UFC Fight Night met Alistair Overeem live op tv & livestream

UFC Fight Night met Alistair Overeem live op tv & livestream Alistair Overeem behoort tot de allergrootste vechtsporters die Nederland ooit voort heeft gebracht. Hij bereikte de absolute wereldtop in zowel het kickboksen als de MMA (Mixed Martial Arts). Alistair Overeem is bij de UFC één van de grote MMA-sterren in het zwaargewicht. De UFC wordt wereldwijd door diverse omroepen live op tv uitgezonden. Ook kan men de UFC op het internet via een livestream bekijken.

Historie van de UFC

De UFC is begin jaren negentig opgericht in de Verenigde Staten. UFC staat voor het 'Ultimate Fighting Championship'. Bij de UFC had men als doel om strijders uit diverse vechtsporten tegen elkaar te laten vechten. Aan de basis van de ideeën van de UFC lag oorspronkelijk de vechtsport 'vale tudo'. Bij die Braziliaanse sport is heel veel toegestaan, behalve bijvoorbeeld in de ogen krabben en bijten.

Kooivechten?

In die begintijd waren de gevechten bij de UFC erg extreem. Een partij eindigde pas als één van de twee vechters knock-out ging of het opgaf. Er was geen puntentelling en er werd nauwelijks ingegrepen door een scheidsrechter of jury. In die tijd noemde men deze sport vaak 'kooivechten' of 'menselijke hanengevechten'.

MMA

Dat imago uit de begintijd heeft de UFC nog erg lang met zich meegedragen. In werkelijkheid zijn er in de loop der jaren echter meer regels gekomen en ook veel meer toezicht van jury's, scheidsrechter en ringarts. De sport die bij de UFC wordt beoefend heet officieel MMA (Mixed Martial Arts).

Groei van de UFC

De UFC was in de begintijd nog maar een kleine organisatie. In de loop der tijd is deze Amerikaanse bond, door grote investeringen en overnames van andere vechtsportbonden, uitgegroeid tot de leidende internationale organisatie in de Mixed Martial Arts. Een concurrerende organisatie is Bellator, die wordt beschouwd als de op één na belangrijkste bond binnen de MMA.

Nederland en UFC: o.a. Gordeau, Overeem en Struve

Nederlanders spelen van oudsher een aanzienlijke rol binnen vechtsporten zoals Mixed Martial Arts en kickboksen. In de oertijd van de UFC behoorde reeds een Nederlander tot de sterren van deze organisatie. De Nederlander Gerard Gordeau was in 1993 de verliezende finalist bij het eerste grote vechtsportgala van de UFC. Een andere UFC-ster uit Nederland is Germaine de Randamie. Zij veroverde op 11 februari 2017 de wereldtitel in het 'featherweight' (vedergewicht), door de Amerikaanse Holly Holms te verslaan. Twee grote Nederlandse UFC-helden in het zwaargewicht bij de heren zijn Alistair Overeem en Stefan Struve.

Biografie Alistair Overeem

Overeem: wereldkampioen bij Strikeforce, DREAM en K-1

Alistair Overeem werd op 17 mei 1980 in Engeland geboren. Hij verhuisde op jonge leeftijd met zijn moeder en zijn broer Valentijn naar Nederland. Alistair Overeem begon als 15-jarige met vechtsport. Dit was het begin van een glorieuze carrière. Alistair Overeem bereikte de absolute wereldtop in het kickboksen en in de MMA.

Het hoogtepunt van de kickbokscarrière van Alistair Overeem was het winnen van de K-1 Grand Prix in 2010. Overeem versloeg in de finale de legende Peter Aerts. Ook won Alistair Overeem als kickbokser in de loop der jaren van onder meer Badr Hari, Tyrone Spong en Gokhan Saki. Terwijl hij die successen in het kickboksen boekte, was Overeem ondertussen ook al wereldtopper in de MMA. Alistair Overeem was in 2007 al wereldkampioen MMA geworden bij de bond Strikforce. In 2010 pakte Overeem ook de wereldtitel MMA bij DREAM. Later in zijn carrière is Overeem gestopt met kickbokswedstrijden en is hij zich puur op de MMA gaan richten.

Alistair Overeem op jacht naar de wereldtitel

In 2011 stapte Alistair Overeem over naar de UFC. In september 2016 streed Alistair Overeem in Cleveland (USA) tegen Stipe Miocic om het wereldkampioenschap MMA bij de UFC in het zwaargewicht (heavyweight). Alistair Overeem verloor deze wedstrijd door een knock-out in de eerste ronde. In de loop der jaren vocht Alistair Overeem 66 professionele MMA-partijen. Daarvan won Overeem er 47. De zwaargewicht wereldtitel in het zwaargewicht bij het Ultimate Fighting Championship blijft het hoofddoel in de carrièrre van Alistair Overeem. Hij hoopt op een nieuw titelgevecht in 2021 of 2022.

Partijen Alistair Overeem

Hoe verliepen recent partijen van Alistair Overeem? In november 2018 won Overeem overtuigend van Pavlovich via een technische knock-out in de eerste ronde. Vervolgens versloeg Overeem in het voorjaar van 2019 ook Alexey Oleynik via een knock-out in de openingsronde. In december 2019 vocht Alistair Overeem tegen Jairzinho Rozenstruik. Overeem ging op punten lange tijd aan de leiding in dit gevecht, maar in de ultieme slotfase wist Rozenstruik toch nog de winst te grijpen via een knock-out. In mei 2020 won Overeem van Walt Harris via een technische knock-out in de tweede ronde. In september 2020 pakte Alistair Overeem de zege tegen Augusto Sakai via een technische knockout in de vijfde ronde.

Overeem vs Volkov

Een horde die Overeem in 2021 moet nemen richting een mogelijk nieuw wereldtitelgevecht is de Russische topper Alexander Volkov. Er staat een gevecht tussen Volkov en Overeem gepland bij de Fight Night van 6 februari 2021. Deze wedstrijd is bij dat evenement de headliner. Volkov werd geboren op 24 oktober 1988. Sinds 2009 is Volkov profvechter. Alexander Volkov vocht 40 MMA-partijen, waarvan hij er 32 won. Op zijn palmares staan zeges tegen onder meer Fabricio Werdum, Stefan Struve en Walt Harris. Alistair Overeem en Alexander Volkov zouden in het voorjaar van 2019 al eens tegen elkaar vechten. Toen ging het echter niet door omdat Volkov afzegde.

Alistair Overeem-Alexander Volkov: hoe laat op 6 februari 2021?

De Fight Night vindt plaats op zaterdag 6 februari 2021. Hoe laat is het te zien in Nederland en België? De live-uitzending (tv en livestream) van het hoofdprogramma begint in de nacht van zaterdag 6 februari op zondag 7 februari 2021 om 2u00. De wedstrijd Overeem-Volkov is de slotwedstrijd en is daarom waarschijnlijk pas in de vroege ochtend (na circa 4u00) live te zien in Nederland en België.

Op tv in Nederland: UFC Fight Night met Alistair Overeem

Uitzendrechten UFC: Talpa

De live-uitzendrechten van de evenementen van de UFC zijn met ingang van 2019 in handen van Talpa (SBS Broadcasting). Zij zijn de eigenaren van diverse zenders, waaronder Veronica, SBS9 en SBS6. Tot en met december 2018 waren de uitzendrechten voor Nederland (live tv en livestream) in handen van FOX Sports. Voor vechtsportliefhebbers in Nederland lijkt het in theorie een grote vooruitgang te zijn dat de rechten naar Talpa (SBS Broadcasting) zijn verhuisd, aangezien de evenementen van de UFC hierdoor voortaan 'gratis' op een 'open net' te zien zijn, terwijl de wedstrijden voorheen alleen te bekijken waren op abonneezenders. Hoewel Talpa de uitzendrechten van alle hoofdprogramma's van alle events van de UFC hebben, zenden ze helaas niet al die evenementen live op tv uit. Wel is elk evenement bij hen middels een livestream te volgen. De Fight Night met Overeem is in feburari 2021 gelukkig bij Talpa zowel op tv als via de livestream te bekijken.

Live op tv: welke zender in Nederland?

De evenementen van de UFC worden wordt door Talpa live uitgezonden op de tv-zender SBS9.

UFC live op tv in België, welke zender? Eleven Sports (ook via Play Sports)

Het hoofdprogramma van UFC word in België wel live op tv uitgezonden. De uitzendrechten (live tv en livestream) zijn in België in handen van Eleven Sports. Deze telvisiezender is te bekijken voor abonnees van Eleven Sports. Daarnaast kunnen onder meer ook abonnees van de tv-pakketten van Telenet Play Sports en Proximus Sport naar de live-uitzendingen van de tv-zenders van Eleven Sports kijken.

Livestream UFC Fight Night met Alistair Overeem

Gratis livestream UFC in Nederland (Fight Night)

Het vechtsportgala is in Nederland via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk te volgen. Via die livestream is het hele hoofdprogramma te bekijken. Het multimediaplatform Kijk is een onderdeel van Talpa. Vanwege de crisis rondom het coronavirus was het enige tijd niet zeker of Talpa de UFC-events nog via een livestream zou uitzenden. In april gaf Talpa nog aan dat men 'om ethische redenen' tijdens de coronacrisis geen live-events wilde uitzenden op telvisie nog per livestream. Uiteindelijk heeft Talpa besloten om met ingang van mei weer events online live uit te zenden. De gratis livestream bevindt zich onder meer ook op de website van Veronica Tv. Talpa zendt ook veel andere sportevenementen live online uit met een gratis livestream. Tot de evenementen die zij live met zo'n gratis stream uitzenden behoren veel voetbalwedstrijden uit de Champions League. Eveneens zijn veel wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal) live online via een gratis livestream bij hen te zien. Ook kickboksgala's van Glory werden live online middels een gratis livestream door hen uitgezonden.

Livestream UFC op website of app

Wie een gratis livestream van de UFC in Nederland wil bekijken op een smartphone of tablet, kan hiervoor de app van de streamingdienst Kijk gebruiken. Wie de gratis stream op een desktop computer of laptop wil bekijken, kan dat doen op de website van Kijk of van Veronica Tv. Op de beginpagina's van die sites staat vaak tijdens een event een duidelijke link aangegeven naar de gratis livestream van zo'n vechtsportgala.

Inloggen bij de livestream van Kijk of Veronica

Om een livestream op een site van Talpa (zoals Kijk of Veronica) te bekijken, dient men soms in te loggen op die site. Men kan zij zo'n gratis livestream inloggen met een account van Kijk (dit geldt niet alleen voor de site van Kijk, maar ook voor die van Veronica Tv). Men hoeft echter voor het bekijken van zo'n gratis livestream niet per se een apart account aan te maken. Men kan bij zo'n gratis livestream van Veronica en Kijk doorgaans ook inloggen met een Facebook-account. De gratis stream is 'geo-restricted'. Deze officiële gratis livestream van Veronica (en Kijk) is namelijk alleen in Nederland te bekijken. Voor andere landen is deze gratis livestream van de Veronica-uitzending van de Fight Night met Alistair Overeem 'geo-blocked' (geblokkeerd) op hun site. De stream van de app is wel in andere EU-landen te bekijken maar is in de meeste overige landen buiten Europa ook geo-blocked.

Livestream UFC bij Eleven Sports

Dit evenement van de UFC is ook online te volgen via een livestream van Eleven Sports. Welk deel van het programma van dit evenement is bij hen live te zien op de stream? Zij zenden (net als Talpa) alleen het hoofdprogramma live met hun stream uit. De livestream is automatisch beschikbaar voor abonnees van Eleven Sports Network. Wie geen volledig abonnement bij die sportomroep wil hebben, kan ervoor kiezen om een Eleven Sports Fight Pass te nemen; dan heeft men een abonnement waarmee in de hele EU middels een livestream naar al hun vechtsportuitzendingen gekeken kan worden. Hun overige live sportuitzendingen zijn met die pass echter niet per livestream te bekijken.

Livestream PreLims UFC Tv

Het voorprogramma van dit evenement, de zogenaamde 'PreLims', wordt live uitgezonden op het internet via een livestream van UFC Tv. Om de livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op de UFC Fight Pass te hebben. Die livestream is dus niet te zien bij Veronica, Kijk of Eleven. Ook kan men deze livestream niet live via bijvoorbeeld de Ziggo Go App bekijken. Let op: die livestream van de PreLims betreft dus niet het deel van het programma waarin de hoofdwedstrijd zit.

Livestream Play Sports: UFC Fight Night (hele EU)

Livestream UFC Fight Night ook bij Telenet Play Sports

De UFC Fight Night is ook via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken. Via die livestream ziet men de live tv-uitzending van Eleven Sports bij deze UFC Fight Night. Het Vlaamse Telenet Play Sports biedt namelijk niet alleen hun eigen zenders aan, maar ook drie zenders van Eleven Sports zijn bij hen per livestream te bekijken. Op zo'n livestream kan dus het hoofdprogramma van vechtsportgala op een smartphone of computer bekeken worden. Via de Play Sports Go App kan men de livestream van dit gala in de hele EU bekijken. Die livestream van bijvoorbeeld de Fight Night van 5 februari 2021 met Alistair Overeem tegen Alexander Volkov kan op die app te bekeken worden indien men een betaal abonnement op die app heeft, of als men een dagpas voor die app koopt. Abonnees van tv via Telenet Play Sports in België kunnen de livestream van dit gala ook vinden op de website van die omroep.

Livestream UFC met Overeem-Volkov via Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om de livestream van dit Amerikaanse evenement te bekijken via de Play Sports Go App. Deze streamingdienst is ook beschikbaar voor mensen die geen tv-abonnement bij Telenet hebben. Men kan op die app een puur digitaal abonnement nemen, waarmee men steeds elke livestream van hen kan bekijken. Elke livestream van hen (en van de drie kanalen van Eleven) zijn voor abonnees in de hele EU te bekijken. Wie echter geen vast abonnement wil hebben en toch één of enkele evenementen bij hen per livestream wil bekijken, kan ervoor kiezen om een dagpas of weekendpas te kopen. Daarmee kan men respectievelijk één etmaal of één weekend elke livestream van Play Sports bekijken. Deze sportomroep zendt ook live op tv en via de livestream veel voetbal, Formule 1 en veldrijden uit.

Terugkijken UFC Fight Night met Alistair Overeem

Na afloop kan men de wedstrijden van Fight Night met Alistair Overeem terugkijken bij de streamingdienst Kijk. Ook kan iedereen de wedstrijden van het hoofdprogramma van de Fight Night met Alistair OVereem terugkijken op de website van Veronica Tv.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
UFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamUFC met Jairzinho Rozenstruik, live op tv en livestreamJairzinho Rozenstruik is een wereldbefaamde MMA-vechter uit Suriname. Zij bijnaam is 'Bigi Boy'. Rozenstruik vecht bij '…
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…

Glory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamGlory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamGlory Kickboxing organiseert een wereldtitelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben S…
MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam)MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam)Bellator MMA gaat een groot vechtsportgala gehouden in Nederland. Het Amerikaanse Bellator behoort mondiaal tot de toona…
Bronnen en referenties
  • http://www.nu.nl/sport-overig/4545855/ufc-keert-in-september-terug-rotterdam.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/UFC_Fight_Night:_Overeem_vs._Arlovski
  • http://uk.ufc.com/news/UFC-Announces-Three-Further-European-Events-for-2017
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
  • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/gokhan-saki-tekent-bij-ufc/
  • http://www.dailystar.co.uk/sport/ufc/617262/Gokan-Saki-signs-with-UFC-UFC-Rotterdam
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 02-02-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.