Polar Loop: een goedkope fitnesstracker voor in het water

Wanneer je op zoek bent naar een fitnesstracker waar je mee kunt zwemmen, kom je al snel uit op de dure exemplaren. De Polar Loop is hierop een uitzondering. Het is een budget activity tracker, met voldoende functies om toch goed je sportresultaten te bekijken en jezelf motiveren om actieve te worden. De Polar Hoop kan overigens ook gebruikt worden als stappenteller. Wat is het precies voor een sporthorloge en wat kun je er allemaal mee?

Wat is een fitnesstracker?

Een fitnesstracker is een apparaat dat je de hele dag bij je draagt om te bekijken hoe actief je eigenlijk bent. Het is voor veel mensen de perfecte motivatie om meer te bewegen en sporten en om een beter inzicht te krijgen in hun bewegingspatroon. Juist door dit inzicht is het mogelijk om actiever door het leven te gaan. Je wilt jezelf immers blijven verbeteren. Er zijn veel verschillende fitnesstrackers op de markt, waaronder de Polar Loop.

Over Polar

Polar is een bedrijf dat al sinds 1977 gespecialiseerd is in onder meer hartslagmeters. Vooral hardlopers zijn vaak al bekend met de technologieën van het bedrijf. Tegenwoordig produceren ze ook fitnesstrackers en kun je ook talloze accessoires van het bedrijf verkrijgen.

Polar Loop

De Polar Loop is een activity tracker die je kunt krijgen voor een scherpe prijs. Doorgaans betaal je tussen de 80 en 100 euro (juli 2015) voor het apparaat. Hiermee is het sporthorloge een echte budget fitnesstracker. Ondanks dat het zo voordelig is, kun je er wel heel veel mee doen. Zo bevat het bijvoorbeeld een stappenteller. Ook kun je er de tijd op zien.

Polsband

De Polar Loop is een sporthorloge dat je om je pols kunt dragen. Wanneer je de fitnesstracker voor het eerst koopt, is het de bedoeling dat je het bandje op de juiste maat maakt en afknipt waar nodig. De bijgeleverde instructies vertellen je precies hoe je dit moet doen, zodat de fitnesstracker jou perfect past.

Koppelen aan smartphone of app

Het is mogelijk om de Polar Loop fitnesstracker te koppelen aan je smartphone of een speciale app. Hierop kun je precies zien hoeveel stappen je hebt gezet, hoe veel je nog moet doen en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Je kunt het apparaat ook nog aan andere apps koppelen, zoals MyFitnesspal.

Automatische doelen

De Polar Loop kan automatische doelen instellen. Er wordt gekeken hoe actief je bent en hoeveel stappen je op een dag zet. Gedurende de dag kun je ook zien hoeveel stappen je nog moet nemen om je doel te halen. Iedere dag wordt het doel automatisch aangepast, zodat je jezelf moet blijven verbeteren. Leuk is ook dat je een melding krijgt wanneer je te lang niet actief bent geweest, zodat je in beweging blijft.

Zwemmen met Polar Loop

De Polar Loop is een fitnesstracker waar je het water mee in kunt. Je kunt een diepte tot 20 meter bereiken onder water, zonder dat er iets beschadigd raakt. Door de lage prijs van het sporthorloge, is de Polar Loop één van de goedkoopste trackers die geschikt is voor in het water.

Hartslagsensor

Helaas bevat de Polar Loop geen hartslagmonitor. Toch is er wel een mogelijkheid om je hartslag te meten. Omdat het bedrijf Polar gespecialiseerd is in hartslagmeters, kun je als extra accessoire de hartslagsensor H6 kopen. Deze kun je koppelen aan de Polar Loop. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je nog nauwkeuriger zien hoe actief je bent op een dag.

Andere specificaties van de Polar Loop

De Polar Loop kan zien hoe je ís nachts slaapt, zodat je een goed inzicht hebt op je slaappatroon. Ook kan je zien hoe laat het is en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Er zit tevens een stopwatch in het apparaat. De batterij gaat ongeveer vijf dagen mee en kan via de computer worden opgeladen. De Polar Loop kan daarnaast altijd worden geupgrade via bluetooth wanneer er updates beschikbaar zijn.

Hoe ziet de Polar Loop er uit?

De Polar Loop is een polsbandje dat beschikbaar in drie verschillende kleuren: zwart, blauw en donkerblauw. Het scherm bevat. De tekst die je in beeld te zien krijgt is in het Engels. Het is niet mogelijk de taalinstelling te veranderen naar het Nederlands.

Helpt het met afvallen?

De Polar Loop kan je helpen met afvallen, mits je je daar ook echt voor inzet. Het is een hulpmiddel, waardoor je een beter inzicht krijgt in je levensstijl. Wanneer je actief genoeg bent en tevens gezond eet, zul je wel degelijk verschil kunnen zien.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sporthorloges waar je mee kunt zwemmenSporthorloges waar je mee kunt zwemmenEen sporthorloge kan je helpen om een stuk actiever bezig te zijn, omdat je je sportieve resultaten constant kunt bekijk…
Garmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembadGarmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembadVoor hardlopers en fietsers is het aanbod in fitnesstrackers ontzettend groot. Wanneer je echter graag het zwembad indui…
Suunto Ambit3 Peak: tracker om te fietsen, lopen of zwemmenWie een veelzijdige fitnesstracker zoekt, kan kiezen voor de Suunto Ambit Peak. Dit is geen goedkope activity tracker, m…
Garmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerGarmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerDe Garmin Forerunner 920XT is een geavanceerde fitnesstracker met ontzettend veel functies. Het is één van de duurdere s…

Misfit Flash: fitnesstracker voor een lage prijsWie op zoek is naar een goedkope fitnesstracker met toch veel verschillende functies, zou zeker eens moeten kijken naar…
Bronnen en referenties
  • http://www.bol.com/nl/p/polar-loop-activity-tracker-zwart/9200000024526835/
  • http://www.amazon.com/Polar-Activity-Tracker-Sleep-Monitor/dp/B00FEQ6TVO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1436801548&sr=8-1&keywords=polar+loop
  • http://www.wareable.com/fitness-trackers/polar-loop-review
  • http://www.polarloop.com/nl/
  • http://www.polar.com/nl/over_polar/wie_we_zijn
  • https://www.youtube.com/watch?v=Go21nHQwFqA
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.