WFL: Boxing Influencers Live

WFL: Boxing Influencers Live 'Boxing Influencers' wordt georganiseerd door de WFL (World Fighting League). Op het programma van 'WFL Boxing Influencers' staan bokswedstrijden van diverse BN'ers (bekende Nederlanders), waaronder verschillende prominente influencers. De wedstrijden van dit evenement zijn online via een livestream te bekijken.

WFL: World Fighting League

De World Fighting League (WFL) is een bedrijf dat grote vechtsportevenementen organiseert. Men richt zich met name op kickboksen en MMA (Mixed Martial Arts). Tot de grote namen die op evenementen van de WFL hebben gevochten, behoren onder meer Peter Aerts, Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Die laatstgenoemde vechter is overigens de oprichter van de WFL.

Oprichter: Melvin Manhoef

Op 11 mei 1976 werd Melvin Manhoef geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In zijn profkickbokscarrière heeft hij in totaal 50 wedstrijden gevochten en daarvan heeft hij er 38 gewonnen. Een hoogtepunt in zijn loopbaan als kickbokser was het behalen van de wereldtitel in 2009 bij de organisatie It's Showtime. Hij pakte die titel in de gewichtsklasse '85MAX'.

Melvin Manhoef heeft ook grote successen geboekt in de Mixed Martial Arts (MMA). In deze vechtsport vocht hij 50 wedstrijden en hij pakte 30 keer de zege, waarvan 28 keer via een knock-out. In september 2005 pakte hij de wereldtitel bij de MMA-bond 'Cage Rage' in de gewichtsklasse Light Heavyweight.

Manhoef bij Bellator

In 2016 pakte Manhoef bijna de wereldtitel bij de zeer prestigieuze MMA-bond Bellator. In een titelgevecht was hij volgens veel toeschouwers en journalisten duidelijk sterker dan de titelverdediger, Rafael Carvalho, maar toch werd Manhoef door de jury niet tot winnaar uitgeroepen. In 2017 kreeg Manhoef een herkansing. Dit tweede wereldtitelgevecht tussen Carvalho en Manhoef werd via een knock-out gewonnen door Carvalho.

Afscheidswedstrijd Manhoef-Bonjasky

In de nadagen van zijn vechtsportcarrière was Melvin Manhoef reeds druk bezig met allerlei andere projecten. Zo was hij de oprichter van de organisatie WFL (World Fighting League). Ook maakte hij faam als acteur in de serie Vechtershart. Om op een mooie manier afscheid te nemen van het kickboksen, besloot hij om nog één grote afscheidspartij te vechten, op een gala van zijn eigen WFL. Deze wedstrijd vond plaats bij het evenement 'Final 16', in oktober 2017. Zijn tegenstander was Remy Bonjasky. Manhoef won zijn afscheidswedstrijd op punten. Dit evenement was live op tv te zien bij Spike en werd online uitgezonden via een internationale livestream van WFL. (Dit was zijn afscheid van het kickboksen, maar daarna is hij nog wel diverse keren in actie geweest als MMA-vechter.)

Influencers gingen boksen bij de WFL

In 2018 organiseerde World Fighting League het grote kickboksgala 'The Final 8'. In het bijprogramma van dat gala werden ook diverse andere wedstrijden gehouden, waaronder een bokswedstrijd tussen twee influencers: Nesim Najih en Anouar Vines. (Ze waren hierbij geïnspireerd door het gevecht tussen twee internationaal befaamde YouTubers: KSI en Logan Paul.)

De wedstrijd tussen de twee Nederlandse influencers zorgde op het evenement van de WFL voor extreem veel publiciteit in Nederland, vandaar dat de World Fighting League besloot om hiermee door te gaan. Op 15 februari 2019 in Almere organiseerden ze daarom de eerste editie van het gala Boxing Influencers, waarbij dus het hoofdprogramma bestond uit een reeks wedstrijden van BN'ers. Tot de deelnemers van die eerste editie behoorden rapper Keizer, vlogger Ismail Ilgun, de realitysterren Alex Maasen Niels van der Zanden, YouTuber Hanwe, radio DJ Ouassima, cabaretier Steven Brunswijk en model Zwanetta. Op 26 oktober 2019 organiseerde men de tweede editie. Tot de deelnemers daaraan behoorden Sidney Bout, Jaimy Dorenbosch, Harrie Snijders, Danicio, Lena, Laura Ponticorvo, Dave Roelvink en René Watzema.

Oorspronkelijk zou vervolgens het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' georganiseerd worden in het voorjaar van 2020. Vanwege het coronavirus moest het toen worden afgelast. Het werd verplaatst naar de nazomer van 2021. Tussendoor werd er in het voorjaar nog een relatief beperkte 'corona-editie' gehouden (zonder publiek, alleen online per livestream te volgen). In de najaar vond uiteindelijk de Gold Edition plaats. Tot de deelnemers behoorden Jaimy Dorenbosch, Brooklyn, Sidney Bout, Henny Seroeyen, Heikki Geens, Jietse Strubbe, Geraldo Holzken, Mohamed Azzouzi, Anna Bron, Kim Grifhorst, Cliff Wilson, Luca Gilliot, Vincent Vianen, Ta Joela,Toumi Wail, Charly Luske, Tommie Christiaan, Sander van Vliet, Danny Moors, Boer Ayoub, Sonny Lorenzo, Mike Olvers en Hans Paszjterik. In december van dat jaar was er vervolgen een X-mas Edition van Boxing Influencers. Daarbij was geen publiek aanwezig, maar kon men exclusief per livestream gevechten zien van onder meer Alex Maas, Levi Curiel, Zach, Efrain, Jietse, Goudtje, Niek, Nico, Delphin Mr. Juice, Mike Koot, Lammers, Lopez, Tulis en Karbach. In 2022, 2023 en 2024 staan er weer gala's van de Boxing Influencers op het programma.

Locatie? Tickets Boxing Influencer?

Locatie?

De evenementen van WFL Boxing Influencers vinden plaats in het Topsportcentrum van Almere.

Tickets?

Waar kan men tickets kopen voor zo'n vechtsportgala? Die tickets zijn onder meer te verkrijgen via Ticketmaster.

Boxing Influencers live op tv?

De organisatie WFL heeft sterke banden met de tv-zender Spike Tv. Deze zender besteedde in 2018 ook uitgebreid live aandacht aan het evenement 'WFL Final 8' en de Influencer Battle tussen Nesim Najih en Anouar Vines. Het evenement in oktober 2019 werd ook live op tv door hen uitgezonden. Het evenement in het voorjaar van 2021 was daarentegen niet live op tv te zien, maar was alleen op het internet via een livestream te bekijken. Lange tijd leek het erop dat zij het evenement in het najaar ook niet live op tv uit zouden zenden, maar hier is verandering in gekomen. Een deel van het programma is wel live op tv te zien bij de zender Spike. De meerderheid van de wedstrijden is echter niet live op tv, maar wel online via de stream live te bekijken. Bij toekomstige evenementen wordt mede om commerciële redenen (verkoop van tickets en de PPV-livestream) in hoeverre ze live op tv worden uitgezonden. Bij influencers die vooral bekend zijn bij jongeren via social media en niet bij oudere doelgroepen bijvoorbeeld van tv, kan het commercieel gezien interessant zijn om ze puur via een PPV-livestream uit te zenden. Zij zullen immers niet snel voor grote kijkcijfers op tv zorgen, maar eerder wel voor grote online kijkcijfers via een livestream. Bij BN'ers die juist beroemd zijn bij een groot publiek, zijn de bokspartijen mogelijk juist interessant om live op tv uit te zenden en zo daarop mooie kijkcijfers te scoren.

Livestream Boxing Influencers

Livestream van Boxing Influencers

Boxing Influcers is via livestream op het internet te bekijken. Met zo'n livestream zijn de wedstrijden van dit vechtsportgala van de Boxing Influencers dus op een computer of smartphone zien. Hoe kan men via een stream het vechtsportgala van Boxing Influencers live online bekijken? Wat zijn de mogelijkheden hiertoe? Wordt er een officiële livestream die bij dit evenement geproduceerd wordt door de WFL of Spike Tv? De WFL biedt dikwijls inderdaad een officiële livestream uit. Deze stream is vaak alleen beschikbaar via PPV (Pay per View). De livestream is onder meer verkrijgbaar op de site van Boxing Influencers. Ook is de stream te verkrijgen bij Ticketmaster. Via de officiële livestream zijn de partijen van de Influencers en overige BN'ers allemaal live online te bekijken, dus ook de gevechten die niet live op tv worden uitgezonden.

Livestream Boxing Influencers via tv-app

Het is dikwijls mogelijk om bijvoorbeeld op een livestream van de Go App (online live tv) naar de evenementen van Boxing Influencers kijken. Daarmee kan men bij Boxing Influencers kijken naar partijen die ook live op tv te zien is. Omdat Spike het deels op televisie uitzendt, is het immers mogelijk om dit evenement via zo'n legale livestream online te bekijken op een smartphone of computer, met behulp van een tv-app van een tv-provider. De hierboven genoemde Go App is van Ziggo. Klanten van Ziggo konden een live tv-uitzending van Spike automatisch bekijken via een livestream op die app. Dat gold dus ook voor de live-uitzending van Boxing Influencers. Klanten van KPN kunnen live tv kijken via een livestream op de iTV-app (ook kunnen ze de televisie-uitzending van de Boxing BN'ers live bekijken via een stream op de website Interactieve Tv). De partijen die echter niet live op tv worden uitgezonden, zijn logischerwijs ook niet per livestream op zo'n tv-app te bekijken.

Livestream WFL: voorgaande edities

Diverse voorgaande evenementen van de bond World Fighting League (WFL) waren live te volgen via een livestream op de website van deze organisatie. Bij het gala van 15 februari 2019 was er bij het hoofdprogramma oorspronkelijk niet een officiële livestream aangekondigd. Uiteindelijk heeft men toch besloten om dit gala wel via een livestream uit te zenden. Dit is pas relatief laat bekend geworden. Het was een gratis livestream. Helaas werd het gala Boxing Influencers in oktober 2019 niet via een officiële livestream uitgezonden. Abonnees van onder meer Ziggo en KPN konden het gala Boxing Influencers op 26 oktober 2019 echter alsnog geheel legaal op een livestream bekijken, door de televisie-uitzending live te bekijken op een tv-app. Bij het evenement in het najaar van 2021 is er zeker niet een officiële gratis stream beschikbaar met een live-uitzending. Ook in het voorjaar van dat seizoen was er alleen een stream beschikbaar. Omdat er geen publiek aanwezig was in het voorjaar en er ook geen tv-uitzending is, was de stream die via PPV (Pay Per View) beschikbaar is de belangrijkste inkomstenbron om dit evenement mee te kunnen financieren.

Vechtsport live: grote evenementen

Grote vechtsportevenement in Nederland worden vaak door Glory Kickboxing. De evenementen van Glory zijn online is live via een stream te bekijken. Een ander groot internationaal evenement dat live via een stream bekeken kan worden, is de rematchOleksandr Usyk-Anthony Joshua.

Live vechtsport: Boxing, Kickboxing & MMA?

Bij welke omroepen zijn de grote vechtsportgala's live te zien? De evenementen van Glory Kickboxing waren doorgaans op tv en op een gratis livestream te zien bij Talpa (tot aan medio 2020). Dat contract is echter beëindigd, waarna deze gala's alleen nog maar live online bij Videoland of per PPV-livestream te bekijken zijn. De MMA-gala's van de UFC zijn nog wel live op tv en per livestream te zien bij Talpa. Hun tv-uitzendingen vinden plaats op onder meer Veronica of SBS9. Hun gratis livestream bevindt zich doorgaans op het mediaplatform Kijk. Ook biedt men op de site van Veronica vaak een link aan naar de gratis livestream. Eveneens biedt Talpa soms een gratis stream aan van andere grote evenementen. Zo was het boksgevecht Wilder-Fury via een gratis stream live bij hen te zien.

Evenementen van Bellator MMA in Europa worden dikwijls op tv uitgezonden door Spike. Die zender biedt doorgaans niet een officiële livestream aan op haar site. Met een tv-app zoals de Go App of de iTV-app, kan men die evenementen alsnog via een legale livestream bekijken. Diverse grote boksevenementen (waaronder gevechten van Anthony Joshua) worden uitgezonden door RTL7. Zij bieden ook niet automatisch een livestream aan, maar ook die evenementen zijn dus wel online per stream te bekijken via een tv-app. Gala's van Enfusion Kickboxing kan men bekijken via de officiële livestream voor abonnees van Enfusion Tv. Matchroom Boxing is vaak live op tv en met een livestream te volgen bij het Belgische VOO Sports. De social media-app Triller zendt ook vechtsport live uit met een stream. (Zo zonden zij ook de comeback van Mike Tyson live uit via een stream. Ook het gevecht van Jake Paul was via een stream live bij hen te zien.) Zij hebben grote plannen om dit verder uit te bouwen. In Nederland zendt incidenteel DPG Media vechtsport via een stream uit. Zo was bij hen op een gratis stream live de comeback van Tyson te zien. De MMA-gala's van Cage Warriors zijn live op tv of met een livestream te bekijken bij Eleven Sports.

WFL livestream bij overige evenementen

In 2017, toen het toernooi om de Final 16 op het programma stond (en daarnaast ook de afscheidswedstrijd van Manhoef en Bonjaksy), was er ook een livestream beschikbaar voor de internationale kijkers. Deze livestream was echter vooral bedoeld voor vechtsportliefhebbers van buiten Nederland, die dus niet de beschikking hebben over de zender Spike Nederland en toch graag dit gala live via een stream willen bekijken. Voor deze livestream van de WFL diende men te betalen: het was een PPV-stream (Pay Per View). Dat evenement in 2017 was natuurlijk qua programma ook interessant om via een betaalde livestream internationaal aan te bieden, mede omdat Bonjasky en Manhoef grote namen zijn in de internationale vechtsport. In maart 2018 organiseerde WFL het 'Final 8-wildcard Tournament', waarbij kickboksers kans maakten op een wildcard voor de Final 8. Ook bij dat gala was een livestream beschikbaar. Dit was een geheel gratis livestream.

Bij het gala 'Boxing Influencers' dat op vrijdag 15 februari 2019 werd gehouden in Almere, had men oorspronkelijk echter niet zo'n livestream van de WFL gepland. De organisatoren gaven aan dat het evenement Boxing Influencers alleen live in de zaal te zien zou zijn. (Er was bij die editie van Boxing Influencers ook niet een live tv-uitzending gepland.) Uiteindelijk besloot men om die editie van Boxing Influencers toch via een gratis livestream uit te zenden. Die livestream was onder meer via YouTube te vinden. Achteraf kon men per stream ook de wedstrijden van de Boxing Influencers terugkijken op hun YouTube-channel.

Voorgaande edities Boxing Influencers Live: uitslagen

Uitslagen 1e editie: Boxing Influencers in februari 2019

Wat waren de uitslagen van de prominentste partijen van het boksgala WFL Boxing Influencers in februari 2019? In de hoofdwedstrijd van de avond won Alex Maas van Niels van der Zanden. Zwanetta won haar wedstrijd van Ouisima. Kazvibes won via een knock-out van Steven Brunswijk. Hanwe versloeg in zijn gevecht Ismail.

Uitslagen 2e editie: Boxing Influencers 26 oktober 2019

Hoe verliepen de hoofdpartijen van de tweede editie van dit evenement? Wie waren de winnaars van deze gevechten? Laura Ponticorvo won van Lena. Danicio won van Harrie Snijders. Jaimy Dorenbosch won van Sidney. In de slotwedstrijd won Dave Roelvink van René Watzema.

Dave Roelvink versus Joey Bravo?

In 2020 zou het hoofdgevecht bij 'Boxing Influencers - The Gold Edition' gaan tussen Dave Roelvink en Joey Bravo. Dat evenement werd toen echter afgelast vanwege het coronavirus. Het is nog niet bekend of deze wedstrijd bij een toekomstig evenement in 2022 of 2023 toch weer op het programma komt te staan.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boksen 2021: Floyd Mayweather-Logan Paul via livestreamBoksen 2021: Floyd Mayweather-Logan Paul via livestreamOp zondag 6 juni 2021 maakt de legendarische bokser Floyd Mayweather Jr zijn comeback. Zijn tegenstander in de boksring…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…
Wat zijn influencers?Wat zijn influencers?Je hebt het woord waarschijnlijk al een keer voorbij zien komen: influencers. Dat dit een belangrijke groep mensen is, d…

Boksen: Anthony Joshua-Tyson Fury, live op tv en livestreamBoksen: Anthony Joshua-Tyson Fury, live op tv en livestreamTyson Fury en Anthony Joshua zijn de twee grootste sterren van het Britse boksen. Deze twee zwaargewichten wonnen in de…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamEr wordt een kickbokswedstrijd georganiseerd tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze Marokkaa…
Bronnen en referenties
  • http://www.round1network.com/news/76943/melvin-manhoef-treft-remy-bonjasky-in-afscheidspartij.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=wXy697idvPc
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Melvin_Manhoef
  • https://www.facebook.com/SpikeTVNL/?hc_ref=ARSc3oOOM7fUea4FkNOVLNf7diwEtkf4fRZFHDDQuLFyR7NgSXAj3i53S5scYvroXeY&fref=nf
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 13-01-2024
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.