Garmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity tracker

Garmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity tracker De Garmin Forerunner 920XT is een geavanceerde fitnesstracker met ontzettend veel functies. Het is één van de duurdere sporthorloges op de markt en dat merk je aan de vele functies. De Garmin Forerunner 920XT kan worden gebruikt voor alle activiteiten, waaronder hardlopen, fietsen en zwemmen. Wat kun je precies met deze activity tracker en welke functies heeft het apparaat precies?

Activity tracker

Een activity tracker, ook wel een fitnesstracker of sporthorloge, is een handig hulpmiddel om je sportprestaties bij te houden. Hierdoor kun je in één oogopslag zien hoe actief jij bent en of er nog ruimte is voor verbeteringen. Ook kun je gemakkelijk bijhouden of je een nieuw record hebt verbroken.

Over Garmin

Garmin is een bedrijf dat bekend staat om de ontwikkeling van bijvoorbeeld navigatiesystemen, apps en tegenwoordig ook sporthorloges. Vooral bijzonder is het feit dat Garmin fitnesstrackers maakt die gericht zijn op één enkele sport, zoals zwemmen, golf of wielrennen. Dit doen nog lang niet alle bedrijven die fitnesstrackers ontwikkelen.

Garmin Forerunner 920XT

De Garmin Forerunner 920XT is bedoeld voor verschillende sporten en activiteiten. Zo kun je er sowieso mee hardlopen, fietsen en zwemmen. Het is een zeer veelzijdige fitnesstracker, die eigenlijk alles bij kan houden. Denk hierbij aan snelheid, aantal stappen en de route die je aflegt. De Garmin Forerunner 920XT kan worden gekoppeld aan een speciale app, waar je ook gemakkelijk kunt zien wat je prestaties zijn. De workouts kunnen gemakkelijk worden geupload en vergeleken.

Hartslagmeter

De Garmin Forerunner 920XT beschikt over een hartslagmeter. Deze kun je middels een band om je borst doen en via bluetooth wordt het gekoppeld aan je sporthorloge. Wanneer je gebruik maakt van deze hartslagmeter, kun je nog preciezer zien hoe je sportprestaties zijn. Ook kan de fitnesstracker beter bijhouden hoeveel calorieën je verbrand hebt. De hartslagmeter werkt niet in het water, maar hier is wel aanvullend een speciale hartslagmeter voor verkrijgbaar.

Hardlopen en fietsen

Je kunt op de Garmin Forerunner 920XT aangeven of je gaat hardlopen of fietsen. De fitnesstracker kan vervolgens alles meten wat je wilt weten. Denk aan je snelheid, de route en het aantal verbrandde calorieën.

Zwemmen met Garmin Forerunner 920XT

De Garmin Forerunner 920XT is een ideaal sporthorloge om mee te nemen wanneer je gaat zwemmen. Het apparaat kan precies meten hoeveel zwemslagen je maakt, hoe hard je zwemt en welke technieken er nog verbeterd moeten worden.

Overige specificaties

De Garmin Forerunner 920XT bevat veel specificaties. Zo zit er bijvoorbeeld BlueTooth in het apparaat. Ook zit er een ingebouwde stappenteller in, zodat je de hele dag precies kunt zien hoeveel beweging je krijgt. Tevens bevat de activity tracker de functie Smart Notifications. Wanneer je smartphone binnen bereik is van de fitnesstracker, krijg je melding van inkomende telefoontjes, smsjes, e-mails of agenda-items.

Hoe ziet de Garmin Forerunner 920XT er uit?

De Garmin Forerunner 920XT bestaat uit een polsband met daarop een scherm. Onder het scherm zitten een aantal knoppen om het apparaat goed te kunnen bedienen. De activity tracker is beschikbaar in verschillende kleuren: blauw en wit.

Waar is het te koop?

Je kunt de Garmin Forerunner 920XT kopen in veel elektronicawinkels. Denk aan bijvoorbeeld de Mediamarkt of de BCC. Het apparaat is ook online verkrijgbaar in diverse webshops. Doorgaans betaal je tussen de 379 en 415 euro voor de fitnesstrakcer.

Kun je afvallen me de Garmin Forerunner 920XT?

Afvallen moet je natuurlijk zelf doen, maar het sporthorloge van Garmin kan absoluut een goed hulpmiddel zijn wanneer je wilt afvallen. Omdat je altijd en overal op de hoogte bent van je activiteiten en prestaties, is het veel gemakkelijker om bewuster te worden van je leefpatroon. Als je ook nog eens goed op je voeding let en niet te veel ongezonde suikers en vetten binnen krijgt, dan moet afvallen zeker mogelijk zijn.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sporthorloges waar je mee kunt zwemmenSporthorloges waar je mee kunt zwemmenEen sporthorloge kan je helpen om een stuk actiever bezig te zijn, omdat je je sportieve resultaten constant kunt bekijk…
Suunto Ambit3 Peak: tracker om te fietsen, lopen of zwemmenWie een veelzijdige fitnesstracker zoekt, kan kiezen voor de Suunto Ambit Peak. Dit is geen goedkope activity tracker, m…
TomTom MultiSport Cardio: sporthorloge voor sportersDe TomTom Multisport Cardio is een fitnesstracker die je kunt gebruiken voor meerdere sporten. Het apparaat is beschikba…
Polar Loop: een goedkope fitnesstracker voor in het waterWanneer je op zoek bent naar een fitnesstracker waar je mee kunt zwemmen, kom je al snel uit op de dure exemplaren. De P…

Welke sport past bij jou?Het is belangrijk om in beweging te blijven. Sporten brengt immers grote voordelen met zich mee voor zowel lichaam als g…
Afvallen met Miami Life trampolineMiami Life is een fitnessapparaat dat bestaat uit een trampoline met een handvat. Je kunt hier minstens 1200 calorieën p…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Garmin Press,
  • http://www.futurumshop.nl/blog/archief/2014/06/12/het-beste-zwemhorloge.html
  • https://buy.garmin.com/nl-NL/NL/sport-recreatie/hardlopen-fitness/forerunner-920xt/prod137024.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=EeYNUCVSA6Y
  • http://www.runners-high.nl/eerste-indruk-garmin-forerunner-920xt/
  • http://www.hrdlpn.nl/garmin-920xt/
  • http://www.dutchcowboys.nl/gadgets/forerunner-920xt-nieuw-sporthorloge-van-garmin
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.