Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestream

Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestream Door Glory Kickboxing wordt het vechtsportgala Glory 76 georganiseerd worden. De hoofdwedstrijd is een gevecht van Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi. Op het programma staan onder meer ook een toernooi tussen vier zwaargewichten en een wereldtitelgevecht in het weltergewicht. Het evenement is op het internet via een livestream te bekijken.

Glory Kickboxing in Nederland

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. De grote man achter deze organisatie is de Franse investeerder Pierre Andurand. Het hoofdkwartier van Glory is gevestigd in Singapore. De meeste grote evenementen van deze kickboksbond vinden plaats in Europa en Noord-Amerika.

Kickboksen en Nederland

Er is een sterke band tussen Nederland en Glory Kickboxing. Al sedert vele jaren komen er buitengewoon veel topkickboksers uit Nederland. Toen Glory Kickboxing in 2012 werd opgericht, heeft deze nieuwe bond ook diverse Nederlandse kickboksorganisaties opgekocht, om over hun kennis te kunnen beschikken. Bij Glory Kickboxing is de Nederlander Cor Hemmers de belangrijkste matchmaker (samensteller van de wedstrijdprogramma’s van de evenementen).

Gala's in Nederland

In december 2015 organiseerde Glory voor het eerst een gala in Nederland: Glory 26 in de Amsterdam RAI. Het tweede evenement van Glory in Nederland was Glory 36 dat in juni 2016 eveneens in de RAI plaatsvond.

Mede doordat het kickboksen in Nederland, na enige mindere jaren, sedert 2016 weer een grote groei qua populariteit beleeft, lijkt Glory zich sindsdien meer en meer op Nederland te gaan richten. In 2017 worden er maar liefst drie grote gala's in Nederland gehouden. Het enige land waar in 2017 nog meer gala's werden gehouden is de Verenigde Staten.

Drie Nederlandse evenementen in 2017

In mei 2017 werd in de Brabanthallen (Den Bosch) het gala Glory 41 gehouden, met onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar. In september 2017 werd in Amsterdam het gala Glory 45 gehouden. In december 2017 werd in Sportpaleis Ahoy het evenement Glory 49 - Rotterdam gehouden. Bij dat evenement in december stond onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik op het programma, waarbij Verhoeven zijn wereldtitel met succes verdedigde.

Ook in 2018 drie gala's in Nederland

In het voorjaar van 2018 werd er weer een groot gala van Glory in Nederland gehouden. 'Glory 51 - Bad Blood' in Ahoy Rotterdam. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback. Hij vocht op dat gala tegen Hesdy Gerges. Oorspronkelijk won Badr Hari deze wedstrijd op punten. Later moest Bdar Hari die overwinning inleveren wegens een dopingaffaire. In september vond er een groot gala plaats in de Johan Cruijff Arena. Daarbij was de hoofdwedstrijd Rico Verhoeven-Guti Inocente. Verhoeven won die wedstrijd. In december 2019 werd er in Ahoy Rotterdam een toernooi voor zwaargewichten georganiseerd (waarbij overigens Rico Verhoeven en Badr Hari ontbraken, maar de meeste overige toppers van deze kickboksorganisatie waren aanwezig). Jamal Ben Saddik won dat toernooi op indrukwekkende wijze.

Twee Nederlandse gala's in 2019

In 2019 vonden er twee evenementen van deze kickboksorganisatie plaats in Nederland. Het eerste was een relatief klein gala in mei in Utrecht. Het tweede was het grootste gala dat deze kickboksbond ooit heeft georganiseerd: Glory Collission 2 in het GelreDome, met als hoofdwedstrijd de rematch tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Tijdens die wedstrijd maakte Hari veel indruk, maar uiteindelijk moest hij geblesseerd opgeven, waarna de zege dus toch naar Rico Verhoeven ging.

2020: het jaar van corona

Begin 2020 werd er nog een gala door deze kickboksorganisatie georganiseerd in Utrecht. Daarna waren er nog allerlei andere grote plannen voor het seizoen 2020, maar net als de rest van de wereld werd ook de kickbokswereld getroffen door het coronavirus. Hierdoor konden er maandenlang geen grote evenementen georganiseerd worden. Mede hierdoor belandde Glory in grote financiële en organisatorische problemen. Uiteindelijk maakte men een herstart. Dit gala op 19 december is het eerste evenement dat men organiseert sinds de 'coronabreak'.

Programma Glory 76 op 19 december 2020: Badr vs Benny

Hoofdwedstrijd: 'Badr vs Benny'

Op 19 december 2020 wordt er dus wederom een groot evenement van Glory Kickboxing georganiseerd in Nederland. De hoofdwedstrijd is Badr Hari- Benjamin Adegbuyi. De Roemeen Benjamin 'Benny' Adegbuyi heeft Nigeriaanse roots. 'Benny' behoort al enige jaren tot de absolute top van het mondiale kickboksen.

Badr Hari

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren in Amsterdam. Badr Hari is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de beroemdste kickboksers ter wereld. In totaal heeft Badr Hari 121 officiële profpartijen gevochten, waarvan hij er 106 heeft gewonnen. Badr Hari komt als kickbokser uit voor Marokko. Badr Hari werd een wereldster als kickbokser bij de organisaties K-1 en It's Showtime. Door een lange reeks van privéproblemen, justitiële problemen, een dopingaffaire en fysieke problemen, verliep de carrière van Badr Hari een hele reeks jaren heel wat minder glorieus dan hij en z'n fans gehoopt hadden. In december 2019 toonde Badr Hari in zijn gevecht tegen Rico Verhoeven dat hij echter nog steeds tot de absolute wereldtop van het kickboksen behoort. Twee maal ging Verhoeven neer in dat gevecht. Badr leek op weg te zijn naar de zege. Maar uiteindelijk werd Badr Hari getroffen door een blessure en moest hij de wedstrijd staken, met als gevolg dat Rico Verhoeven zijn wereldtitel behield. Veel fans houden de hoop dat Badr Hari bij een nieuw gevecht tegen Rico Verhoeven (mogelijk in december 2020) eindelijk alsnog de wereldtitel van Glory kan winnen.

Benjamin Adegbuyi: Benny

De tegenstander van Hari op 19 december 2021 is Benjamin 'Benny' Adegbuyi. Hij werd geboren op 24 januari 1985 in Cluj-Napoca (Roemenië). Adegbuyi vocht in zijn carrière (tot aan 2020) 40 kickbokswedstrijden. Daarvan won Benny er 34. Sinds 2014 is Benny actief bij Glory Kickboxing. Benny vocht ook diverse malen om de wereldtitel, maar slaagde er niet in om die te winnen. Een belangrijke trainingsmaat van Benny is Rico Verhoeven.

Co-main event: Doumbé vs Ghaji (wereldtitelgevecht weltergewicht)

Er stond oorspronkelijk ook een buitengewoon interessant co-main event op het programma: de voorlaatste wedstrijd op dit programma zou de strijd in het weltergewicht tussen Cedric Doumbé (Frankrijk) en Murthel Groenhart (Suriname). Dit zou een wereldtitelgevecht. Doumbé is in het bezit van de wereldtitel. Groenhart is ex-wereldkampioen. Groenhart heeft echter ook de 'interim titel'; die kreeg hij toen een eerder titelgevecht tegen Doumbé wegens een blessure van de Fransman niet door kon gaan.

Groenhart: afgezegd wegens blessure, vervanger is Karam Ghaji

Op 9 december 2020 werd helaas bekend dat Murthel Groenhart toch niet mee kan doen aan dit vechtsportgala. Hij moest afzeggen vanwege een blessure. Zijn vervanger in het titelgevecht tegen Doumbé is Karam Ghaji.

Interim titel?

Groenhart vocht toen in Frankrijk tegen een andere tegenstander: de Amerikaan Troy Jones. Groenhart won die wedstrijd. Bij dat gevecht tussen Groenhart en Jones stond niet de 'echte wereldtitel' op het spel, maar wel de 'interim titel' (omdat de geblesseerde Doumbé het recht had om z'n titel te behouden en pas later, als hij hersteld zou zijn van z'n blessures, die wereldtitel alsnog te verdedigen). Die interim titelstrijd vond in het najaar van 2019 plaats. Mede vanwege het coronavirus heeft het lang geduurd voordat er eindelijk weer een echt titelgevecht georganiseerd kon worden. In december 2020, ruim een jaar na het geplande gevecht Doumbé-Groenhart, leek deze wedstrijd eindelijk echt plaats te vinden, maar vanwege de blessure van Groenhart kan het uiteindelijk toch niet doorgaan.

Ook op het programma: toernooi voor zwaargewichten

Naast de hoofdwedstrijd 'Badr vs Benny' en het gevecht van Doumbé staat er ook een toernooi op het programma. Dat gaat tussen vier subtoppers uit het zwaargewicht. In de ene halve finale neemt de Nederlander Levi Rigters het op tegen Marciano Bhugwandas uit Suriname. (Er ging een behoorlijk soap aan vooraf, voordat definitief duidelijk werd wie de tegenstander van Rigter is. Oorspronkelijk zou Rigters het opnemen tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek. Vervolgens kwam het nieuws dat die vervangen zou worden door Jahfarr Wilnis. Enige tijd later kwam echter het nieuws dat toch niet Wilnis, maar Massinissa Hamaili uit Algerije de tegenstander van Rigters zou zijn in de halve finale. Enkele dagen voor het evenement werd uiteindelijk duidelijk dat Marciano Bhugwandas uit Suriname de tegenstander van Rigters is.)

In de andere halve finale neemt de Kroaat Plazibat het op tegen de Fransman Mahieddine. De winnaar van het toernooi wint het recht om het in de toekomst tegen één van de vier toppers uit de zwaargewicht-divisie van Glory op te nemen (Rico Verhoeven, Badr Hari, Benjamin Adegbuyi of Jamal Ben Saddik). Wie van dit viertal de tegenstander wordt, is nog niet definitief bepaald. De kans is groot dat dit het hoofdgevecht wordt op een gala van deze kickboksorganisatie in het voorjaar van 2021.

PreLims?

Voorafgaand aan het hoofdprogramma worden er doorgaans diverse 'PreLims' gehouden (wedstrijden in het voorprogramma). Bij dit evenement op 19 december is er slechts één PreLim gepland.

Prelim (voorprogramma):

 • Lichtgewicht: Jos van Belzen (Ned) - Damian Johansen (Ned)

Programma Main Card:

 • 1e halve finale zwaargewichttoernooi: Levi Rigters (Ned) - Marciano Bhugwandas (Sur)
 • 2e halve finale zwaargewichttoernooi: Antonio Plazibat (Kro) - Nordine Mahieddine (Fra)
 • Weltergewicht: Cédric Doumbé (Fra) - Karam Ghaji
 • Finale van het toernooi tussen de winnaars v.d. halve finales
 • Zwaargewicht: Badr Hari (Mar) - Benjamin Adegbuyi (Roe)

Tickets: Glory 76 'Badr vs Benny'? Neen, geen toeschouwers

Bij voorgaande evenementen was Badr Hari altijd een grote publiekstrekker. Veel fans zouden ook graag dit evenement op 19 december willen bezoeken. Dat is echter niet mogelijk. Vanwege de coronacrisis is dit qua opzet een heel ander evenement dan voorgaande gala's van Glory. Er zijn geen toeschouwers toegestaan bij het evenement 'Badr vs Benny' en dus zijn er ook geen tickets te koop. Het evenement is puur gericht op de online live-uitzending (via de livestream). De beslissing om geen toeschouwers toe te staan had Glory Kickboxing reeds enkele genomen voordat de Nederlandse overheid op 28 september 2020 besloot dat er in het najaar van 2020 vanwege het coronavirus geen toeschouwers aanwezig mogen zijn bij sportevenementen.

Live op tv: Glory 76 - Badr vs Benny? Neen, niet live op tv, alleen online live

Veel voorgaande kickboksgala's van Glory werden live op tv uitgezonden in Nederland door onder meer Ziggo Sport, Veronica, SBS9 en Spike. Is het evenement op 19 december 2020 met als slotwedstrijd 'Badr vs Benny' ook live op tv te zien in Nederland? Neen, men is niet van plan om een live tv-uitzending van 'Glory 76 - Badr vs Benny' te verzorgen. Er wordt bij dit evenement volledig gefocust op de online uitzending via de livestream. Ook in veel andere landen waar Glory in het verleden live op tv werd uitgezonden, richt men zich bij het 'Glory 76 - Badr vs Benny' puur op de uitzending via een livestream. Dat geldt niet alleen voor dit evenement maar ook voor het volgende vechtsportgala van deze kickboksorganisatie: 'Glory 77, Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik' op zaterdag 30 januari 2021.

Livestream Glory 76 'Badr vs Benny' op 19 december 2020

Het gala 'Glory 76' is op 19 december 2020 op het internet live te zien via een livestream. Dit geldt voor het gehele programma, inclusief natuurlijk de hoofdwedstrijd Badr Hari- Benjamin Adegbuyi. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone naar het kickboksevenement kijken

Livestream Glory 76 'Badr vs Benny': hoe laat?

Hoe laat begint de livestream van dit kickboksgala van Glory? De livestream van het hoofdprogramma begint om 21u00. (Daarvoor is de stream van het voorprogramma, de PreLim, vanaf circa 20u00 live te zien.) Hoe laat begint het gevecht van Badr Hari vs Benjamin Adegbuyi? Dit is het slotgevecht van de avond en is waarschijnlijk rond 23u00 op de livestream te bekijken. Hoe laat het exact begint is echter afhankelijk van het verloop van de overige partijen.

Livestream Glory 76 'Badr vs Benny' via PPV: welke partner?

De hoofdpartner waarmee de livestream van het kickboksevenement 'Badr vs Benny' door Glory wordt verzorgd is Spike Tv. Dit is inhoudelijk een logische partner voor samenwerking bij de productie van de livestream. In het verleden werkten Spike en Glory Kickboxing al samen. Spike besteedt ook veel aandacht op tv en online aan vechtsport, zoals Bellator, WFL en Boxing Influencers. De livestream van het evenement 'Badr vs Benny' bevindt zich op avond van 7 november op de websites van Glory en Spike. De livestream is ook bij Fite Tv online te bekijken via PPV. Er wordt ook een Franstalige livestream van 'Glory 76 Badr vs Benny' aangeboden door La Sueur. Die livestream is eveneens 'PPV'. De Franstalige markt is dubbel geïnteresseerd in dit evenement: men kijkt uit naar het titelgevecht van de Fransman Doumbé, maar in de Franstalige wereld is natuurlijk ook de Marokkaan Badr Hari een groot fenomeen.

Livestream Badr vs Benny PPV (Pay Per View)

Hoeveel gaat de livestream van dit evenement met Badr Hari kosten? De officiële PPV-livestream van het gala 'Glory 76 - Badr vs Benny' gaat 12,99 euro kosten. Bij Fite Tv kost de livestream 14,99 dollar. De Franstalige livestream van La Sueur kost eveneens 14,99 dollar. Er ging het gerucht dat er ook een officiële Roemeense stream zou zijn (via SE Sport Extra) van vier euro, maar dit blijkt toch niet het geval te zijn.

Spike: einde aan veel speculaties

Er is in de mediawereld en vechtsportwereld heel wat gespeculeerd nadat bekend werd dat Talpa niet meer de live tv-uitzending of livestream zou verzorgen. Wie zou de nieuwe partner worden voor de productie van de livestream? Zou misschien DAZN de producent van de livestream worden? DAZN wilde zich namelijk met ingang van 2020 de Nederlandse markt veroveren en zij focussen zich al veel op vechtsport. De livestream van dit gevecht op 7 november 2020 zou natuurlijk een mooie mogelijkheid zijn om zich te presenteren aan het Nederlandse publiek. Een andere mogelijke partner voor de livestream lee Eleven Sports. Zij focussen zich qua uitzendingen via hun livestream ook behoorlijk veel op vechtsport. Hun abonnees kunnen op hun site bijvoorbeeld per livestream naar de UFC en Cage Warriors kijken. Ook werkten zij al samen met Glory aan een Fight Pass waarmee men in sommige landen (waaronder België) per livestream naar vechtsport kan kijken. Eleven Sports focust zich echter niet op Nederland en heeft daar ook geen grote plannen voor. De kans bestond dat zij echter in andere landen wel de livestream gaan verzorgen van 'Badr vs Benny'. Een andere logische partner voor de livestream leek UFC Tv. Dat is mondiaal de grote specialist in het uitzenden van vechtsport per livestream en zij werkten ook al eerder samen met Glory. In theorie leek het ook mogelijk dat Glory besluit om de livestream geheel in eigen beheer te produceren. Aan al die speculaties komt dus een einde, nu bekend is dat Spike de livestream produceert.

Livestream via PPV in Nederland versus de Verenigde Staten

Vergeleken met de livestream van veel grote evenementen in de Verenigde Staten (zoals topevenementen in het boksen en de UFC) is de PPV-stream van 'Badr vs Benny' goedkoop. Vergeleken met de modale PPV-livestream in Nederland is de stream van 'Badr vs Benny' daarentegen relatief prijzig. Het is daardoor een interessant experiment om te zien hoe het Nederlandse publiek anno 2020 gaat reageren op zo'n PPV-livestream van één van de twee grote publiekstrekkers onder de kickboksers. Gaat zo'n PPV-livestream wel of niet aanslaan bij het Nederlandse publiek? Dat moet duidelijk worden bij de PPV-gevechten van Badr Hari en Rico Verhoeven.

Livestream PreLim van Glory 76

Bij veel voorgaande vechtsportgala's van deze kickboksorganisatie werd er een gratis livestream verzorgd van de PreLims (het voorprogramma). Zo'n livestream was te vinden op de YouTube-pagina van Glory Kickboxing. Ook was die gratis livestream op hun Facebook-pagina te vinden. Is er ook bij dit gala een gratis livestream te vinden van het voorprogramma? Er wordt bij dit gala helaas niet een gratis livestream van het voorprogramma verzorgd. Bij dit evenement is er maar één PreLim en die wedstrijd is ditmaal (vanaf 20u00) alleen via de PPV-livestream te bekijken. Het duel 'Badr vs Benny' is vanzelfsprekend beslist niet op een gratis livestream van hun officiële Facebook-account te zien zijn. De PPV bij die wedstrijd is immers juist hun verdienmodel bij dit evenement zonder publiek en zonder live tv-uitzending. Ook het gevecht tussen Murthel Groenhart en Cedric Doumbé, en het toernooi van de vier zwaargewichten worden zeker niet via de officiële gratis livestream op YouTube uitgezonden.

Volgend evenement: Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik

Het eerstvolgende grote evenement van deze kickboksorganisatie is Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik (30 januari 2021).

Vechtsport live op tv en livestream in Nederland en België

Welke omroepen zenden in Nederland en België de overige grote vechtsportgala's uit (live tv en livestream)? In Nederland is de UFC te zien bij Talpa. Zij zenden het live op tv uit bij SBS9 en online via een gratis livestream bij Kijk. In België zendt Eleven Sports de UFC en Cage Warriors live op tv en via de livestream uit. In Nederland is Bellator live op tv (of via een livestream op een tv-app) te zien bij Spike. Incidenteel zijn er grote bokswedstrijden in Nederland live op tv te zien bij RTL7 Fight Night (en via een livestream bij NLZIET). In België worden diverse grote boksevenementen live op tv en per livestream uitgezonden door VOO Sports. In Nederland was Enfusion Kickboxing enige tijd live op tv te zien bij Viceland. Die zender is echter in 2020 ten onder gegaan in de Benelux, met als gevolg dat Enfusion ook reeds besloot om zich voortaan puur te focussen op online uitzendingen via een livestream.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…
Glory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing bekijken in Nederland via een livestreamGlory Kickboxing is mondiaal de toonaangevende organisatie in het profkickboksen. Tot de grote sterren die onder contrac…
IFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamEr wordt jaarlijks groot vechtsportgala georganiseerd door Enfusion Live in Wuppertal (Duitsland). Daarbij staan op het…
Glory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestreamGlory Kickboxing: wedstrijden van Badr Hari via livestreamBadr Hari behoort tot de grootste namen uit de wereld van het kickboksen. Deze Marokkaanse kickbokser staat onder contra…

WFL: Boxing Influencers LiveWFL: Boxing Influencers Live'Boxing Influencers' wordt georganiseerd door de WFL (World Fighting League). Op het programma van 'WFL Boxing Influence…
Vechtsport: One Championship via livestreamVechtsport: One Championship via livestreamDe vechtsportorganisatie One Championship bestaat sinds 2011. Oorspronkelijk focuste deze organisatie zich vooral op MMA…
Bronnen en referenties
 • http://www.fightstadium.com/glory-45-amsterdam-on-historical-dutch-kickboxing-ground/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cor_Hemmers
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sporthallen_Zuid
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/glory-met-holzken-en-paar-titelgevechten-september-naar-amsterdam/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 31-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.