Boksen: Conor McGregor-Manny Pacquiao via livestream

Boksen: Conor McGregor-Manny Pacquiao via livestream Conor McGregor (Ierland) gaat weer de boksring in. Zijn tegenstander is de legendarische bokser Manny Pacquiao (Filipijnen). Conor McGregor heeft als vechtsporter vooral faam gemaakt in de MMA (Mixed Martial Arts) bij de UFC. Hij is echter ook een groot boksliefhebber en vocht eerder al tegen de mythische bokskampioen Floyd Mayweather Jr.

Biografie: Conor McGregor

Conor Anthony McGregor werd op 14 juli 1988 geboren in de Ierse hoofdstad Dublin. Sinds 2008 is McGregor een professionele MMA-vechter. Dankzij zijn grote sportieve successen, maar ook door zijn extraverte optredens in de media, is hij de beroemdste en populairste MMA-vechter ter wereld geworden. Hij heeft een lengte van 1,75 meter en een wedstrijdgewicht van 70 kilo. Zijn ‘reach’ is 188 centimeter. De bijnamen van hem zijn The Notorious en Mystic Mac.

Erelijst

Hoe ziet anno 2021 zijn palmares eruit? Conor McGregor heeft in de periode van 2008 tot juni 2020 in totaal 26 officiële profwedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 22, waarvan 19 middels knock-out. McGregor heeft in zijn profcarrière vier nederlagen geleden. In 2015 werd McGregor wereldkampioen in het vedergewicht (maximaal 66 kilo). Vervolgens pakte hij in 2016 ook de wereldtitel in de gewichtsklasse lichtgewicht (maximaal 70 kilo). Daarmee was McGregor de eerste vechter aller tijden die bij de bond UFC tegelijkertijd wereldtitels had in meerdere gewichtsklassen.

Bokser

In 2017 maakte Conor McGregor zijn debuut als profbokser. Hij nam het op tegen de legendarische Floyd Mayweather Jr. De wedstrijd werd vooraf 'het gevecht van de eeuw' genoemd. Mayweather won de wedstrijd. Daarna vocht Conor McGregor in oktober 2018 een MMA-wedstrijd tegen Khabib. Het was een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht. Conor McGregor verloor die wedstrijd.

Comeback in de MMA

In het voorjaar van 2019 kondigde Conor McGregor aan dat hij zijn MMA-carrière had beëindigd. Later in dat jaar maakte McGregor echter bekend dat hij toch weer terug wilde keren in 'The Octagon'. Op 18 januari 2020 maakte hij zijn comeback tegen 'Cowboy' Donald Cerrone. Deze MMA-wedstrijd won McGregor op indrukwekkende wijze.

Volgende wedstrijd: welke sport en welke tegenstander?

Zomer 2020: plan voor een gevecht tegen Anderson Silva ging uiteindelijk niet door

Oorspronkelijk werd verwacht dat Conor McGregor in de zomer van 2020 op het Fight Island van de UFC een gevecht zou hebben tegen de legendarische vechter Anderson Silva. Deze twee befaamde vechters waren het daarover (eind mei 2020) zelf reeds eens geworden. De UFC was echter niet bereid te zijn om dit gevecht financieel en organisatorisch te realiseren. Sowieso wilde de UFC eigenlijk wel heel graag dat McGregor in 2020 nog een wedstrijd zou vechten. Zij zagen hem echter liever tegenover een andere tegenstander, zoals Justin Gaethje, Tony Ferguson, Jorge Masvidal, Khabib of Kamaru Usman. De UFC was van mening te zijn dat de 45-jarige Anderson Silva inmiddels te oud was geworden voor een echte toppartij tegen McGregor.

Afscheid? Einde carrière? Publiciteitsstunt?

In juni 2020, iets meer dan een week nadat McGregor aangaf dat hij zich voorbereidde op een wedstrijd tegen Anderson Silva, kwam hij ineens met het bericht dat hij zijn MMA-carrière had beëindigd. In hoeverre moest men dit bericht serieus nemen? McGregor had al veel vaker aangegeven dat hij wilde stoppen en kwam daar dan later op terug. De kans was zeer groot dat het vooral een drukmiddel voor onderhandelingen is, of een publiciteitsstunt en beslist niet een weloverwogen idee om werkelijk te stoppen.

MMA? Of toch boksen?

Later in de zomer van 2020 gaf McGregor aan dat hij interesse had om weer over te stappen naar het boksen. Mogelijk tegenstanders die hij daarbij noemde waren onder meer Manny Pacquiao en Floyd Mayweather. Dit 'boksverhaal' leek voor velen in eerste instantie wederom een poging om de MMA-organisatie UFC onder druk te zetten bij onderhandelingen voor een toekomstig MMA-gevecht. Uiteindelijk werd eind september 2020 bekend dat de plannen voor een nieuw boksgevecht van McGregor serieus waren en dat zijn tegenstander waarschijnlijk Manny Pacquiao zal zijn. Het gevecht vindt in principe in 2021 plaats. In dat jaar gaat de Ier overigens ook weer 'gewoon' de 'Octagon' in voor onder meer een groot gevecht tegen Poirier (dat in Nederland via een livestream te zien is bij Kijk en in België via een livestream bij Elven Sports). Er komt dus nog lang geen einde aan zijn MMA-carrière.

Biografie: Manny Pacquiao

Op 17 december 1978 werd Emmanuel "Manny" Dapidran Pacquiao geboren in Kibawe (Filipijnen). Sinds 1995 is hij profbokser. Pacquiao is uitgegroeid tot één van de succesvolste boksers aller tijden. Hij won de wereldtitel in maar liefst acht verschillende gewichtsklassen. Dit is een absoluut record. Manny Pacquiao heeft een lengte van 166 centimter en een 'reach' van 170 centimeter. De bijnamen van Manny Pacquiao zijn 'Pacman' en 'The Destroyer'. Hij vocht in zijn carrière 71 profpartijen, waarvan hij er 62 won. 2 wedstrijden van Pacquiao eindigden in een 'draw' (gelijkspel). In 2015 vocht Pacquiao tegen Mayweather. Dat werd aangekondigd als 'het gevecht van de eeuw' (net als later het geval was bij het gevecht van McGregor tegen Mayweather). Mayweather won deze wedstrijd op punten. Manny Pacquia is behalve bokser ook politicus. Pacquiao zit in het senaat van de Filipijnen. Een bekende bijnaam van Pacquiao is 'Pac-man'.

Livestream Conor McGregor-Manny Pacquiao

Deze bokswedstrijd wordt via een livestream online uitgezonden. Met die livestream is dit gevecht dus te bekijken op een computer of smarthphone. Het officiële hoofddoel van Pacquiao van deze wedstrijd is om via deze livestream veel geld op te halen voor mensen die in de Filipijnen slachtoffer zijn van het coronavirus. Zijn Ierse tegenstander heeft zich officieel ook aan dat hoofddoel van de opbrengst van de livestream gecommiteerd. De livestream wordt in verschillende landen aangeboden door diverse partijen.

Speculaties over de livestream

Door welke omroepen wordt dit gevecht van 'The Notorious' tegen Manny Pacquiao in de lage landen live op tv en via de livestream uitgezonden? Daarover wordt al sinds de bekendmaking van het gevecht volop gespeculeerd. Het voorgaande boksgevecht van McGregor werd in veel landen live uitgezonden door dezelfde zendgemachtigden als de gala's van de UFC. Mogelijk wordt het evenement in Nederland live uitgezonden door Talpa op SBS9 (tv) en Kijk (livestream). Het zou mooi nieuws zijn als zij de livestream uitzenden. De livestream van Kijk is doorgaans namelijk gratis. Een andere kandidaat die genoemd voor de live-uitzendingen in Nederland is ESPN Sports (live tv en livestream). Het moederbedrijf ESPN richt zich in Noord-Amerika immers ook heel wat op het uitzenden van vechtsport via een livestream. (In Nederland lijkt ESPN echter veel minder interesse te hebben in het uitzenden van vechtsport per livestream. Zij zenden anno 2021 per livestream vooral voetbal en tennis uit.)

Ook Spike is een kandidaat voor de productie van de livestream in Nederland. Zij produceren immers ook de livestream van grote Glory-evenementen. (De verkoop van de PPV-livestream van gevechten van Badr Hari wordt bijvoorbeeld ook via hun geregeld in Nederland. Zij hebben dus de digitale infrastructuur om zo'n livestream te regelen.) Ook de Persgroep (van het AD) is niet uit te sluiten als kandidaat voor de livestream. Zij zonden ook per livestream de comeback van Mike Tyson uit in Nederland. Het is echter ook niet uit te sluiten dat DAZN zich in Nederland wil presenteren door een livestream van dit gevecht. In het verleden zond RTL7 ook aardig wat vechtsport live op tv en per livestream uit. Zij zijn echter geen grote kandidaat voor het uitzenden van een livestream van 'The Notorious' tegen Manny Pacquiao. RTL Nederland lijkt zijn interesse in het uitzenden van vechtsport (live tv en livestream) anno 2021 te hebben verloren. Zij focussen zich qua sportuitzendingen op de livestream (van Videoland en RTL XL) vooral op darts en voetbal.

In België is de belangrijke kandidaat voor de live-uitzendingen (tv en livestream) onder meer Eleven Sports. Een andere kandidaat voor de livestream en live tv-uitzending is het Waalse VOO Sports. In theorie is in Vlaanderen ook Play Sports een kandidaat voor de distributie van de livestream. Ook in België is echter DAZN als mogelijk producent van de livestream niet uit te sluiten. Eveneens is het goed mogelijk dat er een internationale partij als Fite Tv in een groot aantal landen de livestream verzorgt.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
UFC 257: Conor McGregor-Dustin Poirier live tv en livestreamUFC 257: Conor McGregor-Dustin Poirier live tv en livestreamOp zaterdag 10 juli 2021 wordt door de UFC er een groot vechtsportgala gehouden in de T-mobile Arena te Nevada (USA). De…
UFC: Khabib Nurmagomedov, live op tv en livestreamUFC: Khabib Nurmagomedov, live op tv en livestreamKhabib Nurmagomedov (Rusland) behoort tot de grootste sterren uit de wereld van de Mixed Martial Arts (MMA). Khabib maak…
UFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëUFC live bekijken op tv en livestream in Nederland en BelgiëDe UFC is de grootste mondiale organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van de UFC worden door di…
Boksen 2021: Floyd Mayweather-Logan Paul via livestreamBoksen 2021: Floyd Mayweather-Logan Paul via livestreamOp zondag 6 juni 2021 maakt de legendarische bokser Floyd Mayweather Jr zijn comeback. Zijn tegenstander in de boksring…

Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
IFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamEr wordt jaarlijks groot vechtsportgala georganiseerd door Enfusion Live in Wuppertal (Duitsland). Daarbij staan op het…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Dana_White
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
  • https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/ufc-ster-conor-mcgregor-accepteert-uitdaging-anderson-silva/
  • https://mmadna.nl/ook-anderson-silva-vraagt-om-gevecht-tegen-conor-mcgregor/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Anderson_Silva
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 18-12-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.