Afvallen met Miami Life trampoline

Miami Life is een fitnessapparaat dat bestaat uit een trampoline met een handvat. Je kunt hier minstens 1200 calorieën per uur mee verbranden. Ook train je een hoop verschillende spiergroepen in één keer en worden je spieren niet verkeerd belast. Is het mogelijk om met deze trampoline af te kunnen vallen? Is de Miami Life een effectief fitnessapparaat?

Wat is Miami Life?

Miami Life is een fitnessapparaat, dat eigenlijk een soort minitrampoline is. Voor de trampoline zit een handvat, dat je tijdens het sporten vast kan houden voor een beter evenwicht. De Miami Life is zo gemaakt, dat je er gemakkelijk op kunt springen en ondertussen voldoende ondersteuning hebt. Ook is het apparaat gemakkelijk te gebruiken en kost het niet veel moeite om goede oefeningen te doen. Tien minuten op de Miami Life is vergelijkbaar met een halfuur hardlopen. Je kunt ruim 400 verschillende spieren trainen met dit apparaat. Per uur kun je zoín 1200 calorieën verbranden.

Trampoline springen

Trampoline springen wordt gezien als een hele effectieve workout. Het is erg gemakkelijk om te doen, maar tegelijkertijd ook ontzettend zwaar. Je traint vrijwel al je spiergroepen en je verbrandt ontzettend veel calorieën. De combinatie van cardio en spier verstevigende oefeningen, zorgt ervoor dat je tegelijkertijd vet verliest en spieren traint, waardoor je mooi strak kunt worden.

Wat maakt de Miami Life trampoline zo goed?

De Miami Life is een zeer compacte trampoline. Hierdoor kun je ook gemakkelijk vanuit huis sporten en trainen. Ook zit er een handvat aan vast, zodat je stabiel kunt staan. De Miami Life trampoline is zo in elkaar gemaakt dat je er gemakkelijk verschillende oefeningen op kan doen.

Oefeningen die je kunt doen

Op de trampoline van Miami Life kun je niet alleen springen, maar zijn talloze oefeningen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld squats en lunges doen. Wanneer je springt en het handvat vasthoudt, train je daarnaast precies de spieren die je ook bij een push-up traint. Bij de Miami Life trampoline zitten instructies geleverd die meer informatie geven over de oefeningen die je allemaal kunt doen. Ook kun je aanvullend nog dvdís kopen, waar diverse workouts op staan om het gehele lichaam te trainen.

Hoe vaak springen om af te kunnen vallen?

Wanneer je wilt afvallen met het springen op de Miami Life, zul je wel regelmatig op de trampoline moeten staan. Probeer het toch zeker een paar keer per week te doen. Hoewel in de commercials wordt gezegd dat je al met tien minuten resultaat ziet, is het toch beter om wat langer te sporten. Je vetverbranding wordt namelijk pas na 20 minuten geactiveerd.

Hoe zit het met je gewrichten?

We weten allemaal wel dat springen best belastend kan zijn voor je gewrichten. Zeker wanneer je last hebt van overgewicht of wanneer je al een beetje op leeftijd bent. De kans op blessures is dan erg groot en dat wil je natuurlijk niet. Wanneer je op een trampoline of op de Miami Life springt, hoef je je hier echter geen zorgen om te maken. Omdat de trampoline voor voldoende weerkaatsing zorgt, krijgen je gewrichten geen klap en is het risico vele malen kleiner.

Waar is de Miami Life te koop?

De Miami Life trampoline is te koop via het teleshopping. Toch is dit niet de enige plek waar je het kunt kopen. Geregeld is het fitnessapparaat te koop bij winkels. Denk aan de V&D of de Kijkshop. Ook zijn er webwinkels waar je de Miami Life kunt kopen. De Miami Life kost ongeveer 150 euro.

Is het een wondermiddel?

Is de Miami Life een wondermiddel? Wanneer je wilt afvallen, kan het een ontzettend goed hulpmiddel zijn. Als je je flink inzet, kun je inderdaad behoorlijk wat extra kiloís kwijtraken. Belangrijk is wel om te beseffen dat de workout niet zo gemakkelijk is als het lijkt en dat je je wel goed moet inzetten. Wel is het een hele leuke workout, waardoor je minder snel het idee hebt dat je echt aan het sporten bent. En beweging is natuurlijk niet het enige: je zult ook op je voeding moeten letten. Eet gezond en afwisselend. Maak verstandige keuzes en voorkom te veel suiker of ongezonde vetten. Het afvallen zal dan een stuk gemakkelijker gaan.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trampoline ingraven, de inground trampolineEen inground trampoline is mooi weggewerkt in de tuin. Doordat het grootste deel is ingegraven valt de trampoline veel m…
Veiligheid van trampolines in de tuinVeiligheid van trampolines in de tuinEen paar jaar geleden werden ze ineens populair, trampolines in de tuin. Kinderen kunnen er uren op spelen. Een uitsteke…
Trampolines niet zonder gevaarTrampolines niet zonder gevaarTrampolines zijn in de mode. Geen wonder, want aan trampolines beleven kinderen veel plezier. Nauwelijks zijn de tempera…
Trampolinespringen: spieren trainenTrampolinespringen is een leuke bezigheid en ook nog eens goed voor je lijf! Tijdens het springen gebruik je verschillen…

Sporthorloges waar je mee kunt zwemmenSporthorloges waar je mee kunt zwemmenEen sporthorloge kan je helpen om een stuk actiever bezig te zijn, omdat je je sportieve resultaten constant kunt bekijk…
TomTom MultiSport Cardio: sporthorloge voor sportersDe TomTom Multisport Cardio is een fitnesstracker die je kunt gebruiken voor meerdere sporten. Het apparaat is beschikba…
Bronnen en referenties
  • http://www.werktdatwel.nl/fitness/miami-life-fitness-trampoline/
  • https://www.youtube.com/watch?v=UxiGxqTbeag
  • http://www.tommyteleshopping.com/miami-life-fitness-trampoline.html
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.