InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Een kaartje voor een voetbalwestrijd kopen

Een kaartje voor een voetbalwestrijd kopen

Elke zondag gaan weer een hoop mensen richting de stadions om hun favoriete voetbalclub te zien spelen. Er zijn veel mensen die graag ook eens een wedstrijd zouden willen bezoeken maar niet precies weten hoe ze daar terecht komen. In dit artikel staat beschreven hoe u aan kaartjes kunt komen en hoe alles met het kaartje in zijn werking gaat.

Hoe kunt u aan kaarten komen?

Bij alle eredivisie voetbalclubs kunt u kiezen om een seizoenskaart te kopen. Met een seizoenskaart heeft u toegang tot alle competitiewedstrijden die thuis(in het stadion van de door uw gekozen club) gespeeld worden. U kunt deze kaart ook om laten zetten naar een uitkaart waarmee u ook de uitwedstrijden zou kunnen bezoeken.
Wilt u eenmalig een wedstrijd bezoeken? Dan moet u wel iemand kennen met een clubkaart. Meestal kan er met een clubkaart 1 á 2 extra kaart(en) worden aangeschaft. Dit kan zo'n 3 a 4 weken voor de aanvang van de wedstrijd tot soms de wedstrijddag zelf.

Waar kunt u een kaart kopen?

Er zijn een aantal verschillende verkooppunten:
  • via een ticketbox --> de dichtsbijzijnde kunt u opzoeken via www.ticketbox.nl
  • meestal zijn deze in sigarenwinkeltjes
  • de fanshop
  • kassa's bij het stadion op de wedstrijddag
Sommige stadions beschikken over kassa's voor het stadion, deze zijn alleen geopend als er op de wedstrijddag zelf nog kaartjes verkrijgbaar zijn. Het is dus wel een risico of ze nog genoeg kaarten hebben als u aankomt. Ook deze moeten met een clubkaart aangeschaft worden.

De prijzen

De prijzen verschillen heel erg en zijn afhankelijk van:
  • naar welke club u gaat
  • op welke plaats u wilt zitten
  • wie de tegenstander is
De seizoenkaarten kunnen verschillen van zo'n 100 tot wel 500 euro. De prijs van een losse kaart ligt zo tussen de 15 en 45 euro. Vaak kunnen kinderen en senioren korting krijgen.

De beste plek?

Als u het goed wilt overzien kunt u het best in het midden gaan zitten, dus niet te hoog maar ook niet te laag. Bij de korte zijde heeft u vaak het beste overzicht en daar hoeft u niet constant uw hoofd mee te draaien om de bal te volgen. Veel voetbalclubs hebben een harde kern die een vaste plek in het stadion hebben, zoek van te voren wat informatie op als u niet daar tussen wilt belanden. Sommige stadions hebben ook een familievak, hier zit u in principe veilig met andere families en kinderen om u heen.

Hoe werkt het kaartje?

Op uw kaart staat een vak, deze wordt meestal aangeduid met een letter en er staat een stoelnummer op. Bij de stadions staat aan de buitenkant aangegeven waar u naar binnen moet voor elk vak. In de meeste stadions moet u door een hek, u stopt het kaartje met de barcode naar boven in de scan en het hek gaat in werking. In de oudere stadions worden de kaarten nagekeken en afgescheurd. Als u in het hek bent heeft u ten alle tijden kans dat u gefouilleerd word, weiger dit niet anders komt u verdacht over en er wellicht niet in.
© 2009 - 2017 Bembi, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat kost een kaartje voor een voetbalwedstrijd? 2014/2015Wat kost een kaartje voor een voetbalwedstrijd? 2014/2015De kosten van kaartje om een voetbalwedstrijd in de eredivisie te bezoeken verschillen sterk in prijs. De prijzen variër…
nieuws uitgelichtPapieren treinkaartjes kopen mogelijk tot 9 juli 2014Je reist slechts af en toe met de trein en je wilt geen OV chipkaart aanschaffen omdat dit te kostbaar of te omslachtig…
Stedentrip Rome: tips om tijd te besparenStedentrip Rome: tips om tijd te besparenRome is een grote stad; er is ontzettend veel te zien, te doen en te bezoeken. Het is een illusie om te denken dat je aa…
Flashcard - R4DSFlashcard - R4DSDe R4 is een flashcard voor de Nintendo DS (lite). Deze kaart maakt het mogelijk spellen te spelen die je hebt gedownloa…
ATC: klein kaartje, leuke manier van communicerenATC: klein kaartje, leuke manier van communicerenATC of Artist Trading Card. Een klein kaartje met specifieke afmetingen, niet groter dan 64 x 89 millimeter. Erg leuk om…

Reageer op het artikel "Een kaartje voor een voetbalwestrijd kopen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Bembi
Laatste update: 29-06-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Schrijf mee!