerkt met het ervaren Endeavor Streaming.

Livestream Videoland in Nederland: ook livestream van de Glory Grand Prix

Met een livestream van Videoland zijn de gala's van Glory Kickboxing te bekijken voor het Nederlandse publiek. Dat geldt dus ook voor hun evenementen waarbij Rico Verhoeven in actie komt. Videoland is de streamingdienst van RTL Nederland. Om zo'n stream van een Glory-evenement bij hen te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Nederlandse Videoland-abonnees die de app gebruiken, kunnen zo'n livestream in de gehele EU bekijken.

PPV-stream live (internationaal)

De hoofdprogramma's van de grote evenementen van Glory zijn in de meeste landen alleen te bekijken via een PPV-livestream. PPV is een afkorting van Pay Per View, wat betekent dat men per evenement een livestream koopt. Voorheen was de PPV-livestream slechts een bijverdienste en bijzaak voor deze kickboksorganisatie. De belangrijkste livestream was in die tijd de stream die Talpa produceerde voor de Nederlandse markt (voor Veronica en Kijk). Dit was een gratis livestream voor kijkers in Nederland, die gefinancierd werd via reclame-inkomsten.

Sinds de zomer van 2020 heeft Talpa echter niet meer de uitzendrechten (live tv en livestream) van deze kickboksevenementen. Na de hervormingen in het najaar van 2020, heeft men moeten besluiten om voortaan voor een ander verdienmodel te kiezen, aangezien er niet meer een grote partij zoals Talpa is, die garant kon staan voor een gratis livestream. Daarom zijn de gala's sindsdien in principe vooral te bekijken via een PPV-livestream. Dat geldt ook voor de livestream van de evenementen waarop Rico in actie komt. Zo'n livestream dient men dus te kopen via PPV via de site van de organisatie. In theorie is het wel mogelijk, net als in het verleden, een mediabedrijf voor een bepaald land of continent de mediarechten koopt en voor kijkers uit die regio een 'gratis livestream' verzorgt (die hij via advertenties betaalt). Die kans is echter wel kleiner geworden dan die kans voorheen (voor 2021) was. In de praktijk is het namelijk vooral het doel van Glory om van de PPV-livestream een verdienmodel te maken. In veel landen, zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, is er al heel lang een PPV-cultuur bij uitzendingen die via de livestream worden aangeboden. Glory hoopt ook zo'n PPV-cultuur te kweken in landen waar Glory populair is. Dit verdienmodel was ook één van de redenen voor het contracteren van Alistair Overeem. Met de komst van de internationale ster Alistair Overeem hoopte men ook buiten Europa (bijvoorbeeld in de Verenigde Staten) meer PPV's van de officiële livestream te verkopen.

Livestream Rico Verhoeven

Hoe laat?

Hoe laat begint de livestream van het hoofdprogramma van Glory? De PPV-livestream van de 'Main Card' begint om 18u30. Hoe laat is de wedstrijd van Rico Verhoeven op de livestream te bekijken? Het hoofdgevecht van Rico Verhoeven is het slotgevecht. Hoe laat dit exact live te zien is, is afhankelijk van het verloop van de overige partijen. In totaal staan er bij de 'Main Card' acht wedstrijden op het programma. Als de zeven voorgaande wedstrijden erg snel verlopen (met veel knock-outs), kan het hoofdgevecht eerder beginnen. Wanneer al die wedstrijden door de jury op punten moeten worden beslist, dan zal het slotgevecht logischerwijs wat later live te zien zijn. Op z'n vroegst zal het titelgevecht kickboksen in het zwaargewicht iets na tien uur in de avond beginnen, maar het kan zeker ook uitlopen zodat het pas na elven live te zien is.

Geen live tv-uitzending Rico Verhoeven, exclusief online op de livestream

Wordt het evenement ook nog live op tv ergens uitgezonden? Het is niet de planning om de gevechten van Rico Verhoeven live op tv uit te zenden in Nederland. Bij deze evenementen focust men zich in Nederland puur op een live-uitzending online per livestream. In sommige andere landen is het wel live op tv te zien. Zo is het in diverse landen op de Balkan live te zien bij TV Arena Sport.

Gratis livestream Glory Superfight Series

Er is een gratis livestream beschikbaar van de Superfight Series van deze evenementen. Op die livestream zijn dus partijen te bekijken die tijdens de Superfight Series plaatsvinden. Dit is een stream van het voorprogramma. De livestream is onder meer te vinden op het YouTube-channel van de organisatie. Ook is de gratis livestream op hun facebook-pagina. De wedstrijden van het hoofdprogramma (zoals Rico Verhoeven versus Tariq Osaro) zijn vanzelfsprekend niet op die gratis livestream te bekijken.

Glory live op tv in de USA? Alleen PreLims, niet hoofdprogramma

Glory Kickboxing heeft in de Verenigde Staten een uitzendcontract met een de tv-maatschappij Bally Sports, dat de content verzorgt van veel regionale televisiezenders. Bij hen zijn echter alleen live op tv de eerste vier wedstrijden van het voorprogramma te zien. (Dit zijn dus de partijen die ook in Nederland via een gratis stream te bekijken zijn.) Het hoofdprogramma, inclusief het gevecht van Rico Verhoeven, is exclusief online via een PPV-livestream te zien en dus ook niet op tv bij die Amerikaanse omroep. Ook met het kleine Franse Pluto Tv heeft Glory een samenwerkingsverband. Daarbij geldt echter eveneens dat zij alleen 'gratis live' de partijen uit het voorprogramma uitzenden, maar dus zeker niet het hoofdprogramma, waartoe de wedstrijd van Rico Verhoeven behoort. Ook voor de Franse kijkers geldt dus dat de partijen van het hoofdprogramma (dus inclusief 'Rico versus Jamal') alleen via een livestream middels PPV (Pay Per View) te bekijken zijn.

Historie prominente partijen: livestream Rico Verhoeven

Livestream Rico Verhoeven o.a. tegen Hesdy Gerges

Op 30 januari 2021 deed Rico Verhoeven mee aan een viermanstoernooi voor zwaargewichten tijdens het evenement Glory 77. Verhoeven neemt het in de eerste ronde op tegen Hesdy Gerges. Het toernooi is via een livestream te bekijken. Oorspronkelijk zou Verhoeven op 30 januari 2021 het opnemen tegen Jamal Ben Saddik, maar wegens een blessure van Jamal kon dit niet doorgaan. In plaats daarvan besloot Glory op dat evenement op 30 januari 2021 een viermanstoernooi te organiseren, waaraan Verhoeven en Gerges deelnamen. Dit evenement was alleen per livestream te bekijken en niet live op tv. De livestream werd in Nederland aangeboden door Spike. Internationaal bood Fite de livestream aan (Engelstalig). Ook was het mogelijk om een livestream rechtstreeks via de site van Glory te verkrijgen. Elke stream van het hoofdprogramma was een PPV-stream. Later zijn de Nederlandse uitzendrechten van de livestream verhuisd naar Videoland. Hierdoor is dit niet meer een PPV-livestream, maar wel een stream waar men een abonnement op moet hebben.

Livestream Rico Verhoeven-Antonio Plazibat

Verhoeven neemt het mogelijk op tegen Antonio Plazibat. Zo'n volgend titelgevecht van Rico is dus weer exclusief via een livestream te bekijken. De livestream wordt onder meer aangeboden door Glory en Videoland. Dit gevecht van 'the King of Kickboxing' bij Glory wordt dus weer puur per livestream uitgezonden en niet live op tv.

Livestream derde gevecht Rico Verhoeven-Badr Hari?

Als er derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari komt wordt ook per livestream uitgezonden. Of dit werkelijk tot stand komt, zal mede afhangen van de toekomstplannen van Hari. De voorgaande twee ontmoetingen van Rico tegen Badr waren zowel live op tv als online via de livestream te bekijken. In principe heeft men als doel om de derde ontmoeting alleen per livestream uit de zenden. Het is echter nog niet zeker of de mediastrategie van de organisatie in de tussentijd niet wijzigt en er niet alsnog een partij komt die het financieel interessant vindt om dit live op tv en via een gratis livestream aan te bieden in Nederland en dat dan via advertenties financiert.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)In december 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengeve…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…
IFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamEr wordt jaarlijks groot vechtsportgala georganiseerd door Enfusion Live in Wuppertal (Duitsland). Daarbij staan op het…
Glory Kickboxing in FrankrijkGlory Kickboxing in FrankrijkDe organisatie Glory Kickboxing werd opgericht in 2012. Binnen enkele jaren groeide het uit tot de leidende organisatie…

UFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëUFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëDe UFC is de grootste mondiale organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van de UFC worden door di…
MMA: Waar alle vechtsporten samenkomenMMA: Waar alle vechtsporten samenkomenHet MMA is een geliefde en een omstreden sport in de wereld. Het is eigenlijk een mix van vechtsporten waar alles wordt…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/124056-rico-verhoeven-daagt-bonjasky-officieel-uit.html
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 09-03-2024
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.