Suunto Ambit3 Peak: tracker om te fietsen, lopen of zwemmen

Wie een veelzijdige fitnesstracker zoekt, kan kiezen voor de Suunto Ambit Peak. Dit is geen goedkope activity tracker, maar wel eentje met heel veel opties en mogelijkheden. Je kunt het sporthorloge prima gebruiken wanneer je wilt oefenen voor een triatlon, maar ook voor de individuele sporten kun je alles bijhouden. Wat is de Suunto Ambit3 Peak en wat kun je er precies mee?

Wat is een fitnesstracker?

Een fitnesstracker wordt ook wel een sporthorloge of activity tracker genoemd. Met een fitnestracker kun je precies bijhouden hoe actief je bent. Je kunt zien hoeveel stappen je hebt gezet en hoe je je levensstijl kunt verbeteren. Fitnesstrackers worden steeds vaker gebruikt door mensen. Het kan een geweldig hulpmiddel zijn voor mensen die willen afvallen, of hun sportprestaties willen verbeteren.

Wat is Suunto?

Suunto is een bedrijf dat in 1936 is opgericht. Het bedrijf is afkomstig uit Finland en heeft ervaring met het maken en ontwikkelen van horloges. Ook duikhorloges en smartwatches zijn veelvuldig door het bedrijf gemaakt. Met de komst van de activity trackers, wordt Suunto ook door veel sportliefhebbers gewaardeerd.

Suunto Ambit 3 Peak

De Suunto Ambit Peak 3 is een activty tracker die geschikt is voor verschillende sporten. Denk hierbij aan wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, skiën en bergbeklimmen. In het horloge zit een ingebouwd digitaal kompas, zodat je ook prima weet welke richting je op gaat. Ook zit er een hartslagmonitor bij inbegrepen.

Bluetooth

Voor de Suunto Ambit3 Peak kun je gebruik maken van bluetooth. Via bluetooth kun je gegevens op je smartphone bekijken. Bluetooth is daarnaast nodig om aan te geven wat je voor een activiteit doet. Zo kunnen de gegevens accuraat worden bijgehouden. De app van Suunto geeft een hoop extra informatie, waardoor je je prestaties kunt blijven verbeteren. Houd er wel rekening mee dat de app van Suunto Ambit3 Peak niet kan worden gebruikt met Android.

Hartslagmonitor

Wanneer je de Suunto Ambit3 Peak koopt, krijg je er gratis een hartslagmonitor bijgeleverd. Dit is een speciale band, die je om je borst heen kunt doen. De hartslagmonitor kan gecombineerd worden met de fitnesstracker, waardoor je precies kunt zien hoe je sportprestaties waren.

GPS-tracker

De fitnesstracker van Suunto bevat tevens een GPS-tracker. Hiermee kun je precies zien welke route je hebt afgelegd tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of het fietsen. Je ziet hoeveel kilometer je hebt afgelegd en hoe lang je hierover deed. Ook kun je aanvullend zien hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Waterproof

De Suunto Ambit3 Peak is een sporthorloge dat tegen water kan. Je kunt er dus ook prima mee zwemmen. Je kunt er ongeveer 100 meter diep mee zwemmen.

Barometer

Een leuke feature van de Suunto Ambit3 Peak is dat er een barometer ingebouwd zit.. Zo kun je precies meten hoe hoog je bent gegaan, bijvoorbeeld wanneer je wilt bergbeklimmen of een veel trappen loopt.

Uiterlijk van de Suunto Ambit3 Peak

De Suunto Ambit3 Peak is een sporthorge dat beschikbaar is in twee kleuren: zwart en saffier. Het sporthorloge oogt als een normaal horloge en zit comfortabel. Voor mensen met dunne armen kan het horloge wat groot ogen.

Andere specificaties

De Suunto Ambit3 Peak bevat tevens een mogelijkheid om de tijd te zien, een stopwatch. Ook zit er een virtual coach ingebouwd. Dit houdt in dat je een signaal krijgt zodra je bijvoorbeeld een bepaald record hebt verbroken. Op het scherm is het mogelijk om drie verschillende gegevens tegelijk te kunnen bekijken.

Suunto Ambit3 Peak kopen

De suunto Ambit3 Peak is geen goedkope fitnesstracker. Het horloge kost tussen de 350 en de 450 euro (juli 2015), afhankelijk van waar je hem koopt. Wel is het sporthorloge een echte must voor mensen die meerdere sporten doen en graag veel functies hebben. De gadget is te koop bij verschillende elektrowinkels, maar ook online bij ondermeer Amazon en Coolblue.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sporthorloges waar je mee kunt zwemmenSporthorloges waar je mee kunt zwemmenEen sporthorloge kan je helpen om een stuk actiever bezig te zijn, omdat je je sportieve resultaten constant kunt bekijk…
Garmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerGarmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerDe Garmin Forerunner 920XT is een geavanceerde fitnesstracker met ontzettend veel functies. Het is één van de duurdere s…
Garmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembadGarmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembadVoor hardlopers en fietsers is het aanbod in fitnesstrackers ontzettend groot. Wanneer je echter graag het zwembad indui…
TomTom MultiSport Cardio: sporthorloge voor sportersDe TomTom Multisport Cardio is een fitnesstracker die je kunt gebruiken voor meerdere sporten. Het apparaat is beschikba…

Afvallen met Miami Life trampolineMiami Life is een fitnessapparaat dat bestaat uit een trampoline met een handvat. Je kunt hier minstens 1200 calorieën p…
Lusjes; een hulpmiddel bij turnenBij de sport turnen wordt er vaak gebruikt gemaakt van lusjes. Dit is een hulpmiddel dat wordt gebruikt op het toestel r…
Bronnen en referenties
  • http://www.suunto.com/en-US/Products/Sports-Watches/Suunto-Ambit3-Peak/Suunto-Ambit3-Peak-Black/
  • http://www.suunto.com/en-US/About-Suunto/History-Timeline/
  • http://www.amazon.com/Suunto-Wrist-Top-Computer-Watch-Light/dp/B000UC9GJE/ref=sr_1_1?s=wireless&ie=UTF8&qid=1436889387&sr=1-1&keywords=Suunto+Ambit3&pebp=1436889483509&perid=03SDMV283P30EFV0YBTC
  • http://www.livescience.com/50263-suunto-ambit3-sport-review.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=4h1fJGJUoEM
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 26-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.