Electric Run - een rage

Electric Run - een rage De Color Run is met succes geïntroduceerd in Nederland. In 2014 komt ook de Electric Run naar Europa. Hij waait over vanuit Amerika en is een feest van licht en muziek. De deelnemers dragen lichtgevende kleding en langs de route zijn verschillende lichtkunstwerken waar de deelnemers doorheen kunnen. Na de finish is er een eindfeest met muziek en lichtshows.

Fluorescend

Electric Run is een hardlooptocht in het donker waarbij de deelnemers in fluorescerende sportkleding en met lichtgevende accessoires een tocht met licht en muziek maken. De lopers komen tijdens de route door vijf verschillende werelden vol kleur en muziek. De Electric Run is een evenement waarin muziek en sport samenkomen, het is entertainment zonder wedstrijdelement. Deelnemen en plezier hebben zijn het belangrijkste.

Net5 en Fjuze

Net5 organiseerde de eerste Electric Run in Nederland, samen met Fjuze. Het evenement vond in het voorjaar van 2014 plaats. Fjuze is een organisatiebureau dat creatieve concepten uitvoert. Het Nationaal vuurwerk op de Erasmusbrug 2013-2014 is een van de projecten van Fjuze. Het organisatiebureau voert eigen projecten uit en concepten samen met en in opdracht van anderen.

Plezier

De Electric Run wil niet anders dan plezier bezorgen, creativiteit stimuleren, glimlachen en schaterlachen oproepen en saaiheid achterlaten. Het licht, de kleuren en de creativiteit van de deelnemers maken van de Electric Run een bijzonder evenement. De deelnemers maken het met elkaar tot een geweldige gebeurtenis. De hardlopers dragen heldere kleuren, blinkende en schitterende kleding en accessoires, lichtgevende armbanden en kettingen, lichtjes en fluorescerende schoenen en ze lijken van een andere planeet te komen.

Regenbogen

In de route zijn stukken opgenomen die op een bijzondere manier zijn versierd en bijdragen aan de Electric Run. Voorbeelden die de lopers tegen kunnen zijn:
 • Lichtgevende neon bomen die van kleur veranderen op de maat van muziek;
 • tunnels met dansende patronen en figuren op de muren, het plafond en de vloer;
 • meren en rivieren waar een kleurenspel te zien is;
 • lichttunnels met regenbooglasers;
 • lichtgevende bogen en pilaren;
 • psychedelische kleuren en patronen op het landschap langs de route;
 • bogen die van kleuren wisselen;
 • kleurige fonteinen;
 • gebouwen die in licht en kleur zijn gezet.

Eindfeest

Meedoen kan alleen of in groepen. Je kunt aansluiten bij individuele lopers of als groep aanmelden. Het is gebruikelijk dat deelnemers als ze officieel hebben ingeschreven event-Tshirt ontvangen, een LED armband, een glow nekversiering en een glow zonnebril. De attributen dragen allemaal bij tot een kleur- en lichtrijk geheel.

Bij de finish lichten de neonbomen nog eens extra op of zijn er andere feestelijke lichteffecten te zien. Bij de finish is ook muziek en wordt het feest voortgezet. Dansende en lichtgevende ballen bewegen op de muziek en de djs mixen de laatste nummers op het hoofdpodium.

Bron: Anodoin, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Anodoin, Flickr (CC BY-2.0)

DMDS

De Eelctric Run is voor iedereen, ongeacht leeftijd. Het is een ongelooflijke belevenis van licht, plezier en muziek in een gezonde en vrolijke ambiance. De organisatie verbiedt illegale drugs om de Electric Run zo zuiver mogelijk te houden. Wat alcohol betreft is het credo Dance More Drink Slow van toepassing.

Lichtkunstwerken

Electric Run is een nachtelijke loop van 5 kilometer. Je kunt hardlopen of wandelen en onderweg de mooiste landschappen en lichtkunstwerken tegenkomen. Electric Run belooft de geest, het lijf en de ziel kennis te laten maken met een nieuwe wereld op een gezonde en drugsvrije manier. Iedereen wordt uitgedaagd en uitgenodigd mee te doen, ook de mensen aan de kant. Zij doen mee door glow sticks op te houden. Na de Color Run en ColorRain By Night hebben we in de Electric Run een nieuwe rage.

Lees verder

© 2014 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Brood bakken in een slow cookerBrood bakken in een slow cookerSlow cookers worden in Nederland steeds populairder. Het is een ontzettend handig keukenhulpmiddel. Gerechten worden voo…
Slow fox (of langzame fox)De Slow-foxtrot wordt in de volksmond ook wel eens gewoon Foxtrot genoemd maar dat is niet terecht. Dit was wel de oorsp…
TruColor zonnebril, hoe werkt het?TruColor zonnebril, hoe werkt het?De Tru Color zonnebril is een zonnebril met een melaninefilter in de glazen. Alleen de makers van Tru Color zonnebrillen…
Pastasaus maken in een slow cookerPastasaus maken in een slow cookerEen slow cooker is een handig apparaat om de lekkerste eenpansgerechten te maken. U kunt de ingrediënten gewoon in de sl…

Het Olympisch diploma: vereisten en Nederlandse winnaarsHet Olympisch diploma: vereisten en Nederlandse winnaarsHet Olympisch diploma wordt uitgereikt aan sporters die tijdens de Olympische Spelen een plek bij de beste acht in een d…
Na hoeveel dagen vorst kun je schaatsen?Na hoeveel dagen vorst kun je schaatsen?Er zijn veel sporten. Veel bekende sporten worden ook als hobby beoefend. In de winter is dat het schaatsen. Nederland w…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Electric Run
 • www.fjuze.nl
 • www.electricrun.com
 • www.sbs.nl
 • Afbeelding bron 1: Anodoin, Flickr (CC BY-2.0)
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 31-12-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.