TomTom MultiSport Cardio: sporthorloge voor sporters

De TomTom Multisport Cardio is een fitnesstracker die je kunt gebruiken voor meerdere sporten. Het apparaat is beschikbaar in verschillende kleuren en biedt voor de sporters ontzettend veel gegevens. Wat kun je precies met dit sporthorloge? Welke specificaties zitten er op en hoe kan het jou helpen met sporten?

Over TomTom

TomTom is een bedrijf dat we allemaal wel kennen van de navigatiesystemen. Het bedrijf bestaat sinds 1991. Het produceerde toen voornamelijk nog PDA’s. Pas in 2001, tien jaar later, kwam het eerste navigatiesysteem op de markt. Tegenwoordig zijn er ook activity trackers van het bedrijf te krijgen en staat het aan de top als het gaat om navigatie.

Wat is een fitnesstracker?

Een fitnesstracker wordt vaak ook een sporthorloge of een activity tracker genoemd. Het is een apparaat waarmee je allerlei gegevens kunt meten tijdens het sporten. Denk aan je snelheid, het aantal stappen dat je zet, de route die je aflegt, het aantal verbrande calorieën en je hartslag. Een fitnesstracker is de beste manier om precies bij te houden hoe actief je bent én waar nog verbetering mogelijk is. Handig voor bijvoorbeeld het afvallen, maar ook om bepaalde sportprestaties bij te houden.

TomTom MultiSport Cardio

De TomTom MultiSport Cardio is een activity tracker geschikt voor mensen die graag verschillende sporten doen. Het sporthorloge kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het wandelen, hardlopen, fietsen en zwemmen. Je kunt ook hardlopen en fietsen in de sportschool zelf, dus wanneer het slecht weer is, kun je nog steeds alle gegevens bekijken. TomTom MultiSport Cardio kan worden gekoppeld aan de speciale app van TomTom, waardoor je nog meer gegevens kunt raadplegen.

Hartslagmeter

De TomTom MultiSport Cardio bevat een ingebouwde hartslagmeter. Anders dan bij de meeste sporthorloges, zit de hartslagmeter hier daadwerkelijk in het apparaat. Meestal moet je een speciale band om je borst doen. Dat maakt de hartslagmeter van deze TomTom juist heel praktisch en gebruiksvriendelijk.

Vibratie-alert

Heb je een bepaald doel bereikt of record gebroken, dan krijg je door middel van een kleine vibratie hier een melding van. Zo ben je altijd op de hoogte van je ontwikkelingen en hoef je niet telkens op je sporthorloge te kijken.

Verschillende trainingsdoelen

Je kunt vijf verschillende trainingsdoelen uitkiezen voordat je begint met trainen. Ook kun je van tevoren precies aangeven welke sport je nou eigenlijk doet. Met de juiste instellingen, kan de TomTom MultiSport Cardio aangeven of je harder of zachter moet. Hierbij wordt gekeken naar je hartslag. Het is overigens zelfs mogelijk om een intervaltraining in te schakelen.

Andere specificaties TomTom MultiSport Cardio

Op de TomTom MultiSport Cardio zitten nog veel meer specificaties. Zo kun je het ook gebruiken als stopwatch en gewoon horloge. Ook bevat het BlueTooth, zodat je de gegevens gemakkelijk kunt synchroniseren met een app. Ook is het apparaat waterdicht, zodat je het kunt gebruiken voor tijdens het zwemmen. Wanneer je de TomTom MultiSport Cardio hebt gekocht, ontvang je er ook een speciale houder bij voor op de fiets en een bureaulader. Als je de speciale fietshouder gebruikt, werkt de hartslagmeter uiteraard niet.

Uiterlijk van de TomTom MultiSport Cardio

De TomTom Multisport Cardio is een vrij breed sporthortloge. Vooral op een vrouwenpols zal het direct opvallen en kun je er niet omheen dat het een activity tracker is. De Fitnesstracker is beschikbaar in verschillende kleurencombinaties, namelijk:

 • Wit-Rood
 • Zwart
 • Groen-Wit
 • Zwart-Rood
 • Grijs-Wit
 • Grijs-rood
 • Turquoise-Rood

Sommige kleurencombinaties zijn in Nederland wat lastiger te verkrijgen. De bediening werkt middels één grote knop, die onder het beeldscherm zit.

Kan de fitnesstracker je helpen afvallen?

Wil jij graag wat kilo’s kwijtraken? Dan kan de TomTom MultiSport Cardio je daar zeker bij helpen. Omdat je telkens ziet hoe actief je bent, is het gemakkelijker om je levensstijl aan te passen. Een fitnesstracker kan dus een goede manier zijn gemotiveerd te raken. Aanvullend moet je natuurlijk nog goed op je eetpatroon letten. Maak verstandige keuzes, vermijd suikers en ongezonde vetten en eet afwisselend. Dan kan een activity tracker zoals de TomTom MultiSport Cardio je zeker helpen om je overtollige kilo’s kwijt te raken en actiever te leven.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sporthorloges waar je mee kunt zwemmenSporthorloges waar je mee kunt zwemmenEen sporthorloge kan je helpen om een stuk actiever bezig te zijn, omdat je je sportieve resultaten constant kunt bekijk…
Garmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerGarmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerDe Garmin Forerunner 920XT is een geavanceerde fitnesstracker met ontzettend veel functies. Het is één van de duurdere s…
Suunto Ambit3 Peak: tracker om te fietsen, lopen of zwemmenWie een veelzijdige fitnesstracker zoekt, kan kiezen voor de Suunto Ambit Peak. Dit is geen goedkope activity tracker, m…
Garmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembadGarmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembadVoor hardlopers en fietsers is het aanbod in fitnesstrackers ontzettend groot. Wanneer je echter graag het zwembad indui…

Afvallen met Miami Life trampolineMiami Life is een fitnessapparaat dat bestaat uit een trampoline met een handvat. Je kunt hier minstens 1200 calorieën p…
Lusjes; een hulpmiddel bij turnenBij de sport turnen wordt er vaak gebruikt gemaakt van lusjes. Dit is een hulpmiddel dat wordt gebruikt op het toestel r…
Bronnen en referenties
 • https://www.tomtom.com/nl_nl/sports/multi-sport/products/multi-sport-cardio-gps-watch/white-red/
 • http://www.smarthealth.nl/review/2014/08/14/review-tomtom-multi-sports-cardio/
 • https://www.youtube.com/watch?v=H40RETGi8fc
 • http://corporate.tomtom.com/
 • https://www.youtube.com/watch?v=SfL0o1bzDV8
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 30-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.