Garmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembad

Garmin Swim: een fitnesstracker voor in het zwembad Voor hardlopers en fietsers is het aanbod in fitnesstrackers ontzettend groot. Wanneer je echter graag het zwembad induikt en precies wilt zien hoe jouw zwemprestaties zijn, dan heb je veel minder keuze. De fitnesstracker Garmin Swim is hier een uitzondering op. Het is één van de weinige activity trackers die speciaal is gemaakt voor in het zwembad. Wat kun je allemaal precies het dit sporthorloge?

Wat is een fitnesstracker?

Een fitnesstracker is een apparaat dat je kan helpen om je sportprestaties te bekijken. Zo kun gemakkelijk meten of je vooruitgang boekt. Ook is het een goede motivatie om lekker actief bezig te zijn. Fitnesstrackers zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je ook kiezen voor de Garmin Swim, een speciale activity tracker voor de zwemmers onder ons.

Wat is Garmin?

Garmin ontwikkelt fitnesstrackers, apps, navigatiesystemen en andere elektronica. Het bedrijf staat vooral bekend om de verschillende fitnesstrackers, die gespecialiseerd zijn voor bepaalde sporten. Zo is er een tracker voor wielrenners, eentje voor golfers en ook eentje voor zwemmers.

Garmin Swim

De Garmin Swim is speciaal ontworpen voor mensen die veel zwemmen. De fitnesstracker kan precies meten hoeveel zwemslagen je maakt en wélke slag het is. Er zit geen navigatiesysteem in het apparaat, maar toch kan het precies meten wanneer je de andere kant weer op gaat in een zwembad. Wanneer je van tevoren aangeeft hoeveel meter het zwembad is, doet de Garmin Swim de rest dus automatisch. Tijdens het zwemmen kun je ook gewoon pauze nemen. Als je dit aangeeft op je sporthorloge, kun je een duidelijker beeld krijgen van je niveau.

Gedetailleerd rapport

Tijdens het zwemmen kun je af en toe even kijken hoe het gaat. Er zijn ontzettend veel verschillende statistieken te bekijken. Hoe snel deed je bijvoorbeeld over de baan? Hoeveel slagen maakte je en welke slag deed je? Hoe veel meter heb je in totaal gezwommen en hoe zit dit met de afgelopen week? Waar zijn nog verbeterpunten mogelijk? Al deze gegevens kun je vervolgens uploaden naar je computer. Hier is geen kabel voor nodig.

Verbeter het zwemmen

Juist omdat je zo ontzettend veel gegevens kunt bekijken met de Garmin Swim, kun je ook heel goed zien waar je jezelf kunt verbeteren. Deze gegevens zie je zelfs tijdens het zwemmen en zo kun je direct actie ondernemen om je techniek en snelheid te verbeteren. Dit kan ontzettend motiverend werken.

Lange batterij

Een groot voordeel van de Garmin Swim is dat de batterij erg lang meegaat. De meeste mensen kunnen zes maanden tot een jaar met het sporthorloge doen. Hoe snel de batterij op gaat, is wel afhankelijk van je eigen activiteiten. Hoe vaker je in het zwembad zit, hoe sneller het apparaat dus leeg kan raken.

Kan Garmin Swim ook voor andere sporten worden gebruikt?

Wanneer je wilt wandelen, fietsen of je prestaties in de sportschool bij wilt houden, zal de Garmin Swim helaas geen hulp bieden. De activity tracker wordt enkel gebruikt om je prestaties tijdens het zwemmen bij te houden.

Uiterlijk Garmin Swim

Verwacht van de Garmin Swim geen prachtige accessoire die je de hele dag om kunt houden. De Garmin Swim is een simpele, zwarte polsband, die vooral gemaakt is om goed tegen het water te kunnen. Omdat je de fitnesstracker ook alleen in het water draagt, is het uiterlijk natuurlijk ook van iets minder belang.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sporthorloges waar je mee kunt zwemmenSporthorloges waar je mee kunt zwemmenEen sporthorloge kan je helpen om een stuk actiever bezig te zijn, omdat je je sportieve resultaten constant kunt bekijk…
Suunto Ambit3 Peak: tracker om te fietsen, lopen of zwemmenWie een veelzijdige fitnesstracker zoekt, kan kiezen voor de Suunto Ambit Peak. Dit is geen goedkope activity tracker, m…
TomTom MultiSport Cardio: sporthorloge voor sportersDe TomTom Multisport Cardio is een fitnesstracker die je kunt gebruiken voor meerdere sporten. Het apparaat is beschikba…
Polar Loop: een goedkope fitnesstracker voor in het waterWanneer je op zoek bent naar een fitnesstracker waar je mee kunt zwemmen, kom je al snel uit op de dure exemplaren. De P…

Boxing Yoga, wat is het?Boxing Yoga, wat is het?Boxing Yoga is anno 2015 een hype en het wordt wel eens de yoga voor stoere jongens genoemd. Het is een manier om je fys…
Misfit Flash: fitnesstracker voor een lage prijsWie op zoek is naar een goedkope fitnesstracker met toch veel verschillende functies, zou zeker eens moeten kijken naar…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Garmin Press,
  • http://sites.garmin.com/en-US/swim/
  • https://www.youtube.com/watch?v=s8BpQWzpT2Q
  • http://www.amazon.com/Garmin-Swim-Watch-Connect/dp/B008EFU5T4
  • http://www.wareable.com/garmin/garmin-swim-review
  • https://www.youtube.com/watch?v=QKr5xy3YHFA
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 14-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.