UFC 257: Conor McGregor-Dustin Poirier live tv en livestream

UFC 257: Conor McGregor-Dustin Poirier live tv en livestream Op zaterdag 10 juli 2021 wordt door de UFC er een groot vechtsportgala gehouden in de T-mobile Arena te Nevada (USA). De hoofdwedstrijd op het programma van dit evenement is een wedstrijd tussen Conor McGregor (Ierland) en Dustin Poirier (Verenigde Staten). Dit is de derde ontmoeting tussen deze twee grootheden uit de Mixed Martial Arts. Het evenement UFC 264 wordt op 10 juli 2021 live op tv uitgezonden. Ook kan men online via een livestream naar het vechtsportgala UFC 264 kijken.

UFC

De Ultimate Fighting Championship (UFC) bestaat sinds 1993. In 2001 werd deze organisatie gekocht door de gebroeders Frank en Lorenzo Fertitta. Zij investeerden veel geld in de UFC en stelden Dana White aan als voorzitter van deze vechtsportorganisatie. Onder leiding van White is de UFC uitgegroeid tot de grootste mondiale organisatie in de Mixed Martial Arts (MMA). Conor McGregor behoort al jaren tot de grootste sterren van de UFC.

Biografie: Dustin Poirier

Op 19 januari 1989 werd Dustin Glenn Poirier geboren in Lafayette, Louisiana (USA). In zijn jonge jaren was Poirier worstelaar. Ook deed hij aan Brazilian Jiu-Jitsiu. Later ging Dustin Poirier zich op Mixed Martial Arts richten. Dustin Poirier heeft in de loop van zijn carrière 33 MMA-wedstrijden gevochten. Daarvan heeft Dustin Poirier er 26 gewonnen. In april 2019 won Poirier de Interim Titel in het lichtgewicht bij de UFC door Max Holloway te verslaan. Die interim titel was in het leven geroepen omdat Khabib wegens blessureleed toen niet zijn 'echte' wereldtitel kon verdedigen. Toen Khabib weer fit was, nam hij het tegen Poirier op in een gevecht om de 'echte' titel. Khabib versloeg Poirier toen middels een submission in de derde ronde.

Biografie Conor McGregor

Op 14 juli 1988 werd Conor Anthony McGregor geboren in Dublin (Ierland). Conor McGregor debuteerde in maart 2008 als professionele MMA-vechter bij de organisatie Cage of Truth. Sinds 2013 is Conor McGregor actief bij de UFC. In 2015 won McGregor de wereldtitel in het vedergewicht. In 2016 pakte hij ook de wereldtitel in het lichtgewicht. In totaal heeft Conor McGregor 26 professionele MMA-partijen gevochten. Daarvan won McGregor er 22. Behalve door zijn sportieve prestaties in de octagon, is Conor McGregor ook wereldberoemd door zijn extravagante en vaak controversiële gedrag buiten de octagon. De bijnaam van Conor McGregor is Notorious.

Boksambities

Conor McGregor is niet alleen actief in de MMA, hij heeft ook ambities in het boksen. In 2017 vocht McGregor zijn eerste officiële bokswedstrijd. De tegenstander was de legendarische bokser Floyd Mayweather. De wedstrijd werd door Mayweather gewonnen door technische knock-out in de tiende ronde. Een volgend boksproject van 'Notorious' is de wedstrijd Conor McGregor-Manny Pacquiao die later in 2021 gepland staat.

Trilogie: Conor McGregor-Dustin Poirier

In september 2014 kwamen Conor McGregor en Dustin Poirier al tegen elkaar uit in de octagon. Conor McGregor won toen overtuigend van Dustin Poirier middels een technische knock-out in de eerste ronde. In januari 2021 was er een tweede wedstrijd tussen McGregor en Dustin Poirier. Ditmaal won Poirier. Het gevecht in juli 2021 is dus hun derde gevecht.

Programma UFC 264 op 10 juli 2021

Het programma van het evenement op zaterdag 10 juli 2021 in Las Vegas bestaat uit drie delen. Het derde en laatste deel is de 'Main Card', die per stream in Nederland bij streamingdienst Kijk en in België bij Eleven Sports live bekeken kan worden. De wedstrijd tussen McGregor en Poirier is de slotwedstrijd op het programma van dit evenement. Hoe laat begint het hoofdprogramma? De Main Card begint om circa 4u00 CET (Nederlandse en Belgische tijd). Het gevecht tussen Poirier en McGregor is het vijfde en laatste gevecht op het programma van die Main Card. Dat houdt in dat deze wedstrijd pas op de vroege ochtend van zondag 11 juli 2021 in Nederland en België live te zien is. Hoe laat is dit slotgevecht te zien? Waarschijnlijk rond 6u00 's ochtends (Nederlandse en Belgische tijd), zo is de planning. Op z'n vroegst gaan McGregor en Poirier om circa half zes de 'octagon' in, op z'n laatst om half zeven. Hoe laat het gevecht exact begint is afhankelijk van het verloop van het evenement.

Programma Early Prelim Card (livestream Fight Pass):

 • Middengewicht: Alen Amedovski - Hu Yaozong
 • Vlieggewicht: Zhalgas Zhumagulov - Jerome Rivera
 • Middengewicht: Omari Akhmedov - Brad Tavares
 • Dames vlieggewicht: Jennifer Maia - Jessica Eye

Programma PreLim Card (livestream o.a. ESPN):

 • Middengewicht: Dricus du Plessis - Trevin Giles
 • Vedergewicht: Ryan Hall - Ilia Topuria
 • Weltergewicht: Niko Price - Michel Pereira
 • Weltergewicht: Carlos Condit - Max Griffin

Programma Main Card UFC 264 (livestream o.a. Eleven Sports en Kijk)

 • Heren Bantamgewicht: Sean O'Malley - Kris Moutinho
 • Dames Catchweight: Irene Aldana - Yana Kunitskaya
 • Zwaargewicht: Tai Tuivasa - Greg Hardy
 • Weltergewicht: Gilbert Burns - Stephen Thompson
 • Lichtgewicht: Dustin Poirier - Conor McGregor

UFC 264 live op tv (zaterdag 10 juli 2021) met McGregor-Poirier

UFC 264 (McGregor-Poirier) live op tv in Nederland

De uitzendrechten van de UFC zijn in Nederland in handen van Talpa. Zij zenden vaak vechtsportgala's van deze organisatie live op tv uit in Nederland (meestal op de zender SBS9, soms op Veronica Tv). In het voorjaar van 2020 zond Talpa enige tijd de UFC-evenementen niet meer live op tv uit, maar alleen nog maar op het internet (via een livestream bij de streamingdienst Kijk). Met ingang van medio juni 2020 is Talpa echter toch weer UFC live op tv gaan uitzenden.

Welke zender en hoe laat live?

Het evenement UFC 264 wordt in Nederland in de nacht van zaterdag 10 juli op zondag 11 juli 2021om 4u00 live uitgezonden op de tv-zender SBS9. Bij hen is het hoofdprogramma live op tv te zien, met natuurlijk als afsluitende hoofdpartij tussen Dustin Poirier en Conor McGregor. Ook zendt Talpa het vechtsportgala uit via een gratis livestream (meer info: zie verderop).

België: het evenement UFC 264 op 10 juli 2021 live bekijken via Eleven Sports

Het hoofdprogramma van het vechtsportgala UFC 264 wordt in België live op tv uitgezonden door Eleven Sports Network. Eleven Sports Network is een abonneezender. Bij de overgrote meerderheid van de Belgische tv-providers zit deze omroep niet in het standaard zenderpakket. Men dient een aanvullend abonnement te hebben op een zenderpakket waarin deze omroep zit, om hun live tv-uitzendingen te kunnen bekijken. Een voorbeeld van zo'n zenderpakket is het sportpakket 'Telenet Play Sports' bij de Belgische tv-provider Telenet. Wie een abonnement neemt op dat pakket, krijgt niet alleen de sportzenders die Telenet zelf produceert (waarop onder meer voetbal, Formule 1 en veldrijden te zien is), maar ook diverse andere sportzenders, waaronder het Eleven Sports Network. Ook met een abonnement op Promixus Sport kan men de live-uitzendingen van Eleven bekijken.

UFC 264: hoe laat live bij Eleven Sports?

De live tv-uitzending van dit evenement begint bij die Belgische sportomroep om 4u00 in de nacht van 10 op 11 juli 2020. De slotwedstrijd tussen McGregor en Poirier is dus voor de Belgische kijkers in de vroege ochtend van zondag 11 juli live te zien.

Livestream UFC 264 in Nederland (10 juli 2021

Gratis livestream (geo-restricted)

In Nederland is er een gratis livestream van UFC 264 bij de streamingdienst Kijk beschikbaar. Het moederbedrijf van Kijk is Talpa, dat voor Nederland de online uitzendrechten van UFC 264 heeft. De livestream van Kijk is geo-restricted: buiten Nederland mag men deze gratis stream van UFC 264 op hun website niet gebruiken. Wie toch deze gratis stream van McGregor-Poirier buiten Nederland legaal wil gebruiken, kan dat doen door eerst in Nederland de app te downloaden en daarmee (in de hele EU) naar de stream van dit evenment te kijken.

Hoe laat begint de livestream van UFC 264 (Conor McGregor-Dustin Poirier)?

Hoe laat begint de livestream het hoofdprogramma van dit evenement bij de streamingdienst Kijk? Hun gratis livestream begint in de nacht van zaterdag 10 juli op zondag 11 juli 2021 om circa 4u00. Het afsluitende hoofdgevecht tussen McGregor en Poireir is voor de kijkers in Nederland dus pas op de vroege zondagochtend live online via de livestream te bekijken. De gratis livestream is te vinden op de website van Kijk. Ook is er een gratis livestream te vinden op enkele anders sites van Talpa, waaronder de website van Veronica Tv. Om optimaal gebruik te kunnen maken van een officiële livestream van hen, dient de gebruiker wel in te loggen op zo'n site. Men kan bij zo'n livestream inloggen met een gratis Kijk-account. Wie het echter gedoe vindt om zo'n nieuw account aan te maken, kan ervoor kiezen om in te loggen bij de gratis livestream met een Facebook-account. Het is ook mogelijk om het evenement te bekijken middels een livestream op de app van Kijk.

Livestream UFC 264 in België (met Conor McGregor-Dustin Poirier)

In België wordt de livestream van UFC 264 verzorgd door Eleven Sports Network. Op die livestream is het hoofdprogramma te zien, inclusief natuurlijk de titanenstrijd tussen Poirier en McGregor. De livestream begint tegelijkertijd met hun live tv-uitzending van dit evenement. Dit houdt in dat deze livestream om circa 4u00 begint in de nacht van zaterdag 10 juli op zondag 11 juli 2021. In tegenstelling tot de gratis livestream van Kijk is dit niet een gratis stream. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees van deze sportomroep. Wat biedt deze omroep online aan qua evenementen die per livestream te zien zijn? Bij Eleven Sports is middels de livestream onder meer ook veel voetbal te bekijken, waaronder de Serie A, La Liga en de Bundesliga. Wie geen volledig abonnement bij Eleven Sports wil hebben, maar alleen de vechtsportevenementen bij hen via de livestream wil bekijken, kan bij hen een Eleven Sports Fight Pass kopen. Met die pass kan men in de hele EU per livestream niet alleen live kijken naar evenementen van de UFC, maar ook onder meer naar Glory Kickboxing en Cage Warriors. Elke livestream van Eleven is te vinden op hun site. Daarnaast is het mogelijk om zo'n livestream van hen op de app van die sportomroep te bekijken.

Livestream hoofdprogramma (inclusief McGregor-Poirier) via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (Online Tv) naar het hoofdprogramma van dit evenement te kijken, inclusief natuurlijk het titangevecht tussen Conor McGregor en Dustin Poirier. Via die app kan men in de nacht van zaterdag 10 juli op zondag 11 juli 2021 namelijk per livestream kijken naar de live tv-uitzending van SBS9. De Go App is een service van Ziggo, die beschikbaar is voor iedereen die digitale tv bij hen heeft. Via die app kunnen klanten middels een livestream naar tv kijken. Zo'n livestream is in de hele EU te gebruiken. Zo is het dus ook mogelijk om via zo'n livestream in elk land van de EU geheel legaal live naar het gevecht van McGregor-Poirier te kijken.

UFC 264 (McGregor-Poirier) via stream van iTV

Eveneens is het mogelijk om via een stream van de iTV-app in de nacht van 10 juli op 11 juli 2021 naar het hoofdprogramma van UFC 264 te kijken (inclusief Conor McGregor-Dustin Poirier). Om via een livestream op die app naar televisie te kunnen kijken dient men wel een abonnement op Interactieve Tv bij KPN te hebben. Ook zo'n stream op die app is in de hele EU legaal live te bekijken. Zo kunnen MMA-fans dus ook via die app in de hele EU live naar McGregor-Poirier kijken.

Livestream: voorprogramma via UFC Tv

De UFC biedt een livestream aan van de PreLims. Deze twee delen van het voorprogramma van dit evenement (de Early Prelims en de Prelims) zijn niet live te bekijken bij de hierboven genoemde Nederlandse en Belgische livestreams (Kijk en Eleven Sports). Die delen van het programma van dit evenement op Fight Island zijn alleen per livestream te bekijken bij de online streamingdienst UFC Tv. Men kan een livestream van hen bekijken indien men bij hen een Fight Pass heeft gekocht. Hoe laat begint de livestream van dit deel van het programma? De livestream van de Early PreLims begint voor de kijkers in Nederland en België om circa 0u00 in de nacht van 10 juli op 11 juli. De livestream van de PreLims (deel twee van het voorprogramma) begint vervolgens om circa 02u00. Via die livestream van de UFC is dus niet het hoofdprogramma (met daarbij de hoofdwedstrijd McGregor-Poirier) live te zien.

Terugkijken van de wedstrijden (inclusief McGregor-Poirier)?

Hoe kan men de wedstrijden van dit evenement terugkijken, waaronder het gevecht tussen Conor McGregor-Dustin Poirier? In Nederland zijn de wedstrijden van het hoofdprogramma gratis terug te kijken bij de streamingdienst Kijk. Ook kunnen Nederlandse MMA-fans deze wedstrijden terugkijken via de website van Veronica. Bovendien is het mogelijk om de wedstrijden een week lang terug te kijken via een stream op een tv-app (zoals de Ziggo Go App of de iTV-app).

Lees verder

© 2020 - 2023 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boksen: Conor McGregor-Manny Pacquiao via livestreamBoksen: Conor McGregor-Manny Pacquiao via livestreamConor McGregor (Ierland) gaat weer de boksring in. Zijn tegenstander is de legendarische bokser Manny Pacquiao (Filipijn…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Schaatsen: WK afstanden live op tv en livestreamSchaatsen: WK afstanden live op tv en livestreamHet WK afstanden is een schaatskampioenschap dat sinds 1996 bestaat. Deze wereldkampioenschappen schaatsen worden in Ned…

Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
IFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamEr wordt jaarlijks groot vechtsportgala georganiseerd door Enfusion Live in Wuppertal (Duitsland). Daarbij staan op het…
Bronnen en referenties
 • https://mmadna.nl/ufc-fight-island-is-officieel-met-vier-evenementen-en-tenminste-vier-titelgevechten/
 • https://nos.nl/artikel/2336761-kooivechters-ufc-gaan-toch-naar-eiland-yas-island-in-abu-dhabi.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/UFC_251
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Dana_White
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 11-07-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.