Misfit Flash: fitnesstracker voor een lage prijs

Wie op zoek is naar een goedkope fitnesstracker met toch veel verschillende functies, zou zeker eens moeten kijken naar de Misfit Flash. Deze activity tracker heeft een strak design en bevat verschillende handige functies. Zo kun je je aantal stappen tellen, zie je hoeveel calorieën je hebt verbrand en kun je bijhouden hoe jij ís nachts slaapt. De batterij gaat daarnaast erg lang mee. Wat zijn precies de specificaties van deze fitnesstracker?

Wat is een fitnesstracker?

Fitnesstrackers zijn bedoeld om te meten hoe actief je bent. Het kan meten hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt op een dag en waar nog verbetering nodig is. Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende fitnesstrackers waar je uit kunt kiezen. Wil je een goedkope, degelijke fitnesstracker? Dan kun je kiezen voor de Misfit Flash.

Over Misfit

Misfit is een bedrijf dat fitnesstrackers, apps en accessoires voor de activity trackers. Het is een bedrijf waarvan de trackers worden omschreven als simpel, maar effectief. Behalve de Misfit Flash is er ook een Misfit Shine en de Misfit Bolt.

Misfit Flash

De Misfit Flash wordt gezien als één van de beste fitnesstrackers die minder dan 50 euro kost (juli 2015). Het is een clip die je aan een bijgeleverde polsband kunt bevestigen, maar ook aan bijvoorbeeld je kleding. Hiermee ben je vrij flexibel. Op de clip bevinden zich twaalf ledlampjes. Wanneer deze knipperen heb je je dagelijkse sportieve doel bereikt. Ook kunnen de lampjes functioneren als een horloge.

Misfit App

Omdat het scherm van de Misfit Flash enkel bestaat uit wat lampjes, kun je je er niet direct je gegevens op bekijken. Daarom zul je de fitnesstracker moeten synchroniseren met de app. Dit kan door middel van bluetooth. Als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je goed zien hoeveel je bewogen hebt en wat je allemaal hebt gedaan. Je kunt bijvoorbeeld bekijken hoeveel stappen je hebt gemaakt en hoeveel procent van je dagelijkse doel je hebt bereikt. Via de App kun je ook vrienden toevoegen, zodat je elkaar kunt motiveren.

Waterbestendig

De Misfit Flash kan goed tegen water. Je kan er tot dertig meter onder water mee gaan, zonder dat het kapot gaat. Dit is ideaal voor mensen die graag willen zwemmen. Ook is het een groot voordeel, omdat je de activity tracker niet af hoeft te doen wanneer je gaat douchen.

Lange batterijduur

De MisFit Flash heeft een lange batterijduur. Je kunt ongeveer zes maanden doen met de Misfit Flash voordat de batterij vervangen moet worden. Het is dus niet nodig om het apparaat telkens op te laden met kabeltjes. In de fitnesstracker zitten kleine batterijen die gemakkelijk vervangen kunnen worden.

Andere functies van de Misfit Flash

De Misfit Flash is een budget fitnesstracker waar niet heel veel functies op staan. Je kunt er vooral via de app veel informatie uit halen, maar het bevat bijvoorbeeld geen scherm waar je direct allerlei informatie op te zien krijgt.

Hoe ziet de Misfit Flash er uit?

De Misfit Flash is een soort ronde clip, dat een beetje moet denken aan het uurwerk van een horloge. De ledlampjes staan ook in een cirkel, net zoals een horloge. De clip van de Misfit Flash kun je bijvoorbeeld gebruiken om de tracker aan je shirt, bh, broek of sokken te hangen. De bijgeleverde polsband zorgt ervoor dat je het ook kunt dragen als een sporthorloge. De Misfit Flash is beschikbaar in zeven verschillende kleuren, zoals zwart, wit, blauw en fuchsia. Sommige kleuren kunnen in Nederland lastiger te verkrijgen zijn dan bijvoorbeeld in Nederland.

Is het mogelijk af te vallen?

Wil jij de Misfit Flash gebruiken om wat te kunnen afvallen? Dan ben je natuurlijk benieuwd of deze fitnesstracker je daar wel bij kan helpen. Het antwoord is: jazeker. Je kunt gemotiveerder raken door de resultaten die je ziet dankzij de fitnesstracker. Daardoor ga je meer bewegen, want je wilt jezelf blijven uitdagen. Wanneer je dit combineert met een goed en gezond eetpatroon, zal je gemakkelijker kiloís kwijt kunnen raken.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sporthorloges waar je mee kunt zwemmenSporthorloges waar je mee kunt zwemmenEen sporthorloge kan je helpen om een stuk actiever bezig te zijn, omdat je je sportieve resultaten constant kunt bekijk…
Garmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerGarmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerDe Garmin Forerunner 920XT is een geavanceerde fitnesstracker met ontzettend veel functies. Het is één van de duurdere s…
Suunto Ambit3 Peak: tracker om te fietsen, lopen of zwemmenWie een veelzijdige fitnesstracker zoekt, kan kiezen voor de Suunto Ambit Peak. Dit is geen goedkope activity tracker, m…
Garmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembadGarmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembadVoor hardlopers en fietsers is het aanbod in fitnesstrackers ontzettend groot. Wanneer je echter graag het zwembad indui…

Boxing Yoga, wat is het?Boxing Yoga, wat is het?Boxing Yoga is anno 2015 een hype en het wordt wel eens de yoga voor stoere jongens genoemd. Het is een manier om je fys…
Polar Loop: een goedkope fitnesstracker voor in het waterWanneer je op zoek bent naar een fitnesstracker waar je mee kunt zwemmen, kom je al snel uit op de dure exemplaren. De P…
Bronnen en referenties
  • http://misfit.com/products/flash
  • https://www.youtube.com/watch?v=SdrEG8TCPNg
  • http://www.bol.com/nl/p/misfit-flash-activity-tracker-zwart/9200000039035710/
  • http://www.amazon.com/Misfit-Flash-Fitness-Sleep-Monitor
  • http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2469977,00.asp
  • https://www.youtube.com/watch?v=CWVD2pXEVnk
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 14-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.