FC Barcelona-Espanyol, live tv en livestream (2020)

FC Barcelona-Espanyol, live tv en livestream (2020) Op woensdag 8 juli 2020 speelt FC Barcelona een competitiewedstrijd in de Primavera Division. De tegenstander is Espanyol. De wedstrijd FC Barcelona-Espanyol wordt ook in Nederland en België live op tv uitgezonden. Eveneens kan men de wedstrijd FC Barcelona-Espanyol online via een livestream bekijken. Op welke zenders is het duel te zien en hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen? Waar vindt men een livestream? Hoe hebben FC Barcelona en Espanyol in de loop der jaren gepresteerd?

FC Barcelona

Geschiedenis: het ontstaan

Het ontstaan van FC Barcelona is te danken aan de Zwitser Johannes 'Joan' Gamper (1877-1930). Tijdens zijn jeugdjaren in Zwitserland was hij reeds een enthousiaste sporter. Hij voetbalde onder meer bij FC Zürich en FC Basel, maar deed ook fanatiek aan tennis, atletiek, rugby en golf. Toen hij voor z'n werk naar Lyon in Frankrijk verhuisde, bleef hij daar fanatiek sporten. In 1899 ging hij naar Barcelona om een oom te bezoeken. Die Spaanse stad beviel hem echter zo goed, dat hij besloot om er te blijven wonen.

In het najaar van 1899 bedacht hij het plan om in z'n nieuwe woonplaats een voetbalclub op te richten. Hij wierf de eerste leden van die club via advertenties in dagbladen. In december 1899 speelde Barcelona zijn eerste wedstrijd. Gamper was in de begintijd de aanvoerder van het team. Hij speelde 48 officiële wedstrijden voor de club en scoorde daarin meer dan 100 doelpunten. Gamper was in die oertijd ook een lid van het bestuur van de club. Later was hij nog diverse malen de voorzitter van Barcelona.

Identiteit: Catalonië en FC Barcelona

In 1936 brak de Spaanse Burgeroorlog uit. Deze strijd werd gewonnen door de rechtse generaal Franco (1892-1975), die vanaf 1939 als dictator in Spanje heerste. Door zijn regime werd de vrijheid van meningsuiting sterk onderdrukt. Er was met name veel repressie tegen mensen met regionalistische politieke overtuigingen (zoals Catalaanse nationalisten) en mensen met linkse ideeën.

In deze periode kreeg het om meerdere redenen een politieke lading om voor FC Barcelona te supporteren. De club was immers een symbool van de Catalaanse trots. Daarnaast had FC Barcelona in de jaren dertig een linkse politicus als voorzitter, die door het leger van Franco werd vermoord. Het werd door velen daarom decennialang gezien als een daad van verzet tegen dictator Franco, om te supporteren voor FC Barcelona. Veel tegenstanders van Franco hebben in die tijd FC Barcelona voor altijd als favoriete voetbalclub in hun hart gesloten.

FC Barcelona is ook een zeer populaire club bij Nederlanders. Dit komt vooral door de periodes waarin Johan Cruijff er speler en trainer was. Anno 2020 staat er echter weer menigmaal een Nederlandse sterspeler in de opstelling van de Catalaanse topclub: Frenkie de Jong.

Erelijst FC Barcelona

Deze Catalaanse club is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste voetbalclubs ter wereld. Hoe ziet anno 2020 de erelijst eruit van deze voetbalclub? 26 keer werd deze club Spaans kampioen. 30 keer won Barcelona het Spaanse bekertoernooi (Copa del Rey). Vijf keer won deze Catalaanse club de Champions League (Europacup I). Drie keer won Barcelona het WK voetbal voor clubs. De Europa Cup II werd vier keer door FC Barcelona gewonnen. Vijf keer pakte de Catalaanse club de overwinning in de strijd om de Europese Super Cup.

RCD Espanyol

Op 20 oktober 1900 werd de voetbalclub Espanyol opgericht door een aantal studenten van de Universiteit van Barcelona. De clubnaam Espanyol is een verwijzing naar het feit dat dit de eerste voetbalclub in Spanje was die door Spanjaarden werd opgericht. De ouder clubs uit Spanje werden namelijk allen opgericht door buitenlanders.

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Espanyol eruit? Vier keer won Espanyol de Copa del Rey (Spaanse Beker). Espanyol heeft nog nooit het Spaans landskampioenschap gewonnen.

Wedstrijdinfo FC Barcelona-Espanyol op 8 juli 2020

Hoe laat?

Hoe laat begint deze wedstrijd? De aftrap is op de avond van woensdag 8 juli 2020 om 22u00.

Opstelling Barcelona? Opstelling Espanyol?

Wat is de opstelling van FC Barcelona? Hoe ziet de opstelling van Espanyol eruit? Voorafgaand aan dit duel vindt u hieronder de opstellingen van deze Catalaanse clubs.

Opstelling FC Barcelona:

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Sergi Roberto, Rakitic, Messi, Griezmann en Suarez.

Opstelling Espanyol:

Diego Lopez, Victor Gómez, Bernardo, Cabrera, Calero, Didac, Pol Lozano, David Lopez, Marc Roca, Embarba en De Tomás.

Live op tv: Barcelona-Espanyol op 8 juli 2020

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Espanyol wordt wereldwijd door allerlei omroepen live op televisie uitgezonden. In Nederland is dit duel op woensdag 8 juli 2020 live op tv te zien bij Ziggo Sport Totaal.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending in Nederland? De live-uitzending van de wedstrijd begint om 22u00 op de zenders Ziggo Sport 14 en Ziggo Sport Select. (Ziggo Sport 14 is het 'gratis kanaal' dat alle abonnees van digitale tv bij Ziggo kunnen bekijken.)

Live op tv in België: Barcelona-Espanyol bij Telenet Play Sports en Eleven Sports

In België wordt dit duel van Barcelona tegen Espanyol live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Hun live tv-uitzending begint om 21u55. Daarnaast is dit duel van de Catalaanse grootmacht tegen haar stadsgenoot in België ook live op tv te zien bij Eleven Sports. Hun live tv-uitzending begint om 22u00.

Livestream Barcelona-Espanyol op 8 juli 2020

Livestream FC Barcelona-Espanyol via Ziggo Sport Totaal

Er wordt ook een livestream van Barcelona-Espanyol beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal. Die livestream bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Op die app kan men de uitzending van de zender Ziggo Sport Totaal via de livestream bekijken. Om deze app te kunnen gebruiken, dient men een betaald abonnement op die dienst te hebben. Wanneer men geen abonnement op die app heeft maar toch deze stream van dit duel wil kijken, dan kan men die livestream via PPV (Pay Per View) kopen. Zo'n PPV-livestream is op de site van Ziggo Sport Totaal aan te schaffen. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending.

Livestream Barcelona-Espanyol via Go App

Men kan de wedstrijd tussen Barcelona en Espanyol ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Ook op die app begint de livestream van de wedstrijd om 21u55. Dit is een dienst van VodafoneZiggo. Deze streamingdienst is bedoeld voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Via die dienst kan men online (op een computer of smartphone) per livestream naar de tv-zenders kijken die men ook thuis op televisie kan ontvangen. Via die app kan met de livestream niet alleen in Nederland, maar in de gehele EU naar de uitzending kijken. (Ook in sommige landen buiten de EU kan men die livestream op die app bekijken, waaronder Noorwegen, Liechtenstein, Martinique, Frans-Guyana en IJsland.) Men kan op die app deze wedstrijd niet alleen per livestream bekijken, maar ook kan men de live-uitzending van de wedstrijd tussen de Catalaanse club en het team van Mallorca nog een week lang via een stream terugkijken. Aan het gebruik van een livestream op deze streamingdienst zijn voor klanten van digitale tv bij Ziggo geen extra kosten verbonden. In de praktijk bevat deze app dus een soort 'gratis livestream' voor hen van dit duel.

Livestream Barcelona-Espanyol via Play Sports (hele EU)

Het is ook mogelijk om FC Barcelona-Espanyol te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports. Hun livestream begint om 21u55 op de avond van 8 juli 2020. Die livestream is te vinden op de Play Sports Go App en kan men in de hele EU gebruiken. Op die app kan men overigens ook de uitzending van Eleven Sports van deze wedstrijd per livestream bekijken. (Diverse zenders van die sportomroep zijn namelijk ook per livestream te bekijken op die app van Telenet, waaronder dus ook het kanaal waarop FC Barcelona-Espanyol live wordt uitgezonden.) Telenet Play Sports is een Vlaamse sportomroep die heel veel topsport op tv en online via een livestream uitzendt. Behalve veel voetbal zenden zij ook veel veldrijden, Formule 1 en UFC uit via hun livestream op de Play Sports Go App. Wie geen vast abonnement heeft op die app, kan een dagpas voor die app kopen om zo alsnog een livestream te kunnen bekijken. Daarmee is elke livestream van het 24 uur te bekijken. Ook is het mogelijk om een weekendpas voor hun livestream te kopen. Daarmee is elke livestream een heel weekend lang te bekijken.

Livestream Eleven Sports van FC Barcelona-Espanyol

FC Barcelona-Espanyol is ook te bekijken via een livestream bij Eleven Sports. Hun livestream begin om 22u00 op de avond van woensdag 8 juli 2020. Eleven Sport Network zendt veel topsport internationaal online (via een livestream) uit, waaronder La Liga, de Duitse Bundesliga en de UFC. Is dit een gratis streamingdienst? Neen, elke livestream is alleen voor abonnees te bekijken.

Livestream iTV-app? Livestream KPN? Alleen bij aanvullend abonnement

Is het ook mogelijk om deze voetbalwedstrijd van de Catalaanse grootmacht tegen stadsgenoot Espanyol via een livestream op de iTV-app te bekijken? Die livestream is alleen hierop te bekijken als men zowel een abonnement heeft op Interactie Tv bij KPN, als een aanvullend abonnement op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal. Bij de iTV-app geldt immers ook dat men hierop per livestream de zenders kan bekijken die men thuis op tv kan bekijken. Indien men dus thuis dit duel niet op tv kan bekijken, dan kan men als klant van KPN dit duel niet per livestream op die iTV-app bekijken. Indien men deze livestream wel op die app kan bekijken, dan kan men die stream in de hele EU gebruiken. Klanten van KPN kunnen ook per livestream naar televisie kijken op de site van Interactieve Tv, maar ook daarbij geldt dat men een aanvullend abonnement moet hebben om deze wedstrijd te kunnen bekijken.

Bij KPN heeft men sinds de zomer van 2019 overigens wel een 'gratis kanaal' met sport voor haar abonnees. Net als bij Ziggo bevindt ook bij de KPN die 'gratis' zender zich op digitaal kanaal 14. Dat kanaal is ook via een gratis stream voor de abonnees via de iTV-app te bekijken. Op dat gratis kanaal zijn echter sportuitzendingen van FOX te zien en die hebben niet de uitzendrechten van het Spaanse voetbal. Wel kan men dankzij dat kanaal als abonnee van KPN, zonder iets bij te hoeven betalen, via zo'n 'gratis' livestream naar bijvoorbeeld veel Nederlandse en Duitse voetbalwedstrijden kijken.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Real Valladolid-FC Barcelona, live tv en livestream (2020)Real Valladolid-FC Barcelona, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 11 juli 2020 wordt de voetbalwedstrijd tussen Real Valladolid en FC Barcelona gespeeld in de Spaanse Primera…
Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 18 juli 2020 speelt Manchester United tegen Chelsea. Dit is een halve finale in het toernooi om de FA Cup. H…
Voetbal 2020: Liverpool-Burnley FC, live tv en livestreamVoetbal 2020: Liverpool-Burnley FC, live tv en livestreamOp de middag van zaterdag 11 juli 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Burnley F…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…

Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamHet Nederlands elftal speelt op vrijdag 4 september 2020 een interland tegen Polen. Dit is een wedstrijd in de groepsfas…
EK voetbal vrouwen 2022: kwalificatieEK voetbal vrouwen 2022: kwalificatieEind augustus 2019 start de EK-kwalificatie voor de vrouwen. De kwalificatie is de opmaat naar het toernooi dat in Engel…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_FC_Barcelona
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Joan_Gamper
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Liverpool_F.C.
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_2018/19
  • https://go.ziggosporttotaal.nl/payment/purchase/10
  • https://www.uefa.com/uefachampionsleague/

Reageer op het artikel "FC Barcelona-Espanyol, live tv en livestream (2020)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!