Garmin Vivofit 2: fitnesstracker voor actieve mensen

Wil jij graag bijhouden hoe actief en gezond je eigenlijk leeft? Bijvoorbeeld omdat je je sportprestaties wilt bijhouden, of omdat je wilt afvallen. Dan kun je ervoor kiezen om een fitnesstracker te gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld de Garmin Vivofit 2, een sporthorloge met een lange batterijduur en voor een relatief lage prijs.

Wat is Garmin?

Garmin is een bedrijf dat gadgets en andere accessoires ontwikkelt die overal gebruikt kunnen worden. Zo zijn er onder meer navigatiesystemen, fitnessapparaten en actiecamera’s ontwikkeld door het bedrijf. Ook hebben ze een groot aantal populaire fitnesstrackers ontworpen, waaronder de Garmin Vivofit 2.

Garmin Vivofit 2

De Garmin Vivofit 2 is een polsband die je kan helpen tijdens het sporten. Dit sporthorloge kan aangeven hoeveel stappen je hebt gezet en herinnert je er aan wanneer je in beweging moet komen. Ook zit er een timer op, die precies kan bijhouden hoe lang je al actief bent geweest. De Vivofit 2 heeft een strak design en is gemakkelijk te bedienen. Het apparaat kan je helpen om actiever te worden en zo kun je afvallen.

Stel doelen in

Wanneer jij jezelf echt wilt uitdagen, dan kan de Vivofit 2 je daarmee helpen. Het apparaat kijkt naar jouw activiteiten en stelt vervolgens dagelijkse, haalbare doelen in. Ook krijg je een herinnering wanneer je weer moet bewegen. Hierbij wordt gekeken hoe lang je al stil zit. Regelmatig in beweging komen is van groot belang en vaak zitten we veel stiller dan we in de gaten hebben. Met de reminder zal dit verleden tijd zijn. Op deze manier blijf je jezelf uitdagen en kun je je prestaties blijven verbeteren.

Hoe slaap je?

Een gezond leven betekent niet alleen actief zijn, het betekent ook dat je goed slaapt ’s nachts. Daarom kun je met de Garmin Vivofit 2 precies bijhouden hoe je ’s nachts slaapt. Je kunt de volgende dag zien welke momenten je rustig lag en wanneer je veel bewoog. Zo krijg je meer inzicht in je slaappatroon.

Lange batterijduur bij Garmin Vivofit 2

Eén van de grootste voordelen van Garmin Vivofit 2 is dat de batterijduur heel lang is. Je hoeft niet dagelijks de polsband aan een snoertje te hangen, want de batterij gaat twaalf maanden mee. Handig, want zo kun je het sporthorloge altijd omhouden en ben je constant op de hoogte van je sportprestaties.

Koppelen met Garmin Connect

De Garmin Vivofit 2 kan worden gekoppeld aan Garmin Connect. Hier kun je virtuele badges verdienen en je resultaten vergelijken met anderen. Ook kun je via Garmin Connect de uitdaging aangaan met andere mensen – of zelf een uitdaging starten. Zo wordt het nog leuker om lekker actief te zijn.

Andere functies van de Vivofit 2

De Vivofit 2 is waterbestendig. Je kunt er dus ook gebruik van maken tijdens het zwemmen en douchen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de gadget kapot gaat of beschadigd raakt. Ook zit er een stopwatch op de Vivofit. Daarbij kun je precies zien hoe laat het is, dus het is ook meteen een horloge. Ook handig is dat de Vivofit 2 worden gekoppeld aan verschillende fitnessapps, zoals MyFitnesspal. Er zijn zelfs hartslagmeters beschikbaar die je kunt koppelen aan de Vivofit 2.

Hoe ziet het sporthorloge eruit?

De Vivofit 2 is een band die je om je pols kan doen. Het heeft een strak design en het scherm is goed te lezen. De polsband is beschikbaar in verschillende kleuren. Denk aan roze, wit, marineblauw en zwart. Daarnaast kun je ook nog enkele losse polsbandjes kopen in andere kleuren, zodat je kunt afwisselen in de kleur van je fitnesstracker.

Prijs van de Vivofit 2

De Vivofit 2 kost tussen de 98 en de 129 euro (juli 2015). De prijs is afhankelijk van de winkel waar je hem koopt, maar ook va de eventuele extra’s.

Kun je ermee afvallen?

Het afvallen moet je natuurlijk zelf doen, maar de Vivofit 2 kan je wel helpen om actiever te worden en ook bewuster van je bewegingspatroon. Omdat je de gegevens kunt delen met andere gebruikers en omdat je elke dag een persoonlijk doel krijgt, blijf je jezelf uitdagen en verbeteren. Wanneer je dit combineert met een gezond eetpatroon, is het zeker mogelijk om gewicht kwijt te raken met behulp van de Vivofit 2.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sporthorloges waar je mee kunt zwemmenSporthorloges waar je mee kunt zwemmenEen sporthorloge kan je helpen om een stuk actiever bezig te zijn, omdat je je sportieve resultaten constant kunt bekijk…
Fitbit One: fitnesstracker voor je sportprestatiesDe FitBit One is een fitnesstracker die je kan helpen om je sportprestaties bij te houden. De tracker kan je helpen met…
GPS fietsroutes, al tegen duizendNederland telt meer dan 18 miljoen fietsen en is een fietsland bij uitstek. Evenals bij auto’s bestaat er daarom behoeft…
Misfit Flash: fitnesstracker voor een lage prijsWie op zoek is naar een goedkope fitnesstracker met toch veel verschillende functies, zou zeker eens moeten kijken naar…

Je paard beleren: VaststaanJe paard beleren: VaststaanErgens rustig vast staan, is iets wat elk paard moet kunnen. Het is erg fijn als je paard tijdens de verzorging rustig b…
Je paard beleren: Halstermak makenJe paard beleren: Halstermak makenHet allereerste wat je jouw onbeleerde paard moet leren, is het dragen van een halster. Een halster netjes om en af doen…
Bronnen en referenties
  • http://www.bol.com/nl/p/garmin-vivofit-2-activity-tracker-marineblauw/9200000039945734/#product_title
  • http://www.wareable.com/garmin/garmin-vivofit-2-review
  • https://sites.garmin.com/nl-NL/vivo/vivofit/
  • https://www.youtube.com/watch?v=4wpn-elLan4
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 10-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.